Tavaramerkki

Vaakaa pohtiessani jouduin muna-vai-kana dilemmaan. Täytyy nyt punnita huolellisesti. Vaaka on eläinradan tavaramerkki, erilainen kuin muut kuvatessaan esinettä, kun merkit yleensä ovat saaneet symbolinsa ihmisestä tai eläinkunnasta. Silti vaaka jos mikä esitetään humaaniksi, ihmisten merkiksi, sellaiseksi jonka edustaja suuntaa juuri ihmisiä kohti.

Vaaka on normatiivinen, sen tehtävänä on määrittää yleisesti hyväksytty. Vaa’an punnukset tuomitsevat, mutta ehkä merkki aukenee mukavammin jos pohdimme tätä arvottamisen kautta. Vaaka on makutuomari, joka määrittää mikä on soveliasta. Vaaka pyrkii balanssiin tasoittamalla, silottelemalla ja sovittelemalla. Vaaka on eläinratamme konservatiivisimpia merkkejä, sillä sen toimintaan ei sovi hätkähdyttäminen tai avantgardismi. Yleisesti hyväksytty on vaa’an areena, ja vaikka se toimii itse normin määrittäjänä, on sille usein kovin tärkeätä saada itse toisten hyväksyntää. Kärjistynyttä käänteistä vaakaa on perustaa käsitys sille, mitä toiset ajattelevat, ja hyväksyä mitä tahansa kunhan ulospäin näyttää sopivalta. Vaa’an ei todellakaan ole tarkoitus hyväksyä sellaista, mikä ei sovi sen omiin arvoihin (eihän kenenkään pitäisi, jos tarkkoja ollaan). Vaaka ei oikeastaan ole suvaitsevainen, sillä se edustaa standardia ja kohtuullisuutta. Näin esitettynä on kuin äänessä olisi enemmän vaa’assa ylennystään juhliva Saturnus, eikä pehmeän passiivinen hallitsija Venus.

Ihmiset ovat vaa’an pelikenttä ja parhaimmillaan merkin anti on toisten huomioonottaminen, muiden mielipiteen huomioiminen, kaikkien eduksi toimiminen ja sovittelu. Vaaka edustaa konsensusta, mikä tyynnyttää oloja, tuo rauhaa, jakaa kaikille tasapuolisesti. Toisten näkökulman huomiointi on sivistystä, kultivoitunutta käytöstä, ja usein kertakaikkiaan rakastettavaa. Vaaka paheksuu tahdikkaasti sitä mitä ei hyväksy, eikä koe velvollisuudekseen mennä mukaan tahraavaan, vaikka oikeastaan maailma pitäisi muuttaa siten että tahra katoaisi. Normien, yhteisön paineen kautta näin saattaa käydä, ja tässä on vaa’an strategia.

Tuumin pitkään osoittelevaa paradoksia siinä, että vaaka ainoana eläinradan esineenä on kaikkein eniten suuntautunut ihmissuhteita kohti. Onko se korjausliikettä, paikkausta siitä inhimillisestä mikä itseltä puuttuu (symbolisella tasolla)? Varmasti rauhaan pyrkivä ja tyynnyttävä tyyli ihmisten kanssa on palkitsevaa, kannustaa jatkamaan. Onko tarve ihmistä kohti vaa’alla sisäsyntyistä, vai kehittyykö matkan varrella? Onko vaakaan liitetty hyväksynnän tarve sittenkin enemmän halua saada palautetta, tuntea olevansa yhteydessä toiseen, olla kanssakäymisessä missä tavoittaa toisen? Vastavuoroisuutta kaipaava vaaka on ymmärtänyt lainalaisuuden, että saadakseen on annettava.

Jos tullaan pois astrologian kuplasta ja mietitään vaakaa nykyisessä maailmanmenossa, eikö sen tehtävä ole mission impossible? Omia erityispiirteitään korostavat yksilöt kaipaavat kai vähiten konsensusta. Aina uuden perässä juoksevat eivät kai tavoittelekaan hyväksyntää, vaan saavat arvonantonsa siitä miten rajusti yhteiskuntaa hätkähdyttävät. Ihmissuhteetkin tuntuvat olevan valtavassa murroksessa. Pitäisiköhän vaa’an merkkiä päivittää nykyisellä yksilöllisyyden aikakaudella? Vai olisiko vaaka ainoita merkkejä, jotka ovat tajunneet, että sosiaalisen eläimen, ihmisen, ikävä toisen luo ei muutu miksikään?

Vaakaa omilta kartoilta saa tietysti tarkastella mistä tahansa näkökulmasta; kiinnostavaa olisi esimerkiksi kuulla millä tavoin karttanne vaaka-alueelta näkyy se, ettei tahdo tehdä/olla/ajatella yksin? Missä te tarvitsette toisia?

Mainokset

Avainsanat:

6 vastausta to “Tavaramerkki”

 1. Pirjo Kojo Says:

  Vaaka, se on minun kartalla sielä 7 huoneen keskellä, ja Mars yhtymä alasolmu, Neptunus ja Juno majailee sen siipien suojassa. Olen sen mieltänyt niin että, Mars/alasolmu oppsitio Kuu on ehkä jossain suhteessa haastavuuteensakkin nähden hyvä kuvio. Siinä kaikki Oinas Kuun äkkinäisyydet, melko helposti torpataan. Ja ehkä tämän pitkän liiton salaisuus on se vaaka 7 huoneessa ja Juno siellä (sopuisuus) . En tiedä 🙂 Vaaka ei ole minulle mitenkään helppo merkki, kun en pidä siitä olisko tuo nyt niin vai näin jutuista. Asiat pitää päättää, eikä meinata. Mutta huomaan että juurikin ihmissuhteissa, minä toimin juuri niin. Luovutan että sopu pysyy 🙂

  • Tarja Says:

   Olettaisin että siellä desc-suunnassa vaa’an merkki olisi kaikkein omimmalla kohdallaan ja siksi toteutuisi luontevasti. Voihan se viitata siihenkin, että kumppani ja ihmiset ympärillä ovat sopuisia, ettei tarvitse ajatella luovuttavansa isoissa asioissa. Mars vaa’assa kuvastaa kyllä hyvin ihmisten-ihmisen tekemistä, niinkuin sinä työssäsi, koko ajan ihmisten kanssa tekemisissä.

 2. Artemis Says:

  Minulla on karttani kautta hyvin vähän kosketuspintaa vaakaan, joka on tyhjää täynnä ja jää kokonaan viitoshuoneen sisään. Tyhjä on vastapäinen oinaskin, ja pysyttelen mielelläni etäällä kovin oinasmaisista ihmisistä. Yksinolo tuntuu vanhemmiten yhä tärkeämmältä, mutta huvitteluun tarvitsen kyllä seuraa! Rapunousuisena kauris-aurinkoni on deskendentillä, joten sitä kautta tulee tarvittavaa sosiaalisuutta.

  • Tarja Says:

   Mainio kommentti taas, todellakin horisontti on kaikkien kartoilla se linja, missä toteutuu minä-ja-muut, myös sen oinas-vaaka linjan lisäksi. Vaaka ei siis todellakaan ole ainoa kohta kartasta mikä viittaa toisten kanssa olemiseen. Ehkä sen alue on viitteellistä, kuten sinun esimerkissäsi Artemis vitosessa, on huvittelua. Minulla taas vaakaa näkyy pikkiriikkisen ysissä, enkä halua jäädä näkemyksineni yksin vaan on kiva jakaa niitä toisten kanssa (mitä tehokkaasti tekee Jupiter desc:llä..)

 3. Anu Zenger Says:

  Puhutaan symboolista, että astrologiset muut merkit ovat joko eläimistä tai ihmisistä ( hm.. neitsyt ei ole eläin eikä ihminen vaan eräänlainen tila tai kehityksen kaaren kohta missä ollaan ) ja vaaka on ainoa esine ( esineellistetty, esineellistäjä ?). Itse miellän vaa’an ”luomiskertomukseksi”, evoluutioksi. Se on luojassa oleva voima mikä loi maailmasta täydellisesti toimivaa ja tasapainossa olevaa. Toki tuo tila ei ole stabiili, vaan elävä ja alati muuttuva. Kuten ei ole vaaka energiakaan ihmisessä stabiliutta. Vaaka on johtava ilmamerkki kuitenkin. Esim jos ajattelisi ihmiskehoa. Virukset valtaavat kehon, nenä on tukossa ym. oireita ja keho ei toimi tasapainoisesti. Tässä kohtaa alkaa vaaka energia toimia johtavasti. On vuorovaikutuksessa kehon muihin ”komentokeskuksiin” jotka sitten lähettävät ”tappajasoluja” syömään tunkeutujat ja epätasapainon aiheuttajat. Tämä voitaneen ajatella puhtaaksi muiden voimien vaikutuksesta vapaaksi vaaka energian ilmenemismuodoksi. Tämä nyt on vaan oma mielipiteeni, mutta koen vaa’an määrittämisen korostuksellisesti lähinnä ihmissuhteiden peilaajaksi ja ”narkomaaniksi” typistäväksi ja kapea-alaiseksi. Esim. ammatiltaan insinööri voi käyttää hyvin toimivaa vaaka energiaansa taidokkaiden siltojen suunnitteluun ja rakentamiseen, mikä tietysti ehkä edellyttää hyvin toimivaa työryhmää, mutta ei edellytä jatkuvaa seurustelua ihmisten kanssa. Joskus tasapaino löytyy epätasapainosta. On lyhennettävä toista jalkaa että saavutetaan tasapainoinen toiminnantila ja korjataan aiempaa vinoutumaa ( esim. paha skolioosi selkärangassa). Tämän voi laajentaa taiteen tekemiseen, ihmissuhteisiin, tekniikkaan, psykologiaan yh. Tarot Korteista nostaisin esille Miekkojen Kuninkaan. Hän on Saturnus painotteinen vaaka. Jakaa oikeutta hovissaan (=ihmissuhteet kyllä läsnä ), mutta hän on täysin armoton ja purkaa yksinäisyytensä vallan käyttöön ja ikuiseen vihaan ja kostoon. Tämä peilautuu myös Miekkojen Kuningattaren kautta. Hän on vahva nainen joka on kestänyt surua ja koettelemuksia vaieten vuosia ja vuosia, mutta ilmaelementtinä häntä lohduttaa ja kantaa eteenpäin ajatus ja tietoisuus että hänen Kultainen aikansa on palaava takaisin. Isosta Arkanasta Oikeus kortti kuvaa oivasti vaakaa, mutta tässä kortissa ihmistä kehoitetaan ottamaan kokonaisuuteen mukaan Venus, eli tuomitessaan ja jakaessaan oikeutta on erittäin tärkeää ottaa mukaan myös ripaus myötätuntoa ja armoa, Muuten kadottaa oman ihmisyytensä. Nämä ajatukseni vaa’asta ovat muodostuneet vuosien saatossa. Itse olen nouseva vaaka ja kasvuympäristössäni on ollut vaaka energiaa kohtalaisen prominentisti esillä mm. äiti =kuu vaaka, mummi ja mummin äiti = aurinko vaakoja, iso-isä = kuu vaaka.

 4. Minä Says:

  Minulla on kuu vaa’assa 7 huoneessa. Minä olen usein vähän kaikkien puolella 😀 punnitsen monelta kannalta asioita ja siinähän saakin sitten pohdiskella.
  Lisäksi näen punaista, jos mielestäni jokin asia ei ole oikeudenmukainen, en ole siinä kohtaa hiljaa. Lisäksi olen aika herkkä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: