Yksityisalueella

On aika ottaa kantaa skorpionin merkkiin. Pohditaan havaintojemme ja kokemuksiemme kautta mitkä ovat merkin olennaisimmat ilmentymisen tavat, ja ehkä saadaan keskustelun konsensukseksi puristettua ja väännettyä yleisimmät teemat. Tai ehkä ei, koska ehdoton skorpioni ei taivu kompromisseihin. Vaikka omalla syntymäkartalla ei skorpionin merkissä olisi keskeisiä tekijöitä tai jopa yhtään mitään, se on silti jossakin kohdassa omaa karttaa. Tarkastelun lähtökohtana voisi olla se, miten skorpioni itsellä näkyy, miten kukin ilmentää kyseistä karttansa aluetta.

Useita vuosia sitten kävin keskustelua skorpionista, ja vaikka keskustelukumppanini ei tainnut olla millään tavoin astrologiaan perehtynyt, oli hänellä vankka käsitys tästä hänen omasta aurinkomerkistään: ”It’s all about sex”. Tähänkö se skorpionissa kiertyy ja kulminoituu, mitä mieltä olette?

Otsikkoon tempaisin yksityisyyden, koska mielestäni se ainakin kuvastuu skorpionista. Kiinteänä veden elementin merkkinä skorpioni on tunnetasoltaan kiihkeä, vaikka tätä ei tosiaan aina ulospäin näe ollenkaan. Se mitä skorpionissa on, pysyy jollakin tavoin privaattina, poissa näkyvistä. Skorpionin merkki on eläinradalla omistamisen polariteetissa, ja mietin onko itsellä pitäminen pohjimmaisena motiivina tähän merkkiä määrittävään tarpeeseen pitää asiat poissa julkisuudesta. Jos jostakin avautuisi toisille, se ei silloin olisi enää samalla tavoin vain minun. Tai toinen näkemys voisi olla skorpionin perustavaa laatua oleva epäluottamus, miltei vainoharhaisuus. Skorpioni saattaa jakaa, mutta vain kun ehdoton luottamus on saavutettu ja toisen lojaalisuus varmistettu. Tällaista ei taida usein sattua. Ehkä yksityisyyden tarpeen taustalla on kontrollintarve; pysyy elämän langat paremmin omissa käsissä. Skorpionissa suhtaudutaan yksityisiin, omiin asioihin, järkähtämättömän ehdottomasti, kiihkeällä tahdolla kiinnipitävästi.

Toisilla kartanalueilla yksityistäminen onnistuu paremmin kuin toisilla. Kukaan ei kyseenalaista jos IC tai vaikka laskuakseli on skorpionissa, ei ainakaan meidän kulttuurissamme, jos sisimpänsä asioista tai ihmissuhteistaan ei erityisesti tiedota. Skorpioni kuuluu kuitenkin meillä tavallisimpiin nousumerkkeihin, ja tässä voi olla sovittamista jos pitäisi olla ikkunat auki Eurooppaan, eikä halua oikeastaan edes näkyä. Ehkä joku noususkorppari kertoo miten tämä hoidellaan. Ja itselläni skorpioni on julkisella alueella MC:llä, että voitte arvata millaisen työn ja tuskan takana on edes ammatillinen näkyvyys. Salassapitovelvollisuus onkin yleensä kuulunut olennaisesti työnkuvaani (seksi ei niinkään – vitsi-vitsi).

Skorpionia pyöriteltäessä minulle mahdollisesti olennaisimmaksi teemaksi käteen jäi kärjistykset. Skorpioni on voimakkain, sillä kiihkeällä tavalla, tunnemerkeistä, ja sen tyylinä on ehdottomuus. Se on mustavalkoinen ja joko/tai. Skorpioni vetää rajoille, se ei ole mitään valjun tyylikästä vaan säkenöivää euforiaa ja tuskanhikeä, extremeä. Skorpioni jakaa aina jollain lailla, esimerkiksi nousulla ollessaan toisten käsityksiä itsestä; se ei ole ’ihan kiva’ vaan enempi sellaista minkä jälkeen on mustelmilla ja rakkuloilla ja voi huokailla silmät loistaen ’what a ride’. Minä löydän työstäni tämän kiihkeyden, omistautumisen, tuskankin. Siellä missä on skorpionia, on intohimoa.

Millaisena teidän karttojenne skorpioni näkyy? Mikä kärjistyy, minkä salaatte?

Mainokset

Avainsanat:

21 vastausta to “Yksityisalueella”

 1. Anne Says:

  Skorpioni on 3-huoneen kärjessä ja huoneessa on Neptunus. Planeetta on myös T-ristin kärjessä. Joskus ulosantini on hieman sekavaa. Omasta mielestäni puhun selkein sanoin, mutta kaikki eivät aina tajua. Omista asioistani puhuminen on ollut aina hankalaa. Aina pitää ensin miettiä asioita omassa mielessä ennen kuin asian puhuu ääneen. Aikaa menee yleensä monta päivää.

  • Tarja Says:

   Ai sitä Neptunusta kun se on hämmentävä. Voisi olettaa että skorpionin kautta kommunikointi, omista asioista avautuminen, olisi tosiaan melkoisen kynnyksen takana. Neptunus saattaa kyllä olla hyväuskoisen avoin ja luottavainen (kun vertaa Saturnukseen mikä on aika epäluuloinen). Olisiko tässä kuitenkin lopulta rohkeutta ilmaisussa, kun on ensin mietitty?

   • Anne Says:

    Totta. Hyväuskoisuus ja luottavaisuuskin ovat tuttua käyttäytymistä aina välillä. Varsinkin, jos seura tuntuu turvalliselta. Silloin uskallan olla avoimempi.

 2. Artemis Says:

  Minulla skorpioni on pääosin viitoshuoneessa kera Venuksen ja Neptunuksen. Kuutoshuoneen kärki on skorpionin lopussa. Suurin piirtein kaikki tavallisimmat luonnehdinnat näistä kuvioista pätevät minuun. Parisuhteissani on ollut ehdottomuutta ja kiinnipitämistä.

  Tunnen pari erittäin voimakasluonteista noususkorpparia, joilla aurinko on kaloissa, Toisella on vielä Neptunus askendentilla. Vastuu siirtyy kuulijalle hänen seurassaan. Erikoisia persoonia – kala-aurinko piiloutuu täysin skorpionin taakse. Voivat mennä läpi harmaan kivenkin.

  • Tarja Says:

   Tämä on voimamerkki, mikä mielestäni ilmentää jonkinlaista kaaosta siellä missä kartalla on, mutta kaiken ylittävää selviytymiskykyä myös, onhan skorpioni nahanluonnin ja transformaation merkki. Venuksen pitäisi olla tässä merkissä harvinaisen kovilla, oletko huomannut mitään erityisiä taisteluita sen teemoissa? Ihmissuhteiden kärjistymisiä, talousjuttuja?

   • Artemis Says:

    Venukseni on myös T-ristin kärkenä, neliössä kuu-MC:hen ja Mars-IC:hen. Kyllä, ihmissuhteiden kärjistymisiä on tosiaan ollut. Pahinta on ollut, että ihmissuhdeongelmat ovat vaikuttaneet liikaa työkuviohin. Tämä kuvio ilmentää osuvasti elämäni kompastuskiviä!

   • Tarja Says:

    Voin kuvitella tuolla asetelmalla. Mutta !!! koska Venus vaikuttaa olevan niin ”järkyttävä”, se on oletettavasti vaatinut harjoitusta paljon, ja siksi varmaan tunnet planeetan jo hyvin, eikä se siksi tuo tiedostamattomia sudenkuoppia. (Näin ainakin itselläni kun Venus on tosi ***** planeetta 🙂 )
    Kärjistymät eivät siis olisi ainoastaan skorpionin merkistä kotoisin, vaan kuvio sysää kärjistymään kaksinverroin. Ehkä olet kääntänyt tätä aktiivisuutta jo voitoksikin, esimerkiksi lojaalisuuden ja luotettavuuden myötä. Olet varmaan ihana ystävänä!

 3. PirjA Says:

  Skorpioni täyttää toisen huoneen. Raha-asiat pidän omana tietonani visusti. Huoneessa majailee Jupiter-Neptunus-yhtymä, jossain sanottu onnekkaaksi raha-asioihin liittyen. No, raha ei kuitenkaan ole kovin tärkeää.

  • Tarja Says:

   Just näin. Kun tästä idealismiparista kyse, on helppo ymmärtää jos raha sinänsä, esimerkiksi statuksen merkkinä, ei ole elämässä johtotähti. Ihan noin palikka-astrologiana voisi miettiä sitäkin, mahdatko pitää taitojasi ja kykyjäsi (resurssit) niin piilossa että ne jäävät osittain käyttämättä. Kun on tiettyä vaatimattomuutta muutoinkin kartallasi, itseä ja osaamista on epämukavaa kehua.

 4. Heli Says:

  Neptunus skorpparissa toisessa huoneessa, leijan yhtenä kulmana. Vaikea sanoa miten se vaikuttaa, koska suurin osa muista planeetoista on maamerkeissä ja olen varsin ”lattea” maanläheinen tyyppi. Ei juurikaan mustavalkoista tai extremeä. Välillä tosin tuntuu, että koko ajan kilisee ja kolisee elämässä, koska joku transitoiva planeetta on aina jossakin kulmassa leijan vuoksi. Ehkä katselen omaa elämääni liian läheltä, jotta en näe selvästi?
  Tosin nyt kun tarkastelin karttaani, huomasin että aurinko ohitti neptunukseni juuri. Olisiko se aiheuttanut toissayönä näkemäni harvinaislaatuisen pahan painajaisen? Näen painajaisia harvoin mutta silloin kun niitä tulee, niin ne sykähdyttävät sisuskaluihin asti. 🙂

  • Tarja Says:

   Todennäköisesti skorpionin merkki ei erityisesti korostu sinulla kun merkissä on vaan ulkoplaneetta, mikä ei olemuksen kannalta ole samalla lailla keskeinen verrattuna Aurinkoon, Kuuhun ja akseleihin. Neptunus on myös itsessään aika hiljainen planeetta (ellei satu olla pysähtynyt?) ja ennemmin piilovaikuttaja, just sellainen kuin kerrotkin että on vaikea sanoa, eli vaatii paljon erittelyä ja itsetuntemusta että löytää itsestään tämän tekijän merkityksen. Ehkä toisen huoneen ollessa kyseessä voit onnitella itseäsi maamerkeistä – jos pysyisi talousasiat paremmin hanskassa.

 5. Artemis Says:

  Kiitos Tarja syvällisestä palstastasi ja kannustavista kommenteistasi! Parisuhteissa olen tehnyt varmaan kaikkia mahdollisia skorppari-Venuksen virheitä ja omien pimeiden puolien tunnistamiselta en ole voinut välttyä (tietty niitä on vieläkin). Toivottavasti olen hyvä ystävä – yritän ainakin välttää mustavalkoista suhtautumista ihmisiin.

  • Tarja Says:

   Kiitos palautteestasi. Sinulla on juuri oikea asenne tuohon, että jotakin kartalla on altistuneena. Harmillisen usein ”astropiireissä” kuulee julistettavan kuinka on työstänyt karttansa vaikeat asiat (siis ne jotka kysyvät työtä). Terveempää on hyväksyä, että prosessi jatkuu aina, jatkuvasti voi tulla jotakin uutta ja lisää, eli pitää olla valppaana. Kokemus saattaa auttaa selvittämään sotkut, toisaalta jokaiseen pulmaan ei sama rutiini tuota parasta tulosta.

 6. Minä Says:

  Tiedän yhden miehen jolla paljon skorpparia kartalla ja hän on ollut aika pidättyväinen seksin suhteen. Sellaisia 5v:n seksittömiä kausia ja pelkää lähestyä naisia.

  Kuulin tänään, että eräälle lesbo pariskunnalle syntyi lapsi ja lapsi siis skorppari.

  Se keskustelu sai minut katsomaan milloin Sanna Marinilla on synttärit, kun hän joskus mediassa kertoi, että on kasvanut sateenkaari perheessä ja synttärit on 16.11, eli skorppari ja synttärit samana päivänä kuin tyttärelläni.

  Mistä päästäänkiin tyttäreeni jonka kartta on täynnä skorpparia. hänen seksuaalisuuttaan on turha miettiä kun täyttää vasta 2v, MUTTA minun veljeni on homo, eli tyttäreni setä. Ja minulla on itselläni on seksuaalisia traumoja ja koen seksin jotenkin tarpeettomana tai häpeällisenä.

  Mietin vaan, että joutuvatko skorpparit pohtimaan seksuaalisuutta jotenkin syvemmin ja eri tasoilta? Ja joutuvat ehkä itse käymään tämän kautta syvällisen pohdiskelun mikä on oma seksuaali-identiteetti??????

  Itse pidän skorppareista, mutta ystävyyteni on päättynyt skorppareihin hyvin skopumaisten teemojen vuoksi, eli mustasukkaisuuden ja mustavalkoisuuden vuoksi 😀

  Björkin kartta on muuten täynnä skorpparia.

  Pystynkö jotenkin linkkaamaan tähän tyttäreni kartan?

  • Tarja Says:

   Hyviä pointteja nostit esille. Skorpionin ehdottomuudessa on jopa tyypillistä, että voi olla kaikenlaisia joko-tai kausia, niin seksuaalisuudessa kuin muissakin aihepiireissä.

   Ilman kattavaa tutkimusta ei voida yleistää, että jokin merkki yhdistyisi tavallista enemmän sateenkaariperheisiin. Ja on ihan tavallista että kaikenlaisia seksuaalisia suuntautumia löytyy sukulaisista. Nykyään kun asioista ollaan avoimempia saattaa tuntua että tapauksia olisi enemmän; menneinä vuosikymmeninä näistä vaiettiin. Mutta siitä olen samaa mieltä, että skorpionin elämänpolkuun saattaa hyvinkin kuulua oman seksuaalisuuden ilmenemisen käymistä läpi. Ei se haitaksi olisi muillekaan 🙂

   Jos tunnistat traumoja, kannattaa hakeutua seksuaaliterapiaan. Ei ole mitään syytä kantaa mukanaan häpeätahroja eikä avun ottamista vastaan pidä epäröidä.

   Näihin kommentteihin ei ilmeisesti saa liitettyä kuvaa mukaan enkä muutoinkaan suosittele lähipiirin karttojen jakoa. Astrologin kanssa tulkinnassa näitä on parempi pohtia kahdenkesken, ja silloinkin täytyy olla kartanhaltijalta lupa tähän; tietenkin pienen lapsen kohdalla päätös on vanhemmilla. Ehkä lapsi on parempi ottaa vastaan ihmisenä eikä tuijottaa karttaan liikaa, mutta voi kartta toisaalta auttaa ymmärtämään keskeisiä luonteenpiirteitä jo pienen ihmisenalun kohdalla. Pienen tyttäresi kohdalla voi miettiä sitäkin, missä määrin vastamerkki härkä tunkee persoonassa esille, jos skorpionia on kartalla paljon. Hyvin usein jos on Stellium, vastamerkki on mukana pelissä jollakin oleellisella tavalla.

  • Tarja Says:

   Lisäksi seksuaalisuuden ollessa kyseessä mielestäni ei pidä katsoa Auringon merkkiä vaan tutkia ennemmin Marsia.

   • Minä Says:

    Terapiassa ollaan käyty, mutta ei ne tietyt asiat vaan parane kun tarpeeksi syvältä pääsee kirpaisemaan.

    Seksuaalivähemmistöä tunnen jonkun verran ja tehnyt huomion, että aurinko neitsyttä näkee siinä porukassa, niin homoissa kuin trans ihmisissä. Tämähän ei ole mitään faktaa vaan omaa mutuilua.

    Itselläni 8 huoneessa on kauris, vesta ja pluto.

    Skorppareista vielä sellainen huomio, että joillakin saattaa olla erittäin edellä käyvä tyylitaju ja kiinnostusta muodin pariin.
    Se on mielestäni skorppionin yllättävin piirre.

 7. Tommi Says:

  Oinaana pidän skorpionista. Itsellä 4. huoneessa. Skorpionissa on mielestäni kysymys kontrollista, intohimosta. Katson aurinko-skorpioneja kunnioituksella. Siellä missä skorpioni on kartalla, voidaan päästä syvälle, mutta se vaatii heittäytymistä, totaalisuutta. Hyvin karkeana yleistyksena mielestäni aurinko-skorpioneilla on kyky päästä korkealle, hyvässä ja pahassa. Kalojen ohella. Skorpioni on siinä mielessä seksiä, että se on yhteydessä primaaliin alkuvoimaan juurichakrassa ja alempiin chakroihin, jossa on kysymys eloonjäämisestä ja luomisesta. Tämä voima voidaan kohottaa ja sublimoida myös ylemmälle ja hienovaraisemmaksi. Korkeimmalla tasolla skorpioni kohoaa kotkaksi.

  • Tarja Says:

   Kyllä näissä Marsin merkeissä paljon samaa on. Kun näiden termien kanssa väännetään, minun mielestäni skorpionissa ei ole heittäytymistä jos sitä pidetään spontaanina ’antaa tulla tänne vaan’ tyylinä. Kontrollointi ja tahtovoimaisuus on niitä skorpparin manuaaleja. Symboliikaltaan on tosiaan todella rikas merkki.

 8. Anu Zenger Says:

  Oli taas mielenkiintoisesti kirjoitettu tuo blogi teksti että stimuloi omiakin ajatuksia! Itselläni on 2. huoneen kärki ja siellä Saturnus skorpionissa. Toki sitten jää joitakin asteita skorpionia 1 huoneen puolelle vaa’an kaveriksi ( tai ehkä takapiruksi? ) No tuo saturnus muodostaa aika tarkkoja aspekteja aurinkoon ja merkuriukseen 120 ja kuuhun 90 ja marsiin 30. Saturnus sinänsä voi tuoda deprivaatiota, puutetta jostain ja koska se on rahan resurssien huoneessa . Olen todella menettänyt omaisuutta ja toimeentuloa, mutta siihen on vaikuttanut myös tuo skorpioni saturnuksessa eli ei kopromisseja ja raha tai omaisuus ei määrää elämästäni. Toisaalta tolla kuviolla pärjää aina vaikka rahaa ei olisi kuin hyvin minimalistisesti. Saturnus on myös Ic:n hallitsija ( kauriissa) ja pluto on 10 huoneessa. Eli laajat ovat lonkerot. Ja skorpioneja on ollut elämässäni ystävinä, kumppaneina, tuttavina. Eikä ole helppo ihminen. Mustasukkaisuus on välillä totaalista luokkaa ja se voi lähteä liikkeelle jostain hyvin pienestä väärintulkinnasta. Samoin epäluottamus ja se voi kestää vuosia, kunnes skorpioni itse huomaa että on väärintulkinnut tilanteen. Ei hän sitä myönnä mutta hyvittää jotenkin tekoaan ja haluaa rakentaa ystävyyttä pienin askelin uudelleen. Mielenkiintoista on että skorpionin tunnistaa silmistä aika usein. Välillä niistä ei näy mitään, välinpitämätön mutta tarkkaileva katse, kunnes yhtäkkiä aivan kuin valot syttyisivät päälle. Jokin asia on herättänyt hänen intohimoisen mielenkiinnon ja silmät ovat kiihkeästi elossa ja porautuvat kohteeseen ja luovuttaminen ei ole vaihtoehto.

  • Tarja Says:

   Kiitos palautteestasi. Kakkosen skorpioni kertoo kyllä vahvasta selviytymiskyvystä, vaikka ”virta” ei aina niin tasainen olisikaan. Myös ylipäätään motivaation rakentumisen kannalta ehdoton, oletan että sinäkin olisit ihminen joka ei voi tehdä sellaista työtä johon on jotenkin luottamus / kunnioitus mennyt. Noususkorpionista varsinkin sanotaan että tällä olisi syvälle porautuva katse, ja on tätä varmaan olemuksessa aina silloin kun merkki on olennaisessa kohdassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: