Etsivä keihästäjä

Koko totuus jousimiehestä vaatisi moniosaisen teossarjan, sillä muuttuva tulen elementin merkki ei ole lainkaan yksioikoinen. Sama pätee toisiinkin kaksittaisiin merkkeihin. Jousimiehessä, ihmisen ja kentaurin sekoituksessa, on yksi totuus ja sitten vielä jotakin enemmän. Sillä on vahva fyysinen vartalo ja lisäksi jousi ja nuoli. Aina on lisää. Siksi jousimiehestä voisi porskuttaa loputtomasti.

Jousimiehen tyyli on innostus. Siellä missä merkki kartalla on, on intoa. Muissa tulen merkeissä oinaassa palo on syttyvä liekki ja lapsenomaista, leijonassa lämmittävää hehkua, tyyntä mutta kattavaa. Jousimiehessä palo on nälkäistä, nuolevaa, ympäristöön singahtelevia sähikäisiä ja korkeuksiin kurottavaa lieskaa. Mistä jousimies intoaa, vaihtelee todella paljon, mutta yleensä taustalla on jokin idea, aatteen palo, vankka näkemys tai elämäntapa. Yhteistä on innostunut, myönteinen asenne.

Ristiriitaisuuksia tästä merkistä löytyy. Se että on viisas, ja silti niin uskomattoman kömpelö. Jousimies on fyysinen, eläimellisellä tavalla ruumiillinen, ja samalla sen tahto on filosofinen ja henkinen. Se näkee kauas symbolisella tasolla, eikä silti huomaa omien sanojensa tai tekojensa seurauksia. Yleistettynä jousimies ei ole pahantahtoinen vaan ennemmin sellainen löperö hölmö, hyvää tarkoittava ja liian hyväuskoinen (tässä on paljon samaa kuin Jupiterin hallitsemassa toisessa merkissä kaloissa). Pettymyksiä satelee kaikille, ja jousimiehen uskoa koetellaan kun ihmiskunta ei yllä sinne mistä hän haaveilee. Silti jousimiehellä on uskomaton kyky nousta aina uudelleen. Voi vaihtaa näkemystä ja uskomusta ja elämäntapaa, mennä eteenpäin.

Jousimiehen hauskuus, huumorintajuisuus ja iloisuus hämmentävät odottamaan tästä kepeämpää kuin mikä on lopullinen totuus (voi lukaista mitä vastamerkin kaksosen kepeydestä kirjoitin, polaarimerkit puuhaavat samassa maastossa). Jousimies etsii lopullista totuutta, ja se vasta painavaa tavaraa on. Etsii, ja siksi katsoo aina kauemmas, muualle ja eteenpäin, aidan toiselle puolelle, ei tyydy siihen mitä on jo löytänyt. Jousimiehellä on nälkä enempään, ja se voi olla katkeraa kun mikään ei tunnu riittävän. Tyytymättömyys ei kuitenkaan ole kaurismaista pettymystä vaan lujaa uskoa siihen, että vielä jossain on parempaa, upeampaa, täydellisempää ja todempaa. Naulitseeko jousimies milloinkaan nuolellaan totuuden ydintä, sitä voidaan pohtia. Ja voidaan keskustella siitäkin, kaipaako jousimies pysyvyyttä. Hetkellisesti merkitykset voivat olla riittäviä, ja oletukseni on, että jousimies voi saarnata totuuttaan vedenpitävän uskottavasti, liturgiat kohdillaan, vaikka sydämessään epäilisikin. Se pyrkii totuuteen ja rehellisyyteen, mutta keinoissa joskus asettuu itse lakiensa yläpuolelle.

Sitten katseet omiin karttoihin. Miten jousimies teidän kartoillanne liittyy totuuteen? Tarjoaako jousimiehen alue suurimmat ja laajimmat mahdollisuudet, ja siten kertoisi onnesta? Ovatko jousimieshuoneenne ja merkin planeetat innokkaita? Räiskähteleekö jokainen nousujousimies sähikäisiä?

Avainsanat:

7 vastausta to “Etsivä keihästäjä”

 1. Anne Says:

  Jousimies on kartalleni Ic:ssä. Planeettoja siinä ei ole.
  Transiitti Pluto oli siellä runsaat 15- vuotta siten, kun isäni kuoli.
  Se antoi kunnon sysäyksen astrologiaan. Olin jo aiemmin kiinnostunut astrologiasta, mutta huomattuani hieman myöhemmin transiitin, kinnostukseni heräsi kunnolla.

  • Tarja Says:

   Olisikohan IC:n jousimies sisäisen rentouden merkki? Tai että pohjimmiltaan on filosofinen, tutkiskeleva luonteeltaan? Ja olemuksessa voisi olla optimismia, ettei arjen vastoinkäymiset tunnu niin voittamattomilta?

 2. Heidi Says:

  Jousimies 3. huone ja siellä planeetta Venus. Todella säkenöivästä keskustelusta saa usein paljon paremmat kiksit kuin mestarirkastajan kanssa petipuuhissa 😉

  • Tarja Says:

   Ohhoh, kaikkea sitä kuulee 😀 😀 mutta ehkä tällä on enemmän merkitystä kun mielen tasolla asiat pysyvät pidempään. Venuksen luonne on perustaltaan hyvin erilainen kuin tulimerkkisen jousimiehen, en pitäisi kovin helppona merkkinä. Jos suhde ei innosta, eipä varmaan voi mitenkään yrittää pysyä sellaisessa toisen mieliksi tai lasten tähden tai rahan takia, niinkuin esimerkkinä millaisia meriselityksiä kuulee kun joku jää rakkaudettomaan liittoon.

 3. Anne Says:

  Pitää täysin paikkansa. Ajattelen aina, että kaikki tapahtuu niin kuin on tarkoitettu. En murehdi tulevaa. Tutkin aina kaikkien asioiden kaikki puolet. Mikään asia ei ole minulle samanlaisia, kuin suurimmalle osalle ihmisiä on.

 4. PirjA Says:

  Jousimiehen merkki sijaitsee kolmannessa huoneessa ja siellä on varsinainen sähikäinen, Satrunus 😉 Kepeät keskustelut eivät ole minua varten, siitä on toki muitakin osoittimia, pikkujoulut ja vappubileet – ei kiitos.
  Saturnusmaisesti totuus löytyy kuin sipulia kuorien, kerros kerrokselta ja kertaamalla tosiaioita. Ikävä tapani on ”höläyttää” totuuksia toisille silloin, kun he eivät ole siihen valmiita. En vain huomaa, ettei joku toinen ole huomannaut samaa asiaa. Hmmm, se onkin sitten vaikeampi enää siloitella. Välillä päätän vaieta kaikesta, mitä huomaan, etten tuottaisi pahaa mieltä. Sitten taas unohdan sen.

  • Tarja Says:

   Tämän kommenttisi myötä toivottavasti kaikki ovat pohtineet totuuden puhumisen ongelmallisuuksia. Ideana tottakai jokainen puhuu vain ja ainoastaan totta. Tarinana on klassikko viestinviejän surmaamisesta. Totuutta ei olla valmiita vastaanottamaan, ja sitten sekin että kenen näkökulmasta mikäkin asia on totuus – tämä juttu paisuu kuten jouskarin teemoissa kuuluukin. Entäpä vaikenemisen etiikka, kuinka tuomittavaa on se ettei totuutta kerrota. Hykertelen ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: