Odotuksia ajasta

Astrotaivaalla on odottava fiilis, kuin ei ihan vielä päästäisi eteenpäin. Tuntemus saattaa olla kotoisin Marsilta, joka saavutti torstaina illalla vaa’an viimeisen kriittisen asteen; täysin omalle eteenpäin suuntaavalle luonnolleen vastaisesti Mars joutuu harkitsemaan ja tarkastelemaan tehtyä. Mitä valinnoistani aiheutui toisille, saavutettiinko tasapuolinen tulos, tartuinko hyviin verkkoihin? Merkurius tosiaan perääntyy ja vahvistaa taaksepäin katsovaa tunnelmaa. Marsin osalta juhla alkaa lauantaina päivällä yhdeltätoista kun se valloittaa oman skorpionin merkkinsä. Sitten taas polkaistaan kulkupelit tulille ja asiat käyntiin (ellei Merkurius tuota yllätyksiä). Skorpionin Mars saa ajanlaatuun keskittymiskykyä ja tahdonvoimaa, ei enää voivotella vaan tehdään turhia meluamatta, lupia kyselemättä.

Lisää viimeisen asteen kriittistä punnitsemista saadaan heti alkuviikosta kun Saturnus on jo niin päättelemässä jousimiehen aikaansa, että illalla alkaa katsoa ”viimeistä episodia”. Saturnus merkin viimeisellä asteella saattaa herätellä karmaan yhdistettäviä seikkoja toteutuviksi. Syyt, seuraukset ja näiden keskinäiset vastuukysymykset tulevat pohdintaan, ellei ihan ratkaistavaksi asti. Saturnukseen liittyy aika, ja viimeisen asteen ylitys on sen kohdalla kunnon rupeama – sitten ollaankin jo tosi lähellä Joulua kun Saturnus menee kauriiseen.

Edelleen mukavia ja hentoja sävyjään viikonlopun päiviin lahjoittaa Jupiterin ja Neptunuksen vesikolmio. Kontakti alkaa olla väistymässä, mutta vielä muutaman päivän ajan eteerinen idealismi saa mahdollisuuksiaan. Se irrottaa arjesta – ja taas voimme miettiä yleistä turvallisuutta kun Merkurius perääntyy ja Mars on merkinvaihdossa.

Leijonan komea Kuu juhlii vielä perjantaina ja tulee tehokkaammaksi neitsyessä lauantain puolella yötä. Voi olla parasta luottaa asiantuntevaan tekemiseen, sillä itsetuntoon liittyviin murheisiin uppoutuminen ei vie eteenpäin.  Sulosävyjä voi tarkkailla lauantaina illalla puoli kymmeneltä Neptunuksen vastakkaisuudessa, mutta muutoin Kuu on tähän aikaan aktiivinen ja tuottelias. Saturnus piiskaa (korjataan, auttaa) Kuun vain lyhyisiin huokauksiin. Huolehtikaa silti levosta ja palautumisesta yhtä perusteellisesti kuin muista töistä.

Ensi viikolle keskiviikon puolelle yötä jää perääntyvän Merkuriuksen tärkeä hetki, alakonjunktio eli uuden Merkuriuksen syntymä, retroplaneetan ylittäessä Auringon jousimiehen 21 asteessa. Tästä voisi alkaa suurpiirteisen näkemyksen aika, ajatuksen virratessa rennosti, ja kun mieli on myönteinen, olo kohenee.

Sellaisia kaikenlaisia tässä nyt odotellaan. Marsia toimivaksi, Saturnusta lujaksi, Uranusta pysähtyväksi. Jospa vielä haaveilemme tämän viikonlopun?

Avainsanat: ,

10 vastausta to “Odotuksia ajasta”

 1. Hessu Says:

  Haaveillaan haaveillaan, mutta lienee totuus jotain konkreettisempaa kuin haaveilua.
  Saturnus lähtee Jouskarista, ja saavuttaa justaansa MC:n Kauriin asteessa 1.
  Ens viikon AP-kartalle jää komeasti myös tuo Merkkarin alakonjuktio, yhtymässä Aurinko-Merkkari-Jupiter -stelliumille.
  Jupiter loisii enemmän kuin tasan Kuun päällä, että saa Kuukin osansa kaikesta hyvästä.
  Ja paljon muuta.

  Mä en tiedä levosta, joskokin joskus olisi mukava nukkua niin että olisi levännyt olo.
  Sen tiedän, että vauhti kiihtyy eikä tulevasta vuodesta ihan pienillä muutoksilla taideta päästä.

  • Tarja Says:

   Sä olet kyllä sellainen taivaan kultapoika että aina sulle tulee näin paljon ja mielettömästi! No, onhan se syntymäkartan asetelmakin jo tällainen 😀

   • Hessu Says:

    Vai kultapoika.. Paljon kanssa pärjää aina, vai miten se meni, vai sekö se on se kompastuskivi?
    Mutta mitä toi merkkarin alakonjuktio niinko tarkoittaa, suurpiirteinen aika? Eikös elämä tuppaa muutenkin olemaan vähän suurpiirteistä 😉

   • Tarja Says:

    Uusi Merkurius heittää kollektiivisen yleissävyn. Jos sulla on aina tämä suurpiirteinen moodi niin hyödynnä sitä että olet ytimessä!

 2. Artemis Says:

  Pitkä huokaus. Kun Pluto tosi hitaasti etääntyy DC:ltäni, niin Saturnus loikkaa kauriiseen ja alkaa helmikuussa ahdistella aurinkoani…Kun Saturnus oli viimeksi kauriissa, elämäni mullistui täysin. Tosin silloin mukana olivat myös Uranus ja Neptunus.

  • Tarja Says:

   Eipä ensimmäisenä Saturnus tule mieleen muutostekijänä, mutta onko se siis Auringon hallitsija? Jospa tällä kierroksella pääsisi Saturnuksen luottokaveriksi.

   • Artemis Says:

    Saturnus on kauris-aurinkoni hallitsija. Viittasin tuossa 80-90-lukujen vaihteeseen, jolloin kauriissa oli nuo kolme planeettaa. Niiden ”yhteistyötä” ei voi unohtaa!

   • Tarja Says:

    Jep se oli aikaa se 🙂 Uranus-Neptunus ajan lapset ovat nyt aikuisia…
    Uranus toimii herättäjänä, näkijänä, ja sen myötä nousee yleensä tarve toisenlaisuuteen. Saturnus onnistuneesti toteutuneena on oikein hyvä pari sen kanssa, jos se tuo konkreettiset välineet. Mutta entä se Neppari, sotkee ja hämmentää, vai mitä ihmettä.
    Kauris merkkinä aktivoituu reippaasti kun Marsin vielä kurkkaa sen puolelle perääntyessään (on kauriissa ylennyksessä joten voi olla vahva retrojakso) ja sittenhän sinne ”kivikasaan” hiipii myös Jupiter, ja Mars uudestaan (vuonna 20) ja kaikki Jup, Sat ja Pluto retroavat yhdessä merkin lopussa… Mutta me selvittiin (jos tätä nykypäivän kaaosta voi selviytymiseksi kutsua?) Pluton ja Uranuksen neliöstäkin…

 3. PirjA Says:

  Mars kohta ylittää Jupiterini ja Neptunukseni skorpionin alkuasteissa. Jokohan alkaisivat asiat luontua paremmalla tavalla. On koko vuosi ollut hieman raskassoutuista tai muuten vain rasittavaa. Töissä on väliin kamala kiire ja väliin saa odotella, milloin saan työni tehtäväksi.
  Merkuriuksen alakonjunktio sijoittuu Saturnukseni kylkeen ja jotain vastuuseen liittyvää haistan tuosta asetelmasta.
  Uranus sitten hlijentelee Alasolmuni asteessa, ei ihan minuutilleen, mutta tämä varmaan tuntuu jossain. Tuo solmujen ”hinkkaus” on myös ollut päällä koko vuoden. Tr Yläsolmu alkaa olla Uranukseni asteessa 😉
  On sitten alettava odotella Neptunuksen oppositiota aurinkooni.

  • Tarja Says:

   Tässä olikin jo kattavasti! Mars voi olla tosi hyvä ajoittamaan asioita, toivottavasti saat epätahtisuuden pois. Solmu on tosiaan sulla ollut esillä, kai tämä on ollut jonkinlaista herkkyyskautta.
   Toivottavasti Neptunuksen myötä ei iske terveysongelmat. Pidä huoli itsestäsi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: