Yllätyspaketteja

Vinkeäksi ja mainioksi voisi kuvata ajan tunnelmaa, ainakin voittopuolisesti. Varsinkin perjantaina voi maailma maistua ihmeen ihanalle ja hauskalle, kun perääntyvä Merkurius kohtaa Venuksen. Tämä on tarkimmillaan iltapäivästä noin neljän kieppeillä, jousimiehen 17 asteessa. Fiilis on ennemmin reipas ja rohkea kuin sokerisen suloinen.

Viikonlopun tunnelmia määrittävä iso kulma on Auringon ja Uranuksen välillä tulikolmio, ja ehkä tätä vähän Saturnuksen läheisyys jousimiehen viimeisellä asteella hillitsee. Uranuksen vauhti oinaassa ounastelee jo lähestyvää pysähdystä, eli kyllä se päällimmäisyys siellä ajanlaadussa pian esille rävähtää. Reipas kulma tänä viikonloppuna on tarkimmillaan lauantaina iltapäivällä hieman yhden jälkeen, mutta ”juju” on olemassa ihan koko viikonlopun ynnä maanantainakin jousimiehen Uuden Kuun aikaan. Jousimiehen Aurinko ei ole muutoinkaan erityisen sovinnainen, ja Uranus yllyttää irtautumaan rutiineista ja samoista kuvioista. Pitää olla erilaista, ihan toisenlaista, uusia makuja. Aika voisi olla eläväistä, herättävää, jopa poikkeuksellista. Uranusta on vaikea ennakoida, koska sille on ominaista yllättää. Jos saadaan hätkähtää, se oli Uranusta.

Perjantain skorpionin Kuu on upoksissa, yllättävän vaimea ollakseen kiihkeässä merkissä. Ilta voitaisi rauhoittaa latautumiselle, yrittämättäkään punnertaa uutta kehiin. Lauantain puolella yöllä Kuu siirtyy paahtamaan jousimieheen ja tuntuma voi olla sitä taikka tätä: viimeisen asteen Saturnus komppaa Kuuta yrittämään ja touhuamaan ihan ilman lepoa, mutta toisaalta ollaan jo erittäin vanhan Kuun ajassa. Lopetuksen fiilikset voivat olla mielessä, mutta se saattaakin olla helppo tehtävä. Jousimiehen Kuu on kuitenkin myönteinen, innokas, rento ja hyväsydäminen.

Näin yllättävien asioiden viikonloppuna voisi olla hyvä pitää silmällä vähän Marsiakin skorpionin alussa. Ihan vielä Mars ei ole kulmassa minnekään, ja kun se merkin hyvin taitaa, voi syntyä julmetun hyvää jälkeä. Kielikuvasta saa lukea hieman pinnanalaisia merkityksiä halutessaan.

Se mitä ajassa oikein aikuisten oikeasti tapahtuu, ajoittuu ensi viikolle. Saturnus on vielä muutaman päivän jousimiehen viimeisellä asteella, ja vielä ehtii summata sitä mitä merkissä on saatu aikaan. Ensi keskiviikkona aamulla Saturnus pääsee omaan kauriin merkkiinsä. Kyllä sen pitäisi olla ”hyvä” ja nostaa Saturnuksen parhaat puolet esille. Vastuullisuutta, syiden ja seurausten pohdintaa, ei lennetä tuulen mukana kun on aika raskasta. Saturnus tiivistää ja lujittaa, vakauttaa, ojentaa karusta totuudesta, mutta sehän on niin tervettä.

Sen sijaan ensi torstaina illalla käy jotain mikä on ihan eri maailmasta kuin Saturnus kauriissa. Venus jousimiehen merkin loppupuolella hujahtaa OOB-tilaan eli ylittää Auringon ja Maan sopiman kallistuskulman rajan. Venus kurkkaa arvoja, tunteita, mieltymyksiä ja ystävyyksiä ihan eri sfääreistä kuin normaalisti. Jos jätetään joululahjahankinnat viimetippaan, voi Venuksen sävyissä tulla ”mielenkiintoisia” valintoja. Venus yltiöpäisessä tilassa voi tarjota huippukokemuksia, mutta saattaa kiristää toisessakin ääripäässä yli rajan. Miltä tuntuu yksinäisestä joulunaika, Venuksen OOB-tilassa sen saattaa huomata. Kovin pitkä hekumointi / kärvistely Venuksen ihmepompusta ei tule, sillä se palaa kohta vuodenvaihteen jälkeen kauriin puolella säälliseen kulkuun.

Hyviä tunnelmia kaikille jouluviikkoon!

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Yllätyspaketteja”

 1. Artemis Says:

  Enpä tiedä, mitä planeettaa tai kulmaa syyttäisin kuluneesta viikosta. Pari uhkakuvaa on ilmaantunut parille tulevalle vuodelle asumiseen liittyen. Onneksi on pian myös tullut tietoa, etteivät ne todennäköisesti toteudu. Olen käynyt ylikierroksilla, vaikka väsymys painaa kovasti. Saturnus on 8 asteen päässä auringostani ja Pluto 2 asteen päässä DC:stä..

 2. Hessu Says:

  Kiitos taas ajankuvan avaamisesta, jotain kutinaa aivoissa se aiheuttaa.

  Merkkari ja Venus heippaavat toisiaan aina tarkasti tuossa Aurinko-Jupiter-Merkurius stelliumilla – mitä se sitten tarkoittaa, aika senkin näyttää. Tämä päivä ainankin on ollut oudon tahmeavireinen.
  Laajemmassa skaalassa Uranushan tekee kolmiota ko. stelliumille, ja nyt luonnollisesti tuo AP-aurinko sopassa.
  Isoja sätkyjä ei, ainakaan vielä, ole näkynyt, mutta josko vaikka löytäisin yllättäen sen viisasten kiven joka kertoo konkreettisempia askelmerkkejä.
  Kaikki on hyvin, kaikki on sumussa sekä muutoksen tarpeessa, ja kaiken tiedän muuttuvan lähitulevaisuudessa.

  Ehkä tuo Saturnus jotain tuo soppaan, kun MC:llä häärää.

 3. Marssii Rapujen kanssa Says:

  On tässä Saturnuksen poistumista Jouskari-ASC:lta jo vähän odotettukin… Haastavuudesta huolimatta – tai ehkä juuri sen vuoksi – olen tajunnut itsestäni, tavoistani ja tekemisistäni hirveästi asioita, Ja Kauriin alussahan on sitten jo Kuuni odottelemassa Saturnuksen visiittiä. Mutta näköjään ASC:lla on muitakin transiitilla paikalle pelmahtaneita vieraita: Aurinko, Merkurius ja Venus. Perjantai olikin ihmeellinen päivä – työkaverit yllättivät totaalisesti ehdottamalla minua yhteen luottamustehtävään. Ja yllätin myös itse itseni varaamalla matkan toukokuulle, perehtyäkseni lisää näihin henkisiin juttuihin. Tuli kummasti jännitystä elämään! Nimimerkki Hessu tuossa edellä kirjoitti hienosti ”Kaikki on hyvin, kaikki on sumussa sekä muutoksen tarpeessa, ja kaiken tiedän muuttuvan lähitulevaisuudessa.” Minulla on juuri tuollainen olo.

 4. Tommi Says:

  Varmaan tulossa hieman saturninen joulunaika. Sen verran tuo saturnuksen siirtymä vaikuttanee. Perinteitä, vastuuta, maakosketusta. Otaksuisin.

 5. PirjA Says:

  Uusikuu on kolmiossa Merkurius-Venus-konjunktionni leijonan lopussa. Venus tekee visiittiä Saturnukselle ja Marsin kolmio tarkentuu Kuuhuni, Uranus edelleen hinkkaa alasolmullani.
  Odottelen sumun hälvenemistä, vaikka taitaa olla turha haave, kun Neptunus on vasta lähenemässä oppositiota aurinkooni. Yllätyksiä taitaa piisata jatkossakin, kun tr-yläsolmu länenee Uranustani. Työelämän puolella on on melkoista matalalentoa viime aikoina, selkeneekö kuva vielä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: