Ajanhengen taivutuksia

Kuka muistaa mitä epätavallista on tässä ajassa? Se on kerrottu aikaisemminkin, mutta veikkaan kaikkien unohtaneen – itsekin unohdin, ihmettelin vaan hiukan miten kirjoitustyöt saattaakin sujua niin mainiosti. Vastaus on Merkurius, se on lyhyessä ja äkkinäisessä jälkipompun OOB-tilassa. Merkurius oli jo aiemmin tässä kallistuskulman rajan ylittävässä kulussa marraskuun 10. – joulukuun 7. päivien välisen ajan. Peruutus sai kulkurytmin ihan sekaisin, ja nyt ponnahdetaan vielä kuin varmuuden vuoksi hetki kauriissa (17.-21. ja asteissa 7’58 – 13’48). Vaikka kauris olisi kuinka jyhkeä merkki, tämä tuntuu aivan siltä kuin Merkurius olisi riemuissaan. Retro ja vaativa merkki ovat jääneet taakse, ajatus kulkee taas. Tai saattoi sen hyvän Merkuriusfiiliksen tuova tekijä olla planeetan miellyttävä kulma Neptunuksellekin. Tosin itse uskon enemmän OOBiin, sekstiilit eivät yleensä tunnu missään.

Jotain muutakin astrotaivaalla tapahtuu. Venus siirtyi torstaina aamuyöllä vesimieheen ja alkaa ennakoida kauriin ihan valtavan painokkaan ajan raukeamista, kun Aurinko ja Merkurius tulevat perässä. Aurinko alkaa mitata vesimiehen aikaa jo lauantaina aamuyöstä alkaen, ja Merkuriuksella ottaa tammikuun aivan viime hetkille ennen kuin merkinvaihto on edessä. Venus vesimiehessä kuvastaa käsitteellisen, teorian ja abstraktin arvostusta, mutta vaikka tässä on ihanteellisuutta ja aatteellisuutta, ei kukaan syytä vesimiehen Venusta hörhöilystä. Jos osaa selittää ja perusteella vaikka kuinka ihmeellisen ajatusrakennelman, lienee se silloin vain älykkyyttä. Auringonkin tullessa mukaan ajanlaatu saa rauhallista etäännyttämisen sävyä. Jäädään tarkkailemaan tilannetta.

Saturnus kulkee kauriin alussa kuin orpo piru ilman vahvan energian kulmia muille planeetoille, saa yksin muhia hiekkakuopassaan, ja taitaa olla se todellinen ajanhengen vartija. Vaikuttaa hyvin tasaiselta ja järkevältä, mutta jos paineestaan raukeava Marsin ja Uranuksen välinen hiertokulma vielä tuntuu, saattaa jotakin täysin hallitsematonta ja yllättävääkin ilmaantua. Tästä kulmasta Mars jää myös aspektittomaksi, ja onhan se ihan samalla tavoin vahva omassa merkissään kuten Saturnuskin. Kummasta painokkuudesta te ottaisitte mieluummin voimaa itsellenne? Ja vielä tuosta kun aloituksessa parjasin 60 asteen kulmaa: saadaan tarkkailla ja tutkailla tuntuuko ja näkyykö, koska Jupiterin liike alkaa hidastua ja se on pitkään Pluton kanssa sekstiilikulmassa. Vesimiehen ajassa tykkäämme näistä koelaboratorioista.

Kuukin aloittaa viikonlopun vesimiehen hengessä, mutta Kuusta ei ole mitään hyötyä kun se kurssittomassa tilassaan odottelee uutta urakkaa. Kuu vaihtaa kulkunsa kaloihin jo perjantaina myöhään illalla puoli yhdentoista aikoihin, ja kalojen monimielinen ja kaleidoskooppimainen luonne voi tuoda viikonlopun päiviin ihan mitä tahansa. Väsymystä, haaveksintaa, luovuuden puuskia, herkistymisiä, pakoa ihan kaikesta, symbioosin tarvetta, uhrautumista. Kalojen Kuu taipuu. Vapaamielisen taipuisaa viikonloppua!

Avainsanat: ,

7 vastausta to “Ajanhengen taivutuksia”

 1. PirjA Says:

  Onneksi kakurispainotus hieman kevenee, joutavat neloshuoneesta pois nuo transiitit, vaikka ei ihan heti onnistukaan, pitää odotella vesimiehen puoltaväliä vielä, ennen kuin ollaan vitosessa.
  Työrintama on ollut bipolaarinen: kesällä armoton kiire ja nyt pitää yrittää keksiä, mitä tekisi. Tässä asikkuudessa projekti päättyy kuunpimennykseen.
  Hiljaista on kartalla, kun tässä osiossa on melko tyhjää, painotus on yläpuolella ja idässä.
  Venuksen ja Merkuriuksen puolitukset osuvat auringonpimennyksen molemmin puolin ja itse auringonpimennys osuus tarkasti Merkuriuksen oppositioon. Uuden alku ei ehkä voisi olla kirjaimellisemmin esitetty.

  • PirjA Says:

   Piti olla kaurispainotus

  • Tarja Says:

   Kun työelämässä uskaltaisikin nauttia siitä jos aina ei tarvitse painaa kiireellä, mutta kun sekin heti huolestuttaa. Jatkoa kuitenkin seuraa, vaikka joku prokkis saadaan loppuun? Näinhän tässä ollaan tuotapikaa pimennysjaksossa kun se Aurinko solmun merkkiin menee. Merkurius ei kai ole kaikkein ”vakavin” pimennyksen alla, jos verrataan valoihin tai akseleihin. Sitten vaan pohtimaan Merkuriusta?

 2. Artemis Says:

  Työpaikan draamat ovat vetäneet minut tahtomattani liikaa syövereihinsä. Parisen viikkoa on kyllä ollut rauhallinen tunnelma kuin lämpimän kosteana kesäpäivänä, mutta ihan kuin etäältä kuuluisi ukkosen jyrinää.. Aurinkokauriina ja nousurapuna aika on ollut helpon tuntuista. Se on varmaa, että tästä vuodesta tulee ainakin työkuvioissa yhtä hullunmyllyä. Maaliskuu oinaspainotuksineen voi olla käänteentekevä, kun Saturnuskin ylittää aurinkoni.

  • Tarja Says:

   Näissä ajanlaaduissa voi aina lähteä siitä, että jos huomaa jonkun ajankohdan tuhdiuden tms, voi kysyä itseltä miten haluaisi käyttää sen energian, mitä tehdä sillä. Kun vielä johtavista merkeistäkin on kyse, aloite voi olla omissa käsissä.

   • Artemis Says:

    Työpaikan muutosralli on vielä niin alkutekijöissään, etten yksinkertaisesti uskalla tehdä aloitetta omalta osaltani. Aloite voisi kääntyä minua ”vastaan”. Yksityiselämässä sen sijaan pitkään suunnittelemani tärkeä hanke sai tänään sinettinsä!

   • Tarja Says:

    Tuo on kyllä varmaan totta, että täytyy harkita milloin mennään eteenpäin. Onnittelut sinetistä, millainen sitten onkaan, toivottavasti mieleinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: