Onko ideoita?

Vesimies on merkkinä ajankohtainen, eikä yksinomaan siksi kun Aurinko siirtyi sitä ylittämään. Kuunsolmut kulkevat leijonan ja vesimiehen merkkiparissa, ja kun Aurinko tulee lähelle solmulinjaa, tämä tietää pimennyksiä. Ajassa tapahtuu kollektiivisesti sellaista, mikä ihan jokaisen tulisi ymmärtää, riippumatta siitä onko vesimiehen merkki omalla kartalla olennainen. Vesimies on sitä kuinka olemme yhdessä tämän jutun kanssa, kaikki samassa veneessä.

Viimeisenä ilman elementin merkkinä vesimies tiivistää ajattelun mottoonsa Minä tiedän. Koska olen henkilökohtaisesti pöyristynyt näin arrogantista asettautumista toisia paremmaksi, on minun ollut todella vaikea päästä sisään merkin maailmaan. Nyt jos koskaan kun Kuun alasolmu ruoskii vesimiestä, on syytä kyseenalaistaa tietämystä.

Vesimies sukii itseään ajatuksella, että se on erikoinen, semmoisella uhanalaisen lajin kaltaisella tavalla harvinainen yksilö. Bloggaaja sukeltaa täällä syvään päähän allasta väittämällä, että oman erityisyyden ja erikoislaadun korostaminen on negatiivista merkin ilmentymää. Ihan jokaisessa merkissä on omat kompastuskivensä, eikä vesimiehen erikoisuudentavoittelu ole edes kovin vaarallista lajin kannalta. Eläinradan lopun merkeissä katsotaan jo kauas omasta navasta, ja tähän suuntaan mielestäni vesimiehen pitäisi kohdistaa sitä tietävää ajatteluaan. Vesimies katsoo asioita kaukaa, kollektiivisesti, isoja kokonaisuuksia ja ilmiöitä tarkastellen. Ne tottakai koostuvat pienemmistä osasista, mutta vesimiehen näkökulmasta katsotaan metsää niin kaukaa, että se on kartassa vihreäksi väritetty kohta; abstrakti vesimies hahmottaa myös sinisten ja ruskeiden alueiden merkityksen, noin niin kuin vertauskuvallisesti. Vesimies on yleisinhimillinen, ja tässä mielessä samanlainen elollinen olento kuin pallomme muutkin ihmiset. Ja mikä tietää, vaikka toisaalla avaruudessa olisi jotakin meidän elollisuuteemme verrattavaa. Tässä mittakaavassa yhden ihmisen erityisyys tuntuu surkuhupaisalta ja naurettavalta, jopa merkityksettömältä. Mielestäni siis vesimiehen tulisi enemmän keskittyä tähän miten hän yksilönä kuvastaa massaa.

Vesimies on yhteisöllinen, vähän kuin ikuinen jenginuori, ja etsii samanmielistä porukkaa ja hengenheimolaisten ryhmää. Tässä mielessä vesimies saattaa kääntyä nurkkakuntaiseksi, suvaitsemattomaksi ja tuomitsevaksi, jos katsoo jo tietävänsä kaiken, olevansa valmis, lopettaa maailman tutkimisen ja oman henkisen kasvunsa. Ajatusta ja ideaa varmasti toki tiivistää, kun yhdessä käännetään ja väännetään; useimmat meistä tuntevat ryhmätyön edut. Isossa porukassa toimiminen edellyttää ehdottomasti kykyä arvostaa avarakatseisesti omasta poikkeavia näkemyksiä. Tätä kultaista jyvää minun nähdäkseni vesimiehen tulisi maailmalta (ja miksei avaruudestakin) etsiä; mielen avartumista, uuden mullistavan idean kehittämistä, vapautta ajatella. Ja tästä päästään siihen, mikä surullisella tavalla on monen vesimiestyypin kohtalo: maailma vastustaa uusia ideoita, koska ne edustavat ennalta tuntematonta, ja silloin vesimies voidaan jättää sivuun. Kun sivullisuuden kokemuksia tulee riittävästi, vesimies voi vetäytyä (sinne omaan erinomaisuuteensa), eikä silloin löydä luonnollisinta paikkaansa yhtenä porukan tasavertaisena jäsenenä.

Kun oman kartan vesimiehen merkissä olevaa kohtaa miettii, siitä pitäisi kummuta jonkinlainen yleisidea, aate tai ismi, miten tämä omalla kohdalla rakentuu. Kyse voi olla ajattelun vapaudesta (mutta voidaan myös pohtia, onko se lupaa fakkiutua omiin teorioihin), me-henkisyydestä tai vaikka tasa-arvosta. Aika usein vesimies yhdistetään tulevaisuuteen (ehkä assosiaatio tulee siitä, että vesimies heilauttaa turvallisuudentunnetta, ja tulevaisuuttahan me emme tiedä ennalta. Edes astrologit. Tämä oli vitsi). Millaisia ideoita teidän vesimiehistänne tulee?

Mainokset

Avainsanat:

15 vastausta to “Onko ideoita?”

 1. Anne Says:

  Vesimies on 6-huoneen kärjellä. Merkurius ja Venus ovat molemmat Vesimiehessä. 5-huoneen puolella molemmat. Venus tosin ihan lähellä 6-huonetta. Työnteossani on todella tärkeää, että se on vaihtelevaa. Käsitöitä tehdessä se onkin mahdollista. Kun yhden projektin saan valmiiksi, voinkin seuraavaksi tehdä jotain ihan muuta. Työtoveritkin ovat erittäin tärkeitä. On ihanaa kun voi työskennellä eri ikäisten ihmisten kanssa. Niin naisten kuin miestenkin kanssa. Yritän olla ystävällinen kaikille.

  • Tarja Says:

   Mietin tuota vaihtelevuuden vaatimusta työn osalta mistä kirjotit, tuumin että jos vesimiestä edustaa jokin ideologia oman ajattelun taustalla, pitäisikö sen olla kaikkein tärkeintä? Että se mitä ja miten tekee, vastaa omaa aatetta. Koet että työssäsi pitää olla yhteisöllisyyttä? Ja se että kohtaa monenlaisia ihmisiä, tuo varmaan sitä virkeyttä mitä vesimies ajattelulleen kaipaa (tai siis mitä kaipaat tähän kartanalueelle).

 2. Pallaskissa Says:

  On, ideoita! MC Vesimies, siellä Noususolmu ja Mars, kumpikin yhtymässä keskitaivaalle..! Ideoita pukkaa! Tunnistan kyllä tuon negatiivisen puolen Vesimiehisyyttä, woe me, eihän kukaan ymmärrä näin RADIKAALIA ja EDISTYKSELLISTÄ… Tai itsesäälisempänä aikana OUTOA ja KUMMALLISTA. Ihan niinkuin tänne olisi tipahdettu Jostain Aivan Muualta. Kun näihin ansakuoppiin putoamista osaa (jo, toivoakseni) varoa, osaa ottaa ilon irti siitä mikä Vesimiehessä on parasta; yhdessä tekemisestä ja asioiden muuttamisesta yhdessä, yhteiskunnan ja kollektiivin tasolla. Vesimiehen ajatus on ehkä aina vähän edellä nykyhetkeä, ja siksi sitä on harvemmin profeetta omalla maallaan, mutta kun Vesimies sytyttää muut ja osaa pukea sen visionsa ymmärrettävään muotoon, niin massaliike on valmis 😀

  Omanapaisesti minun oli paljon helpompaa ymmärtää Keskitaivasta ja Noususolmua Veskarissa, olenhan aina tuntenut vetoa yhdistystomintaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Pitkään kuitenkin epäilytti Mars, mikä on sen rooli tässä kaikessa? No onhan se hitto vieköön ollut juuri se tekijä, joka aktivoi ja laittaa toimimaan, muuten olisi voinut jäädä pelkäksi ajatustason kiihkoiluksi…

  Kyllä se minun ismini on yhteiskunnallisten epäkohtien vasustaminen ja _esilletuominen_, kissaa on nosteltu urakalla pöydälle viime aikoina ja tässä on syynä varmaankin joku transiitti 😛 Siis nimenomaan näihin Vesimiestekijöihin osuva, kun tämä kissojennostelu tapahtuu nimenomaan julkisella puolella työssä ja luottamustehtävissä…

  • Tarja Says:

   ❤ tätä puitiin feissarin puolella. Hieno kommentti. Voisikohan tätä oman tarkoituksen löytämistä pitää solmujuttuna, koska eihän tämä julkinen vaikuttaminen tässä nykyisessä muodossaan niin kauhean vanha juttu sinulla ole, ja solmujen puolitus on voinut konkretisoitua jo aikaisemmin. Solmujen kanssa kehotan aina tutkimaan pidempää aikajanaa kuin mitä tarkka kontakti näyttäisi.

   • Pallaskissa Says:

    Voi, ja Saturnus on kypsyttänyt siihen. Proge nousuakselikin on tullut solmuakselia lähemmäs = minä olen aina vain lähempänä sitä, mitä kuuluukin olla? Ei ole enää juurikaan ristiriitaa sisäisen ja ulkoisen kanssa, annan kaiken tulla ulos aika pidäkkeettä 😀

   • Tarja Says:

    Kuulostaa niin hyvältä ja ihanalta!

 3. Liekkinen Says:

  Täällä myös 6:nnen huoneen kärki Vesimiehessä. Placiduksella ei huoneessa ole mitään, merkkihuoneilla siellä on Uranus ja Neptunus. Kissoja tulee nosteltua töissä pöydille. Välillä tuntuu kuin pöydät olisivat lopussa..🤔😄 Tulee oikaistua selvästi harhaisia ja pinttyneitä käsityksiä työympäristössä. Kuin olisi velvollisuus pistää ihmisiä ajattelemaan muutenkin kuin ”on totuttu”. Tästä tulee mieleen myös erilaiset kanavointini ystävilleni: henkilöllä on jokin ongelma ja autan heitä näkemään sen uudesta perspektiivistä, usein kauempaa, mainitsemassasi ”karttanäkymässä”.

  Ainiin hei, ihan ohi aiheen menee, mutta: tekstissä kun on tuollaisia aukkoja, jotta tekstistä tulee tasattua, niin aukot saa automaattisella tavutuksella tasattua. Saatat hyvinkin tietää tämän, en tiedä onko tällä alustalla mahdollista tavuttaa tekstiä (muuten kuin manuaalisesti).

  Kiitos taas mukavasta postauksesta!

  • Tarja Says:

   Vai että aukkoja tekstissä. Riippuu millä selaimella luet miltä ulkoasu näyttää. Jos tavuttaisin tekstin näkymään itselläni nätisti, se saattaisi olla _todella_ kummallisen näköinen toisilla lukijoilla. Olen pahoillani jos tämän nousujoukkarin visuaalinen tyyli ei miellytä, minulle kuitenkin teksti on se ensisijainen asia.

   Näet hyvin mielenkiintoisesti vesimiehen herättelijänä. Näin itsekin haluaisin merkkiä omalla kohdallani toteuttaa. Kun eläinradan viimeisessä ajattelun merkissä ollaan, pitäisikin jo tiedostaa, jos ajatellaan että elementin ydinolemus jollakin lailla ”jalostuisi” loppua kohti mentäessä (no kalat kyllä sotkee tämän ajattelun monen mielestä että hyvät naurut teorialle). Tiedostaminen on mielestäni todella tärkeää, koska elämän valintakohdissa pitäisi nähdä ja ymmärtää, eikä mennä pää pussissa tai aallon mukana.

   • Liekkinen Says:

    Teksti on tietenkin ensisijainen asia, ja tässä ei ole kyse siitä miellyttääkö tyyli minua vai ei. Halusin vain sanoa tuon sillä ajatuksella, että asioita voi parantaa – jos johonkin tiedetään ratkaisu, sitä mieluusti käytetään. Käytän Google Chromea, ehkä sillä teksti ei näy niin kuin on toivottu. On tietysti otollisinta, että teksti on mahdollisimman monella selaimella luettavaa, jolloin mieluummin jättää tavutukset pois.

    Haha, tuosta aalon mukana menemisestä sekä Vesimiehen vesiruukusta tuli mieleen seuraavaa:
    Vesimies kaataa ruukustaan vettä näiden aallon mukana menijöiden päälle. Ruukun vesi on samaa, kuin missä nuo toiset uiskentelevat. Aallom mukana menijät tajuavat, missä vesissä uivatkaan. Hehän ovat vain uineet siinä, mutteivät niinkään ajatelleet, kyseenalaistaneet niin, että tietoisuus olisi kulkeutunut päähän saakka. Vesimies hoitaa tämän herättelemisen. Vettä niskaan. Omaa lääkettä kurkkuun. 😄

 4. Artemis Says:

  MC, kuu, Saturnus ja laskusolmu mean node vesimiehessä, mutta true node jo kauriin puolella (jossa myös aurinko ja DC). Jollei turvallisuushakuisuus ja herkkyys olisi niin vahvoilla luonteessani, minut olisi varmaan tullut Koijärvi-aktiivi tms.

  • Tarja Says:

   Hyvä pointti, luonnonsuojelun kaltaisen aktivismin olen aina liittänyt vesimieheen. On sinulla kyllä vahva painotus tuolla puolella karttaa. Kumpaa nodea katsot enemmän itsellesi sopivaksi? Tämä on mielenkiintoinen pohdittavaksi, koska sanotaan että yläsolmua on vaikeata tunnistaa. Eli siis vaikka tunnistaisit kauriis puolen solmun, voisi veskarin solmu ollakin se ”oikea”. Tämä siis vain teoreettista jorinaa. Minä luen aina true nodea koska katson varsinkin progelta solmun pysähdyksiä ja etenemisjaksoja. Ei voi vaihtaa kesken juoksun 🙂

   • Artemis Says:

    Taisin kirjoittaa vähän epäselvästi; minulla on laskusolmu juuri veskarin ja kauriin rajalla. Jotenkin tuntuisi, että kauriin laatua on meikäläisessä vähän liikaakin. Noususolmun merkkinä leijona tuntuu vieraammalta ja siinä mielessä sopivammalta kuin rapu.

 5. Niina Says:

  IC ja Kuu 4. huoneessa Vesimiehessä. Aurinkomerkiltäni olen Rapu. Koko muu perheeni – isä, äiti ja ainoa sisar ovat Aurinko Vesimiehiä kuten myös esikoiseni ja tämän isä. Olen saanut kasvaa erittäin vapaasti, en koe että minulla olisi vanhempia sellaisessa perinteisessä aikuinen-lapsimielessä vaan olen aina kokenut olevani vähintäänkin tasavertainen heidän kanssaan. En ole kokenut lapsena saaneeni tai edes tarvinneeni tunnetason huolehtimista. Tämä näyttäytyy aikuiselämässä Vesimieheen liitettynä tunnetason viileytenä ja itseriittoisuutena josta olen kyllä elämässäni saanut myös kärsiä ollessani ollut haluton myöntämään tarvisevani toisten ihmisten apua silloinkin kun olisi parempi olisi ollut niin tehdä.

  Perhe-elämäni on ollut myös muuten Vesimisemäistä; olen kasvanut uusioperheessä ja myös oma perheeni on uusioperhe johon on kuulunut miehen, minun ja meidän lapset. Minulle on ollut tärkeää että kaikki lapset ovat kokeneet kuuluvansa perheeseen yhtälaisina perheenjäseninä ja nyt kun vanhimmat lapset ovat aikuisia olen iloinen siitä että yhteiset lapsuusmuistot enemmän yhdistävät kuin erottavat heitä. Äitiydessäni olen ollut monella tavalla oman tieni kulkija – esikoistani menin aikanaan synnyttämään mukanani kahteen matkalaukkuun pakattu vesiallas ja yksi lapseni on syntynyt veteen. Olen ollut kantoliinailija ja kestovaippailija silloin kun niiden käyttöä vielä ihmeteltiin. Monet ovat varmasti pitäneet minua erikoisuuden tavoittelijana mutta kyse ei perimmältään ole siitä vaan nimenomaan tuosta tietämisestä. Olen aina kokenut tietäväni paremmin kuin neuvola, yhteiskunta, yleinen mielipide tai elintarviketeollisuus mikä on parasta lapsilleni ja perheelleni ja halunnut että elämäni on mahdollisimman autenttista sen kanssa miten itse omaan tietooni ja ymmärrykseeni perustuen näen asiat. Tämä paremmin tietäminen saattaa kuulostaa arrogantilta mutta koska se ei kohdistu kehenkään muuhun kuin omaan elämääni niin mielestäni sen ei pitäisi häiritä ketään.

  Lapsilleni olen halunnut opetttaa rohkeutta omaan ajatteluun ja sellaisia heistä on tullutkin, osaavat rohkeasti myös olla erilaisia kuin minä 😀 Lapsemme ovat kuitenkin varmaan keskivertoperheen lapsia enemmän saaneet kuulla kaikkien maailman ihmisten yhtäläisyydestä, epätasa-arvoisesta varojen jakautumisesta maapallolla, jäteongelmasta, rasismin järjettömyydestä ja tuotantoeläinten kärsimyksistä. Tiedän että vaikka maailmanparannus ei välttämättä nauti tässä ajassa ja yhteiskunnassa suurta suosiota olen sitä mieltä että juuri minun ajatuksillani ja teoillani on vaikutusta osana kaikkien muiden samalla tavalla suuntautuneiden luomaa kollektiivista tietoisuutta. Paradoksaalista on että olen pieni ja mitätön osa tätä maailmankaikkeutta ja samalla olen juuri omana itsenäni valtavan tärkeä osa kokonaisuutta.

  Tälläisiä ajauksia oman karttani/elämäni Vesimieulottuvuuksista.

  • Tarja Says:

   Hurjan vahvasti vesimies kytkeytyy sinulla toimimaan ravun teemojen kanssa, jännä combo mutta tuntuu kiinnostavammalta kuin perinteinen malli 🙂

   En oikeastaan tarkoittanut vesimiesmäisellä erikoisuudentavoittelulla kuvaamaasi oman tien kulkua vanhemmuuteen liittyvissä valinnoissa, mielestäni olet osoittanut hienoa tiedostamista, ajatellut asioita muusta kuin oman mukavuuden kannalta. Tuon kaltainen ”tietäminen” mielestäni vastaa sitä mitä yritin blogissa esittää, mihin vesimiehen (kartankohdalla) pitäisikin päätyä. Vankat mielipiteet, ja kyllä sinulla näkisin aatemaailman tai elämänkatsomuksen olevan kaiken taustalla (Kuu ja IC), ovat mielestäni puhdasta vesimiestä. Oletan että olen kanssasi samaa mieltä siitä, että omilla pienilläkin valinnoilla voi vaikuttaa.

   Erittäin mielenkiintoiselta tuntuu kommenttisi lapsuudenajan tunnetarpeista, varsinkin ravun Aurinkoasi vasten. Tämä pisti todella ajattelemaan. Feissarin puolella käydyistä keskusteluista kävi ilmi, mielestäni ainakin piiloviestien tasolla, että vesimieheen liitettyä tunteiden ”viileyttä” on monien vaikea hyväksyä / ymmärtää. Viileys ja etäisyys voivat olla huonoja sanoja kuvaamaan sitä mitä tarkoitan, draaman puuttumista, tasaisuutta (stamina), objektiivisuutta.

   Kiitos paljon pohdinnastasi, se antoi minulle paljon.

 6. PirjA Says:

  Oinaan lisäksi Vesimies on merkki, jota on ollut vaikea ymmärtää.kvinkunsissa kumpikin. Khiron möllöttelee yksinään vesimiehessä ottaten Uranukselta vastaan löysää oppositiota, auringolta tulee löysä kvinkunssi ja Cerekseltä vähän tarkempi.
  Vitoshuone alkaa vesimiehen puolenvälin tuntumasta ja ehkä lapsien suhteen on erikoisempi järjestely: biologisia ei ole, vaan avomiehen lapset ovat tulleet elämääni ja hekin teineinä. Vesimiesmäisesti olen pyrkinyt olemaan heille ”aikuinen kaveri”, äitihän heillä on kuitenkin olemassa.
  Oma lapsuus oli myös outo ja keskiarvosta poikkeava. Siihen kuului erossa oloa molemmista vanhemmista ja heidän sairasteluaan, molemmilla krooniset sairaudet. En silti koe lapsuuttani ikäväksi, vaan voima, jolla ponnistan, lähtee juuri jo lapsuudessa tulleesta asenteesta, että aina pitää yrittää ja ehkä pikkasen kovemmin kuin muut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: