Ylhäisiä yksinäisyyksiä pimennysvarjossa

Vielä ei olla kuutamolla, ja tämä tarkoittaa sitä että yritän tarkastella ensi viikon harvinaisen täyttä täysikuuta vielä erikseen tulevalla viikolla. Ja sikäli ollaan ihan kuutamolla, että pian alkavan pimennysjakson tunnelma on olemassa jo. Kuunpimennyksestä on luvassa erikoinen ja tuntuisa.

Viikonlopun muuvit näyttää Mars liikahtamalla omasta skorpionin merkistään jousimiehen puolelle perjantaina iltapäivästä noin kolmen aikaan. Ei ole kauaa kun Mars oli Jupiterin yhteisenergioissa sen ylityksessä, ja sama kimppavoima jatkuu taas. Mars hallitsee skorpionissa kulkevaa Jupiteria, ja Jupiter taas sen omaan merkkiin menevää Marsia. Vastavierailu saa planeetat ymmärtämään toisiaan paremmin kuin sijainti oman merkin viereisessä, ns. sokeassa merkissä antaisi olettaa. Molemmat hyötyvät, kumpikin röyhistää rintaa. Jousimieheen siirtyvä Mars sävyttää ajanlaatua itsevarmaksi, ja usko omiin kykyihin saa ottamaan riskejä. Vastavierailun vuoksi Mars saattaa päästä nopeasti jyvälle viisaudesta ja jaloudesta, kun muutoin jousimiehessä se saattaa olla Puh-kirjojen Tikrun kaltainen hyväntahtoinen pomppija. Paikallaan ei malta pysyä. Marsin rennonhauska tyyli saattaa tunkea aluksi voimakkaastikin esille, sillä merkinvaihdosta aloitteidentekijä jää vaille isoja pääkulmia.

Aspektittomia tekijöitä taivaalla riittää toisiakin, sillä Saturnus kauriin alussa on edelleen samanlaisessa sijainnissa muihin planeettoihin nähden, ja omassa merkissään aspektiton planeetta on tyylipuhdas (oletetaan vahvaksi ajanlaadun määrittäjäksi). Samalla tavoin kalojen merkin puolivälin suunnilla Neptunus ei kilkkaa enimmäkseen minnekään, vain Kuu heittää kulmiaan. Vesimiehen merkin alkupuolen Venusta ja Aurinkoa voimme miettiä, missä vaiheessa näiden kontakti irtautuu molempien aspektittomuudeksi: nyt tähtivalo ja virkeän sosiaalinen Venus ovat noin neljän asteen etäisyydellä.

Aktiivisin kulma viikonlopun aikaan muodostuu Merkuriuksen ja Uranuksen välille. Merkuriuksen ylitys Plutolle alkaa raueta, mutta Uranuksen pakottava uudistusmieli putsaa taas mieltä ja ajatuksia. Liike tehdään toisin ja äkkinäisellä tempolla, ja siksi pitää olla varovainen liukkailla keleillä. Kauriin järkevää Merkuriusta kulma sähäköittää. Innovatiivisuus on vahvimmillaan sunnuntaina aamulla heti yhdeksän jälkeen, mutta tunnelmana on olemassa kaiken viikonloppua.

Härän lopun Kuu saattaa tuntea pettymystä Marsiin, jos luotti sen vastakkaisuuden kantavaan voimaan. Kun Mars nyt siirtyy jousimieheen, tämä jättää Kuun kurssittomaksi härän merkin lopun matkaksi, eli perjantaina noin kello kolmesta iltaan hieman ennen kahdeksaa. Viikon uurastus saattaa vaatia lepohetken. Kaksosissa Kuu vahvistaa ajanlaadun Uranus-vesimies-tyyliä olemalla virkeä, utelias, kommunikoiva ja jopa rauhaton loputtomassa liikkeessään. Rauhallisemmin ottamista kannattaa harkita sunnuntaina jo päivällä noin yhdestä eteenpäin, kun Kuu jättää taakse viimeisen ison kulmansa Uranuksen kanssa. Sunnuntaina Kuu menee illalla rapuun ja saadaan aloittaa viikko heittelehtivän aaltoilevassa kuunajassa. On mielenkiintoista, kun yksittäiset planeettaenergiat ovat painokkaita ja toimivat kuin omissa kapseleissaan, ja silti yleinen ajan henki vaikuttaa sosiaaliselta, aikaa tiedostavalta – eikä oikeastaan pimennyksen varjon alaiselta. Kiinnostavaa viikonloppua!

Mainokset

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Ylhäisiä yksinäisyyksiä pimennysvarjossa”

 1. PirjA Says:

  Kuu taitaa nyt olla merkittävin tekijä, kun se härän lopulla tulee Marsin päälle ja siitä retkeilee kohden paluutaan.
  Kuunpaluu näyttäisi osuvan tiistaiaamuun hetken ennen seitsemää ja pimennys osuu auringon ja kuun keskipisteeseen, että silleen merkittävä pläjäys.
  Marsilla on näköjään puolitus menossa, ilmankos on kipua ja särkyä ollut ja Saturnus oppositio kuu on kulminoinut sen oikeaan polveen. Ei löytynyt syytä röntgenissä eikä ultraäänessä, tiistaina on vuorossa polvispesialisti, joka sanoo, kannattaako leikata vai ei…
  Neptunus lähenee auringon oppositiota ja hämyisältä kaikki näyttää. Tässä loppuu yksi asiakasprojekti, eikä uudesta ole vielä tietoa.

  • Tarja Says:

   Sulla taitaa se merkkien loppuun tuleva pimennyssarja olla silti enemmän kohdillaan kuin tämä. Joo-o, isoista Nepparin transiittiajoista on jotkut ”selvinneet”. Ei se helppo läpihuutojuttu ole, kuten ei ollut se Pluton vastakkaisuus Kuullesikaan, ja kun on vielä tuo Saturnuskin siinä – mutta Saturnus tuntuu tässä yhteydessä niin ”normaalilta”, tavanomaiselta transiitilta, kaikillehan näitä tulee. Ihan kaikki ei kuitenkaan käy läpi hitaimpien ulkoplaneettojen vastakkaisuuksia.. Mielenkiintoisia aikoja eletään, niin yleisesti kuin omia karttoja vasten.

   • PirjA Says:

    Kaikki eivät myöskään käy läpi hitaimpien konjunktioita, Pluton ylitys auringolle on lapsuudessa koettu ja monta muuta Pluton ylitystä. Vaikka Pluto taitaa olla jo aika ”tyhjässä” kohdassa, ettei hurjasti transitteeja enää tulee aikoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: