Ryömintää

Vahvatunnelmaista pimennystenvälistä aikaa! Aika on nyt erilaista kuin tavallisesti, kun lauhdutellaan täydellisen Kuunpimennyksen hehkua ja odotetaan seuraavaa ajan rajapyykkiä, Auringonpimennystä parin viikon päästä. Olen koettanut löytää sanoja kuvaamaan pimennysjaksoa, tätä välitilassa oloa, ja sanonut tätä vortexiksi. Se voisi olla pyörre, mikä symbolisesti kiskoo syvemmälle mukaansa, sinne painokkaaseen ajanlaatuun. Pimennysten välinen ajanjakso koetaan usein painostavaksi, mutta merkittäväksi tai käänteentekeväksi. Voi olla avartavaakin pyörähtää syvemmällä, mutta tällaisessa ajanlaadussa tulisi välttää äärimmäisyyksiin ajautumista. Maadoittumisesta puhutaan paljon. Pitäkää kosketus reaalimaailmaan, jalat maassa.

Tämän viikonlopun vahva juttu on Auringon kulku Kuun alasolmulla. Tottakai sellaisen kuuluukin ajoittua pimennystenväliseen aikaan, kun Aurinko on aina pimennysten aikaan lähellä solmulinjaa. Aurinko kirkastaa tiedostamaan ja näkemään ajassa sitä, mikä ei auta eteenpäin. Nyt voisi seuloa varsinkin niitä vahingoittavia ideoita ja aatteita. Taivaan valojen kontaktit heilauttavat Kuunsolmuja: viime keskiviikkona pimennyksen jälkeen Kuu ylitti yläsolmun ja tällä käänsi solmulinjan etenemään, eli kulun päinvastaiseksi kuin sen pitäisi olla. Tämän viikonlopun Auringon kosketus alasolmulle pysäyttää tietysti solmut ja kääntää kulkemaan oikeaan suuntaansa (retroksi). Tarkka ylitys tapahtuu lauantaina illalla kymmeneltä, mutta solmuteema on ympärillämme lähipäivinä.

Ajassa on pari näppärää kulmaa, joiden fiilis tuntuu kivalta, jopa lohduttavalta. Vesimieheen ehtinyt Merkurius tulee herkkään kulmaan Marsille. Tämä aktivoi nätillä ja suloisella tavalla ajatuksia ja liikettä, ihan kuin mainiolla kikalla annettaisi jokaisen saada ahaa-elämys itse, paukuttamatta totuutta karusti. Kulma on merkkien alkupuolella tarkimmillaan lauantaina alku-illasta. Toinen varsin ”siisti” kulma tulee vesimiehen Venukselta Jupiterille tarkentuen sunnuntain aamukahdeksaan. Hyvikset aktivoituvat ja jotain tämänsuuntaista voisi pimennysajassa kaivatakin. Kulma on kuitenkin sen sorttinen, että nälkä kasvaa syödessä, odotukset ja tahto voivat olla kovat, ja vaikka mannaa olisi, ihan kuin se ei riittäisi. Ehkä vähän suhteellisuudentajua niin osataan iloita pienemmästäkin onnesta.

Meillä on viikonloppuna neitsyen Kuu, minkä tehokkuudesta ei tunnu olevan paljoakaan hyötyä. Onko tämä se nurina-ja-nillitys Kuu? Kuu tulee vastapäätä Neptunusta perjantaina, tarkimmillaan illasta puoli seitsemältä, eikä tämä tunnu puhdilta vaan päinvastoin lamaannuttavalta (koska aika painostaa pimennysten välissä ja Aurinko lähenee alasolmua). Lauantaina aamusta Kuu nappaa sinänsä kivasta kulmasta Jupiterille, mutta jää tästä toimettomaksi, kurssittomaan lillumiseen merkin viimeisen kolmanneksen ajaksi. Tähän tuhrautuu neitsyen merkin loppu ja ihan koko lauantai. Vaakaan Kuu siirtyy noin puolilta öin, ja sunnuntain sävyksi voisimme saada jo toisten kohtaamista, tasapainoa, fiksua diplomatiaa. Jospa kuitenkin vastustaisimme halua ryömiä peiton alle / sängyn alle / koloihin tämän vortexin aikaan.

Mainokset

Avainsanat:

6 vastausta to “Ryömintää”

 1. Artemis Says:

  Huh, nyt juuri on elämässä nytkähtämässä eteenpäin kaksi isoa kuviota! Toinen on raastavan raskas eli kuvailemasi kaltainen vortex ja toinen täysin päinvastainen, sydämen asiaan liittyvä hanke, josta olen haaveillut pitkään ja jolla voisi toteutuessaan olla aidosti laajempaakin merkitystä. Yhtenä hetkenä olen aivan kauhuissani ja toisena tuskin pysyn nahoissani. Nämä pimennykset lienevät jotenkin yhteydessä tähän. Minulla on laskusolmu aivan veskarin ja kauriin rajalla, Saturnus 9.47´ veskaria ja kuu ja MC 24 astetta veskaria. Niin ja kohta Saturnus ylittää aurinkoni ja Pluto luuhaa vielä turhan lähellä deskendenttiäni. Nyt voi tapahtua mitä vaan!

 2. Anneli Kaunislehto Says:

  Onpa hyvä ilmaisu tuo vortex ja kiitos muutenkin jälleen selkeästä ja näin maallikollekin ymmärrettävästä kuvauksesta!

 3. PirjA Says:

  Nämä pimennykset tapaphtuvat neloshuoneessani ja siksi jäävät sisälleni, ulospäin ei juuri nyt ei näy mitään, uusi vaihe on kuitenkin jo alkanut. Valmistautumisvaihe alkoi oikeastaan jo viime elokuun pimennyksistä, vaikka silloin en ihan älynnyt, mistä on kyse.
  Energiat vedettiin pihalle ja kestokykyä koeteltiin, tosin eri asiassa kuin mitä nyt olen aloittelemassa.
  Elokuussa auringonpimennyksessä pimentynyttä Venusta seuraa nyt Merkuriuksen vastapäätä tapahtuva auringonpimennys.Molemmat leijonan lopussa yhtymässä asteen orbilla.
  Juuri ollut kuunpimennys oli asteen päässä auringon ja kuun keskipisteestä. No projekti, joka nyt alkoi, koskee omaa minuutta melko kokonaisvaltaisesti.

 4. Helenainen Says:

  Olipa mehevää luettavaa ja sanavalinnat ja vortex!
  Nuo kuvat kertovat siitä pyörteestä,minkä pimennys aloitti.
  Tuntuu kuin elämä avautuisi ja portit sulkeutuisivat…Meillä on lähirannalla ainakin 4 vanhaa sielua.Se vahvistui tänään.
  2 tuntia puhuttuani Skorpionin,Vaakakuu-kanssa…oltiin kyynelöity, avauduttu ja tuntui kuin olisimme käyneet puheissa meren syvyyksissä ja vuorten huipuilla, kun kävimme läpi omaa eloamme ja ihmiskunnan tulevaisuutta.SIELUT PALJAINA.

  • Tarja Says:

   Kommenttisi antoi ajateltavaa. Pimennyksissä taitaa olla jotakin sellaista mikä riisuu, sen täsmävalo paljastaa. Sielun paljastaminen toisille ei ole itsestäänselvää, mielestäni kaikki eivät sitä tee. Ehkä ei ole tarkoituskaan. Pohdin sitä eikö nämä ihmiset tunne itsekään omaa sieluaan, veikkaan että moni ei ajattele itseään ja minuuttaan siltä kantilta millainen sielu olisi.

   • Helenainen Says:

    Mul on aikamosia pitkiä transiitteja.etenkin Pluto trini Ac:ni Neitsyessä….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: