Ketä kiinnostaa?

Millaisia ihmisiä astrologia kiinnostaa? Voisiko astrologiasta kiinnostuneiden kartoilla olla jotakin samantapaista, kaikkia yhdistävää, mikä kertoisi astrologialle virittyneestä luonteenlaadusta? Aihetta pyörittelin yleisellä Aurinkomerkkitasolla, koska tämä on yksinkertaisin lähtökohta tarkastelulle, vaikka olenkin sitä mieltä, että Aurinko yksinään ei kerro ihmisestä kaikkea. Aurinkoa voidaan ihmisluonteessa pitää kuitenkin jossain määrin suuntaa-antavana, koska se kuvastaa yksilön persoonan ydintä.

Onko meillä astrologian harrastajina odotuksia ja ennakkoluuloja sen suhteen, minkä Aurinkomerkin edustajia astrologia eniten kiinnostaisi? Voitte tehdä pienen testin itsellenne, miettiä millaista tulosta itse eniten odottaisitte. Ovatko kiinnostuneimmat hörhöjä ja henkisiä kaloja, vai psyykestä kiinnostuneita skorpioneja?

Käytin tarkastelussani lähdeaineistona asiakkaitani, enimmäkseen muutamalta viime vuodelta; minulta hajosi tietokone jokunen aika sitten ja paljon työhön liittyvää materiaalia katosi sen siliän tien. Joitakin ihan vanhoja tulkintoja olin tallentanut, ja näitä otin aineistoon mukaan. Kyseessä on siis vain kirjallisten tulkintojen asiakkaat, eikä otos ole siksikään kattava eikä lainkaan tieteellisesti pätevä, mutta saattaa olla suuntaa-antava ja toivottavasti ajatuksia ja keskustelua herättävä.

Astrologian suhteen tykkään aina kysyä miksi, pohtia syitä ja taustoja. Teen tulkintoja enimmäkseen jo astrologian löytäneille henkilöille, koska ainakin oletan, että useimmat asiakkaani ”tulevat luokseni” kirjoituksieni myötä blogista ja feissarisivulta. Tässä karttaotoksessa ei siis ollut mukana sellaisia tulkinnan saaneita, jotka ovat käyneet messuilla, eikä astrologiasta kiinnostuneita koulutuksiini osallistuneita. Otoksessa on muutama sellainen kirjallinen työ, joka on toisen henkilön tilaama, joten tulkinnan saaneen omaa astrologista kiinnostusta on vaikea todentaa; näitä tapauksia on kuitenkin hyvin vähän.

Aina voidaan kysyä sitäkin, mistä kiinnostus astrologiaan juontaa. Osa asiakaskuntaa kysyy tulkintaa selkeästi kriisitilanteissa, ja osa taas syventääkseen itsetuntemustaan; molemmat aihepiirit olisivat hykerryttävän mielenkiintoista tutkimusmaastoa karttojen suhteen.

Aurinkomerkkejä kuvaavassa kaaviossa kaksi merkkiä kohoaa ylitse muiden, leijona ja kalat. Useimmiten siis minulta kirjallista tulkintaa halunnut henkilö on näitä Aurinkomerkkejä. Keskenään kaksi kvinkunssimerkkiä, mikä näitä voisi astrologisesti yhdistää? Vaa’an pylväs taas on vain yksi kolmasosaa leijonan pylväästä, mikä on mielenkiintoista. Miksihän vaakoja ei kiinnosta samassa määrin astrologinen ajanlaatu tai itsetuntemus? Skorpioneja oli suhteellisen vähän, jos odotuksena oli että syvälliset asiat kuten astrologia saattaisi juuri heitä kovasti kiinnostaa.

Kun astrologiset merkit ryhmitetään laatujen mukaan, löytyy selkein ”näyttö” – kiinteitä ja muuttuvia Aurinkoja oli selkeästi enemmän ja määrällisesti yhtä paljon, kun taas johtavia huomattavasti vähemmän. Johtavista merkeistä eniten tulkintoja ottivat oinaat, mikä saattaa tuntua yllättävältä. Rapuja, kauriita ja näitä vaakoja on minun asiakaskunnassani suhteellisesti vähän. Tämä on siinäkin mielessä hämmästyttävä ilmiö, kun viime vuosina olen käynyt paljon läpi aikamme suurta neliötä Uranuksen ja Pluton välillä, ja sitä millaisia mullistuksia se on ihmisten elämiin tuonut. Ei tästä silti taida uskaltaa päätellä, että ajan iso kulma olisi ollut rankempi esimerkiksi Kuun kautta tulleena. Johtavien merkkien Aurinkojen määrällisestä vähyydestä voisi esimerkiksi uumoilla, että nämä tehokkaasti ja kunnianhimoisesti itseään toteuttavat yksilöt saattavat ennemmin opiskella itse ja tehdä itse itselleen tulkinnat, kuin hankkia astrologilta.

Elementtien tasolla Auringot jakautuvat jo paljon tasaisemmin, ja näistä tulta on hieman enemmän kuin toisia. Kuka olisi arvannut, että tulkintojen tilaajat olisivat tulen elementin edustajia? Millaisesta ihmistyypistä tällainen voisi kertoa, herkästi innostuvasta (ovatkohan tulkintatilaukset heräteostoksia?)?

Olen jutellut muutaman kollegan kanssa yleisesti asiakaspiireistämme, ja aiheesta on joku todennutkin, että tietty astrologi saa tietyntyyppisiä asiakkaita, vähän kuin kosmoksen laki olisi kohtalonomaisesti määrännyt tietyt ihmiset meille. Tätä ajatuskuvioita vasten oli oikeastaan hykerryttävää havaita Aurinkomerkeistä juuri leijona ja kalat, sillä tämä kertoo minun astrokartastani: siellä on todella paljon kalaa ja Vertex leijonassa. Taidan siksi kallistua lopulta enemmän siihen päätelmään, että tarkasteluni kertoo paljon enemmän juuri minun tulkintojani ottavista ihmisistä kuin astrologian kentästä ylipäätään.

Millaisia ajatuksia teillä herää aiheesta? Kuka olisi odottanut, että vesimiehet olisivat tässä joukossa isommin edustettuna (monet yhdistävät astrologian vesimiehen merkkiin ja palstoilla on käyty keskustelua siitä, kuinka monen astroharrastajan Kuu sijaitsee vesimiehessä)? Millainen tuntuma teillä on Aurinko vaakoihin ja astrologiaan – onko tämän tarkastelun tulos vain ”my bad” vai näettekö siinä yleispätevyyttä? Ja mikä teidän lukijoiden mielestä voisi olla kartalla tekijä, mikä kertoisi kiinnostuksesta astrologiaan? Onko sellaista olemassakaan?

Avainsanat:

13 vastausta to “Ketä kiinnostaa?”

 1. Minä Says:

  Moi. Pakko kommentoida. Itse olen muuten vaan tutkaillut ihmisiä ja jos olisin saanut arvata ketkä mainostavat aurinkomerkkiään eniten olisivat olleet skorpionit ja leijonat, kalat ei myös yllätä.
  Minä olen tehnyt niinkin tylsän tulkinnan, että astrologiaa aletaan tutkimaan yleensä siitä aurinkomerkistä ja luetaan luonnekuvaus.

  Skorpionit ovat ”maailman parhaita sängyssä”. Leijonat ”loistaa kuin aurinko”. Kalat ovat luovia maailmanparantajia.
  Minusta tuntuu, että juuri nämä merkit ovat saaneet jotenkin ehkä parhaimmat kuvaukset.
  On mukava ajatella itseään seksiguruna. Kukapa ei haluaisi?

  Olen aurinko leijona itse. En tiedä onko minulla tosi nuorena jotenkin mairitellut kuvaukset leijonista. Nykyään tutkin ihan muista syistä astrologiaa. Olenhan tylsä asc kauris.

  Eniten olen huomannut myös että skorpionit tatuoivat skorpioni logon itseensä.

  Nämä olivat vaan minun havaintojani.

  • Tarja Says:

   Saattaa tosiaan olla, että skorpionien kanssa astrologia tulee puheeksi.
   Stereotyyppisistä negaatioista tuntuvat kärsivän juuri skorpionit ja kalat (myös neitsyet), joten en kyllä henk koht allekirjoita kokemustasi, että näistä kirjoitettaisi mairittelevia kuvauksia. Leijona tosiaan kenties kerää ylistyksiä – ihanko aiheesta? 🙂

   • Minä Says:

    Kyllähän leijonista siis on kauheitakin ne kuvaukset ja ei aiheesta tule hypetys.

 2. Pirjo Kojo Says:

  Tuo Vaaka ei minusta yhtään yllättänyt. Itse henkilökohtaisesti tuntemiani Vaaka Aurinkoja, ei kiinnosta keskustellakkaan astrologiasta. Olen jotenkin mieltänyt sen siihen tasapainotteluun, haluaako todella kuulla mitään, esin omasta kartastaan. En osaa pukea sitä sanoiksi, mutta minulla tulee tunne ettei asiasta voisi edes mainita. Kalat on kyllä yleensä erittäin kiinnostuneita. Ja tuo Johtavien merkkien Vähyys on myös omalta osaltani ollut koettavissa. Oinaat ehkä innostuu, mutta uskottavuus on sitten toinen juttu.

  • Tarja Says:

   Hyvä saada toisten ajatuksia vertailuun. Itseäni yllätti myös härkien osuus tehtyjen töiden määrässä, koska henk koht kontakteissa juuri härät ovat olleet niitä väheksyvästi ja epäluuloisesti suhtautuvissa ja tiukan rajan -ei- tekevissä mutu-tuntumalla enemmistönä. Tarkoitus ei ole leimata mitään aurinmkomerkkikuntaa suuntaan tai toiseen, ennemmin herättää ajattelua liittyykö merkin toimintatapoihin sellaista, mikä herkemmin sulkee astrologian pois.
   En Pirjo ihan tajunnut tuota oinasta koskevaa lausettasi, ilmeisesti tarkoitit sellaista että oinastyypit voivat kuunnella, mutta eivät ns. usko eivätkä siis muuta itsessään mitään, vaikka karttaa heille tulkitsisi (muuttamisella tarkoitan lähinnä tilannetta jos kartalla olisi jotakin huomiota kaipaavaa, sellaista mikä helposti kääntyy haitalliseksi).

   • Pirjo Kojo Says:

    Juurikin niin tarkoitin tuon Oinaan kohdalla.

 3. Anne Says:

  Luulisi, että juuri Vesimies ja Uranus kertoisivat astrologiasta kiinnostuksesta. Itselläni Vesimiehessä ovat Merkurius ja Venus. Uranus on 1-huoneessa.
  Kaloissa on Aurinko ja Vertex.

  • Tarja Says:

   Niinhän tosiaan luulisi, mutta minun otoksessani veskarit olivat samalla viivalla neitsyiden (tutkiminen) ja jousimiehien (oppiminen ja näkemys) kanssa. Ja kevään merkit oinas, härkä ja kaksonen kiilasivat näiden kaikkien ohi, mikä on minusta hieman hämmästyttävää. No, voidaan ajatella että oinaita syntyisi lukumääräisesti kaikkein eniten (koska juhannus) että kai isommasta massasta riittää sitten kiinnostuneita joka suuntaan 😉

 4. Artemis Says:

  Minut veti astrologian pariin 80-90-vaihteen voimakkaat transiitit, jotka huomasin vasta elettyäni läpi moninaiset elämänmuutokset tuona aikana. Kaikki löytyi kartaltani. Olen aurinkokauris, nousurapu ja kuu on veskarissa. Olen opiskellut omin päin, enkä tunne juurikaan muita harrastajia.

  • Tarja Says:

   Kauriille aika tyypillistä ”erakoutua” mutta jännä ettei edes veskarikuu ole vetänyt sinua toisten pariin harrastamaan. Kukin silti tyylillään siten miten hyväksi katsoo. Pitkään minäkin yksinäni aluksi kirjoja kahlasin, mutta ihan hyvä että sitten porukoissa, koulutuksissa yms kuuli toisten mielipiteitä ja löydöksistä. Yksinään jää helposti pyörimään vain niiden juttujen kimpussa jotka itseä kiinnostaa eikä lähdetä ulos mukavuusalueelta, mikä voisi lopulta avartaa enemmän ajattelua.

   Tämä ei nyt koske varsinaisesti kommenttia, mutta pohdin, että kiinnostus astrologiaan ei ole välttämättä ollenkaan sama kuin tulkinnasta maksaminen. Harrastajaporukasta löytyisi varmaankin selkeämmät tyypilliset tekijät.

 5. Artemis Says:

  Kävin pari kurssia 20 vuotta sitten ja ne olivatkin antoisia. Tutustuin samalla muihin kiinnostuneisiin, mutta edelleen olin Uranuksen (yhtymässä Saturnukseen) ja Neptunuksen (alasolmulla) transiittien pyörteissä. Tapahtumien kulku oli niin absurdia, kenties karmallistakin, että jouduin ottamaan etäisyyttä yleensäkin ns. henkisiin piireihin. En ole myöhemminkään onnistunut pääsemään ”sisään” henkisiin kuvioihin. Ehkä minun onkin viisasta harrastella näitä vain omin päin..

  • Tarja Says:

   Astrologiasta voi olla kiinnostunut ilman henkisyyden viitekehystä ja se voisi olla astrologialle itselleen jopa ihan tervettä 🙂

 6. Paula Says:

  Minulla on Vaa’asta kokemuksia, että astrologia kyllä kiinnostaa. Kahta siten, että tykkäsi kuulla ja keskustella muttei varsinaisesti omana harrastuksena. Yksi vaakanousuinen Neitsyt kuunteli aikansa minun jaaritustani aiheesta ja otti ja hurahti sitten itsekin – ja veti mukaan kaverinsa 🙂

  Henkilö, jonka kanssa olen vuosien ajan syventynyt astrologiaan jopa perinteisen kirjeenvaihdon kautta, ja jolla erittäin laaja-alainen tietämys ja paljon omaa kokemuksellista pohdintaa, on nousu – Vaaka. Hänellä tosin on kasauma Vesimiehessä (aur., merk., venus, mars, saturnus)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: