Kevään keskiössä

On kyseessä kevätkauden oleellisin kohokohta, ja se onkin sellainen töyssy että tuskin jää huomaamatta! Tulevalla viikolla kontrollifriikit, suuret pakottajat, ovat yhtä aikaa pysähdyksissä. Ajanlaadussa alkaa olla esillä se, mikä juuri nyt on tärkeää, sellainen mistä vuosien kuluttua muistellaan että sinä keväänä..

Merkuriuksen perääntymisjakso saadaan katsottua päätökseensä, mikä merkitsee myös sitä, että peruutuksen lopuksi Merkurius on noin vuorokauden verran pysähdyksissä, oinaan alussa 4’46. Tämä ajoittuu sunnuntaille, kun pysähdyksen keskikohta on puolenpäivän tienoilla: yöllä Merkurius pysähtyy ja sunnuntaina illalla noin yhdeksän aikoihin todella etenee. Pysähtynyt Merkurius on voimapamaus, mikä auttaa esille retrojakson aikana pohditut mietteet. Oivalluksia kehiin!

Saturnus saavuttaa pysähdyksensä kohdan perjantaina illalla. Tämä leimaa Merkuriuksen ohella lähipäivien astroilmastoa, ja luonnollisesti sunnuntai on erittäin tiukka päivä koska kaksi tekijää on yhtä aikaa pysähdyksissä. Omassa kauriin merkissään Saturnus on vahva, ja kun on vielä pysähdyksissä, niin lujuutta ei tule puuttumaan. Hallitseminen ja auktoriteetti voivat olla avainsanoja, mutta kaikkea Saturnukseen liittyvää pitää ottaa huomioon. Aikaan liittyvät asiat, syyt ja seuraukset, pitkäjänteisyys ja kurinalaisuus, suuret elämän opetukset ja isot rakenteet, ne ovat nyt tapetilla. Saturnuksen pysähtymisen kohta on 9’08 kaurista, ja jos tämä on tärkeä omalla kartalla, voi jo nyt tulla esiin se, mikä henkilökohtaisesti on olennaista ja hyödyllistä Saturnuksen kauriin merkin ylityksessä. Tehdään parhaamme että saadaan Saturnus haltuun, nöyrrytään sen opetuksiin, jotta planeetta ei ihan puserra tyhjiä pois, liiskaa taakkansa alle.

Meno vaan paranee ensi viikolla, sillä myös Pluto saavuttaa pysähdyksensä kohdan kauriissa keskiviikkona illalla, 21’17 kaurista. Tämä tarkoittaa, että loppuviikosta on kaksi jämäkän pakottavaa tekijää yhtä aikaa stopissa. Pluton pysähdys alleviivaa niin sisäisiä muutosprosesseja kuin väistämättömiä suuria mullistuksia yleisellä tasolla. Pluton suhteen ei juuri auta piilottaa päätä pensaaseen ja koettaa väistää myrskyä, sillä Pluto on jo valmiina siellä piilossasi. Pluto käsittelee piilotettuja, syvällä olevia asioita, mutta näin pysähdyksien aikaan saattaa päinvastaisesti paljastaa ja nostaa näitä esiin.

Saadaanko mitään varauksetta kivaa? Venuksen ja Marsin välinen ”maallinen” kolmio tuikkii vielä, ja sen laimetessa tarjoutuu A-luokan energiaa Venuksen tullessa vastapäätä Jupiteria härästä skorpioniin. Vastakkaisuus tulee tarkaksi ensi tiistaina aamupäivällä. Mitä hyvänsä kartoillanne on 20-21 asteissa, nappaa hyvän parhaiten, näiden bestisten kanssa kaikki kulmat sallitaan. Menestystä, suosiota, rahaa, onnea, mielihyvää.. kai me ohitetaan tämmöiset ja keskitytään vaan pysähtyjien taakkoihin?

Kuinkas irtoaisi Marsin ja Neptunuksen mukava kulma? Tässä olisi ennemmin tarjolla parhaita puolia planeetoista, hyvyyteen liittyviä aloitteita, taiteen konkretisoimista, lujaa uskoa henkisessä mielessä. Tämä on tarkimmillaan lauantaina illalla, puolivälissä kauriista kaloihin. Saunakaljat kannattaa kuitenkin jättää juomatta.

Kalojen Kuusta ei perjantaina ole ihmeemmin iloa (onko siitä koskaan?) kun taivaallisen ihanan Jupiterin kulman jälkeen iltapäivällä puoli kolmelta humpsahdetaan kurssittomaan kulkuun. Löhöilyä, saamattomuutta, uneksintaa, ja liikkeitä kannattaa tosiaan tiedostaa kun Merkuriuskin vielä viimeisiään perääntyy. Oinaaseen Kuu siirtyy lauantaina aikaisin aamulla, mutta on vielä viikonlopun ajan vanhan Kuun hiljaisessa retriittivaiheessa, joten melko ristiriitaista ajanhenki on näinä voimapäivinä.

Maanantain puolella aamuyöllä saadaan oinaan Uusi Kuu, varsin tymäkkä alku tuleekin kun Auringon ja Kuun kohtaaminen on niin oinaan merkin lopussa, että Uranus on räjähtävässä alussa mukana. Tällaista on varmaan moni kaivannut, että aloituksessa olisi pysähtyneen Saturnuksen hyödyllinen henki? Uranusta kannattaa muutoinkin pitää silmällä. Ollaan jo odoteltu kieli pitkällä koska se sinne härkään oikein menee, mutta sitä ennen Auringon ylitys kirkastaa nimenomaan oinaassa kulkevaa Uranusta. Todennäköisesti vielä tärähtää. Tarkka ylitys on keskiviikkona iltapäivällä ja sitten aivan samoihin aikoihin kuin Pluto pysähtyy.

Kevään keskeisintä aikaa sitten vaan kaikille!

Avainsanat: , , ,

9 vastausta to “Kevään keskiössä”

 1. Anne Says:

  Nousussa on neitsyt 21 asteessa.

  • Tarja Says:

   Transiitteja paukkuu tosiaan! Toivottavasti Pluto on myönteinen tässä helpossa kulmassa, se voisi suoda oikein hyvän ajan muuttaa omaa asennetta. Varsinaiset kivat on sitten mahdollisesti vaimeampia ja täytyy itse tehdä enemmän työtä niiden suhteen.

 2. Minä Says:

  Kuulostaa pelottavalta

  • Tarja Says:

   Koskaan en halua pelotella, mutta tahdon varata vapauden kertoilla ajasta sellaisilla kuvailuilla kuin millaiseksi sen koen. Toisinaan ajanlaatu on vaativampaa, mutta tämä ei ole milloinkaan mustavalkoista, sillä asenne taas ratkaisee: jotkut ihmiset oikein vaativat potkua että saavat aikaan, että nuo nätit kolmiot ja sekstiilit planeettojen välillä ovat kuin vettä-hanhen-seljästä eivätkä tunnu missään. Jos kokee pelkoa, tätä voisi nimenomaan Saturnuksen ja Pluton vahvuusaikoina pohdiskella, miksi näin on, muutostako pelkää, ja miksi asenne on sellainen että olettaa ”seuraavaksi tulevan” olevan automaattisesti huonompaa kuin mitä nyt on.
   Uutisia kun luin niin onhan tuolla maailmalla tosiaan rytissyt. Oman elämän suhteen, jos pystyy itse päättämään, voi tehdä valintoja haluaako ihan vastaavalla hyökkäävällä rytinällä tehdä.

   • Minä Says:

    Oli siis hyvä kirjoitus ja itselläni tällä hetkellä elämässäni ja transiiteissa sellaset kuviot, että pistää pelottamaan. Koitan olla pelkäämättä, mutta välillä siihen on kyllä oieastikkin syytä. Kieltämättä juuri noita teemoja minun on hyvä pohtia.
    Ja tänään kyllä jytisi Syyriassa, tuntui todella pahalta ja mietin onko sitä maata kohta ollenkaan olemassa.

 3. Artemis Says:

  Nyt on toivoa, että pahin hullunmylly töissä alkaisi rauhoittua. Mars ylittää päivän parin päästä DC:ni ja kuu poistuu lisäksi oinaasta, toivottavasti ilman lisäsätkyjä.. Isot mullistukset sen sijaan etenevät taustalla ärsyttävän hitaasti. Kärsivällisyys ei ole hyveitäni!

 4. PirjA Says:

  Jopa on pläjäys taas!
  Saturnus ei ihan IC’ssä stoppaa ja Plutokin Vestan vastapäätä pysäyttelee. Merkurius pyörähtelee DC’n ympärillä ja uusikuu tungeksii alasolmun viereen. Akseleissa kolahtelee, mutta pahempaakin on nähty ja hengissä ollaan.

  Venuksen ja Marsin kolmio poimii sitten tuon Vestan ja Neptunus häiriköi Aurinkoani oppositiollaan, muutaman minuutin yli on, mutta tuntuu varmaan vielä jonkin aikaa. Työsaralla on nyt vähän hähmäinen vaihe, kun uutta projektia odottelen ja teen pikkuhommia tiomistolla. Stressikäyrä on matalampi kuin aikoihn. Neptunus-trasiitin luonteeseen kuuluu hämäryys ja selkiytymättömyys. Tasannevaihe vai tyyntä myrskyn edellä? Sitä en vain tiedä.

  Sillä aikaa kun asiat järjestäytynevät, aion itse liikkua ulkona ja kohottaa kuntoani, että olisin taas iskussa, kun joustavuutta tarvitaan. Fillarikelitkin tulivat, joten pyörä esiin ja baanalle vaan.

  • Tarja Says:

   Hyvin kuvattu tuo ajan tunnelmasi. Neptunuksesta ei tosiaan helposti selvää ota. Usein sitä ei Plutostakaan tapahtumien keskellä näe, vaan ymmärrys tulee vasta myöhemmin. Lastuna ajan aalloilla, mutta ei tarvitse olla suuntaa vailla. Oletan että mieltä rauhoittaakin tuo kun ymmärtää millaisia virtauksia on meneillään, pystyy ottamaan tyynemmin. Nauti päivä kerrallaan, nyt kun päästiin jo härän aikaan, se tapahtuu varmaan luontevammin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: