Luonnoton Mars

Tänä kesänä kosmoksella on mukavan yksiselitteinen tyyli alleviivata sitä, mikä ajanlaadussa on voimakkainta. Ei tarvitse punnita joko-tai. Nyt eletään vielä painokkaan Marsin päiviä, kun planeetta oli viime keskiviikkona suunnanvaihdoksensa keskikohdassa. Mars on useita päiviä pysähtyneisyyden tilassa Maasta katsottuna ja varsinkin symbolisesti tulkittuna.

Voidaan spekuloida, tuntuuko tämä ollenkaan hyvältä kun Mars on pysähtyneenä. Pysähtyneen planeetan energia on erityisen voimakasta, ja kukapa periaatteessa ei mielellään ottaisi vastaan korostunutta aktiivisuutta, vitaalisuutta ja aloitteellisuutta. Marsin pysähtyminen on kuitenkin aivan kuin eri juttu kuin toisten planeettojen kohdalla. Ensinnäkin, pysähtyneisyys on Marsin oman luonteen vastaista. Mars ei nauti tämänkaltaisesta painokkuudesta, vaan voi käyttäytyä jopa tuhoavasti. Toiseksi, tässä nimenomaisessa pysähdyksessä vesimiehen merkin alkupuolella Mars on kontaktissa Kuun alasolmuun. Tämä on eläinradan arveluttava kohta, sellainen mitä oikeastaan pitäisi hyvin rajoitetusti päästää esille, koska alasolmun energia ei vie eteenpäin. Tästä Marsin pysähdyksen kohdasta tulee vahvasti ”ei hyvä” huokaukset mieleen.

Toisaalta ainakin minä olen taipuvainen ajattelemaan siten, että kaikella on tarkoituksensa ja paikkansa. On vaikea uskoa, että ajanhenki viitoittaisi meitä pistämään pään pensaaseen ja kehottaisi jumittamaan kaikessa. Pysähtyneisyyden painokkuus kehottaa pohtimaan tekemisen syitä ja reagoinnin juuria, todennäköisesti irrottautumaan siitä, mikä ei edistä itseä ja koko ihmiskuntaa. Marsin vahvuus alasolmulla korostaa varovaisuutta sen suhteen missä mennään varmanpäälle. Alasolmu pitää kiinni mukavuusalueella eikä päästä kehittymään täyteen potentiaaliin. Nyt jos koskaan annetaan rohkeutta pistää tällaiselle stoppi. En kannusta ketään hulluttelemaan ja syöksymään utopistisia visioita kohti ilman turvaverkkoja. Silti tekemisen planeettana Mars liittyy konkreettisiin tekoihin, ei niinkään pohdintaan.

Koska Mars on nyt niin hidas, siltä kestää kolme viikkoa tulla täsmälleen Kuun alasolmun kohdalle. Tämä on yksi kesän merkittävimmistä energioista (mikä kyllä saa kohotusta kun Marsin hallitsemassa merkissä Jupiter pysähtyy kohta myös). Mennään miltei elokuun puoliväliin saakka kunnes Mars perääntyessään siirtyy kauriiseen, mikä saattaa olla tahmean tekemisen ajanjaksossa helpottavaa (Mars viihtyy tässä merkissä paremmin). Elokuun loppupuolella Mars päättää ”luonnottoman kulun aikansa” ja kun pysähdys tuolloin tapahtuu kauriissa, pistäisin aika paljon toivoa tähän ajankohtaan.

Avainsanat: ,

7 vastausta to “Luonnoton Mars”

 1. Artemis Says:

  Todellakin vähän kaikki tuntuu jumittavan elämässäni tällä hetkellä. Minulla Mars tekee vielä yhtymän Saturnukseeni ja peruuttaa vielä alasolmulleni kauriin ja veskarin rajalle myöhemmin. Niin ja luuraahan se Saturnus edelleen turhan lähellä kauris-aurinkoani. Isot kuviot ovat yhä auki. Jospa sentään jouluun mennessä asioihin tulisi selvyyttä!

  • Tarja Says:

   Kuviot taitavat ilmentää jumituksen teemoja, mutta toivottavasti tästä on löydettävissä myös vakautusta. Mielikuvani on, ettei taida kannattaa yrittää runnoa mitään väkisin. Elämän ajoituksia voi koettaa miettiä kun väistämättä jossain vaiheessa tulee aloitteellisuuden tai ratkaisujen hetkien teemoja.

   • Artemis Says:

    Toden totta, eipä tosiaan kannata tehdä nyt mitään aloitteita. Yritin töissä varovasti esittää muutosta työnkuvaani, mutta kävikin ilmi, että ehkä aiemmin lupaillutkin parannukset perutaan..!

 2. Kuukissa Says:

  Säikähdin. kun huomasin. että Mars on yhtymässä omaan Kuun alasolmuuni nyt kun se on pysähtynyt. Tr. Saturnus on oppositiossa Aurinkooni. Näilläkö eväillä pitäisi tulevaisuuden suunta löytää? Tilanne tällä hetkellä on se, että pitäisi päättää mihin suuntaan lähden, kun elämä äkkiä muuttui. Onko tässä suuri vaara tehdä aivan vääriä päätöksiä? Olen kuitenkin ajatellut elää tuntemusten mukaan enkä enää vain sen mukaa mikä on yleisesti ajateltuna järkevää ja hyväksyttävää. Haluaisin tosiaan hiukan lomaa tästä ainaisesta pohtimisesta!

  • Tarja Says:

   Taivaan kuvioita omaan karttaan nähden ei koskaan ole syytä säikähtää vaan ajatella ennemmin sen kautta, että on olemassa tarkoitus miksi juuri nyt omalla kohdalla on olemassa tämänkaltainen energia. Käsilläolevat eväät on itseasiassa ihan sopivat tulevaisuuden suunnan löytämiseen. Saturnus järkevöittää, näyttää vakautta ja pistää vastaamaan paineisiin ja odotuksiin. Sinulla ilmeisesti on myös ison kuunsolmujen syklin kautta nähtävissä ajanjakson vaihdos. Uusi sykli odottaa. Väärien päätösten tekemistä ei kannata pelätä ja ajaa itseään paniikkiin, vaan tutkia omaa tilannetta ja resursseja ja sen mukaan edetä parhaimmaksi katsomallaan tavalla. Maalaisjärkeä lähinnä 🙂

 3. Tommi Says:

  Aurinko-oinaana ja sikäli marsin hallitsemana voisin sanoa, että eihän tämä taas nyt niin erityisen mukavalta tunnu. Täytyy kuitenkin pistää hymynaama, jotta asenne säilyy hyvänä. 🙂

  • Tarja Says:

   Yleensä helpottaa heti kun tiedostaa ja ymmärtää mistä ajanlaadun hankaus syntyy, eli oma suhtautuminen vaikuttaa. Marsin ärhäkkyys ja nopeus saavat siitä tavallista vaikeammin hallittavan kun vertaa esim. Venukseen tai Jupiteriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: