Piikkejä lihassa

Venus on planeettavoimista esillä ja puheenaiheena. Venuksen sykli on niin pilkulleen säännöllinen, ettei sen perääntymisjakso voi tulla kenellekään astrologiaa ja taivaan kulkuja seuraavalle yllätyksenä. Venus on pysähtyessään kaikkein painokkain energia, ja vaikka Pluto on edelleen pysähdyksissä samaan aikaan, voidaan perustellusti katsoa Venuksen olevan nyt tärkeämpi. Venuksen perääntymisssykli toistuu harvemmin, ja lähiplaneettana sillä on paljon sanottavaa olemukseen ja ajanlaatuun. (Anekdoottina säännöllisestä syklistä, samanlaista täsmällisyyttä on havaittavissa Uranuksella, joka Venuksen tavoin pyörii toiseen suuntaan oman akselinsa ympäri kuin muut planeetat).

Venuksen pysähtymisen kestoa kannattaa miettiä myös siltä kannalta miten sen itsessään tunnistaa tai miten havaitsee ympäristöstään. Teknisesti ottaen Venus tulee pysähdyksen asteelle ja kaariminuutille perjantaina 5. lokakuuta aamulla hieman ennen puolta yhdeksää. Saman päivän myöhäisiltana on pysähdyksen keskikohta noin kymmeneltä. Skorpionin 10°50’ kohdasta Venus liikahtaa lauantaina hieman ennen puoltapäivää. Pysähdys näyttää ajallisesti lyhyeltä, ja voi olla syytä olettaa että Venus olisi painokas hieman useamman päivän ajan.

Venus perääntyy siis takaisin skorpionin merkin alkua kohti ja uudelleen oman merkkinsä vaa’an puolelle lokakuun lopussa. Marraskuun puolivälissä retroilu päättyy 25°14’ vaakaa. Tärkeä etappi Venuksen kierrossa on planeetan muodonmuutos iltatähdestä aamutähdeksi, eli yhtymä Auringon kanssa; alakonjunktio on 3 asteessa skorpionia 26. lokakuuta.

Tämän viikonlopun pysähdys ja perääntymisen alkumatka tapahtuvat skorpionissa, mikä on Venukselle vastamerkin aluetta. Tästä voi päätellä, että asiat jotka nousevat esiin, eivät tunnu mukavilta ja hyviltä, ja voi vaatia asennoitumista ennen kuin löytyy luonteva ja oikeamielinen ratkaisu. Ajattelen tätä sillä tavoin nurinkurisesti, että kun Venus on myötäävä ja toisia huomioiva, nyt vastamerkin alueella pitäisi totutusta poikkeavasti suunnata huomio omiin mielihaluihin, Mars-maisesti omien oikeuksien puolustamiseen, pitää kiinni omista arvoista, nähdä se missä itse asemoituu ihmissuhteissa.

Venuksen palautumisesta vaakaan odotan paljon, sillä alun kipuilujen jälkeen tarjoutuu tilaisuus asioiden ratkaisuun tasa-arvoisesti, oikeudenmukaisesti ja kaikkien etu huomioiden. Asioista päästään oikeasti keskustelemaan, arvioimaan, ja tarvittaessa tuomitsemaankin. Katsotaan nyt kukin omalla kohdallamme, ettei lakaista tärkeitä juttuja maton alle siksi, ettei status quo vaan häiriytyisi. Oppimissyklin ilmiselvänä tarkoituksena on selkeyttää omia arvoja, jotta yleinen normipaine ei painostaisi toimimaan vasten omaa sisintä, omaatuntoa. Perääntymisjakson aluksi saadaan tarkoituksella piikkiä, että herättäisi ajattelemaan.

Yleismaailmallisella tasolla ei ole voinut olla huomaamatta naiseuden ilmentymisiä median otsikoissa. Jo jonkin aikaa länsimaissa on tapahtunut perinteisten (ja nationalististenkin) näkemysten vahvistumista, ja konservatiiviseen ajatteluun kuuluu käsitys naisen paikasta. Asennoituminen valtavasti huomiota saaneeseen #metoo kampanjaan on paljastanut vastaväitteistä kärjistyneimmillään misogyniaa. Naisvihamielisyys elää ihan tänäänkin, johtavan maan presidentin halventavissa ja alentavissa kommenteissa esimerkiksi. Ilmiössä ei ole kyse kahden sukupuolen välisestä vastakkainasettelusta vaan paljon laajemmasta yhteiskunnallisesta vinoutumasta. Asiat ovat liian isoja, että Venuksen armolliset 40 päivää riittäisivät korjaamaan esimerkiksi ministerinsalkkujen jakautumista, mutta arvokeskustelua sietää käydä. Mille annan hiljaisesti hyväksyntäni, miksi valitsen etten minä puutu ja ajattelenko puuttumatta jättämiseni seurauksia. Näihin kysymyksiin Venus skorpionissa pysähtyneenä pureutuu. Ja voi luottaa pysähtyneen Pluton taustatukeen.

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Piikkejä lihassa”

 1. IdaW Says:

  Tätä Venuksen perääntymisjaksoa odotan innolla. Nousakselini on 10 astetta Skorpionia ja noususolmuni 25 astetta Vaakaa, aurinko 5 astetta Härkää. Tutkailin paria edellistä Skorpionissa tapahtunutta Venuksen perääntymistä ja molemmilla kerroilla elämään on tullut isoja muutoksia seuraavan vuoden aikana. Isoimmat muutokset ovat liittyneet ihmissuhteisiin. Vuodesta 2019 taitaa tulla hektinen. 🙂 Uranuskin saattaa tuoda lisäväriä kuvioihin.

  • Astrologian Taika Says:

   Osuupa sinulla ”täsmällisesti” Venuksen perääntyminen omaan karttaan nähden, tärkeitä ja olennaisia kohtia kun pysähdykset painottavat. Hyvä kun toit esille syklisyyden astrologiassa, eli aina voi koettaa peilata mitä on ollut olemassa aikaisempina vastaavina aikoina. Tapahtumat eivät silti todennäköisesti vastaa toisiaan ihan yksi yhteen, kun aika ja toimintaympäristö on eri, mutta nyt astrologian avulla voi ainakin harkita ja punnita omia tekojaan ja yrityksiään johonkin suuntaan. Uranuksen tuuletus pöllyttää varmaan kunnolla, mitä luulet kuinka rauhaarakastava ja turvallisuushakuinen härkä olet, koetko Uranuksen tuoman epävarmuuden ja yllättävyyden pelottavana? Uhka vai mahdollisuus? Heti tästä ilmenee kumpi vaihtoehto ruokkisi ”hyvää sutta” 🙂

   • IdaW Says:

    Uranus on tarkasti syntymäkarttani askendentilla sekä oppositiossa aurinkoon ja merkuriukseen, joten en taida olla ihan perinteinen rauhaarakastava ja turvallisuushaluinen härkä. Enemmänkin rebel. 🙂 Koen, että Uranuksen transiitti on ehdottomasti mahdollisuus.

 2. Minä Says:

  Tämä menee nyt vähän ohi aiheen, mutta miltä ensi viikko näyttää sitten tuon pysähdyksen jälkeen. Olen joutunut mielestäni aikalailla väärinkohdelluksi ja olen todella ihmetellyt mistä nyt kiikastaa. Tekisi mieli nostaa kateuskortti esiin.
  Olen kuitenkin koittanut pitää puoltani ja myöskin väistellä kiusaajaa. Onko ensi viikolla vielä helvetti irti mikä on todella tuntunut tässä viikossa vai helpottaako jo vähän?

  • Astrologian Taika Says:

   Ajanlaatu on aina jatkumoa eikä siksi kysymyksesi ole ohi aiheen 🙂 Kun Venus tuolloin oikein vasta pääsee perääntymään alkaa soppa vasta saeta. Kateus on olennainen skorpionin Venuksen teema ja on hyvä selvittää itselle näiden tunnekokemusten alkulähteet, oletan siis että toinen osapuoli tuntee kateutta ja on aina vaikea tietää toisesta mitä tunteita projisoi käytökseensä. Venus ja Mars ovat aina vaan ja taas kovassa kulmassa ja tämä aktiivisuus voi kertoa kohtaamisista joissa harmeja esitellään puolin ja toisin. Aina voi itse valita pitääkö tärkeämpänä puhdistaa ilmaa keskusteluilla vai onko viisaampaa ja ylevämpää vain ohittaa, aina toinen osapuoli ei vaan kykene ratkomaan ongelmia asiallisesti. Pluton osalta ilmapiiri helpottaa jo sunnuntaina iltapäivästä. Heti viikonlopun jälkeen mielestäni ajanlaatu on sisäsuuntaista mutta tiistain vaa’an uudenkuun jälkeen voisi olla hyvä hetki suunnata kohtaamaan toisia hienotunteisesti ja rakentavasti.

 3. Paula Says:

  Luin aamun lehdestä tänään juuri 8.30. aikoihin(!) artikkelin naisen vihasta (pohjana uutuuskirja Vihainen nainen – hyvä, paha aggressio/ Terhi Ketola-Huttunen ja Heli Pruuki) ja jotenkin erikoisen vahvana hulahti lävitse koko kroppani tämä teema ravistellen, pohjamujuja pölläyttäen. Venus nyt 7. huoneessani, oppositio Mars/Aurinko. Omalla kohdalla vaisto sanoo että tätä parempi tarkastella nyt tykönänsä kuin koettaa viritellä keskustelua…
  Kiitos Tarja kun valaisit aihetta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: