Uljas utopia ja riskibisnes

Jupiterin siirtyminen hallitsemaansa jousimiehen merkkiin tuntuu kohottavalta ja lupaavalta, mahdollisuuksia maalailevalta ja suuruuksia tarjoavalta. Taivaankannen paras kulkija omassa merkissään, ylijumalanomaisessa herruudessaan, on suotuisa, mutta onko tässä onnen avaimet? Mielenkiintoista, että juuri tähän aikaan uutisoidaan kolumnilla, minkä mukaan onnellisuuden tavoittelu ei ole hyväksi – ajan henki näyttäytyy jälleen osuvana kun onnellisuus ja menestys ovat puheenaiheina.

Jupiter jousimiehessä on ihanteellinen, jopa utopistinen. Visionäärisyys ei ole sinällään paha asia, sillä siinä hahmotellaan tulevaisuuden raameja. Jupiter jousimiehessä kuvastaa oman onnensa seppää kuten sanonta kuuluu, sitä että asettaa tavoitteet ja pyrkii niitä kohti. Arkielämän tavoitteiden suhteen aika ei vaan ole kovin ystävällinen, sillä Jupiteriin jousimiehessä pätee se, että parhaat unelmat ovat mahdottomia. Jupiter jousimiehessä kuvastaa jotakin arjen yläpuolelle irrottautuvaa, suurempaa ja mahtavempaa. Onnellisuuden käsitteen ja tuon olotilan saavuttamisen suhteen on hyvä aika pohtia, mitä onni itselle merkitsee, mikä antaa meille tyytyväisyyden tunteen, mitä haluamme elämältä.

Jupiter on filosofinen pähkäilijä, minkä tarkoituksena on löytää totuus ja ymmärtää se. Muuttuvan laadun merkissä voidaan olettaa uskomusten ja näkemysten muuttuvan etsintöjen tuloksena. Tulevan vuoden jakso on näkökulmien ja katsomusten muuttumisen ja uudelleenmuovautumisen aikaa. Saatamme elää päättymätöntä tarinaa lopullisen tiedon, kuin Graalin maljan, löytämisestä, mutta useimmille jousimiehen Jupiter on käytännössä epäilystä, että kauempana piilee vielä muuta ja erilaista ja enemmän.

Jupiter kertoo mielipiteistä, näkemyksistä ja katsomuksista, elämäntavastakin. Ajanlaatu saattaa painottaa värin tai sanoman tunnustamista, lipun heiluttamista. Jo aika pitkään monenlaiset kärjistykset ovat käskyttäneet valitsemaan puolensa, ja trendi saattaa jopa voimistua, ellemme tiedosta tällaisen itse asiassa kaventavan mahdollisuuksiamme. Ehkä Jupiter rentouttaa yleisen mielipiteen aidoksi suvaitsevaiseksi.

Vapauttaminen on Jupiteria. Planeetta inhoaa kahleita ja rajoituksia, toimiihan se taivaalla Saturnuksen vastapoolina. Vapaus voi sokaista unohtamaan siihen liittyvän vastuun. Jupiterin viisaus tulisi osata kytkeä vapautumiseen niin olennaisesti, ettei piittaamatonta vapautta rehottaisi. Runsaus, isous ja suuruus ovat Jupiteria, se haluaa enemmän, kauemmas ja korkeammalle. Tässä on aika paljon hallittavaa, sillä massiivisuus ei ole aina terveellistä.

Jupiter edustaa kokonaisnäkemystä ja kattavuutta, ja siinä mielessä abstraktisuutta ettei asiat tuollaisina ole tavallisen taatiais-pulliaisen käsissä. Mieltä on kuitenkin hyvä harjoittaa havaitsemaan ja ymmärtämään asioiden yhteyksiä, mikä vaikuttaa mihin, millaisia syitä on taustalla, mihin toiminta johtaa, kenen agendalla ollaan. Jo näistäkin vihjeistä huomaa, kuinka isoja asioita Jupiter käsittelee.

Jupiterin mytologiaan kuuluu ylijumaluus ja sen kautta oikeudenmukaisuuden ja tuomitsemisen käsitteet. Filosofinen Jupiter pohtii moraalia ja etiikkaa. Astrologisesti voisimme ajatella tällaisen kuuluvan ennemmin hallintovaltaa käyttävälle Saturnukselle, ja osittain näin onkin. Jos ajattelemme Jupiterin eettisen pohdinnan tähtäävän hyvyyteen, voi olla helpompi ymmärtää etiikan perustelujen hahmottaminen. Jupiterin teemaan on sisäänrakennettu tarkoituksen ja merkityksen idea, jolloin sen pitäisi olla itse oma vahtinsa liioittelun ja ylenmääräisyyden suhteen.

Keskustellaan merkityksistä: mitä Jupiter sinulle edustaa, missä roolissa jousimies kartallasi on? Ovatko toiveesi tästä merkkisiirtymästä realistisia vai suuruudenhulluja?

Mainokset

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Uljas utopia ja riskibisnes”

 1. Anne Says:

  Jupiter on kartallani Leijonassa ja 11-huoneen lopussa.
  Suuruudenhulluutta on ehkä joissain asioissa.
  Jousimies sijaitsee IC:ssä. Kylppärin vesivahinko on odotettua laajempi. Evakkoon joutuu joksikin aikaa.

  • Astrologian Taika Says:

   Tosi edullinen sijainti Jupiterille, ei sen pitäisi olla liikaa ruokittu että kääntyisi hillittömyyksiin. IC:tä pidän privaattiminuuden alueena, minän ytimenä mikä ei välttämättä näy toisille lainkaan. Jousimiehessä siihen tulee mukaan aatteellisuutta, ehkä elämäntapa on tärkeä osa itseäsi.

 2. Kuukissa Says:

  Olen aina haaveilut tilavasta ja valoisasta asunnosta, mutta toisin on mennyt. Jupiter 4. huoneessa Kaloissa ja Pluto on siihen oppositiossa, Huomasin muuten, että asteroidi House on tarkalleen MC:llä. Tuostako johtunee se, että pidän tätä asunto asiaa niin tärkeänä? Jousimies on 2. huoneen kärjellä.
  Hassu juttu oli kun olin aika alamaissa viikon, mutta sinä aamuna kun Jupiter oli siirtynyt Jousimieheen heräsin tosi hyvällä tuulella. Jupiter neliöi tällä hetkellä Kuutani. Myönnetään, että olen tosi herkkä 🙂

  • Astrologian Taika Says:

   Täällä aivan sama, kun Jupiter oli mennyt jousimieheen, tuntui tosi hyvältä vaikka sää oli pimeä ja tihkuinen. Ei haittaa, ollaan korkeammissa sfääreissä.

 3. idunndir Says:

  Jupiterin paluu kolkuttelee ovella. On siis Jousimiehessä, asteessa 4’44”, lähentelee ICtä, missä tarkempana on vielä Uranus (6 astetta). Odotukset ja ihanteet ulkomaailmaa kohtaan on aina olleet utopistiset tai sitten toisesta ääripäästä. Koen asteluvun 4’44” painottavan rakenteen löytämisen ja syventämisen tärkeyttä. Eilen mietteissä oli myös se muille antaminen sen kautta, että avaa ensin itselleen. Tulee mielikuva ompeleesta, ensin sisäänpäin, sitten vasta ulos. No, nämä mietteet elävät jatkuvasti, tulevat ja menevät. Muutuvaa merkkiä on muutenkin kartalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: