Jatkis Nepparista – Pelastus

Neptunus liikkuu kalojen merkin puolivälin tienoilla, kun planeetta tänään on täsmällisessä pysähdyksessä, ja seilaa näillä vesillä vielä pitkään: vuoden päästä Neptunuksen pysähtyessä ollaan vasta 15 asteessa. Modernissa astrologiassa Neptunusta pidetään kalojen merkin hallitsijana, ja vaikka tämän näkemyksen sivuuttaisikin, on kalojen merkin ja planeetan tematiikassa samankaltaisuuksia. Kun hidas ulkoplaneetta ylittää merkkiä, puolivälissä meillä pitäisi olla jo hyvä tuntuma siitä, mitä ylitys tarkoittaa ja millaisiin seikkoihin yleismaailmallisesti ajassa resonoi.

Neptunus kertoo isoista massoista sillä tavalla kasvottomasti, ettei sen viesti aina käy yksiin yksilön kanssa, mutta trendeistä ja virtauksista voi lukea Neptunuksen sävyjä. Mitä Neptunus kertoo purjehdittuaan kaloissa jo puolimatkaan taivaltaan? Millaisissa kalojen teemoissa on saavutettu kylläisyysaste? Odotukset olivat ihanteellisia; hyvyyttä, kauneutta, sielukkuutta, henkisyyttä. Toivon tätäkin olevan, mutta toisenlaiset Neptunuksen seikat piirtyvät esiin pakottavampina.

Vesi, etenkin meri, on Neptunusta. Vesistöistä ei ole juuri hyviä uutisia kuultu. Muovijätelautat merissä, valtavankokoisina massoina, edustaa surullisesti Neptunusta tässä ajassa. Muovikin sisältyy Neptunuksen teemoihin, sillä se liitetään öljyyn, minkä tiedämme olevan muovin raaka-aine. Hukkuminen on Neptunusta, ja me olemme hukkumassa muovijätteeseen niin merillä kuin maallakin. Eläimille muovi on jo kohtalokasta; olemme varmaan kaikki nähneet uutisia menehtyneiden eläinten elimistöstä löytyneistä muoveista. Pieniä muovihiukkasia löytyy jo paljon kaikkialta, ihan tavallisesta juomavedestä, minkä olemme kuvitelleet olevan puhdasta ja turvallista. Öljyn väheneminen ja paine luopua sen käytöstä on olleet tiedossa jo pitkään, mutta Neptunus vasta hukutti meidät muoviin.

Näinä Neptunuksen kalojen vuosina olemme törmänneet vasta kunnolla ilmastonmuutoksen väistämättömyyteen. Hukkuminen tässäkin tapauksessa: napajäätiköt sulavat ja merien pinta kohoaa. Vedenpaisumusta ei toki ehdi tulla sinä aikana kun Neptunus kaloissa vielä kulkee, mutta planeetan teema vastaa aikaa jolloin asiasta uutisoidaan.

Eräs aikapommi voi väijyä niin ikään Neptunuksen teemoissa; planeetta liittyy kemianteollisuuteen. Kemikaalicocktaileilla on vaikutuksensa terveyteen ja perimään. Moni herkistyy näille ja on tärkeää, että asioita tutkitaan. Tiedostaa tulisi heidänkin joilla ei tunnu missään – perimässä saattaa tuntua.

Neptunus illuusioiden planeettana muuntaa todellisuudentajuamme. Huumeista on yllättävän vähän uutisoitu, ehkä on nostettu kädet pystyyn ja luovutettu. Muuntohuumeet taisivat tulla isommassa mittakaavassa Neptunuksen kulkiessa kaloissa merkin alkupuolella. Monilla alueilla on laillistettu kannabis: ihan varmasti Neptunusteemaa. Todellisuudentaju horjuu tai muuntuu monilla muillakin keinoilla kuin kemiallisesti tai nautintoaineiden kautta. Virtuaalimaailmat ovat monessa mielessä yhtä totta kuin reaalimaailmakin.

Neptunus on uppoutumista ja uppoamista, omistautumista ja hukkumista, kadotustakin. Uskonto liippaa Neptunuksen teemoja siten, että voi tulla sen kautta, vaikka itse luenkin uskonnon tiukemmin Jupiterin alle (mutta teema kiertyy esille koska kalat on Jupiterin hallitsema merkki). Kärjistyminen uskonnoissa, fundamentalismi, voi olla Neptunuksen ajan ilmiötä. Tämä on kaukana siitä henkisen ihanteellisesta Neptunuksesta, mikä antaisi hippimäisesti kaikkien kukkien kukkia.

Neptunuksen aika kaloissa ylläolevien esimerkkien kautta piirtyy ikäviksi uhkakuviksi. Neptunusta on kuitenkin kaaos, isojen massojen liikehdintä siten ettei näistä saa otetta. Voi olla, että ei kuitenkaan tajuta ottaa vakavissaan, vaikka merkit ovat selvät ja kiistattomat. Neptunus on itsepetosta. Kun Neptunus on menetystä, ihan varmasti tänä aikana kadotetaan jotakin ikiajoiksi, eläinlajeja kuolee sukupuuttoon jo. Tiukkoja otteita tarvitaan nopeasti, jotta edes jotakin saadaan pelastettua (sekin Neptunusta). Jos merkin ensimmäisen puoliskon ylitys oli katastrofia ja hukkumista, saadaanko jälkimmäisestä puoliskon ajasta tehtyä pelastuksen aika?

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Jatkis Nepparista – Pelastus”

 1. Artemis Says:

  Ilmastonmuutos on pakottanut kyseenalaistamaan oman elämäni tavoitteita ja tottumuksia. Ehkä tämä on neptunista harhaa, mutta tästä kaikesta voi seurata joskus aikojen päästä paljon hyvääkin: Elintapoja ja arvomaailmaa on pakko muuttaa. Lihansyöntiä vähennetään, joten eläintenkin kärsimys vähenee. Metsitystä on lisättävä jolloin muukin lajisto voi elpyä. Viljelymenetelmistä tulee luomumpia, jotta pelloista saadaan hiilinieluja jne.

  • Astrologian Taika Says:

   Isojen asioiden edessä ollaan, ja kun Neptunus on ”näin”, kärsimykseltä ei voida välttyä. Se hyvä puoli planeetassa on, että se tavoittaa massat, vaikka alitajuisella, ujuttavalla tavalla. Eli kun paljon jaetaan tietoa, kyllä se imeytyykin.

 2. Leila Says:

  Kiitos kaiken ihanteellisuudesta ja karmeudesta. Syvällisesti käsittelit
  Neptunuksen teemoja. Eikös se Neptunus olekin kaikkein syvällisin tunteiden planeetta? Joko tunteet ovat pinnalla tai kadoksissa kokonaan, mennään vain jonkin perässä. Tekee itsekin mieli ajatella tuon Neptunuksen sisältöä. Tulee mieleen tietoisuus ja tiedostamattomuus…hukassa oleminen.

  • Astrologian Taika Says:

   Ytimessä olet, hukassa tavallaan, mutta silti ’kaiken kaikkeudessa’ ihan tallella. Oikeastaan en yhdistäisi Neptunusta yksinään tunteisiin planeettana, kun jokainen planeetta antaa tunteisiin omat sävynsä. Neptunus on altistava ja herkistävä, joten kai se ilmenee sen vuoksi paradoksaalisesti selkeästi, vaikkei tätä termiä oikeasti voi Neptunukselle antaa. Neptunusta ei tosiaan aina tiedosta, mielestäni se vaatii jopa enemmän työtä ollakseen tietoinen kuin vaikka Saturnus, joka kyllä ilmoittaa kipeästi olemassaolostaan. Neptunus liukuilee, häälyy, mutta hiljaisesti onkin ”vaikuttanut” vaikka ei olla edes tajuttu että jotain on tekeillä. Kaikissa teemoissa tämä ei ole ollenkaan hyvä, esimerkiksi riippuvuuksissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: