Spesiaaliproge

Joitakin päiviä sitten minulle tapahtui astrologisesti, ei nyt täysin ainutkertaista eikä poikkeuksellista, mutta erityistä kuitenkin. Progressiivinen Kuu siirtyi uuteen merkkiin, merkkasi uudenlaisen ajanjakson alkamista. Tällä kerralla merkki vaan on tärkeä ja läheinen, syntymäkuun merkki, ja siksi tuntemuksessa merkkisiirtymästä ei ole samaa uutuudenviehätystä kuin toisten kahden ja puolen vuoden jaksojen alkaessa. Nyt ollaan hämmentävän, petollisen tutussa maastossa. (kuvan taulu on nimeltään Moon in Pisces, Kuu kaloissa – tuon haluaisin, tunnistan omakseni)

Kuun kiertäessä edistyksissä eläinradan merkkejä läpi se määrittää olennaisella tavalla kunkin ajanjakson sisäistä ilmettä, henkeä ja värettä. Palatessaan kierroksessa samaan merkkiin mistä alun perin joskus lähdettiin liikkeelle, tuntuma on luonnollisesti kotiinpaluun kaltainen. Progressiossa kuitenkin on kyse aikaan ja paikkaan sidonnaisesta karttatasosta, jolloin merkin anti ei ole täysin sama kuin syntymäkartan tekijällä. On ylemmyydentuntoista kuvitella, että tämän minä osaan, ettei tässä olisi mitään uutta opittavaa, ettei progressiivinen Kuu syntymäkartan merkissä antaisi enää mitään.

Merkkikierroksen tultua umpeen on aina summauksen ja uudelleenmäärittelyn aika. Tässä voi olla tehtävä kasvukäyrällä, sillä tässä jos missä joutuu katsomaan itseään silmästä silmään. Kuten planeetatkin uusissa ja toistuvissa transiiteissaan joka kerta näyttävät uusia puolia teemoistaan, niin kuuluu progressiivisen Kuunkin syntyä uudelleen merkissään. Miksi? Koska konteksti on eri, tapahtuman areena on toinen; me emme ole enää täysin sama ihminen kierroksen tai kahden jälkeen kuin untuvikkona syntymässä.

Katsantokantani uudelleensyntymästä on omiaan johtamaan harhaan, sillä se varsinainen progressiivisen Kuun syntymä on teknisesti ottaen Progressiivinen Uusi Kuu, eli se kun Kuu ylittää Auringon progressiivisella kartalla. Tämä merkkitason symbolinen uudeksi tuleminen on toisenlainen juttu. Omaa Kuun merkkiä katsotaan uudelta kantilta, eletyn historian määräämin reuna-ehdoin. Kun proge-Kuu kohtaa syntymäkartan Kuun se ei ole progressiivinen Uusi Kuu.

Kuunvaihe voi olla ratkaiseva erilaisuuden selittäjä. Progressiivisen kartan hitaan liikkeen (voiko tämän lukea myös sanalla ’kasvun’?) vuoksi Aurinko on siirtynyt syntymäkartan asemista siten, että progressiivisen Kuun tullessa uudelleen syntymäkartan merkkiin kuunvaihe on toinen kuin syntymässä. Karkeasti esitettynä ensimmäisen kerran Kuun tullessa syntymäkartan Kuun merkkiin vaihe on se edellinen kuin on syntymäkartalla. Jos olet täydenkuun ihminen, progekuu on samaan merkkiin tullessaan kasvukuun (hullunkuun) vaiheessa. Toisella kierroksella ollaan taas menty yksi vaihe taaksepäin kasvavaan puoleenkuuhun. Jos taas syntymäkartan Kuu on uudenkuunvaiheessa, ensimmäinen progekuun tulo samaan merkkiin tapahtuu balsamisen kuunvaiheen alla, seuraava vähenevän puolenkuun haasteissa.

Kuunvaiheen tyylin ja toteutumisen moodin nivominen merkkiin vaatii hiukan ajatuspyörittelyä. Esimerkki on nyt itseltä, menköön nyt kunnolla sylttytehtaalle kun tällä aloitettiin. Kalojen Kuu on kartallani Uusi Kuu. Kun progekuu muinoin 27 vuotta sitten päätyi uudelleen kaloihin, kuunvaihe oli vanhankuun vaihe. Tämä resonoi liiankin sopivasti merkin kanssa kimppaan. Vanha elämä tosiaan päättyi miltei kaikilta osiltaan, eikä aivan ilman kipuilua. Viimeinen kuunvaihe on samaan tapaan irtipäästämistä, luopumista, hiipumista ja haipumista (onko tämä edes sana?) kuin kaloissakin, eläinradan viimeisessä merkissä. Tämä nykyinen Kuun vierailu kaloissa on kuunvaiheen sävyltään laskevaa puolikuuta, missä moodin avainsanoja voisivat olla kypsyminen, punnitseminen, valinta ja päämäärätietoisuus. Huomaamme varmasti kaikki, miten hömppä ja lapsellinen kalat-Kuu joutuu kasvamaan harppauksia tällaisessa elämänvaiheessa.

Kun merkin ylitys on vasta alussa, omia tunnelmia sen havaitsemisesta ei kovin analyyttisesti uskalla eritellä. Odotuksia kaloista on vastaanottavaisuus siten, että olisin jo oppinut rajanvetoa. Irtipäästössä toivon niiden asioiden olevan sellaisia joiden on aika mennä, joista otteeni kirpoaa. Herkkyys ilmeni välittömästi; itkin pitkästä pitkästä aikaa, mutta onneksi onnenkyyneleitä. Kadotukseen joutumista? Kalojen ajelehtimisella on tarkoituksensa siinä kuin muillakin merkeillä; tulkoot tuntemattomat vedet. (ps. symboliikkaa tiivistää Neptunuksen pysähtyneenä olo kun proge-Kuu tuli kaloihin)

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Spesiaaliproge”

 1. IdaW Says:

  Kiitos, tämä oli erittäin mielenkiintoista jälleen kerran ja sai kurkkaamaan pitkästä aikaa omaakin progekarttaa. Olisi mielenkiintoista kuulla myöhemmin minkälaisia viboja tämä spesiaaliprogeilu on sinulle tuonut tullessaan.

  Itselläni on vielä vuosia tähän spesiaalikauteen, mutta huomasin, että ensi vuonna tapahtuu paljon muuta progekartalla: MC siirtyy Vaa’asta Skorpioniin (ASC merkkiini), Mars ja Venus siirtyvät Oinaasta Härkään (Aurinkomerkkiini). Uranus transitoi Aurinkoani ja Mars & Venus hyppäävät samaan soppaan progen puolella, niin saattaa olla mielenkiintoista menoa. 🙂

  Yritin etsiä täältä blogista postauksia muiden planeettojen / akseleiden merkinvaihdoksista progekartalla, mutta en löytynyt. Niistäkin olisi kiva lueskella näkemyksiäsi, jos näet muutokset merkityksellisinä. 🙂

  • Astrologian Taika Says:

   Onpa haipakkaa tulossa progellesi! Jos merkinvaihdoksia tai pysähdyksiä osuu samaan ajanjaksoon, sanotaan nyt vaikka parin kolmen vuoden haarukalla, on tällainen ehkä merkittävin ajanjakso ikinä minuuden ja sisimmän kannalta: proge kun muuttuu ja elää niin hitaasti, ei sen kautta kauhean montaa ”täppiä” elämän aikana tavallisesti tule. Ajankuvaan sopii täydellisesti tuo että Uranus ylittää Aurinkoa.

   Progressioita käsittelevät bloggaukset olen pyrkinyt täggäämään avainsanoilla progressiot, luettelo löytyy aina jokaisen jutun lopusta, ja hakulaatikosta voi koettaa etsiä sanalla progressiot (saas nähdä kuinka toimii näin retro Merkuriuksen aikaan 😉 ) Joissakin jutuissa olen varmaan painottanut sitä kuinka oleellista merkinvaihdokset progella on, mutta en ehkä sen kummemmin ole käsitellyt. Nämä on aina tapauskohtaisia eivätkä toimi yksinään vaan muu kartta / muut kartat ovat mukana sopankeitossa. Yleisesti ottaen toimintakaava jotenkin muuttuu planeetan energian ilmaisussa, eli kyllä se muutosta ja uudistumista osoittaa, tai joissakin tapauksissa pakottaa sopeutumaan. Kasvua ja oppimista siis.

 2. Helenainen Says:

  Ilman muuta kuunvaihe on eri…ihanaa pohdiskelua.Tää täysikuun immeinen Kaloissa saa Kreetallakin huomata, että miut muistetaan.Sen ole jo täydestä kuustani oopiinut hyväksymään…Toistaiseksi vielä Leijona-progekuu, huhuu!

  • Astrologian Taika Says:

   Luovaa ja kutsumukseen antautuvaa leijonan aikaa, tottakai kuulostaa ihanalta. Tätä olen useasti pohtinut kalojen Kuun yhteydessä kun merkkitasolla ovat hankalasti yhteensovitettavia, periaatteessa kertoisi siis haastejaksosta tällainen progekuujakso. Haaste sana taitaa olla liian negatiivinen, kun on yksilöitä joille kasvu on aina mieluinen juttu.

 3. Artemis Says:

  Minun on kyllä vaikea erottaa transiittien vaikutusta progekuun paluusta omaan merkkiinsä vesimieheen. Molempien progekuun paluiden aikana päällä on ollut myös voimakkaita ulkoplaneettojen transiitteja. Ja elämä on tietty ollut myllerryksen kourissa. Outoa synkroniaa..

  • Astrologian Taika Says:

   Olet ihan oikeassa, että näitä päällekkäisiä ”virtauksia” on mahdotonta eritellä puhtaasti yksinään, irrallaan siitä muusta mitä ajassa tapahtuu. Varsinkin työtä ja jaksamista kysyvät pitkät transiittijaksot saattaa viedä huomiota niin, ettei progen tapahtumat saa tietoisuudessa tilaa, mutta eiköhän ne todennäköisimmin siellä sisimmässä elä ja tee työtään, vaikkei niitä ”itse” kauheasti kontrolloisikaan.

   • Artemis Says:

    Huh, tsekkasin vielä 30 vuoden takaisen progekarttani: aurinko ja kuu yhtymässä ihan vesimiehen alussa tarkasti DC:llä. Juuri niihin aikoihin aloin ilmentää äkkivääriäkin vesimiesmäisiä ominaisuuksia. Aurinko-kauriin varovaisuus jäi taka-alalle ja veskari-kuu pääsi esille. Ja ihan samaan aikaan 1988-89 Saturnus, Uranus ja Neptunus änkesivät kaikki kauriiseen, jota opponoi Jupiter ja Kheiron ravusta AC:lta. Eipä ihme astrologisesti, jos elämä meni tehosekoittimeen.

    Tuolloin en tiennyt mitään astrologiasta – ehkä se olisi vähän hillinnyt menoa!

   • Astrologian Taika Says:

    Jälkeenpäin katsoen monet asiat tuntuvat niin itsestään selviltä kun ne näkee planeettojen liikkeinä. Elettyä on todellakin ”helppo” selittää astrologian sanastolla. On mielenkiintoista ajatella otammeko onkeen planeettakuluista, tiedostamalla. Ehkä vähän sentään; tässä oli juuri Marsin paluuta ja jätin erään netissä vänkäämisen sikseen, ei luovuttaen vaan pidin parempana olla provosoitumatta liikaa 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: