Vaikea: ei helppo muttei mahdotonkaan

Ajatukseni jäi jumiin vaikean kartan käsitteeseen. Ei siis todelliseen karttaan, vaan pohdintani pyöri siinä, millainen on vaikea kartta. Millaisia ajatuksia teille tulee? Toivon että antaudutte keskusteluun, jotta saan päänuppini raiteilleen.

Netin ihmeellisistä syövereistä lukulistalleni putkahti juttu, joka oli otsikoitu juuri vaikeaksi kartaksi. Tässä vaikeutta oli tulkinnallinen hankaluus, ei niinkään se jos kartasta olisi löytynyt tekijöitä, joiden voi epäillä toteutuvan hankalalla tavalla. Tieto lisää tuskaa, ei ehkä olisi pitänyt antautua lukemaan, koska aihe ei jättänyt ajatuksiani rauhaan pitkään aikaan.

Astrologiaa harrastaessa katsellaan monenlaisia karttoja ”sillä silmällä”, vaikka varsinaista tulkintaa ei näistä tekisikään. Olettaisin että jokaisella on tullut vastaan tilanne, missä kartasta ei saa nopeasti otetta, empii millaista tulkinnallista polkua seurasi. Millainen teidän kokemuksenne mukaan on kartta, mikä piilottaa luonteensa, kieltäytyy avautumasta johdonmukaisesti?

Viittaamassani artikkelissa esimerkkikartta oli rikollisen kartta, ja jos nyt ymmärsin otsikoinnin perustelut lukiessani oikein, hankaluus aiheutui paineista osoittaa astrologisia perusteluita näille pahoille mieltymyksille. Ymmärrän tällaisen pulman hyvin, sillä tulkinnoissa katsoo mieluusti positiivisia asioita, ettei tulkinnasta tulisi haasteiden lista. On vaikeaa naulita sitä rajaa tai kohtaa, missä huolestuttavia tekijöitä on kertynyt niin mittavasti, että tohtisi olettaa yksilön perimmäisessä luonteessa olevan jotakin pielessä. Nähdäkseni mikä tahansa astrologinen tekijä voi näyttäytyä ikävällä tavalla, sillä lopputulos riippuu tehdyistä valinnoista. Liiallinen ”hyvyys” kääntyy vastaan, tai yksittäinen haastava juttu voikin olla olemuksessa dominoiva – näistä ei voi tietää, ellei ole keskusteluyhteyttä kartan henkilöön tai riittävän hyviä elämänkertatietoja (nämäkin painottuvat tapahtumiin, eikä voida todella tietää miltä yksilöstä on tuntunut).

Tulkinnallisesti mahdottomana pidän karttaa, josta ei ole olemassa mitään tietoja. Astrologiaa tuntematon voisi kuvitella, että kyllä kartta kertoo mikä se on. Koska kartan voi tehdä asialle tai oliolle, ei voida tietää onko kartta vaikka yrityksen perustamiskartta, koiran kartta tai ensitreffien tapahtumakartta. Konteksti on tulkinnassa tärkeä.

Vaikeana karttana tulkinnallisesti voidaan pitää myös ristiriitaista karttaa, mikä sisältää kahteen tai moneen suuntaan osoittavia teemoja, joista ei kuitenkaan mikään vaikuta astrologisteknisesti toista painavammalta. Kahdenvälisessä tulkinnassa tämä ei ole ongelma, koska aina voi kysyä. Mielestäni jokaisella kartalla on asioita, jotka voi katsoa keskenään ristiriitaisiksi. Kartoissa on myös tasoja, jotka aivan kuin vetävät toiseen suuntaan kuin miltä pinnalta katsoen näyttäisi.

Mielestäni sellaiseen karttaan tulee suhtautua vaikeana karttana mikä muistuttaa paljon omaa karttaa. Näissä tapauksissa ylimääräistä työtä teettää sen tiedostaminen, esittääkö jotakin seikkaa oman kokemuksen pohjalta vai yleiseen astrologiseen kaanoniin nojaten. Omat havainnot (oman kartan vastaavista kohdista) on viisainta sivuuttaa. Liian helposti kuvittelee, että toisen persoona tai elämä olisi vastaava kuin itsellä. Harvoin näin on. Mitä mieltä olette, kannattaako tällaisia kohtia tuoda edes keskustelussa tulkinnan saajan kanssa esille? Itse olen pääsääntöisesti valinnut, että ei kannata, sillä sellainen ”kokemusperäinen” tieto voi ohjata toista voimakkaasti.

Sitäkin mietin, tuntuuko vaikealta tulkita sellaista karttaa, missä painotusalueet ovat sellaisissa kohdissa tai merkeissä, jotka ovat itselle vieraita. Jokaisella meillä kai on merkkejä, jotka eivät avaudu yhtä hyvin kuin toiset. Myös aspektien suhteen on hyvä tiedostaa omat vajavaisuudet; ehkä omalta kartalta puuttuu jokin kulma, mitä on hankala tämän vuoksi nähdä toistenkaan kartoilla.

Haluaisitteko kertoa ja kuvailla, millaisia ovat teidän mielestänne tulkinnallisesti vaikeat kartat? Älkää antako karttatietoja, ennemmin analyysiä siitä miksi koitte kartan hankalaksi.

4 vastausta to “Vaikea: ei helppo muttei mahdotonkaan”

 1. PirjA Says:

  Oikeastaan voisi sanoa, että kaikki kartat ovat vaikeita tulkita 😉
  Haastavimmat keskenään ristiriitaiset sijainnit ja niiden mahduttaminen samaan tulkintaan. Jossei saa varmuutta, mikä on hallitsevin piirre tulkittavan persoonassa, tai mitkä sivujuonteet jäävät kokonaan piiloon jopa tulkittavalta itseltäänkin. Siinä ikään kuin kiertää kehää, muttei saavu ikinä mihinkään.

  Jos tulkittavan kartalle on siunaantunut suuri määrä erilaisia aspekteja, on vaikeus siinä, mistä alkaa niitä purkaa. Tietysti, jos tulkittavalla ei ole itsellään mitään tietämystä astrologiasta, sekin tekee tulkinnan haasteelliseksi, kun pitää lähteä niin perusteitsta. Oman kartan tapaisiin karttoinin en ole juurikaan törmännyt.

  • Astrologian Taika Says:

   Kun jokainen kartta on omanlaisensa, niin voi kai hyvällä syyllä pitää niitä yhtä vaikeina 🙂
   Minä alan aspektikattauksen setvimisen katsomalla tarkimmat kulmat, arvioimalla millaisia kulmia on eniten, ja miettimällä mitkä on keskeisimmät planeetat ja niiden kulmia pidän ensisijaisina.
   Millaisten tekijöiden katsot omassa kartassasi olevan yksilöllisiä / poikkeavia / spesiaaleja, ettei toista samankaltaista ole tullut vastaan?

 2. Helenainen Says:

  Hmm,
  Tulipa nyt vaikee pulma. Itse olen pitänyt vaikeina kovia aspekteja, jos oppositioita ja neliötä on rutkasti ja samoin itsetuhoaspektit ovat herättäneet huomiota.Ei ole tullut toista samanlaista vastaan …Käytät sanaa kulmat ja yhtä äkkiä en ymmärräkään?Kulma=aspekti?

  • Astrologian Taika Says:

   Kulma tarkoittaa samaa kuin aspekti, mutta koska blogia saattaa lukea joku sellainenkin jolle astrologian sanasto ei ole itsestäänselvää, tulee usein kirjoitettua näitä siten että mahdollisimman moni pääsisi kiinni siitä mitä oikein tahdon sanoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: