Uranus oinaassa loppunäytös

Kun kalenterivuosi pian vaihtuu, saamme tätä alkavaa vuotta kuvaamaan painokkaan Uranuksen teemat. Astrologian piireissä on keskitytty viime aikoina enimmäkseen kauriin tematiikkaan, kuinka merkki korostuu Saturnuksen ja Pluton kulkujen sekä kauriin ja ravun merkkiparissa tapahtuvien pimennysten myötä. Silti tämä ajanjakso, jota juuri elämme, kantaa lisäksi mukanaan Uranuksen energioita.

Kuluneen vuoden aikana Uranus alkoi tehdä siirtymää härän merkkiin, kipuili sinne jopa satuttavien energioitten synnyttämänä toukokuussa, ja talven alussa marraskuussa perääntyi uudelleen oinaan puolelle. Uranuksen kulku viime vuosina, vuodesta 2011 lähtien, on kuvastanut rajua ja osin väkivaltaistakin siirtymävaihetta ajassa. Olemme todistaneet Uranuksen ja Pluton kulmaa, ja tätä ilmentäneitä vallankumouksellisia ja hurjia uudistuksia. Nämä viimeiset kuukaudet, jolloin Uranus vielä käväisee aikaisemmassa (ja tämänhetkisessä) oinaan alkuvoimaisessa merkissä, summaavat vielä kerran sitä mikä on viime vuosina maailmalla kuohunut. Voidaan miettiä, mitä tämä talvi merkitsee Lähi-idän sotaisuuksille. Juuri uutisoitiin, että Sudanissa odotetaan arabikevään kaltaisia tapahtumia.

Miksi juuri vuodenvaihde ja tammikuun alku olisi Uranuksen kannalta tärkeä? Uranus tulee oinaassa kohtaan, mistä kääntyy uudelleen kohti härän merkkiä. Saamme viimeisen pysähdyksen ajan oinaassa. Tämä tapahtuu oinaan merkin lopussa, 28°36’ ja ajallisesti Uranus on tässä eläinradan kohdassa 31.12.2018 – 13.1.2019 välisen ajan pysähtyneenä. Maaliskuun alkupuolella Uranus siirtyy uudelleen härkään, nyt ”lopullisesti” eli seuraava perääntymisjakso tapahtuu härän merkin sisällä. Uranuksen pysähdys oinaassa todennäköisesti nostaa käsittelyyn vanhoilta ja tutuilta tuntuvia seikkoja, sillä tuskin enää uusia oinashenkisiä projekteja aloitetaan. Silti Uranuksen kanssa on aina erilaisuuden, toisenlaisuuden ja nurinpäisyyden elementit käsissä, jolloin ei tämä täysin vanhan kertausta voi olla.

Uranuksen viimeinen pysähdys oinaassa antaa tilaisuuden viimeistellä planeettaan liittyviä uudistuspyrkimyksiä. Taas kerran Uranus herättelee huomaamaan asioita, jotka voisivat olla toisin, tai vaan elämään sen kanssa, että jotakin on mennyt toisin peruuttamattomasti. Uranus on epävarmuustekijä, jonka ajallinen sävy ei aina tunnu miellyttävältä tai helpottavalta. Uranus pakottaa huomaamaan, että nyt on tehtävä ja oltava toisin. Rajusti pakottamalla muutos toisenlaiseen ei ole helppo. Ajan laajoja suuntaviivoja ei ole helppo ymmärtää pienen yksilön tavallisessa arjessa.

Uranuksen pysähdyksen keskikohta ajoittuu Loppiaiseen, jolloin on Auringonpimennys kauriissa samana päivänä. Pysähdyksen ajan tuntua saa jokainen tunnustella omalla kohdallaan milloin sen tunnistaa, asteissa ja kaariminuuteissa mitattuna stopissa oltaisi siis jo uudenvuodenaaton illasta lähtien. Vaikka tämä viimeinen isompi paukku oinaan puolella ei asteissa enää osuisi aikaisempiin kulmiin, voi tämä ajanlaatu silti olla jollakin tavoin merkittävä heille, jotka ovat viime vuosina kokeneet Uranuksen isoja kulmia. Monen maailman mullisti muutoksillaan Uranuksen ja Pluton neliö, ehkä näihin liittyvät seikat näkyvät vielä elämässä.

Pysähtynyt Uranus, oli missä merkissä hyvänsä, on aina ajanlaadussa ravistava, herättelevä ja erilaisuutta korostava. On luvassa yllätyksiä.

Avainsanat: ,

2 vastausta to “Uranus oinaassa loppunäytös”

  1. Artemis Says:

    Pysähtynyt Uranus ei ihan ennätä tulla auringonpaluukartalleni. Mainiota että tämä Uranus oinaassa-kausi päättyy kohta, en jää kaipaamaan.

Jätä kommentti