Kaaosteoriaa

Merkurius kurmuuttaa ja kurittaa meitä perääntymis-jaksossaan maaliskuussa. Merkuriuksen retrojaksoja tulee noin kolmesti kalenterivuodessa kun piskuinen planeetta Auringon lähettyvillä näyttää peruuttavan eläinradan asteissa Maasta katsottuna. Jotkut näistä ajanjaksoista menevät ohi ilman että mitään erityisen vaarallista tapahtuu. Harvoin Merkuriuksen perääntymiseen kerääntyy näin paljon symbolisesti enteellisiä ”merkkejä” kuin pian alkavassa retroilussa.

Merkurius pysähtyy perääntymisjakson aluksi aamupäivällä tiistaina 5. maaliskuuta, kun pysähdyksen tarkka keskikohta osuu iltaan, ja perääntyminen varsinaisesti alkaa kuudennen päivän aikaisesta aamusta. Merkuriukselle ensinnäkin sen kulkema kalojen merkki on kehnoin kaikista eläinradan alueista, kaloissa Merkurius ei ole luonteva eikä viihdy. Jo tästä voidaan heristää tuntosarvia, että kaloissa tapahtuva perääntymisjakso saattaa olla haastava. Vielä sattuu niin merkillisesti, että perääntymisjakso alkaa kalojen merkin viimeiseltä asteelta. Tämä on kuin eläinradan vihonviimeinen loukko, viimeinen posti, kaiken päättymisen symboli. Jos merkkien viimeisiä asteita tulkitaan muutoinkin erityisen herkiksi tai jopa karmallisiksi kartankohdiksi, niin kaloissa eläinradan päättävä aste pitää sisällään tupla-annoksen viimeisyyden symboliikkaa. Tähän aikaan kun Merkurius pysähtyy, elämme erittäin vanhankuun aikaa, tietysti kalojen merkissä tämäkin. Tunnelmaan sopii liiankin hyvin, että Aurinko on tuolloin yhtymässä Neptunukseen kalojen merkin puolivälissä.

Kalojen merkin ja Neptunuksen avainsanastot ovat astrologiassa iloisesti toisiinsa sekoittuneet. Hämmennystä, sekavuutta, erehdyksiä, petoksia, poisliukumisia ja irtautumisia on tunnelmissa. Ajanjakson vahvuutena voisi ajatella luontevaa yhteyttä psyykkisiin tasoihin ja alitajuntaan, jotka avautuessaan voisivat viestiä tärkeistä seikoista. Ennakkoluulottomuudessa, luovuudessa ja taiteessa kalojen Merkurius voi olla kivoimmillaan, harmi vaan että planeetan kanssa täytyisi koettaa elää arkeakin maaliskuussa. Tervettä järkeä, realismia ja maadoitusta tarvitaan tiedostamattomien seikkailuissa, sillä ajan sävy on voittopuolisesti kaaosta, mielen hulluutta, absurdia.

Merkuriuksen perääntymisjaksossa pysähdyksien ohella tärkeä kohta on sen kohtaaminen Auringon kanssa, alakonjunktio jota kutsutaan uuden Merkuriuksen syntymäksi. Tämä tapahtuu kalojen 24 asteessa 15. maaliskuuta yöllä noin aamuneljältä. Aurinkoa ja Merkuriusta hallitseva Jupiter, kukkea omassa jousimiehen merkissään, on tuolloin miltei tasan neliökulmassa alakonjunktion juhlaan. Jupiter kasvattaa ja liioittelee, ruokkii ja yllyttää. Haluammeko ihmeellisen, mielikuvituksellisen, täysin pitelemättömän Merkuriuksen leiman tulevan ajanjakson ajattelua ja kommunikaatiota leimaamaan? Viestinnän kaaoksen kanssa pitäisi tulla toimeen, vaikka kuinka oltaisi sekopäitä kaikki.

Merkuriuksen perääntymisjakso kestää maaliskuun loppupuolelle. Torstaina 28. maaliskuuta aamusta Merkurius tulee pysähdyksen kohtaan, mikä on sitten tarkimmillaan iltapäivällä. Merkuriuksen pysähdykset ottavat noin päivän verran, ehkä vuorokauden vaihtuessa pysähdyksen painokkuus kaikkoaa. Tämä viimeinen stoppi tapahtuu kalojen 16 asteessa – haluatteko tietää missä Neptunus tuolloin on? Samassa asteessa. Osoitteleva symboliikka pitää ryhtinsä.

Erityisen jänniä alleviivauksia ajanlaatuun Merkurius tarjoilee heille, jotka synttäreitään viettävät pysähdyksien päivinä, 5. ja 28. maaliskuuta, sekä Merkuriuksen paluita saaville joilla syntymäkartan Merkurius on kalojen merkin jälkimmäisellä puoliskolla. Omakohtaisia erityissekaannuksia saattaa olla luvassa heille, joiden oman kartan planeettoja tai akseleita uppoaa tälle retroalueelle 16-29 astetta kaloja. Kyllä tällaiselle pitäisi perustaa oma tukiryhmänsä, joku retromerkun viattomat kalauhrit. Olisiko teillä tarvetta?

Avainsanat: , ,

10 vastausta to “Kaaosteoriaa”

 1. Maija Myllylä Says:

  Ilmoittaudun tukiryhmään 🙋

 2. Anne Says:

  Aurinkoni on juuri 24 astetta Kaloissa.

  • Astrologian Taika Says:

   Heh, aina joskus tulee näitä ”välähdyksiä”. Tuo voi olla hieno juttu kun uusi Merkurius syntyy sinulle merkittävällä hetkellä, Auringonpaluun aikaan. Olettaisin että Merkurius näyttäytyisi vuoden mittaan tärkeänä, ehkä havaitset tai ymmärrät jotakin ratkaisevaa.

 3. Tommi Says:

  Oinaalle nämä kalaenergiat ovat aina erittäin hmm…mielenkiintoisia..en meinaa oikein löytää sanojakaan…:) Vieläpä tämä merkuriuksenkin temppuilu kevättalvelle.

  • Astrologian Taika Says:

   Oih minä niin komppaan tätä, kun itselle vaakaenergia syksyisin (kvinkunssissa kaikkiin kalajuttuihini) on ihan mahdotonta. Todella mielenkiintoinen aihealue, että miten selviää / suorittaa / toteuttaa omalle persoonalleen vieraimpia viboja. Tiedostamalla voi aina oppia, mutta pohdin, onko tämä kuitenkin rajallista joissakin yhteyksissä. Ja näistä ajatuskuluista johdettuna, astrologia näyttää ajoituksia mielettömän hyvin, kun jokin ajanjakso ei vaan ole ”sun juttus” ja toisinaan kulkee kuin tanssien. Jokaiselle kuitenkin tarjotaan huippuhetkensä, kuten sinulle Tommi tuotapikaa oinaan ajassa. Ja meille kaloille tuli nyt tällainen vuosittainen huippuhetki 😀

 4. PirjA Says:

  Entäs, entäs, jos on aurinkoinen neitsykäisessä 15 astetta ja Neptunus siihen oppositiossa sekä Jupiter transitoi neliökulmassa. Huoh, hämyssä mennään edelleen, ei ole oikein rauhallista hetkeä ollut, toisinaan liian kiireistä ja toisinaan ihan pysähtynyttä.

  • PirjA Says:

   Sisarellani on maanantaina synttärit ja hänen tyttärellään tiistaina, saavat pysähtyneen Merkun auringonpaluilleen molemmat.

  • Astrologian Taika Says:

   Totta, että joihinkin merkkeihin tämä kalasoppa leviää helpommin kuin toisiin. Toivottavasti saat vielä kiinni Neptunuksen hyvistä jutuista kun se häilyy Aurinkoasi vastassa!

 5. Helenainen Says:

  No, tuo 28.3 yhtymä ja pysähdys oli likellä kuutani, mutta totean ,että illan tanssit Pakkahuoneella olivat ikimuistoiset…hempeää ja hauskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: