Vanhojen tuulien puhallusta

Päivitän kuulumisiani mitä oikein on meneillään. Jotkut ovat saattaneet ihmetellä, kuinka kotisivuillani on lukenut jo muutaman kuukauden ajan, että en ota vastaan uusia tulkintatilauksia. En ole lopettamassa astrologian tekemistä, oikeastaan päinvastoin, ja tästä lisää vähän edempänä. Olen tehnyt jonossa olleita tulkintoja pois, ja vielä on muutama rasti jäljellä. En yhtään tykkää tilanteesta, että joudun lupaamaan tulkinnan valmistumisen jonnekin hamaan tulevaisuuteen, kuukausien päähän, eikä tästä voi tykätä kukaan asiakaskaan.

Lähikuukausien aikana en ota pitkää jonoa tilauksia vastaan. Pyrin palvelemaan ensisijaisesti jo olemassa olevaa asiakaskuntaa, mutta aina kannattaa kysyä millainen tilanne on, jos on tulkintaa vailla (sähköpostilla kiitos).

Olen laittamassa tulkintasapluunaa toisenlaiseen malliin, mutta tätä ei voi oikeastaan kutsua uudistamiseksi – täsmentäminen saattaisi kuvata paremmin meneillään olevaa prosessia. Tämä lähti liikkeelle Jupiterin tulosta nousumerkkiini, sillä edellisellä kierroksella Jupiter ikään kuin nosti astrologian kanssa uudelle tasolle. Tuolloin esimerkiksi kirjoitin ensimmäiset julkiset kirjoitukseni astrologiasta. Siihen oli ihan hirveän korkea kynnys, mikä tuntuu nyt ajatuksena ihan hassulta kun olen kirjoittanut astrologiasta niin paljon sen jälkeen. Minulla oli Jupiterista suuret odotukset, ja tottakai olin tehnyt jo paljon sen eteen, että tavoittaisin uudenlaisen näkemyksen astrologiasta, tai edes jotakin.

Blogini ja feissaripalstani lukijat tietävät, kuinka olen viime aikoina tutkinut lisääntyvässä määrin vanhaa astrologiaa, kutsumme sitä juuriastrologiaksi, mutta tällä tarkoitetaan hellenistisen tai kreikkalais-roomalaisen ajan astrologiaa, mikä itseasiassa kaikkein eniten kukoisti Egyptissä. Tuohon suuntaan astrologiani on ollut kallellaan oikeastaan kaiken aikaa. Tiesittekö, että kaikkein ensimmäisin astrologinen luento mihin osallistuin, käsitteli traditionaalisen astrologian antiskioneja.

Astrologia on joskus aivan kirjaimellisen tarkkaa. Sillä hetkellä kun Jupiter oli tasan nousuakselillani tein salamapäätöksen lähteä opiskelemaan. Olin tutkinut juuriastrologiaa sen verran, että ymmärsin miten valtavan suuri kakku se on. Sen voi selvittää ihan yksinkin, ja tämä on ollut aina aikaisemmin minun metodini. Nyt oli kuitenkin aika tehdä toisin, opiskella opettajan johdolla ja toisten opiskelijoiden tukemana yhteisössä. Koska aion opiskella tosissani, senkin vuoksi ettei satsaus ihan ilmaista ole, joudun suunnittelemaan ajankäyttöäni uuteen malliin. Tästä syystä teen tulkintoja valikoidusti ainakin vuoden verran, kenties kauemminkin.

Näkemykseni astrologiasta on todellakin muuttunut ja etsin toisenlaista näkemyksellistä ja henkistä arvopohjaa astrologian tekemiseen. Minulle tämä ei ole vain väline. Juuriastrologia on meillä vielä melko tuntematonta kaikessa kokonaisuudessaan, ja siitä ehkä elää enemmän ennakkoluuloja kuin täysin oikeata käsitystä millaista astrologiaa se on. Luotan siihen että monet teistä lukijoista olette avoimin mielin kanssani tälläkin matkalla.

Aloituksen karusellikuva viittaa planeettojen ikuiseen sykliseen kiertoon taivaankaarella, ekliptikalla, kun ne omaan tahtiinsa kulkevat joku ylempänä, toinen alempana. Minä taidan ratsastaa kalanpyrstöisellä hevosella. Millaisen karusellihevosen kyytiin sinä menisit ja mitä teille lukijoille kuuluu?

Avainsanat:

3 vastausta to “Vanhojen tuulien puhallusta”

 1. Anne Says:

  Minä menisin yksisarvisen kyytiin.
  Kirjoituksesi juuriastrologiasta ovat olleet todella mielenkiintoisia.
  Muutenkin olen saanut kirjoituksistasi paljon oppia vuosien varrella.
  Parhaillaan yritän tulkita ensivuoden auringonpaluutani. On mukavampaa itse yrittää tulkita, kuin hakea valmiita tulkintoja netistä.

 2. Artemis Says:

  Jos karusellissa on kissahahmo, niin sen kyytiin menisin : )
  Odotan ja toivon, että alkava uusi vuosikymmen on itselleni tasaisempi ja tyynempi – ainakin astrotaivas viittaisi siihen!

 3. Sanna Says:

  Hienoa ja onnea matkaan!! Ihan mahtavaa, kun on uuden oppimisen äärellä muitakin sinulla. Saa peilata ajatuksia ja haastaa itseänsä. Yksin oppiminen on mukavaa, mutta yhdessä monta harhamutkaa voi jäädä tekemättä.

  Minä myös olen joutunut miettimään astrologiaa uusista näkökulmista, kun edelleen pähkäilen pohjoisten karttojen teknistä rakentumista. En kyllä ole valitettavasti kovin intensiivisesti ehtinyt opiskelemaan nyt. Mutta seuraan ajan kanssa eri karttojen elämää suhteessa vallitseviin näkemyksiin ja arjen elämään.

  Itse olen reaalimaailmassa edelleen hukassa. Kun ei tiedä, mitä haluaisi tehdä ja tekee vaan nyt jotakin. Kaurista kyllä nyt pommitetaan lähiaikoina, mutta useimmat transiitit menevät ohi loppujen lopuksi ihan arjen puuhia tehden. Velvollisuuksien ottaminen vetää aina pidemmän korren… Oppiläksy?

  Mukavaa joulun odotusta ja iloa opiskeluun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: