Rajapyykillä

Hyvää astrologisen syksyn alkua meille pohjoisen pallonpuoliskon asukeille, nyt kun Aurinko vaakaan siirtyessään ilmentää pimeyden lisääntymistä, yön pidentymistä ja päivänvalon kaventumista. Tästä vuodenkierron kohdasta ja valon määrän heikentymisestä meidän on luontevaa huomata miksei Aurinko koe oloaan kovin mukavaksi vaa’an merkissä, putouksessaan.

Syyspäiväntasauksen lähestyessä olen kohdannut monellakin tavoin rajapyykin tunnun. Mukavin ja palkitsevin näistä aikakausien vaihdoksista oli merkittävä edistyminen astrologian opinnoissani. Hellenistisen astrologian kurssilla koitti ensimmäisen vuoden päätös ja loppukoe, jonka sain suoritettua helpotuksekseni hyväksytysti. Kokeen kaikki kymmenen vastausta katsottiin oikeiksi.

Epävarmuuden tunnot tentin suhteen johtuivat kahdesta seikasta. En ole koskaan suorittanut astrologiasta virallisia opintoja tätä ennen, enkä tiennyt millaisia vastauksia haluttiin. Tukkaani riipien arvoin vastauksen pituutta, kun pyydettiin lyhyttä tulkintaa; kirjoittaessani asiakastöitä yksi asiakokonaisuus saattaa olla hyvinkin pitkä, ja nyt tentissä koettaessani tiivistää ilmaisuani, epäilin jättäväni jotakin olennaista pois. Toisekseen vieraalla kielellä opiskelu on hieman työläämpää kuin omalla kielellä. Olen aina lukenut paljon englanninkielistä astrokirjallisuutta, eikä sen ymmärtäminen ollut isoin kynnys, ei myöskään luentojen seuraaminen. Mutta auta armias kun yritin tuottaa itse tekstiä – mielestäni kuulostin ihan pikkuvanhalta taaperolta!

Opintojeni myötä olen luonnollisesti siirtymässä yhä enemmän hellenistisen astrologian näkökulmaan tulkinnoissani. Tämä tietää tulkintasapluunan / hinnaston päivittämistä lähiaikoina. Viime kuukausina olen vain kieltäytynyt sellaisista tulkintapyynnöistä, joita en pystyisi toteuttamaan tästä minulle uudesta tulkinnan tavasta, mutta nyt minun pitää hahmotella uudelleen mitä asiakkailleni tarjoan. Esimerkiksi kokonaisen syntymäkartan tulkinnat poistunevat tarjonnastani kokonaan. Koko kartan tulkinta olisi aivan liian yleinen, tai yksityiskohtaisena liian kallis tehtäväksi. Tästä syystä tulen palastelemaan tulkinnat eri aiheisiin, näkökulmiin tai kokonaisuuksiin.

Toinen ”astro-elämäni” rajapyykki oli ammattiastrologien yhdistyksen puheenjohtajuudesta luopuminen. Yhdistys ansaitsee vetäjäkseen henkilön, jolla on enemmän aikaa keskittyä yhdistysasioihin ja suurempi palo ajaa astrologian ja ammatinharjoittajan asiaa. Yhdistykset olivat olennainen osa astrologian piirissä toimintaani yli kymmenen vuoden ajan. Ajankäytöllisesti toivottavasti helpottaa pian – olen todella kaivannut kirjoittamista ja tuntenut huonoa omaatuntoa blogin pitkästä tauosta. Facebookin sivullani olen jakanut enimmäkseen juuriastrologiaan liittyviä kansainvälisiä kuuntelulinkkejä näinä kuukausina, ja saanut osakseni sapekasta kritiikkiä kuinka koko sivu on aivan pilalla. Olen ollut ajankäytöstäni itsekäs opiskelujeni aikana, ja harras toiveeni on, että se vielä kantaa hedelmää tulevassa: että uudistuva näkemykseni löytäisi uomansa nopeasti. Totuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että tässä pätee sama kuin muussakin astrologiassa, mitä enemmän opit, sitä paremmin ymmärrät mitä kaikkea et vielä tiedä. Prosessi on yhä käynnissä mitä tahdon tehdä juuriastrologialla.

Mitä teille kuuluu, näin pitkästä aikaa? Mitä astrotaivaallanne on myrskynnyt tai paistanut? Kun maailmalla on ollut vaikeaa jo usean kuukauden ajan, onko astrologiasta ollut teille helpotusta, apua tai hyötyä? Vai onko astrologia jäänyt sivumpaan kun tapahtumiakaan ei ole ollut tarjolla entiseen malliin?

6 vastausta to “Rajapyykillä”

 1. PirjA Says:

  Onnittelut upeasta saavutuksestasi!!!
  Opiskelu antaa perspektiiviä. Vierasta kieltä osaa hämmästyttävästi, kun vaan tilanne tulee eteen.

  Vuosi on täällä pyyhkäissyt erilaisten kipuilujen säestämänä, enimmäkseen on ollut henkistä hiertymää. Minulle sopii etätyö hyvin, joten en ole ollut ollenkaan pahoillani ”maailmani supistumisesta”. Omaa aikaa jää enemmän ja sängystä ei tarvitse pompata ennen kukonlaulua.
  Neptunuksen hämäävä oppositio auringolleni alkaa hiljalleen heiketä ja ehkä näen selkeämmin asioita. Mars transitoi seiskassa ja pitääkin olla varuillaan, ettei joudu outoihin tilanteisiin. Mukava, että blogi on taas hengissä, ja pääsen taas sitä seuraamaan.

  • Astrologian Taika Says:

   Kiitokset mukavista sanoistasi.
   Taidat käydä syviä sisäisiä prosesseja päätökseen, usein Neptunuksen kanssa asiat selkiytyvät vasta myöhemmin vaikka jotakin olisi sisimmässään työstänyt sen aktiiviaikana. Ehkä koko maailmalle tuli eräänlainen Neptunustransiitti tässä kun on jouduttu etääntymään itsestäänselvyytenä pidetystä normaalista. Hyvää syksyä sinulle!

 2. Artemis Says:

  Olen onnistunut pysyttelemään vähän sivussa tästä koronahässäkästä toistaiseksi. Hiljaiseloa ja odottelua, että omat hankkeet alkavat taas joskus edetä. Kolmikko kauriissa on ilmeisesti etääntynyt karttani herkistä pisteistä riittävästi. Marsin kiemurat tosin arveluttavat. Odotan jo ensi kevättä! Ylipäätään astrologia on antanut perspektiiviä tähän kaaokseen ja toivoa siitä, että tämä voisi mennä ohi ensi vuonna.

  • Astrologian Taika Says:

   Trooppisissa merkeissä (modernissa astrologiassa johtavat) on ollut tänäkin vuonna painetta, mikä saattaa jopa jähmettää. On tosiaan ollut kysytyin kysymys astrologiassa että milloin tämä loppuu, eikä varmaksi voi tietää kukaan. Talven tulo suoraan sanottuna vähän masentaa tai harmittaa, koska tässä on tulossa monta haastavaa kuviota katsottavaksi. Toisaalta eipähän sitten tule yllätyksenä jos tilanne ei ratkeakaan ihan heti. Tsemppiä sinun tyyneen odotteluusi!

 3. apinamieli Says:

  Hienoa! Oikein paljon onnea mahtavasta saavutuksesta! Astrologian opinnot kannattavat aina. Elinikäistä oppimistahan se on ja niin mielenkiintoista. Perinteinen astrologia ja merkkihuoneet ovat tuoneet paljon osumia. Toimii todellakin.
  Karmee vuosi takana, puolen vuoden marraskuun jälkeen korona kevät ja kesällä kuolemat lähipiirissä. Keväällä töissä työt lisääntyivät työkaverin irtisanoutuessa. Etäpäivät töissä pelastivat burnoutilta. Tosin kotona aamupäivät menivät usein tukka pystyssä ja virttyneessä kaavussa. Ilman jatkuvia Teams palavereja olisin ehkä unohtanut katsoa koskaan peiliin.
  Transiiteissa Neptunus ainakin aktivoinut karttaa tehokkaasti, ensin Saturnukseni (Kalat 15) päällä pitkään aktivoiden Neitsyt stelliumiani ja neliöiden MC-IC akselia. Nyt oppositiossa Venukseeni Neitsyt 19 ja lähestyy Khironia Kalat 21. Muuta mukavaa tiedossa Kuuni (Vesimies 0) ja AC (Vesimies 2) osalle. Saturnus ja Jupiter osuvat Kuun päälle yhtäaikaa Joulun tienoilla. Pluto parin vuoden päästä tuo varmaan perusteellisen ”puhdistuksen”. 🤔

  • Astrologian Taika Says:

   Oooh, sinähän olet sitten aikakauden muutoksen keskiössä kun Jupiterin ja Saturnuksen merkittävä 200 vuotinen sykli alkaa noin tärkeästä kartankohdasta. Ehkä olet oikeaan aikaan oikeassa paikassa? Kiitokset onnitteluista ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: