Kaksin aina kaunihimpi

Kyllä minä nyt huijasin teitä aika ikävällä tavalla. Ei tämä juttu kerro synastriasta eli parisuhde-astrologiasta. Tai, koska astrologia taipuu niin helposti, te voitte ajatella aihetta myös karttavertailujen kautta. Kaksi planeettaa yhdessä on yhtymäksi kutsuttu planeettojen liitto. Siinä kaksi energiaa sulautuu toimimaan yhdessä. Yhtymä on karttojen voimakohta, niin hyvässä kuin huonommassakin. Kaikkien planeettojen teemat eivät muovaudu yhdeksi kokonaisuudeksi yhtä helposti kuin vaikka Kuun ja Venuksen energiat. Varsinkin ulkoplaneetta yhdessä persoonaplaneetan kanssa on aika haastava, mutta väitän että tällaisista voimanpesistä löytyy kasvun kautta ne mielenkiintoisimmat mahdollisuudet. Esimerkiksi Kuun ja Pluton yhtymä on samalla kertaa raastava ja ainutkertainen.

Yhtymiä löytyy miltei jokaiselta kartalta. Väljyydessään Auringon ja Kuun kanssa toinen planeetta voi olla kymmenen asteen päässä. Tämän jutun yhteydessä pitäytyisin kuitenkin niihin tiukkoihin yhtymiin, jotka ovat sellaisia paukkuja persoonassa, mitkä eivät voi olla tuntumatta ja näkymättä. Tosi monella on Auringon ja Merkuriuksen yhtymä, koska planeetat ovat avaruudessa niin lähellä toisiaan. Kyllä tämäkin mielenkiintoinen on kun sitä lähtee pohtimaan. Myös Auringon ja Venuksen yhtymiä löytyy kartoilta paljon, meidänkin perheessä useita.

Taivaalla on viime aikoina Venus ja Mars kulkeneet pitkään kimpassa, ja molemmat ovat olleet myös Merkuriuksen kanssa samassa asteessa. Tänään taivaalla säkenöi / räjähtää / ravistaa Kuun ja Uranuksen kohtaaminen oinaan alussa.

Eri aikakausina tietyt planeetat kulkevat pitkään yhdessä, siten että kokonaisella sukupolvella on monella samojen planeettojen yhtymä. Tällainen on esimerkiksi se 60-luvun puolivälissä ollut Uranuksen ja Pluton yhtymä, tuo X-sukupolven leima otsassa. 90-luvulla Uranus ja Neptunus keikkuivat monien kartoilla, ja tästä sukupolvesta saamme kohta kuulla. Niin, ja sitten on tietysti näitä Jupiter+Uranus ihmisiä, jotka ovat koko viime vuoden olleet ajankohtaisesti esillä ja ajan hermolla, koska sama taivaan kuvio saattoi oireilla vahvasti heidänkin elämässään. Jupiter ja Saturnus ovat perinteisen astrotavan mukaan kuninkaallinen pari kartalla, koska vanhan ajattelun mukaisesti olivat ne suurimmat vaikuttajat. Viimeksi nämä taisivat olla kimpassa uuden vuosituhannen alussa.

Minkä planeettojen yhtymät eniten kutkuttavat sinun mieltäsi? Se voi olla oman kartan juttu, mutta myös ajatuksen tasolla minkä planeettojen yhteinen energia muodostaisi kaikkein mielenkiintoisimman tuloksen. Esimerkiksi Auringon ja Kuun yhtymä on aina jännä tulkittava kartoilta. Kummalla puolella Kuu on, merkitsee tulkinnan sävyssä huikeasti, eli onko se vanha Kuu vai untuvikko uusi Kuu. Minun äidilläni on tällainen asetelma, missä Aurinko on merkkinsä viimeisellä kriittisellä ”kriisiasteella” ja Kuu viereisessä merkissä juuri syntyneenä uutena Kuuna. Kun planeettojen merkki on tällätavoin eri, tulee tästä vielä yksi ulottuvuus yhtymään. Toiset astrologit eivät lue merkkirajan ylittävää kulmaa aspektiksi ollenkaan, mutta kyllä minun mielestäni planeetat ovat lähellä jos ne kerran ovat lähellä, ja kaksi eri merkkiä tuo yhteiseen energiaan vielä vähän lisää sovitettavaa. Äidistäni muuten sen verran vielä, että ei ole ihme, että hän kokee itsensä paljon voimakkaammin tuon innokkaan uuden Kuun kautta, ja ennen kuin kellonajan kautta varmistin, hän luuli Aurinkonsakin olevan tässä samassa merkissä.

Moni yhtymä tuntuu ensivaikutelmana aika hankalalta, kuten tämä toinen meidän suvussa ilmeisesti geneettisesti periytyvä Marsin ja Saturnuksen yhtymä. Näissä pahiksissa yhdessä riittää opeteltavaa, mutta mielestäni mikään planeettapari ei ole niin vaikea, etteikö sitä onnistuisi toteuttamaan myös positiivisesti. Mikä on sinun mielestäsi kaikkein vaikeimmalta, ajatuksen tasolla, tuntuva planeettayhtymä? Olisiko se Saturnuksen yhtymät melkein mihin tahansa planeettaan? Vai miten hurjalta kuulostaisi Mars ja Pluto?

Olen viime aikoina pyöritellyt erityisen paljon eri planeettojen yhtymiä Neptunuksen kanssa, sillä jostain kumman syystä näitä on tullut esiin monissa tulkinnoissa. Olisiko tuo jonkinlainen Neptunuksen tulon alleviivaus omaan kalojen merkkiinsä nimenomaan minulle, kalatyypille. Persoonaplaneetoista Aurinko, Kuu ja Venus ovat usein aika haavoittuvaisia Neptunuksen kanssa. Merkurius taas on arvaamattomampi kaveri, koska tällaisen ihmisen ajattelu ja ilmaisu voivat olla ihan mitä tahansa. Tuumin juuri, että olenkohan koskaan törmännyt asiakkaissa Marsin ja Neptunuksen yhtymään – kauhea ajatus mutta kuinkahan tällaiset ihmiset onnistuvat pysyttelemään hengissä. Jakakaa te huojentavia tietoja näistä Mars-Neptunus ihmisistä, mikäli sellaisia tunnette.

Mikä on sinusta kaikkein kivoin planeettojen yhtymä? Tai mielenkiintoisin, jännittävin, pelottavin?

Avainsanat:

13 vastausta to “Kaksin aina kaunihimpi”

  1. Fiine Says:

    Minun pojan yhdellä kaverilla on Mars Neptunus yhtymä. Pienempänä hän oli aika paljon meillä joten silloin sain seurata häntä aika läheltä. Nyt on muuttanut omaan asuntoon enkä juuri häntä enää tapaa. Hän on tavallaan joutunut tulemaan omillaan toimeen hyvin pienestä asti.

  2. Rovatar Says:

    Ihana aihe!
    Itselläni on Aurinko Kauriin alussa ja Kauriin oma planeetta Saturnus Jousimiehen lopussa. Ja omalla kartalla tämä kuvio on mulle jotenkin selkiytymätön. Olenhan kyllä vastuuntuntoinen ja hoidan taatusti velvollisuuteni, joihin lupaudun. Itsetuntokin ollut lapsena heikko, tuntui, että olen aina huonompi kuin muut, enkä osaa mitään. Mitä se sitten on kun Saturnus onkin merkin toisella puolen?

    Pojallani on Saturnus/ Mars yhtymä Neitsyessä ja Neptunus/ Kuu yhtymä Jousimiehessä. Todella määrätietoinen niissä asioissa, joita haluaa tehdä.
    Kun haluaa jotain ja päättää saada sen, tekee kaikkensa sen eteen.Yleensä nämä ovat olleet uraan, ammattiin ja työhön liittyviä asioita. Sillä alueella todella voimakastahtoinen ja eteenpäin pyrkivä. Keskittyy tiiviisti siihen mitä tekee ja neitsytmäisesti on tutkija.
    Aurinko Rapuna omistaa taas tuon Kuu- Neppari-yhtymän..pehmeä, lämmin, herkkä sisimmältään. Perhesiteet kotiin, äitiin ja isovanhempiinsa, hyvin tärkeät.

    Toisella pojalla Mars/ Uranus yhtymä ja sekin merkkirajan takaa..Skorp/ Jousimies. Ja pojalle sattuu ja tapahtuu pikku onnettomuuksia. Milloin on jalka kipsissä tai nilkka murtunut. Suuttuu kuin salaman iskusta ja mennä touhottaa niin nopeasti, että aina jää jotain matkasta..
    Hyvällä naisystävälläni myös sama kuvio, mutta Ravussa, ja on joutunut monenlaisen väkivallan kohteeksi. Tiedä sitten, onko se liittyvää tuohon kuvioon pelkästään.

    Kivalta kuulostaisi Jupiterin ja Merkuriuksen yhtymä..osaisi nähdä asioita laajasti, samoin Uranuksen ja Merkkarin yhtymä, ei ainakaan olisi kaavoihin kangistunut ajattelu.
    Jotenkin kauhealta tuntuisi kyllä Merkkarin ja Nepparin yhtymä…ainakin pahimmillaan toteutuessaan.

    Nousu-Skorpionina en osaa pitää Plutoa kauheana, enkä tunne-elämään liittyviä yhtymiä, mutta kaikkia ajatteluun ja mieleen liittyviä kyllä.
    Mutta kyllähän sitä selviää monestakin hankalasta kuviosta, kun kartalla on vastapainona jotain muuta vahvuutta tai herkkyyttä.

    • Rovatar Says:

      Oi, Venuksen ja Jupiterin yhtymäkin olisi mukava, kunhan kartalla olisi sitten vastapainoksi neliöitäkin, ettei ihan jäisi lillumaan omaan mukavuuteensa.:)

      • Tarja Says:

        Isälläni on Aurinko Venuksen ja Jupiterin kanssa stelliumissa. Olikin kuulemma äitinsä lellikki. Onnenpoika-kuvio 😉

      • Suhmuran Santra Says:

        Mulle tulee mieleen Jupiterin yhtymistä persoonallisiin taivaankappaleihin, nimenomaan juuri Venukseen tai Kuuhun, hedelmällisyys ja runsaus. Ajatellaanpa vaikka jos jolakulla olisi noiden yhtymä viitoshuoneessa :). Mikä iloinen sijainti! Merkilläkin on toki väliä. Neitsyessä ei ehkä menisi niin hedonistiseksi. Ravussa tai Härässä tai Leijonassa pöydän antimet ainakin maistuisi ja se voisi helpolla näkyäkin. Ehtoinen emäntä, iloinen isäntä…

  3. Rovatar Says:

    Tuli tietenkin tutkittua tuttujen karttoja ja löytyi sellainenkin kuin Mars/ Venus/ Jupiter yhtymä Leijonassa. Koko satsi kahden asteen sisällä.
    Näyttävän kaunis nainen, ei voi olla kyllä huomaamatta, missä liikkuukin.
    Mutta kyllä hällä meneekin kauan laittautumiseen, joka kynnen kärkikin pitää olla viilattuna ja hiussuortuva kunnossa.
    Pitää kaikesta pröystäilevän hienosta ja näyttävästä. Ei kyllä tyydy mihinkään tavalliseen ja vaatimattomaan. Mukava ihminen kyllä muuten, tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa.

  4. Nini Says:

    Hui, itselläni tuo mars-neptunus yhtymä, melko väljä n. 7 astetta, mutta ompa kuitenkin. Jousimiehessä. Mikäs siitä niin ”vaarallisen” yhdistelmän tekee?? :O Juu, no olen aika taivaanrannan maalari, tosin tarvittaessa hyvin tehokaskin… Varmasti tekee tuo yhdistelmä ihmisestä hieman haahuilevan..

    • Tarja Says:

      Sori jos olen lietsonut turhaan hämminkiä. Heittoni tuosta Marsin ja Neptunuksen yhtymästä oli lähinnä provokatiivinen, jos joku innostuisi miettimään ja keskustelemaan… Ajattelin lähinnä Marsin edustamaa vitaalisuutta ihmisessä, ja kun Neptunus on herkistävä, voi silloin fysiikkaan tulla kaikenlaista altistavaa. Onneksi planeetoilla on aina monta mahdollisuutta toteutua. Taivaanrannan maalaaminen on onneksi yleensä aika harmitonta puuhaa. Taiteellisesti tämä on ehdottomasti hedelmällinen, vai mitä?

  5. Nini Says:

    Uskon, että on taiteellisesti jollakin tavalla lahjoja tuova..
    Fyysisesti olen ja olen aina ollut vankkarakenteinen ja melko lihaksikas, enkä hauras kuten voisi kuvitella. Henkisellä puolella on ollut paljon työstettävää. Esim. erilaiset pelkotilat, fobiat, arkuus, ynnä muut. Olen myös äärimmäisen herkkä aistimaan toisten mielialoja, jopa ajatuksia ja useimmiten tiedän ”mikä toinen on miehiään” ennen kuin paremmin edes tutustumme. Jotenkin herkistyn ihmisten energioille. Olen hyvin rakastava ihminen, suojelen kaikkia apuatarvitsevia, niin ihmisiä kuin eläimiäkin. Tässä jotakin, mikä saattais liittyä mars-neptunukseen.

  6. Rovatar Says:

    No parin kaverin kanssa tästä kehkeytyi jopa keskustelua…kumpi on nykyään parempi..olla kiltti, mukava ja lempeä, jota onni suosii ja kaikki tulee helpolla
    vai omistaa kartallaan kuvioita, joita joutuu selvittämään ja työstämään…ja tulee sitä kautta vahvaksi.
    Mieluimmin ottaisimme siis kaikki hankalat ja vahvat kuviot, jos Aurinkoa esim. tukisi Jupiter…tai kartalla olisi muuten jotain, jolla siitä selviäisi. Mieluimmin siis vahvuutta sisäisesti kuin heikkoutta, jota pönkitetään ulkoisesti.

  7. Suhmuran Santra Says:

    Mulla on Nepparin ja Jupiterin yhtymä MC:llä siten että Jupiterin on vielä Jousimiehessä. Yhtymän tunnistan kyllä elämässäni ilman muuta, mutta tuota en ole tullut ajatelleeksi että yhtymä vaikuttaisi toisin kun merkit ovat erit.

    Läheisellä on kartta missä Saturnuksen ja Pluton tarkka yhtymä tulee AC:lle. Siinä on aika painava kuvio!?

  8. Päivi Says:

    Joskus, 80-luvun alkupuolella, oli puhetta siitä, mikä olisi paras planeetta ykköshuoneessa. Silloin Manninen oli sitä mieltä, että Venuksen ja Jupiterin konjunktio, ehdottomasti.

    Tyttäreni kartassa on tämä konjunktio ensimmäisessä huoneessa ravussa, mutta Venuksen ja Jupiterin väliin on kiilannut Chiron. Venuksen ja Jupiterin konjunktion lupaamaa helppoutta ei siis aina olekaan. Konjunktion lupaamaa kauneutta kyllä löytyy! Tyttären kartassa miltei kaikki planeetat ovat aspektissa keskenään eikä silloin mikään ole suoraviivaista.

    Itselläni on Venuksen ja Pluton konjunktio neitsyessä ja Merkuriuksen ja Marsin konjunktio vaa’assa + niiden väljä konjunktio aurinkoon. Venuksen ja Pluton konjunktio tuo ehdottomuutta ja Mekuriuksen ja Marsin konjunktio kiivautta, jota vaa’alla ei ehä muuten olisi.

  9. Sari Says:

    Heips!Tässä minulla olis tulossa syyskuun puolivälissä Jupiter yhtymä mars.Muuta en tiedä siitä kuin,että jupiter härässä 5.s huoneessa ja mars leijonassa.Jos joku voisi selittää mitä tämä on?Kiitosta vaan.

Jätä kommentti