Auringonkierroksen merkityksestä tulkinnassa

Valotan hieman tapaani käyttää Auringonkierroksen karttaa ajanlaadussa. Heti alkuun on esitettävä disclaimer, vastuuvapauslauseke. Mielipiteeni ja tyylini käyttää tätä vuoden ajanlaadusta kertovaa karttaa ovat muuttuneet. Jos luette blogista aikaisempia kirjoituksiani Auringonpaluista, en välttämättä allekirjoita näiden astrologista viestiä tänä päivänä. Aikaisemmin, vielä joitakin vuosia sitten, harjoitin astrologiaa modernin näkemyksen mukaisesti ja sen perusteella mitä olin erinäisistä lähteistä oppinut. Näistä viimeisimpinä vuosina en käsitellyt lainkaan Auringonpaluita, koska en oikein nähnyt niiden toimivuutta. Nyt olen palannut ottamaan vuositulkintaan mukaan Auringonkierroksen, mutta näkökantani tämän tekniikan merkitykseen on nykyään erilainen entiseen verrattuna.

Käytän tulkinnoissani Auringonpaluusta nimitystä Auringonkierros. Tämä sopii mielestäni paremmin kuvaamaan ajassa tapahtuvaa syklisyttä.

Auringonkierros on apukartta, joka täsmentää ja tarkentaa ajanlaadun teemoja. Sitä käytetään yhdessä muiden aikaa kuvaavien menetelmien kanssa, erityisesti samalla tavoin vuoden sykliä kuvaavan profektion kanssa yhdessä. Auringonkierroksen karttaa ei irroteta muiden karttojen yhteydestä, eikä sitä näin ollen voi pitää erillisenä tulkinnan lähteenä tai perusteena. Auringonkierros pohjautuu aina syntymäkarttaan ja sen tarkoituksena on osoittaa mitkä syntymäkartassa esiintyvät teemat tai asiat ovat aktiivisia kyseisen vuoden aikana. Auringonkierros ei osoita sellaisia asioita, joita syntymäkartta ei mahdollista.

Auringonkierroksen kartta tehdään sille hetkelle kun tarkastelun alla olevana vuonna Aurinko on täsmällisesti syntymäkartan Auringon kohdalla. Tämä ajankohta ei aina osu aivan syntymäpäivään, vaan voi olla edellinen tai seuraava päivä kalenterin mukaan, ja usein eroa syntyy niin paljon että kierroksen kartalla ja syntymäkartalla on eri nousumerkki. Auringonkierroksen kartassa käytetään samoja paikkakoordinaatteja kuin syntymäkartassa, sillä se on vuosittainen täsmennyksen väline ja asioitten juuret ovat syntymäkartassa.

Auringonkierroksen karttahan on yksinään vain hetken transiittikartta. Emme voi ajatella, että koko vuosi olisi pelkkää yhden päivän transiittia. Muut seikat ajanlaadussa ja kartoissa osoittavat sen, mitkä seikat ovat vuoden aikana keskeisimpiä.

Tulkinnoissani painotan paljon enemmän profektiota kuin Auringonkierroksen karttaa, ja näitä tulee pohtia limittäin. Auringonkierroksen kartalta tarkistan ensimmäisenä, mitä profektion osoittama vuoden planeetta  (ajan herra) tekee, millainen sen asema on ja mihin Auringonkierroksen kartan paikkaan profektiovuoden merkki asettuu. Mietin voisiko planeetan sijainti kierroksen kartalla täsmentää jotakin profektion teemoista.

Auringonkierroksen kartassa tärkeitä tekijöitä ovat akseleille sijoittuneet planeetat, joko kierroksen kartalle tai sitten transiitteina syntymäkartan akseleita vasten. Lisäksi olen usein huomannut, että pysähtynyt planeetta voi olla jollakin tavoin tärkeä, ja tällainen voi olla juuri sitä lisävalaistusta jota kierroksen kartta pystyy antamaan ajanlaatuun. Auringonkierroksen kartassa kiinnitän huomiota sen nousuakseliin, mihin se asettuu syntymäkartalla, ja vastaako tuon paikan teema merkin tai planeettojen kautta sitä mitä profektio kertoo. Joskus Auringonkierroksen kartalla on voimakas painotus jossakin merkissä tai toistuva teema, ja näitä on hyvä miettiä onko syntymäkartassa jotakin, mikä pyrkii esille kyseisen vuoden aikana. Auringonkierroksen kartalla saattaa olla seikkoja, jotka toistavat syntymäkartan asioita, ja nämä on hyvä seuloa esiin.

Auringonkierroksen kartasta ei sinänsä tutkita Aurinkoa erityisen paljon, ellei sitten satu olla kyseessä leijonan profektiovuosi. Voi kuitenkin huomioida, jos Auringonkierroksen aikaan se on sulautuneena toiseen planeettaan, esimerkiksi jos synttärit sattuu juuri Merkuriuksen cazimin aikaan, tai silloin kun Aurinko kohtaa kierrossaan jonkun hitaammin kulkevan planeetan (silloin on kyseessä tuon planeetan synodisen syklin alku tai loppu, vaihtuminen kuitenkin käsillä, ja se voi olla teemallisesti esillä vuoden aikana).

Kuun kulku on aina ajanlaadussa syytä huomioida, sillä Kuu on se minkä kautta muiden planeettojen voimat kulkevat. Minä luen Kuun vuorovesimäisyydessään muutosherkkänä tekijänä, joten se voi oireilla niitä asioita jotka ovat muutoksessa vuoden mittaan.

Te lukijat käytätte todennäköisesti voittopuolisesti kvadranttijajoisia karttoja, joissa kartan alueet ovat erikokoisia. Suosittelen kokeilemaan ajanlaadun tutkimista kokomerkkipaikoilla, sillä eläinradan merkin ja paikan ollessa yhteneväiset asiateemat pysyvät kasassa. On hyvin vaikeata löytää tulkintaa jos paikka jakautuu kahden eri merkin alueelle: kumpi merkki vitosessa kuvaisi lapsia ja kumpi hauskanpitoa? On paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa ajatella kaikki yhden paikan asiat yhden isännöivän planeetan kautta.

Jos haluat selvittää miten profektio lasketaan, olen selittänyt sitä tässä vanhassa jutussa. Astro Seek sivustolla traditionaalisella vaihtoehdolla tehdyn kartan oheen (rullaa sivua alemmaksi kartan jälkeen) tulee automaattisesti taulukko profektioista, joten sitä on kätevä käyttää. Näissä Auringonkierroksissa olen käyttänyt nousumerkistä laskettua profektioita, mutta joillakin kartoilla saattaa hallitsevan valon profektio olla se voimakkaampi ajanlaadun mittari.

Olisin niin halunnut ottaa tähän esimerkiksi Taylor Swiftin tämänhetkisen Auringonkierroksen, mutta nyt en jaksa tähän arvuuttelun kaninkoloon hukkua – emme tiedä hänen karttansa rakennetta. Otan siis esille paljon kalutun ja kovia kokeneen Johnny Deppin, mitä seuraava Auringonkierros hänelle antaakaan.

Deppin kesäkuussa alkava profektio osoittaa neitsytvuotta, jolloin Merkurius on kaikella tapaa tarkastelun alla. Merkurius on Auringonkierroksen kartalla samassa merkissä kuin Aurinko, kaksosissa, kuten Merkurius usein on kulkiessaan lähellä Aurinkoa. Kaksosten merkki, planeetan kotimerkki, on onnekas ”sattuma”, sillä vaikka Merkurius on Auringon säteiden alla, sen oma merkki suojaa sitä. Vuoden planeetta on siis vahva tekijä kierroksen kartalla. Syntymäkartan Merkurius härässä saa kontaktin edelleen lähellä olevalta Uranukselta, ja ehkä voimme ulkoplaneetasta saada vielä kesällä haikuja siitä, että Jupiter kohtasi sen tänä keväänä. Toinen hyvä enne siis. Lisäksi voidaan huomioida suhteessa syntymäkartan kohtiin, että vuoden planeetta Merkurius on kaksosissa ollessaan kartan suotuisimmassa hyvän hengen paikassa, missä Deppin kartalla Aurinko sijaitsee.

Auringonkierroksen kartalla nousee härkä, mikä on syntymäkartan julkisuuden alue. Tästä voisi ehkä päätellä, että Depp pääsee tekemään, tai on esillä vuoden mittaan. Venus on Auringonkierroksen kartalla aivan Auringon kyljessä, se on kohdannut Auringon vain muutamaa päivää aikaisemmin. Tässä asemassa Venuksen teemat saattavat nousta esille ja tietoisuuteen, etenkin kun syntymäkartalla Venus ja Merkurius ovat toisiinsa sulautuneet kartan kymppipaikassa härässä. Vuoden teema voisi kiertyä taiteen tekemiseen, esiintymiseen, tai kenties ihmissuhteista tiedottamiseen. Depp ei ole taannoista oikeudenkäyntifarssia juuri kommentoinut, mutta vuoden idea voisi vaikka olla muistelmateoksen julkaiseminen.

Kuu ravussa on periaatteessa Auringonkierroksen kartalla vahva viesti, mutta Deppin karttaa vasten se osuu viimeiseen merkkiin, mikä hieman huolestuttaa. Hän ei ehkä saa itse kontrolloitua sitä, mikä muuttuu. Auringonkierroksen kartalla Kuu on tosi kiva ilonsa paikassa kolmosessa, ja näin nähtynä arjen muutos voisi olla tervetullut. Viimeisen paikan kautta ajateltuna voi silti olla, että hän joutuu luopumaan jostakin. On merkillepantavaa, että ravun Kuu tulee vastapäätä Deppin syntymäkartan kauriin Kuuta. Hellenistisessä astrologiassa tämä vastakkaisuusasetelma, Saturnuksen kaltainen kulma, katsotaan aika huonoksi asiaksi.

Tässäpä lyhyesti pääkohtia kierroksen katsomisista. Keskustellaan kommenteissa lisää!

Avainsanat: , ,

Jätä kommentti