Ylistyslaulu Neitsyille

Aurinko siirtyy omasta merkistään leijonasta neitsyeen maanantaina 23. elokuuta aamulla puoli yhdeksän aikoihin. Minun lähipiirissäni on useita neitsyen energian edustajia; Aurinko-neitsyitä, nousuneitsyitä ja Kuu neitsyitä. Siksi olen vähän jäävi kirjoittamaan tästä merkistä yhtään mitään, mutta silläkin uhalla – Neitsyt on eläinradan väärinymmärretyin merkki!

Neitsyt on Merkuriuksen hallitsema maamerkki, jossa käytännöllisyys lyö kättä ajattelun kanssa. Neitsyt energiana liitetään asiallisuuteen, pikkutarkkuuteen ja kritiikkiin. Näitä ihmisiä pidetään perfektionisteina ja besser-wissereinä, ja minä väitän että ei syyttä. He tietävät asioista vielä paljon enemmän kuin antavat ymmärtää, ja lisäksi he osaavat monet jutut paremmin kuin toiset. Taidot voivat osaksi olla syntymälahjaa, mutta oletan että juju piilee enimmäkseen siinä, että neitsyt on kiinnostunut ottamaan selvää, oppimaan, kokeilemaan, lukemaan ja noudattamaan ohjeita. Lisäksi neitsyt analysoi ja kritisoi, laittaa asiat kuntoon ja saa lopputuloksen paremmaksi kuin kukaan toinen. He organisoivat, järjestävät, toimittavat, ja tekevät kaiken tehokkaasti ja loogisesti. Eipä ihme jos toisten merkkien edustajat kateellisina heitä panettelevat.

Sanotaan että neitsyt on vaatimaton ja työskentelee mieluummin taustalla, mutta oman asiantuntijan roolinsa vuoksi joutuu vedetyksi esille. Olen huomannut että yleensä neitsyet ovat todella auttavaisia. Ehkä se sitten on sitä, etteivät kestä katsoa kaaosta ympärillään? He tahtovat aidosti olla hyödyksi, niin lähipiirissään kuin koko ihmiskunnalle. Olen ihan vakuuttunut siitä, että moni tärkeä keksintö ja parannus olisi jäänyt tekemättä ilman neitsytmäistä ajattelua ja tekemistä. Niin kuin nyt tuo suuri suomalainen käytännön keksintö astiankuivauskaappi – tottakai sen keksijä Maiju Gebhard oli Aurinko-neitsyt.

Puhtaus, ravinto ja terveys ovat neitsyiden herkkyysalueita, joista tavallisesti ainakin yksi korostuu kiinnostuksena, osaamisena tai arkipäivän käytännössä. Toisten kohdalla voi korostua enemmän opettaminen, neuvominen, liikkuminen, analysointi ja kritiikki. On hyvä muistaa, että neitsyt on muuttuvan laadun edustaja. He eivät jymähdä paikoilleen vaan siirtyvät alati asioissa ja elämässään eteenpäin, kukin tietysti omalla persoonallisella tavallaan, ehkä opinnäytteiden kautta, kuka muuttamalla toiselle puolelle maailmaa. Neitsyt on yksi kaksittaisista merkeistä, kuten olen aiemminkin todennut, ja heillä on vaihtoehtoja. Neitsyen kaksittaisuuden dilemma taitaa olla enimmäkseen sisäistä ja toteutuu ääripäistä käytännöllisyys – teoreettisuus. Ulospäin he ovat kokemukseni mukaan harvinaisen ehyitä.

Haluan myös kumota kliseet, joiden mukaan neitsyt ei olisi lämmin, taiteellinen, seksuaalinen tai huumorintajuinen. Tämän lisäksi he ovat uskollisia (mikä ominaisuus on usein hiukan kyseenalaisempaa muilla muuttuvilla merkeillä), nuorekkaita, virkeitä, nokkelia ja taitavia. Jyvät pitää erotella akanoista, annetaan siis neitsyiden tehdä se.

Neitsytruno Aurinko-neitsyt Jorge Luis Borgesilta

Hetkiä

Jos voisin elää elämäni uudelleen.
Siinä seuraavassa yrittäisin tehdä
enemmän virheitä.
En yrittäisi olla niin täydellinen,
ottaisin paljon rennommin.
Hulluttelisin paljon enemmän
… itse asiassa
ottaisin vain hyvin harvat asiat vakavasti.
Olisin vähemmän hygieeninen.

Ottaisin enemmän riskejä,
matkustelisin enemmän,
tarkkailisin enemmän auringonlaskuja,
kiipeäisin useammille vuorille,
uisin useammissa joissa,
menisin paikkoihin, joissa
en ole koskaan käynyt,
söisin enemmän jäätelöä
ja vähemmän papuja.
Ottaisin enemmän todellisia murheita
ja vähemmän kuviteltuja.

Olen ollut kovin
järkevä ja tuottelias
joka minuutti,
ei niin, etteikö minulla
olisi ollut myös ilon hetkiä.

Mutta jos voisin palata taaksepäin,
yrittäisin löytää vain hyviä hetkiä.

Siltä varalta, että ette tiedä,
elämä koostuu juuri niistä,
ainoastaan hetkistä,
älä kadota tätä hetkeä.

Olin ihminen, joka ei koskaan
mennyt minnekään
ilman kuumemittaria
sateenvarjoa
lämminvesipulloa
tai laskuvarjoa.
jos voisin alkaa alusta,
matkustaisin paljon keveämmin.

Jos voisin alkaa alusta,
kävelisin avojaloin alkukeväästä
loppusyksyyn.

Matkustelisin enemmän
hevosrattailla,
tarkkailisin auringonnousuja,
leikkisin enemmän lasten kanssa.
… jos minulla olisi elämä edessäni.

Mutta kuten näette,
olen 85-vuotias
ja tiedän kuolevani.

Maistuiko runo neitsyen maailmalta? Mikä on sinun neitsyt-kokemuksesi?

Avainsanat: , , ,

14 vastausta to “Ylistyslaulu Neitsyille”

  1. Mervi Says:

    Olen tupla-neitsyt (asc+aurinko). Allekirjoitan kyllä täydellisesti mietteesi myöskin sen että neitsyt-merkki on jollain tavalla väärinymmärretty, huoletiminen on nimenomaan hyväntahtoista auttamisenhalua, jota kyllä jotkut merkit osaavat käyttää hyväkseen. Nykyään en enää mene heti auttelemaan vaan odottelen että sieltä joku muu aloittaa homan esim. työpaikan yhteisissä tilaisuuksissa, sitten menen vasta auttamaan. Joskus kun itselläkin olisi kiire niin ärsyttää todella että joku kehtaa olla niin itsekäs että myöhästyy sovituista tapaamisista alituiseen ja odottelee kuin prinsessa että joku siivoaa hänenkin jälkensä, ei viitsi mennä kuitenkaan sanomaan. Jos menis sanomaan sehän olisi sitä neitsyen kritiikkiä kai?. Mielestäni kritiikki on paikallaan silloin kun sillä tarkoitetaan yleistä hyvää ja josta mahdollisesti syntyisi jotain uutta, parempaa elämää, yhteistyötä yms. Mutta jostain kumman syystä nyky-yhteiskunnassa ei saisi sanoa mitään pitäisi vain olla hauskaa, no mitä siitä sitten tulee, kyselee neitsyt!
    Siivousintoilu jäi jo 15 v. siten kun omistin kaksi koiraa ja laiskahkon miehen, joten päätin ettei tämä ylenmääräinen siivoilu ole tarpeen, nykyään taitaa mennä vähän liiankin laveaksi tämä käsite.
    Matkustellut olen paljon euroopassa monenlaisella kyydillä, kaksin matkailuautolla, ryhmämatkoja ja järjestettyjä matkoja, yksin matkailua en ole vielä kokeillut mutta senkin toteutan tässä joskus, nämä matkat ovat kyllä avartaneen maailmankatsomusta ja matkustaessani yhden kala-tyypin kanssa matkailuautolla 2kk, siinä jos jossain opin tässä päivässä elämistä ja ettei kannata murehtia huomista kun et siitä vielä tiedä kovinkaan paljoa, illalla hiukan katseltiin karttoja mihin päin voitas suunnistaa, tietysti Jupiterillä yhtymässä aurinkooni on tässä paljonkin tekemistä. Mutta kyllä alekirjoitan vieläkin (ei kai siitä koskaan pääsekkään lopullisesti eroon) että tämä ”huolehtiminen” on rasittavaa itsellekkin. Toisaalta kun olen yrittänyt joskus laiskotella ja tekemättä mitään, niin joku tulee sanomaan että pistäskö sun tehdä sitä tai tätä, ärsyttää ettei saa harjoitella tätä laiskottelua, tai sehän on niin että pitäs opetella olemaan välittämättä näistä kommenteista, eli tulee sitä kritiikkiä muiltakin merkeiltä.
    Merkkuriaanisena ihmisenä kommunikonti on kyllä aika nopeaa ja vaihtelevaa, toisilla on vaikeaa seurata joskus ajatuksenjuoksua ja kun eivät kykene seuraamaan, ärsyyntyvät ja syyttävät siitä!!, omituista, myöntäisivät itselle etteivät kerkiä ajatella niin nopeaa, no tässä tätä vuodatusta ….

  2. Pia Says:

    Tunnen paljon neitsyitä… niin aurinko kuin nousuja… mutta yksi mikä nousee todella korkealle, on häpeä… ja varsinkin omasta seksuaalisuudeta… eivät uskalla edes aiheestaan puhua, toisten kyllä mutta ei omasta seksuaalisuudesta. Jopa eksäni oli sellainen, siksi eksä 🙂
    En tiedä johtuuko se siitä hygieenisyydestä vain mistä… muttas häpeää he kantavat… tietääkö kukaan miksi ?

  3. Mervi Says:

    Tuplaneitsykäisenä en voi kyllä sanoa tuntevani häpeää seksuaalisuudesta, tutkimusmatkoja silläkin alueella on kiva tehdä. Mutta en kyllä nyt juurikaan julkisesti lähde sitä kailottamaan. Olen kyllä keskustellut esim. työpaikalla aiheesta, niin tahtoo kyllä kaikki muutkin merkit mennä noloksi ja puhumattomiksi!!! Oliskohan aspekteja katsottava tässä tapauksessa mene ja tiedä.

    • Astrologian Taika Says:

      Esitit Pia aika hankalan kysymyksen. Häpeän liitän ennemminkin Kuun ja Saturnuksen yhteispeliin, en niinkään neitsyen energiaan. Vaatimattomuus voidaan kai joskus tulkita väärin häpeäksikin, mene ja tiedä. En usko että neitsyt rehentelee seksikokemuksillaan, mitä voi joskus tehdä esimerkiksi oinas tai leijona (joilla siis on paljon tätä energiaa persoonassaan, tämä käyttäytymisen tyypittely tietyn merkin alle ei vaan toimi koska olemme omanlaisia persooniamme). Minulla on myös päinvastaisia kokemuksia neitsytenergiasta ja seksuaalisuudesta samoin kuin Mervillä, eli jonkun yksilön tapaa ei voi yleistää kattamaan kaikkia merkin edustajia. Omalla kartallani neitsyt jää merkkinä väliinputoojaksi kasihuoneeseen, mitä modernissa astrologiassa pidetään nimenomaan seksuaalisuuden huoneena. Häpeää en mielestäni ole kuunaan kokenut, jonkinlaista häveliäisyyttä ehkä vähäsen. Ehkäpä neitsyet ovat vaan kiinnostuneempia muista aiheista kuin seksistä..?

  4. MaritaP Says:

    Neitsyeelle seksuaalisuus on yksityisasia, ei mikään reviteltävä mainosspotti. Kuu Neitsyenä ainakin mulle esim. kuukautiset on olleet semmoinen asia, mistä en ole kailotanut ympäri työpaikkaa, saati edes äidilleni. Vieläkin kummeksun naisia, jotka aina muistavat mainita alkamisistaan ja kiertojensa vaiheista. Voin kyllä jotain joskus jollekin mainita, jos on ogelmia tai asiasta yleisemmin keskustellaan, mutta muuhun en näe erityistä syytä – ketä oikeastaan kiinnostaisikaan…
    Priivaattiasioiden suhteen ei ole kyse häpeästä enemmänkin yksityiselämän KUNNIOITTAMISESTA -kunnioitan seksikumppaniani, kun en levittele seksiasioitamme muille. Kyse on puhtaasti kahdenvälisestä asiasta. Kunniallisuus, kunnioitus, häpeä, vaatimattomuus, puhtaus eivät ole seksuaalisuuden vastakohtia.

  5. Lila Patrikainen Says:

    Au-Asc-Uranus-Pluto -Neitsyt löytyy meidänkin taloudesta ja jos hyvin lyhyesti typistetään, niin kyseessä on enemmän tällainen renttu-Neitsyt tyyliin Irwin Goodman tai Amy Winehouse, joilla itseasiassa on sama syntymäpäivä kuin meidän huushollin Neitsyellä. Välillä tuntuu, kuin hän pyllistäisi kaikille Neitsyeen liitetyille määritelmille, samoin kuin Kuumerkkinsä Kauriin määritelmille. Esim. ajantajua hänellä ei tunnu olevan lainkaan, lähteminen mihinkään on HYVIN hidasta ja vaikeaa, byrokratia ja paperityöt pelottavat eikä siisteyskään tai terveelliset elämäntavat ole ensimmäisiä asioita, joita häneen liittäisi. Nuorempana hän on ollut krooninen kukasta kukkaan hyppijä, mutta toisaalta vanhempana on ollut jopa vuosia täysin selibaatissa.

    Neitsyen luontaiset kyvyt tulevat kuitenkin esiin käsitöissä, joissa hän tekee todella huolellista ja siistiä jälkeä. Ammatissaan (muusikko) hän on kouluttautunut pitkälle ja kärsii ehkä jossain määrin turhasta analyyttisyydestä ja itsekritiikistä siinä kohti, missä pitäisi antaa vain palaa. Hän on myös varsin matemaattinen ja kiinnostunut tieteistä. Sukuvika, hänen isänsä (niin ikään Au-Asc-Neitsyt) on ollut jonkinlainen matemaattinen nero.

    Varmastikin tuo Pluton ja Uranuksen yhtymä Auringolle tekee hänestä hieman epätyypillisen Neitsyen, hän on melkoisen on/off -tyyppi.

    • Astrologian Taika Says:

      Lila, olen ihan samaa mieltä että hämmentävä tuo neitsyt-kauris painotus, jos ei juuri toteudu. Hyvät esimerkit sinulla, renttuilijat Irwin ja Amy!! Ilmeisesti Uranus-Pluto nousulla voi toimia kapinallisuutena, itsetuhoisuutena jne mutta tätä ei pidä mennä yleistämään kaikkiin joilla tämä 60-luvun ”herttainen” planeettakaksikko on nousulla. Tunnen ihmisiä, jotka viettävät ihan normaalia ja kunnollista elämää, vaikka planeetat nousulla ovatkin. He ovat vaan aivan loistavia tyyppejä!!

      • Lila Patrikainen Says:

        Juu, Pluto-Uranus Neitsyessä -sukupolvessa on aika paljon tuollaista kansainvälistä nörttiporukkaa, osa on taas joutunut tottumaan ainaiseen pätkätyöhön ja aina vain kasvaviin tai suorastaan mahdottomiin työelämän vaatimuksiin. Burn out ja masennus taitavatkin olla sukupolven epidemia.

        Sukupolven edustajat eivät ole olleet järin armollisia itselleen, mutta sitä on pakko oppia, ellei halua ennenaikaiseen hautaan tai sairaseläkkeelle nelikymppisenä.

  6. Emelia Says:

    Olipa virkistävä näkökulma Aurinkomerkkiini.. 😉 Minä tunnustaudun ainakin osaksi enemmän Irwin/Amy -renttuilijaksi välillä, henkisesti. Olen tosin yleensä kuitannut tuon JousimiesNousun piikkiin.

    Nyt kun olen suhteessa NousuNeitsyen kanssa, on ollut hauska huomata kuinka paljon Nousumerkki todella vaikuttaa, sillä hän on tietyissä asiossa paljon tarkempi ja pedantimpi kuin minä. 😉

  7. untuvikko Says:

    Viini paranee vanhetessaan….

    Au, Ve, Pluto Neitsyt -opp.kuu kalat /ac Vaaka

    Nuorempana työpaikoilla omien töiden lisäksi mm.yhteisten tilojen siivoojana…juuri sen vuoksi, ettei kestänyt katsoa kaaosta.

    Pedanttisuus säilynyt siinä, että myöhästyä ei saa; mutta villakoirat saavat rauhassa ajelehtia muutamankin päivän, samoin mikäli verhon reunus repsottaa..sen voi laittaa huomennakin.

    Häveliäisyydestä; ei riitä pelkkä (itsekäs) fyysinen suoritus-vaan täytyy saada kohdata myös muilla tasoilla (moni on jäänytkin vanhaksi piiaksi:)- arvostaa sitä, jos saa katsoa miestä ”ylöspäin” ja että tämä on luotettava; uskollinen-vain yhden miehen nainen kerrallaan – se, mitä myös toivoo ja arvostaa toisessa.

    Auttaja ja antaja – kunnes huomaa elämän käänteisyyden – ja oppii ottamaan vastaan tietäen ansainnensa aivan kaiken sen 🙂

  8. JohannaH Says:

    MC, Venus, Jupiter Neitsyessä, Kuu 6. huoneessa. Venus ja Jupiter konjunktiossa. Jupiter konjunktiossa Saturnukseen Vaa’assa. Tunnen että Neitsyt on aika vahva kartallani. Vaadin itseltäni paljon varsinkin opiskelussa ja työssä ja vaadin tietyissä asioissa myös muilta paljon, mutta en huomauttele ihmisille heidän vioistaan, jos hekään eivät huomauttele minun vioistani. Oletan että ihmisten pitäisi itse tietää miten käyttäydytään hyvin ja kunnioittavasti muita kohtaan. Jos joku ei osaa tuota asiaa, katson sen tahalliseksi ilkeydeksi, vaikka ehkä asia ei ole ihan näin mustavalkoinen. Inhoan kuitenkin sitä, jos jollekin henkilölle pitää huomauttaa jatkuvasti samoista asioista ja hänelle pitää kertoa aina erikseen miten hänen toivotaan käyttäytyvän. Mielestäni on olemassa käyttäytymistavat, jotka kaikille on opetettu tai joita vähintään jokainen vähänkään muita ajatteleva ihminen ymmärtää toteuttaa. Tee muille niinkuin toivoisit itsellesi tehtävän on mottoni. Tämä ei tietenkään koske mitään sairaita mielihaluja, joita jotkut haluaisivat itselleen tehtävän.

    Keveämpänä puolena koen olevan nokkelan huumorintajun ja halun kokeilla kaikkea uutta ja älyä stimuloivaa ihan huvittelumielessä ja vaihtelun vuoksi. Pidän kaikesta mitä voin tehdä käsillä ja mikä vaatii ongelmanratkaisua. Laulaminen ja soittaminen on myös hauskaa, varsinkin kun saa laulaa vaihtelevasti eri kielillä ja kokeilla eri soittimia. Olen opiskellut aika monta eri kieltä ja opin niitä helposti. Esiintyminen yleisölle on kuitenkin aina ollut vähän jäykkää, koska en oikein osaa antaa vain mennä ja irrotella. Haluaisin tulla rennoksi esiintyjäksi, jolla on hyvä kontaksi yleisöön, mutta kuitenkin myös jotain terävää ja nokkelaa sanottavaa, sekä arvovaltaa.

  9. PekkaN Says:

    Neitsyt olen ja olen oppinut arvostamaan ominaisuuksiani iän myötä. Auttamisen tahto on seurannut koko elämäni ajan ja hyvin luultavasti se kannattelee elämän arvoja jatkossakin ja ehkäpä voimakkaammin.
    On ollut myös mukava huomata, että luova lahjakkuus on kehittynyt ja alan hetkittäin uskomaan, että se on lahja jonka olen aikanaan saanut. nyt on aika sitä käyttää ja julkituoda.
    kriittisyys on edelleenkin osa minua, mutta liiallinen sellainen on jäänyt pois. Enää ei ole tarvetta olla parempi, enemmän ja vhvempi kuin mitä oikeasti olen.
    Seksuaalinen käyttäytyminen tuskin muuttuu. Arvot ovat samat ja tunne sekä äly seuraavat mukana. On ollut kuitenkin hyvä havaita, että toisen samaa merkkiä edustavan ihmisen kanssa asioiden käsittely ja avoimuus ja rentous on läsnä.
    Mitä tulee esiintymiseen ihmisten edessä ja tai julkisesti, niin se asia ei ole ollut koskaan kovin suuri ongelma. Nyt kun sitä on tehnyt riittävän kauan, e on vain osa elämää. Pieni hetki ja siitä osaa nauttia. Olla oma itsensä kaikessa riittää ja lopputulos kelpaa myös itselle.

Jätä kommentti