Kontrolloimaton Antivertex

Lupasin tuoda julki näkemyksiäni Vertex-akselin toisesta ääripäästä Antivertexistä. Heti aluksi tahdon korostaa, että haluan säilyttää näkemykseni vielä avoimena, koska aiheesta on kirjoitettu hävyttömän vähän astrologiassa. Se millaisia raapaisuja esimerkiksi netistä löytyy, ei vielä ole vakuuttanut minua, enkä ole tässä vaiheessa hankkinut kirjallisuutta aiheesta, joten tässä on sarkaa tutkittavana.

Tässä vaiheessa pidän jääräpäisesti kiinni käsityksestäni, että Vertex-Antivertex-linja edustaa persoonassa kontrolloimatonta aluetta. Jos akselipari ymmärretään lisätietoa tuoviksi apu-akseleiksi deskendentti-askendentti-linjalle, on Antivertexillä sukulaisuussuhde nousuakseliin. Kun nousukohta kartalla osoittaa asennetta ulospäin, on Antivertex yksinkertaistetusti kontrolloimaton asenne.

Näen mielekkäänä ajatella Vx-Ax-akselia kokonaisuudessaan toisten kohtaamisen akselina. Kohtalonomaisuudenkin käsittää, kun Antivertex edustaa meissä tiedostamattomasti lähetettyjä viboja ympäristöön. Ne eivät ole aina voimakkaita, jos verrataan nousuakseliin, jonka kautta omaa asennetta on mahdollista tietoisilla valinnoilla hallita. Esimerkiksi minä nousujouskarina voisin keskittyä tarkemmin jousimiehen seuralliseen ja joviaaliin puoleen, ja tietoisesti välttää kaikkitietävää saarnaavaa ilmentymistä. Antivertex on kuin lapsus, eli lipsahdus joka tulee esiin luonnostaan. Joissakin tilanteissa tällaisia kontrolloimattomia viestejä tulee lähetettyä tavallista enemmän, ja tottakai riippuu vastapuolen odotuksista ja ymmärryksen herkkyydestä, kuinka nämä tulkitaan.

Kohtalonomaisuus tulee siis siitä, että toiset tulkitsevat lähettämiämme tahdottomia viestejä, ja tätä kautta saamme sitä mitä tilaamme. Jos Antivertex on vaikka kauriissa, on oma tiedostamaton asenne pystyvä, kunnianhimoinen ja asiat kuntoon laittava. Vertex ravussa antaa sitten hoidettavaa. Yksinkertaisimmillaan se on siementen kylvämistä ympäristöön.

Antivertex on kartalla aina itäpuolella eli askendentin läheisissä huoneissa 11, 12, 1 ja 2. Kontrolloimaton asenne saa vaikutteita huoneen tasolla, esimerkiksi lähetänkö viestejä ensimmäisestä huoneesta ”minä olen” –juttuja, toisesta huoneesta ”minulla on”, viimeisen huoneen vaikeasti tulkittavia ”alintajuntani kertoo” tai yhdennentoista huoneen ”näin toimin” –viestejä. Näissä määritelmissä on paljon säätämisen varaa, ja haluan vain herätellä teitä miettimään omien karttojenne kautta Antivertexin näkymistä elämässä.

Jos omalla kartalla on planeetta yhtymässä Antivertexiin, niukalla orbilla, näkisin tuon planeetan olevan linkki tuohon kontrolloimattomaan. Planeetta voi hitusen muuntaa viestin laatua, esimerkiksi Kuun yhtymä tuo intuitiota, empatiaa ja hoivaviestejä, tai Uranus antaa ravistelua ja yllätyksiä. Jos Antivertex onkin ikuisesti tietoisen käytöksen ulottumattomissa, planeetta ei koskaan ole sitä. Planeetta saattaa siis auttaa huomaamaan omien alitajuisten viestien laatua.

Ihan samalla tavalla kuin Vertex siirtyy ajan kartoissa, Antivertexin siirtymisen kautta jollakin tasolla kontrolloimattomat viestimme muuttavat muotoaan. Syntymäkartan Antivertex pysyy samanlaisena, mutta progressiivisen kartan Antivertex kertoo juuri tämän hetken tavasta lähettää viboja ympäristöön. Omalla kartallani oli Vertex siirtynyt vaakaan, jolloin Antivertex on oinaassa, samassa merkissä kuin edistyskartan nousu ja Aurinkokin. Vielä kontrolloimatonkin puoleni siis uhoaa tätä samaa oinasmaista minä-minä viesteilyä; olen rohkea ja teen omaa juttuani kärsimättömästi ja kaiken alleni jyräten. Ehkäpä te toisetkin pystytte merkin kautta saamaan välähdyksen siitä, mitä itsestä ympäristöön sinkoilee.

Vertex-keskusteluissa oli esillä synastria ja yhteiskartan Vertexit. Mitä yhteiskartan Antivertex tahtoo sanoa? Olisiko se sitä, millaisen kuvan tiedostamatta annamme parisuhteesta toisille? Vai että millaisia kontrolloimattomia viestejä toisillemme suhteen sisällä lähetämme? Tiedoksi muuten kartanpyörittäjille, että minä tykkään tehdä yhteiskartan tälle hetkelle molempien progressiivisista kartoista. Minulle tällainen kartta on toiminut selkeänä oman parisuhteen tulkkina, mutta kenties se on vain tätä korostunutta omaa oinasvaihettani, jossa haluan kaiken olevan niin tässä-ja-nyt.

Vertex-jutussani oli kuvituksena kartanpalanen Vertexistä härässä yläsolmulla. Tämä on minun rakkaani kartasta. Antivertex on siis vastapäätä skorpionissa alasolmulla. Hän on nousuvaaka, ja ilmiasun pitäisi siis olla miellyttävä, huomaavainen ja charmantti. Minä saan nähdä näitä skorpionin lipsahduksia kitkerästä sarkasmista, ehdottomuudesta, kovuudesta ja julmuudesta, mutta myös lojaalisuudesta ja intohimosta. Saisitko sinäkin lisäymmärrystä kumppaniisi Antivertexin kautta?

Koetin myös katsella hyvien ystävieni karttojen Antivertexejä, olisinko tavoittanut edes häivähdystä heidän kontrolloimattomista viboistaan. Aina jotakin löytyi, mutta varsinainen ahaa-elämys tuli ystäväni kohdalla, joka on Aurinkoneitsyt ja nousu sekä Kuu skorpionissa. Häntä ei ole helppo lähestyä, mutta kuitenkin minä jollakin tasolla näen hänet hauskana, iloisena, seikkailunhaluisena ja silti hyvin viisaana. Arvaatte varmaan, että Antivertex on jousimiehessä, merkissä missä hänen kartallaan ei mitään muuta olekaan.

Tämä Antivertex on vaikeimpia aiheita, joihin olen astrologiassa nokkani pistänyt. Toivon teiltä lukijoilta suhteellisuudentajua – tässä kohdassa tietämykseni on oinasmaisesti taaperovaiheessa. En sano edes että tästä on hyvä jatkaa, vaan kenties parasta on aloittaa aivan alusta.

Avainsanat: ,

23 vastausta to “Kontrolloimaton Antivertex”

  1. Pirjo Says:

    Tämä oli tosi kiinnostavaa luettavaa. Olen itse pähkäillyt asiaa, kun ensivuoden ÅP kartalle osuu tarkasti Vertex Marssilleni ja oppositiossa on noususolmu eli antivertexillä. Samalla AP kartalla Mars yhtyy Radixin Vertexiini tarkasti.
    Eli tarkasti molemminpäin kohtaavat toisensa.
    Nyt kun ajattelen antivertexiä niin Radiksilla se on Kaloissa, mutta edistetyllä kartalla Oinaassa. Täysin erilaiset tiedostamattomat energiat. Onko nyt niin että pääsen tästä, ehkä liiallisestakin kalamaisesta myötätunnosta, oinasmaiseen omien energioiden rohkeaan hyödyntämiseen.
    Kartalla on myös uusikuu, ja Ceres, Uranus yhtymä tarkasti Radixin Kuulla.
    Joten ehkä jotenkin merkityksellinen vuosi on ensivuonna.

    • Astrologian Taika Says:

      Mielestäni tuon voisi nähdä juuri noin että ihmisten kohtaamisessa on ensi vuonna merkittävää tapahtumassa. Marshan on rakastajatyyppi, heh heh, mutta symboloisiko mars-tyyppisiä ihmisiä sitten laajemmin. Toivottavasti ei kuitenkaan aggressiota? Tuleva näyttänee.

  2. Rovatar Says:

    Nyt ehkä ( ja huom! ehkä!) aloin päästä vähän jyvälle tästä Anti- ja Vertex ideasta, kiitos muuten hyvästä jutustasi!
    Oma Vertex siis Ravussa, Dc Härkä, Antivertex Kauris ja Ac Skorppari.
    Sain tämmöisen ajatuksen ( en tiedä onko tämä nyt tätä, mutta tällaisia mietteitä…)
    Ihmiset, jotka eivät tunne minua kuin ”pinnallisesti”, töissä tai kodin ulkopuolella, kokevat minut hyvin rapumaiseksi, olen kuullut siitä monet kerrat. Mutta ne jotka tuntevat hyvin ja kaikki ikävät puolenikin, pitävät minua kauris-skorpparimaisena ( ja tokikin, kun Au:ni on Kauris).

    Mieheni, jolla Antivertex Kaloissa, on mielestäni Kauris –ihmiseksi erittäin myötätuntoinen, aina auttamassa heikompiaan ja tullut kyllä joskus ihan hyväksi käytetyksikin asian takia. Olen monet kerrat paasannut hänen liiasta auttamishalustaan ja hyväuskoisuudestaan.
    Itse hän usein vitsailee kanssani, minun johtajuudestani suhteessa, kuinka hän on minun palvelija, pelleileekin välillä olevansa James, hovimestarini..laittaen ruokaa, tuoden sänkyyn ( kaikenlaista passaamista)
    -” Kyllä madam, tuodaan, tehdään, tarviiko muuta?”
    Itsekin tuolloin olen miettinyt, olenko tosiaan noin kova käskemään ( Ax Kauris)? Enkä oikein ollut tiedostanut asiaa, ennekuin hän tätä vitsillä alkoi sanomaan. Vai onko tämä sitten sitä Au-Kauristakin?
    Mietin sellaistakin, että se puoli, minkä näytän ulospäin on enemmän tällainen rapu/ härkämäinen, kun taas sisin on huomattavasti kylmempi, julmempi, kostonhimoinen pyrkyri, mutta tullakseni hyväksytymmäksi , en voi näyttää sitä, vaan on otettava tuo toinen lempeämpi puoli esiin.;)

    Miehellä nyt progella Ax Oinaassa ja sanoikin kerran, että ei hän kyllä joka asiassa ala sinun juoksupojaksi, kuten aiemmat miehesi ovat olleet. On hänelläkin kuulemma oma tahto! 🙂
    Minun proge Ax taas on nyt Kaloissa…? Siitä en nyt osaa kyllä sanoa mitään…

    Ap-kartalta jäi mietityttämään vuonna 2009 jouluna alkanut kartta, kun Vertex osuu r. Jupiter/ Ac: n päälle ja tietenkin Ax Dc:lle. Mitä tästä voisi ajatella?

    • Tarja Says:

      Kun kartan muita tekijöitä on samassa merkissä Antivertexin kanssa niin tulkinta menee hankalaksi, eikö totta? Eli kuinka paljon ilmennät Auringon kautta tietoisesti omaa tahtoasi, ja mitä kaurispiirteitä sitten ilmaiset kontrolloimattomina? Voi olla mahdoton selvittää. Mutta hauska tuo sinun kuvauksesi sinun ja miehesi välisestä ”pelistä” 🙂

      • Rovatar Says:

        Joo, hankala tietää, mikä piirre tulee mistäkin… ja kun vielä Ac-Dc linjakin on Skorppari – Härkä ja Vertex-Ax osuvat Härän ja Skorpparin huoneisiin. 🙂
        Muutenkin joskus tuntuu, että kaikki linkittyy aina jotenkin toisiinsa…

  3. meimi Says:

    Jossain keskustelussa toisaalla sain hieman erisävyisen käsityksen Antivertexistä:
    ”Antivertex liittyy pakonomaisiin toimiin, joita ei voi valita. Se kertoo kohtalonomaisista asioista, joita ei pysty kontrolloimaan. Se liittyy ihmisiin ja asioihin, jotka aiheuttavat pakollisia sisäisiä ja ulkoisia muutoksia.”
    Sama asia mitä blogissa kirjoitit, kuitenkin mun mielestä kohtalonomainen-sana antaa akselille karmallisen sävyn. Tai ehkä haluan vaan uskoa niin, AntiVertexini on Kaloissa.

    Hassua, ettei tästä kolmannesta akselista ole enempää suomenkielistä kirjallisuutta olemassa.

    Mun omalla kartalla ei ole planeettoja akselin kummassakaan päässä. Tyttärellä sen sijaan on Aurinko asteen päässä Antivertexistä Ravun alkuasteilla, ja pojan Antivertexistä on asteen päässä Neptunus Kauriin viidessä ja kuudessa asteessa.

    Harmi, kun astro.comissa ei saa tehtyä synastriakarttaa progressiivisista kartoista, ainoastaan kompositiokartoista, ja niitä en ymmärrä yhtään. Sain kumminkin sen verran katsottua, että exän ja mun Vertex-Antivertex-akseli kulkee progressiivisella kartalla suht samoissa asteissa, mutta mun kartalla Vertex on pian 21 Vaakaa, niin exän kartalla siinä on Antivertex. Ollaanko me ikuisesti toisillemme pakonomaisia asioita joita ei voi valita? 😉

    • Tarja Says:

      On hyvä vertailla erilaisia luonnehdintoja näistä astrologisista seikoista. Näköjään kontrolloimattomuuden idea on ollut muuallakin esillä. Kyllä Vertex-akseliin on liitetty karman sävyjä, mikä on ihan paikallaankin. Ja samaa itsekin harmittelen, että näistä astrologian spesiaaliteeteistä on vähän tarjolla tietoa suomeksi. Ihan yleisiä horoskooppikirjoja kyllä kustannetaan, mutta ei tällaista painavampaa matskua.

      On tuo varmaan mahdollista että Vertexlinja noin ”vainoaa”. On sitten mukana asioita, joille ei kauheasti itse voi mitään.

  4. Fiine Says:

    Minä en löytänyt mistään karttaa tai en vain osannut katsoa tuota Antivertexiä. Minulla kuitenkin on Vertex Leijonassa huoneessa 7, niin voisiko sitten olla huoneessa yksi Vesimiehessä minun Antivertexsini. Minun nousu on Kauris ja DC sitten Ravussa. En oikein osaa nyt ilmaista itseäni mutta voisiko tuo Vertex jotenkin liittyä kohdallani vaikka ryhmätyöskentelyyn. Kun usein on kännyt niin, että tuon julki oman kantani joissain asioissa, niin en osaa tuoda sitä ehkä ymmärrettävästi, vaikka kuinka piirrän ja selitän, niin kukaan ei minua ymmärrä. Saan osakseni vain ”reppanan katseita”. On myös tapauksia, joissa olen melkein yksin tehnyt kaiken työn, kunnia menee kuitenkin toisille. Olen myös saanut paljon pahanlaatuisia kommentteja vastahakoisuudestani työskennellä ryhmässä. Olen kuulemma niin negatiivinen.

    • Tarja Says:

      Juu Antivertex on aina tasan vastapäätä Vertexiä, eli kun Ax:ää ei ole yleensä erikseen merkitty kartoille, se löytyy Vertexiä vastapäätä jos se on merkitty.

      Jaa-a, ryhmädynamiikka on tosiaan taidelaji ja vaatii paljon itsetuntemusta osata nähdä itsensä ja käytöksensä toisen näkökulmasta. Muistaakseni kartallasi oli myös skorpionia, sekin yleensä on toisten vastaanotossa haastava.

    • Ajatus Says:

      Fiine, olet ihan oikeilla linjoilla – anti-Vertex on aina Vertexiä suoraan vastapäätä eli sinulla Vesimiehessä ja 1. huoneessa. Siksi Taikakin kirjoittaa juuri ”Vertex-akselista”. En osaa sanoa, liittyykö oma asetelmasi juuri tuohon asiaan että koet, ettei sinua ryhmässä ymmärretä. Nousu-Kauriina samaistuin kuitenkin tuohon kertomaasi ”negatiivisuudesta” – ehkä olemme lähestymistavaltamme sen verran konkreettisia ja realistisia, että se usein tulkitaan negatiivisuutena? Esimerkiksi työssä olen usein kokenut olevani jonkinlainen ”järjen ääni” projekteja ym. suunniteltaessa: haluan aina ottaa huomioon aika- ja resurssirajoitukset, ettei tulisi ikäviä yllätyksiä sitten aikanaan. Näitä eivät kuitenkaan sellaiset ihmiset halua kuulla, jotka pitävät lennokkaasta suunnittelusta ja ideoinnista, mutta joiden vahvuus ei ole itse arkisen, pitkäjänteisen työn tekeminen. Molempia kuitenkin tarvitaan, eikä Kauris-ihmisen tarkoitus ole lytätä ideoita, vaan pikemminkin kytkeä ne vain paremmin todellisuuteen niin, että voisi syntyä jotain konkreettista ja kestävää.

      Minulla anti-Vertex on muuten Kaloissa kuten meimillä, yhtymässä aurinkooni kuten hänen tyttärellään. Koen Vertex-akselin vielä sellaiseksi osaksi karttaani jota en täysin osaa tulkita, ehkä juuri tästä aurinko-yhtymän ja -opposition tuomasta liiallisesta ”omakohtaisuudesta” johtuen.

      • Fiine Says:

        Kiitos Ajatus, kun olin hakoteillä ajatellessani Vertex-akselia syypääksi kohtalooni. Minulla on kyllä paljon skorpionia kartalla, joka todella on haastava. Ihmiset tietää jo etukäteen millainen olen kun tietävät aurinko merkkini. Nousu Kauriista varmaan sitten johtuu tuo kun en pysty rakentamaan olemattomia pilvilinnoja, jotka eivät toteudu.

      • Ajatus Says:

        Fiine, en tiedä olitko hakoteillä – saattaahan se liittyäkin asiaan. En vain itse koe tuntevani Vertex-akselia kovin hyvin osatakseni tulkita, Kauris-AC:n tunnen paremmin. 🙂 Mutta Skorppari todella on hyvin ehdoton, joten yhdistettynä Kauriiseen ei varmaankaan tuota pilvilinnanrakentajaa tai tyhjänpuhujaa vaan hyvin paljon realistisemman tyypin. Paljon vahvuutta nuo merkit kuitenkin tuovat, siinä ainakin yksi plussapuoli.

    • Tarja Says:

      Kiitos Ajatus tästä jatkosta 🙂 Usein on niin, että me ihmiset olemme täynnänsä itseämme ja omaa näkemystämme, ideaamme ja tapojamme, emmekä huomaa arvostaa toisen erilaista tapaa katsoa asioita. Hyvin usein tärmää näihin johtopäätöksiin, että jos ajattelet erilailla, olet vastahankainen ja negatiivinen. Surullista mutta totta.

      • Ajatus Says:

        No näinhän se on, mutta mistäpä muusta näkökulmasta sitä paremmin osaisi maailmaa tarkastella kuin omastaan. 😉 Diplomatia on kuitenkin hyödyllistä ryhmätoimissa, oma näkemys täytyisi osata jotenkin ”markkinoida” siten että se osattaisiin myös ottaa vastaan. Ehkä sellainen itämaisista kamppailulajeista tuttu lähestymistapa olisi hyvä, että menisi mukaan vastapuolen ”liikesuuntaan” eli näkemykseen sen verran, että saisi käännytettyä hänet myös näkemään asiat omalta kannalta. Tosin helpommin sanottu kuin tehty, mutta yrittäähän aina voi.

  5. Elina Says:

    Antivertex löytyy vesimiehestä ja ensimmäisestä huoneesta.
    Peräkkäisinä päivinä sain kuulla kahdelta eri ihmiseltä olevani vastarannankiiski. Ja tietenkin otin sen kohteliaisuutena. 🙂

  6. Tanita Says:

    Antivertex on kaksosissa ja au-kaksosia on ystävissäni jonkin verran..

    Progella Vertex kauriissa ja Ax taas ravussa, kahden asteen päässä jupiterista.
    Miesystävällä taas Vx kaloissa ja Ax neitsyessä, asteen päässä kuusta ja kahden asteen päässä plutosta,.ja ymmärrän entistä enemmän nuo terävät kommentit, tietynlaisen mustasukkaisuuden, tarkkuuden asioista (toki myös mars skorp ja kuu neitsyt) mutta ristiriidassa edelliseen, myös tietynlaisen hoivaamisen ja huolehtimisen..
    Progen yhteiskartalla Ax neitsyessä asteen päässä yläsolmusta, joka kahden asteen päässä yhtymässä nousuakselille, (pluto akselin alapuolella kahden asteen päässä.)
    Vaikuttaa haasteelliseltä,..ei mikään yllätys sinänsä.

    • Astrologian Taika Says:

      Ax:ään ei ehkä kannata liikaa tuijottaa, sillä periaatteessa astrologian tulisi näyttää jutun idea Auringon, Kuun ja nousun kautta ja se riittää… 😉

      • Tanita Says:

        Hih,..tää on tätä mun tyypillistä ’ei nää metsää puilta’..

  7. Mai Says:

    En keksi mitään muuta kommentoitavaa tähän kuin sen, että synastriassa mun Vertex osuu mieheni Ascendentille, ja siten Ax Descille. Orbi alle yhden asteen. Mitä lienee tarkoittaa. Hänen lähellä aurinkoani, mutta orbi taitaa olla liian suuri, 7 astetta.

  8. Emelia Says:

    Nyt vasta ehdin kiireisen viikonlopun jälkeen lukea tämän ja olen samoilla linjoilla Taian kanssa.. tästä aiheesta on liian vähän kirjoitettu.

    Minun Ax on 23 astetta Vesimies ja kultani Vx on 29 astetta Vesimies, hänen Ax on yhtymässä minun Aurinkooni eli minä taidan olla se ”kontrolloimaton tekijä” tai pitäisikö sanoa että se tekijä jonka hän yrittää saada hallintaan tavalla tai toisella. Kohtalonomaisuus kuvaa suhdettamme oikein hyvin myös.

    Tuo kontrolloimattomuus on minusta tässä oikein hyvä ilmaisu, sillä monet Vesimiehet saavat minut menettämään hermoni.. näin ellei heidän kartoillaan ole muita ”rauhoittavia tekijöitä”.

    Prog-Antivertex on myös minulla siirtynyt vasta Oinaaseen, ja kylläpä olenkin ollut kiukkuinen viime aikoina.. 😛
    Myös Aurinkokaarella (Solar Arc) Antivertx on Oinaassa, ja yllätys yllätys Vertex on yhtymässä Marsiin… ilmankos päätä särkee ja olen kiukkuinen… ? ;D

    Proge-karttojen kompositio oli mielenkiintoinen ajatus, mutta miten tulkita kun Ax on Kauriissa ja Vx Ravussa..? Onko Antivertex siis julkinenpuoli ja Vertex sisäinen, vai päinvastoin? Ax-Vx Akseli myötäilee myös proge-komposition Ihmissuhde Akselia.. orbi on 6 astetta..

    Hyvin, hyvin mielenkiintoinen aihe todellakin… tätä voisi pyöritellä vaikka kuinka…

  9. Tuike Halla Says:

    Valaisevaa ja pilvistyvää vuorotellen…

    No, ohhoh! Oinaankin päätä särkee, jos aivojen puhtaan nesteen pinta on vajennut. Riittävästi mehua ja vettä sekä magnesiumia vahvistettuna b-vitamiineilla. EI särje päätä eikä kolota jäseniä, kun komentokeskus (=aivot) pelittää.

    Summa summarum. Tunnistin itseäni näistä. Syntymäkartan Vtx Neitsyessä (yäk) aj Antivertex Kaloissa. Selvisi miksi olen nimennyt itseni Paskamagneetiksi. Kalathan paapoo jokaista kynnellekykenemätöntä, ellei järjen ääni ehdi pistää jarruja päälle.

    Nyt löytyi se hyväksikäytön kanava minustakin. Ei ku tuketta hakemaan ja vallihautaa kaivamaan. Olen kauan miettinyt miksi vedän puoleeni aivan persaivoisia tyyppejä.

    • Tarja Says:

      Kiva kun joku piipahtaa kommentoimassa näitä vähän vanhempiakin juttuja.

      Kun Vertex-linja kulkee tuossa palvelun ja uhrautumisen merkkiparissa, saattaa olla että välittää itsestään tiedostamattaan kuvaa, että on empaattinen, auttavainen ja haluaa huolehtia toisesta. Vaikka muu kartta olisikin tosi vahva, voi tämä toimia siten että ressukat tukeutuu liiaksi omaan voimakkuuteen, heittäytyvät huolehdittaviksi. Omien vaikutteiden tiedostaminen lienee terveempää ihmissuhteissa kuin linnottautuminen, ja vastuun kantaminen valinnoistaan. Joskus voi miettiä myös antamisen kumuloivaa vaikutusta. Hyvä kiertää.

Jätä kommentti