Haaveet ja toiveet

Astrologian piirissä törmää välillä seikkoihin, joista on olemassa monenlaisia teorioita ja mielipiteitä. Haaveet ja toiveet kartalla on yksi näistä. Mikä kartoilla osoittaa haaveita? Tämä on minun näkemykseni, eikä siis ole yhteneväinen kaikkien edustamien näkemysten kanssa.

Haaveet ja toiveet löytyvät omalta kartalta 11. huoneesta. Tämä on perinteisen astrologiakäsityksen mukaan erittäin positiivinen huone, missä monen planeetan on hyvä olla, mutta etenkin Jupiter iloitsee tässä huoneessa. Huoneen aluetta ovat ystävät, tukijat, yhteistyö ja tiimit, sekä porukat,  seurat, yhteisöt ja yhdistykset. Myös politiikka näkyy tämän huoneen alueella, ja hiukan laajemmin kaikki samalla tavalla ajattelevat hengenheimolaiset.

Traditionaalisessa astrologiassa 11. huonetta kutsutaan Hyvän hengen huoneeksi. Se on kuusio-aspektissa nousuakseliin, ja radallaan kulkeva planeetta on juuri vapautunut viimeisen huoneen ”kirouksista”, eli tästä kumpuaa huoneen hyvyys, voimakkuus, vapautus ja voitontunne. Tässä ilmapiirissä on suotuisaa toiveiden herätä esiin.

Modernin astrologian mukaan 11. huonetta hallitsee Uranus, mutta tällä planeetalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä toiveiden kanssa. Uranus symboloi äkkinäisyyttä, individualismia, keksintöjä ja tekniikkaa, mutta haaveita se ei hallitse. Planeetoista Neptunus liittyy haaveisiin, mutta useimmiten tämä on mielletty ennemmin negatiivisessa merkityksessä. Eli jos ihminen on haaveellinen, irti reaalitodellisuudesta ja eskapistinen, silloin hän on neptuniaaninen. Voisiko Neptunus ilmentää myös toiveita? Toivotko elämältä niitä asioita, jotka voi johtaa Neptunuksen huoneesta? Neptunuksen merkkiä en laskisi toiveiden maailmaksi yksi yhteen, sillä tuskin kokonaisilla sukupolvilla voi olla samansuuntaiset toiveet. En ole tätä laajemmin tutkinut, mutta kommentoikaa mitä mieltä te olette.

Perinteisen astrologian mukaan toiveiden huoneen hallitsija on Saturnus, mikä tuntuu tämän päivän tulkintatavan mukaan aika nurinkuriselta. Olisiko Saturnuksen konkreettisuudesta vinkiksi, eli voimme saada toiveista totta vain konkreettisilla teoilla ja työllä?

William Lillyn mukaan 11. huoneen hallitsijaplaneetta ilmaisee toiveemme. Hänen mukaansa tämän huoneen hallitsijan asema näyttää, saammeko haluamamme. Eli jos 11. huoneesi kärki on jousimiehessä tai kaloissa, huonetta hallitsee Jupiter, ja Jupiterin huonetta, merkkiä ja aspekteja tutkimalla näkyy toiveiden suunta ja siis myös se, kuinka mahdollista ne on toteuttaa. Venus hallitsee härkää ja vaakaa, ja perinteisen astrologian mukaan Saturnus kaurista ja vesimiestä, Mars oinasta ja skorpionia. Jos merkillä on olemassa uusikin hallitsija, sitä voi pitää kanssahallitsijana, jolloin tottakai täyttymisen mahdollisuudet ovat aina hiukan paremmat. Tai sitten haasteellisemmat, sehän riippuu aivan kartan rakenteesta.

Vastaako toiveesi Neptunuksen vai 11. huoneen hallitsijaplaneetan teemoja? Mitä astrologia kertoo sinulle toiveittesi toteutumisesta?

Mainokset

Avainsanat: , ,

13 vastausta to “Haaveet ja toiveet”

 1. Mervi Says:

  Minulla 11. alkaa ravussa ja kuu sijaitsee 11. huoneessa yhtymässä venukseen ja uranukseen, venus ja kuu neliössä neptunukseen 3 h.
  Toiveena on ollut aina tehdä ryhmätyötä jonkin asian paremmaksi saattamiseksi, niinpä ammattiyhdistysliike on kuulunut elämääni n. 30 v. (Pallas 6 h = J. Nummelan mukaan liittyy Ay-toimintaan opp. Uranukseen 11. h.) Olen välillä yrittänyt päästä siitä maailmasta erilleen ja tehdä jotain muuta esim opiskella Astrologiaa, mutta nimenomaan se ettei halua jättä toisia pulaan, niin huomaan olevani taas yhdistyksessä puheenjohtaja, varaluottamusmies yms. Olen vetänyt myös muutaman vuoden työyhteisössä (laajempi kuin oma yksikkö) matkaryhmää, tarkoituksena (minulla) oli parantaa yhteistyön tekeminen yhteisössä tällä yhteisellä matkalla sekä rahan keräämiseen yhteisellä tekemisellä, neliö kuulta neptunukselle, haluan usko aina hyvää ihmisistä ja heidän tavoitteistaan, mutta uranus 11 honeessa kyllä hyvin äkkiä lopettaa tämän yhteistyön minun osaltani kun minulle selkiää että jollakin oli tarkoitus vain hyötyä/ olla itsekäs yms., näillä teemoilla sekin ryhmä sitten loppui kun ei oltu valmiita tekemään mitään vaan rahaa olisi pitänyt virrata jostain tilille ja sitä mikä oli tullut, sitä vartioitiin kyllä kovasti.
  Kaiken kaikkiaan tämä stelliumi 11 huoneessa on minulle kovin tärkeä, varmaan mummonakin jossain ryhmässä (vanhainkodissa) olen yllyttämässä mummoja johonkin toimintaan.

 2. Hymy Says:

  Minulla 11. huonetta hallitsee neitsyt, huoneessa on uranus, jupiter ja pluto. Kaikkiin näihin merkurius oppositiossa. Olen kyllä erilaisten ryhmien, ryhmittymien kanssa tekemisissä. Mutta miten vastaisi toiveisiin, niin vaikea sanoa…

 3. Fiine Says:

  Voisikohan tää meidän juttu liittyä jotenkin avioliiton toiveisiin. Kun minulle ja miehelläni on Juno huoneessa 11. Minulla Jousimiehessä ja mieheni on kuu jousimies ja taas vastaavasti miehelläni on Juno skorpionissa ja minä olen kuu skorpioni. Myös huoneiden kärjet ovat jousimiehessä minulla ja miehelläni skorpionissa. Mieheni Venus on myös perääntyvä syntymäkartalla.

 4. Lila Patrikainen Says:

  11. huoneen kärki on Oinaassa, hallitsijaplaneetta Mars sijaitsee 5. huoneessa Vaa´an merkissä. 5. huoneessa sijaitsee myös se Neptunus Skorpionissa. 11. huoneessa ovat Kuu Härässä, Kuun yläsolmu niin ikään Härässä sekä Saturnus Oinaassa.

  Tuollaiset pitkän linjan haaveet liitän kyllä 11. huoneeseen. Jotenkin tässä huoneessa ovat ne suunnitelmat, jotka ovat jotenkin realistisesti toteutettavissa. Osaan näistä suunnitelmista on vaikuttanut esim. työyhteisö, yksin ei asioita ole välttämättä mahdollista toteuttaa. Minulla on ollut myös harvinaisen hyvä tuuri työkavereiden suhteen, jotka ovat olleet enimmäkseen todella fiksuja ja hienoja ihmisiä. Yksityiselämässä sitten vedän puoleeni mitä oudompaa ja epäilyttävämpää hiipparia (Pluto ja Uranus 4. huoneessa. Vai liekö Skorpioni-alasolmulla 5. huoneessa jotakin tekemistä asian kanssa).

  Minulla on ollut myös lähes pakkomielteeksi muodostuneita haaveita, joiden toteutuminen on vaatinut suorastaan mystisiä kokemuksia. Tässä poistutaankin sitten tuolta järkevän toteutuksen huoneesta Neptunus-Pluto-linjalle.

 5. JohannaH Says:

  11. huoneessa on Pluto ja siihen konjunktiossa black moon ja poseidon. Huoneessa on myös Juno ja Apollon. 11. huoneen kärki on Vaa’assa ja hallitsijaplaneetta siis Venus, joka on 10. huoneessa Neitsyen merkissä, yhtymässä Jupiteriin Neitsyessä. 10. huoneessa on myös Saturnus Vaa’assa yhtymässä Jupiteriin.
  Neptunus on Jousimiehessä 2. huoneessa.
  Haaveeni ja toiveeni ainakin ovat melko laaja-alaisia ja toiveenani on saada fuusiota/tieteidenvälisyyttä toteutettua työssäni, mahdollisesti uusia keksintöjä, joita ideoitaisiin ryhmässä. Haaveeni keskittyvät siis enimmäkseen työelämään ja harrastuksiin. Yksityiselämässä olisi mukava olla suhteellisen varakas, jotta olisi varaa matkustella ja harrastaa kulttuuria. Kuitenkin yksityiselämänkin kokemuksia haluaisin päästä hyödyntämään työssä eli se on kaiken keskipiste.
  Neptunuksesta Jousimiehessä kyllä kuvastuu haluni opiskella ja laajentaa maailmankuvaa ja 2. huoneesta voisin päätellä ainakin että siihen tulee menemään rahaa, koska tulen opiskelemaan jatkuvasti uutta. Tosin neptunuksen luonteesta päätellen varottava asia voi olla se ettei ala elää vain teoria- ja kirjamaailmassa, vaan pitää uskaltaa elää myös elämää ja hankkia omia kokemuksia.

 6. Emelia Says:

  Minulla on 11. huone Jousimiehessä, pieni ja tyhjä, samoin kuin myös vastapäätä oleva 5. huone Kaksosissa. -En sanoisi itseni juurikaan haaveilevani, jonkin verran toiveita voi olla mutta yleensä niistäkin on seurauksena vain pettymyksiä.
  11. huoneen hallitsija Jupiter sijaitsee 9. huoneessa, ja on kontaktissa Aurinkoon ja Kuuhun, Yläsolmuun ja PF:n.

  Neptunus puolestaan sijaitseekin sitten 10. huoneessa Skorpionissa, lähellä kärkeä ja oppositiossa 4. huoneen Saturnukseen.. tästä johtuen elämässäni ei ole ollut juurikaan mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia – mitään ei ole voinut suunnitella paria päivää, viikkoa tai puolta vuotta pidemmälle.

  Jousimies (Asc, 11. ja 12. huoneet) kaipaa yleensä jonkilaista porkkanaa toimiakseen – on se sitten haave, tai jonkin kivan asian odotus – joten viime aikoina olenkin ollut turhautumisesta aikas kiukkuinen kun sellaista ei ole ollut näköpiirissä.

 7. Soile Naskali Says:

  Kannattaa katsoa muuttuuko 11. huoneen kärki toiseen merkkiin esim. Regiomontanus-huonejärjestelmällä jota esim. horaariastrologiassa käytetään. Yleensä perinteistä astrologiaa tehdessä käytetään esim. Regiomontanusta.

  11. huone on toinen huone 10. (MC) huoneesta laskien eli tavallaan ”rahahuone.” Se kertoo siis miten elämämme pyrkimykset (MC) saavat vastakaikua yhteisössämme (11 h.). Mikä on asemamme yhteisön jäsenenä, mitä meillä on antaa sille (oma roolisi). Ja mitä se antaa meille, vaikuttaa meihin.

  Miten ilmaisen itseäni (5. huone) on vastapäätä (oppositiossa) 11. huoneeseen kollektiivin (ystävien) huoneeseen ja päin vastoin. 🙂

  Kummallakin huonejärjestelmällä 11. huoneeni kärki on Skorpionissa ja se Neptunuskin on siellä Skorpionin merkissä. (Itse yhdistän Neptunuksen enemmän mystiikkaan, henkisyyteen ja saman teeman muunnelmaanhan on eskapismi, haaveissa ja/tai harhoissa eläminen.)

  11 huoneeni kärki ( Skorpionissa) ja siellä olevat planeetat (Neptunus) voisivat kertoa millaisia ystäväni ovat ja/tai millainen oma roolini on yhteisössä.

  Ja Vesimiehen, tuon 11 h. ns. luonnollinen ja perinteinen hallitsija Saturnus on kartallani 3 h. (kommunikaatio) oppositiossa sen moderniin hallitsijaan Uranukseen/Plutoon (Skorp moderni hallitsija) 9h. (elämänkatsomu) ja ne ovat neliössä 11. huoneeni hallitsijaan Marsiin ja nousumerkkiini. Ja Neptunus (haaveet, toiveet, ystävät) siis 11. huoneessa. Ja nousumerkKIN (Jousimies) hallitsija Jupiter on 11 huoneen Neptunukseen nähden oppositiossa.

  Kaikki ovat siis sidoksissa toisiinsa jne. En tiedä teinkö jonkinlaisen karhunpalveluksen itselleni jos yritän vääntää teille kuviota auki. Profiloidun vain sangen mutkikkaaksi astrologiksi 🙂 Laitan tähän vain selkokielisen selostuksen.

  Yhteenvetona: ”Olet todennäköisesti kiinnostunut mystiikasta ja epätavallisista asioista ja paneudut asioihin syvällisesti ja jopa pakkomielteisesti. Ystäväpiirisikin koostuu samankaltaisista ihmisistä, joilla on voimakkaita mielipiteitä ja joiden kanssa nautit väittelyistä. Ole kuitenkin varoivainen esittäessäsi kenties radikaalejakin mielipiteitäsi jotta et provosoisi turhaan riitoja ja yhteenottoja ja polttaisi siltoja takanasi. Todennäköisesti miehillä on elämääsi suuresti muovaa merkitys ja parisuhteesi voi olla hyvin myrskyisä. Jos kykenet yhdistämään erisuuntaiset tarpeesi – riippumattomuus vs. sitoutuminen, kapinallisuus vs. sosiaalisen hyväksynnän tarve – ja opettelet tekemään kompromisseja, voit onnistua toteuttamaan toiveitasi ja löydät oman paikkasi kenties jonkin epätavallisen ammatin edustajana.”

  -Soile

  • Soile Naskali Says:

   Tuo sinä-muodossa kirjoitettu juttu on minun omsta päästäni, kunhan nyt kirjoitin yksikön toisessa persoonassa. Kunhan nyt piti olla vaikea. :-))

 8. Soile Naskali Says:

  Nyt alkaa uuvuttava osuus, jos puran tätä vyyhtiä teille pienemmiksi palasiksi. Jospa siitä olisi jotain hyötyä jollekin?

  Huom. edellisen viestin lopussa oli sellainen siisti selitys ilman astrojargonia. 🙂

  11 huoneeni perinteinen hallitsija on siis Mars joka on kumppanuuden huoneen (Kakoset) kärjellä (DC). Voisi päätellä että kumppanin/kumppanien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota – ja he voivat olla paitsi liittolaisia niin myös avoimia vihollisia (”open enemies”, 7 h.) ja että miehillä (Mars) .

  — en varmaankaan olisi näissä hommissa ilman nykyisen mieheni tukea.

  Toisaalta, ihan yhtä paljon voisi kiinnittää huomita omaan toimintaan (Mars, energiaa, toimintaa) jolla on suuri merkitys toiveiden ja haaveiden toteutumisessa, yhteistyön luomisessa tai ongelmien syntymisessä.

  11 huoneen (ystävät) hallitsija Mars on kuitenkin vahvempi (sijaitsee akselihuoneessa ja akseilla) kuin 7. huoneen hallitsija Merkurius Ravussa (Placidiuksella 7 h. ja Regiomontanuksella 8 h.), niin kaverien pitäisi päihittää viholliset tuessa ja tulivoimassa 🙂

  Voisi varmaan ajatella että tuleeko ystävistä vihollisia ja vihollista ystäviä ja tapahtuuko tässä koko ajan sekoittumista. (Keksin sen juuri.) Ex-mieskin juuri ehdotteli että jos tarvitsen osapäivähommia satunnaisesti, niin hän voisi suositella minua yhteen hommaan jne.

  Skorpionin moderni hallitsija on Pluto 9. huoneessa (elämänkatsomus) yhtymä Uranukseen (11 h. nyk. luonnollinen hallitsija) Neitsyessä. Tarkista omat asenteesi, radikaalistikin.

  ”Luonteesi on kohtalosi”, sanoi joku viisas aikoinaan.

  -Soile

 9. In Says:

  Itselläni on 11. huoneen kärki skorpionissa. Mars löytyy 3. huoneesta oinaasta ja tuo modernimpi pluto 10. huoneesta, melkein 11. huoneesta.
  Ehkäpä suurin haaveeni onkin tuoda omaa sisäistä näkemystäni esille urani ja kutsumukseni kautta. Kommunikoida ja vaikuttaa.

  Noh, rakastan kyllä muutosta yli kaiken ja se näkyy nopeissa suunnan vaihdoksissa, radikaaleissa elämänsuunnan muutoksissa. Haaveeni on siis sukeltaa syvälle ja kommunikoida muutoksen avulla.

  Jos ajattelee, että koen kutsumusammatikseni tämän suunnittelijantyön ja maailman katsomisen sen läpi. Eli tavallaan tutkin mielelläni yhteiskuntaa ja sen muutoksia ja miten ne välittyvät kaikennäköisiin trendeihin, oli kyse sitten pukeutumisesta, elämäntavasta, arvoista tms. niin aika hyvin tuo täsmää ainakin tuon Pluton 10. kanssa ja toisaalta myös marsin 3. huoneessa.

  • In Says:

   Näköjään heti ryhdyin puhumaan urasta, mutta tosiaan uraani ja kutsumukseeni liittyvät ne elämäni suurimmat haavet.

 10. MaritaP Says:

  11.h on tyhjä ja Kaksosissa, mutta sen hallitsija Merkku on karttani tarkimmin aspektoitunut planeetta. Paljon on säpinää yhdistyselämäpuolella, mutta en voi sitä millään tapaa nimetä unelmieni täyttymykseksi.

  Olen kokenut ettei mulla ole koskaan ollut erityisiä haaveita tai toiveita, mutta olen silti mielestäni tavallaan elänyt unelmaani, ja ollut tyytyväinen sen hetkiseen tilaani. Olen sen verran käytännön ihminen, että jos jostakin haaveilen sen myös toteutan – jos ei haave ei ole realistinen toteutettavaksi, se kuoppaan. Haaveilen kolme- tai viisvuotissuunnitelmani, asiasta riippuen, ja teen siitä totta, nimenomaan TEEN siitä totta. Palaset loksahtaa, kun aika on. Ikävää, eikö?

  Onko muissa samankaltaisia ajatuksia miehittämättömästi 11. huoneesta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: