Asteroidi Kirke

Kirken myytti on varmaan kaikille tuttu. Tuo houkuttelijatar ja viettelijätär joka sai Odysseuksen hetkeksi raiteiltaan vaelluksillaan. Kirke on nykyisin yhdistetty mielikuvaan tuhoavasta vampista. Astrologiassa Kirke-asteroidia ei ole suuremmin käsitelty, enkä minä millään malta olla esittelemättä tätäkin väärinymmärrettyä myyttiä toiselta kantilta.

Kirkeä pidetään noitien ja velhojen jumalattarena. Se on siis taikuuden asteroidi. Mytologian Kirke oli Auringonjumala Helioksen tytär, joka asui Aeaean saarella. Hänellä oli taikavoimia käytössään, sillä hän muutti häntä uhanneet miehet leijoniksi tai susiksi. Odysseuksen laivaston Kirke muutti sioiksi. Joku tyyppi taiottiin tarujen mukaan tikaksikin. Myytin logiikka horjuu, sillä jos Kirke houkutteli miehet pauloihinsa, miksi näitä tarvitsi muuttaa eläimiksi? Jos unohdamme vamppimaisuuden ja miesten viettelyn, juttu aukenee. Ehkä Kirke halusi olla vapaa ja tehdä oman mielensä mukaan, ja taikoi uhkaavat henkilöt.

Kirke kaatamassa myrkkyä vaasiin Odysseuksen huumaamista varten

Epäilemättä Kirke oli hurmaava. Hänen nimensä viittaa renkaaseen tai vanteeseen; hän sai toiset pauloihinsa. Suhde Odysseukseenkin kesti vuoden. Astrologinen Kirke on siis tekemisissä seksuaalisuuden kanssa; viettely ja houkutus ovat Kirkeä. Noituus on illuusioiden luomista, ja Kirken salaisuuskin on itseasiassa paljastettu. Se on lumikello, joka aiheuttaa hallusinaatioita. Kirke omaa tietoa kasveista, yrteistä, ja häntä voidaan pitää siksi myös farmasian jumalattarena.

Taiteessa Kirken kuvauksissa on mukana sauva, jota hän käytti siis noitumiseen, vati josta hän tarjosi taikajuomaansa, sekä usein myös Odysseuksen tarinan siat. Kuvassa sauva on kädessä, vati jaloissa, ja Kirke astuu osoittelevasti sian päälle.

Miten Kirke voisi näkyä kartoilla? Kuten muutkin asteroidit, jos se on tiukassa yhtymässä persoonaplaneettaan tai akseliin, silloin asteroidin teema voi näkyä jollakin tavalla olemuksessa. Muutamia löydöksiä tein nopealla karttojen selailulla. Kirke näkyi henkilöiden kartoilla, joiden koko olemus perustuu seksuaaliseen houkuttamiseen. Esimerkiksi Pamela Andersonilla Kirke on yhtymässä Mustaan Kuuhun Lilithiin, joka on teemoiltaan samantyyppinen noitamaisen eroottinen ja viettelevä. Sama kuvio toistui Jayne Mansfieldin kartalla. Sophia Lorenilla tuo asteroidi on Jupiterin kanssa lähimpänä Keskitaivasta. Ja ”Emmanuelle” Sylvia Kristelin kartalla lähellä IC-akselia, siis tekemisissä oman sisimmän rakentamisen sekä julkisuuskuvan kanssa (vastakkaisuuden kautta). Eli joissakin tapauksissa Kirke saattaa liittyä kykyyn hurmata toisia.

Kasviopin ja lääketuntemuksen puolelta yksi esimerkki, toksikologian eli myrkkyopin isä katalaani Mathieu Orfilan kartalla Kirke tulee lähelle Aurinkoa. Kasvitieteilijä Carl von Linnen kartalla Kirke taas ei näyttäytynyt merkittävänä tekijänä. Jos joku tietää huumaavilla aineilla illuusioiden luoneiden karttoja, voi kurkata olisiko niissä Kirken teema esillä. Voisiko Kirke liittyä huumeisiin esimerkiksi huumekauppioiden kartoilla? Kirkehän ei taikonut itseään vaan toiset uskomaan luomiinsa harhoihin.

Kirkeä voidaan miettiä myös itsepuolustuksen kannalta. Taikuus oli Kirkelle keino suojata itseään, puolustusmekanismi. Siksi Kirke voi kertoa luottamuksen puutteesta seksuaalisuuden ilmentämisessä.

Kirken teemojen näkymistä voi tarkkailla myös transiittien kautta. Tällä hetkellä (12:00 Hki) Kirke kulkee vesimiehen toisessa asteessa. Jos etsit Kirken omalta kartaltasi, voit astro.comin karttasivulla syöttää asteroidin numeron 34 sivun alaosan ruutuun.

Kuka löytää omalta kartaltaan Kirken tärkeästä kohdasta?

Avainsanat:

8 vastausta to “Asteroidi Kirke”

  1. Tarja Says:

    Hauska huomio: Kirke oli juuri tulossa transiittina oman karttani nousulle kun Astrologian Taika on perustettu!

  2. Pia Says:

    hih, hih… aika hauskaa Tarja… sattumaako… mulla Kirke tekee sekstiilii auringolle ja yhtymää marsille ja ja kolmiota jupiterille…eli mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan… 😉

  3. Auroora Says:

    Syntymäkartalla Kauriis 27’10, 8. huoneen lopussa yhtymässä Marsiin, joka on jo 9. huoneen puoleella oikeasti. Tällä hetkellä sitten yhtymässä Vesimies Saturnukseen ja tulee tekemään monta yhtymää meikäläisen veskari-elementteihin, joista iso osa on konjunktiossa MC:hen.

    Kirkeköhän on ”syyllinen” siihen, että oma kiinnostukseni luontaishoitoihin alkoi yrteistä ja astrologia, tarot, numerologia ja muu vastaava on kiinnostanut lapsesta lähtien 😉 Ja nyt alkaa hoitotoimintakin näyttää lupaavalta, kun Kirke alkaa tehdä noita konjuktioitaan eli juuri on ollut ”Kirken paluu” vai kuinkahan kauan Kirken kierrossa menee?

    • Astrologian Taika Says:

      Hyvä kysymys tuo kiertoaika. Minä en ole ollenkaan matikkanero, mutta lyhyiden päättelyiden perusteella (voin siis olla todella pihalla ja metsässä ettei tähän ole luottamista) Kirken kiertoaika näyttäisi olevan noin 4,5 vuotta, mutta kiertorata vaikuttaa elliptiseltä siten, että se on pidemmän aikaa sektorilla jousimies-kalat ja menee vikkelämmin ohitse kaksonen-neitsyt linjalta. Voipi olla silti lyhyet transiittiotoksenkin harhaa… Kirken efemeridejä on tuskin taulukkona missään tarjolla 🙂

  4. piupau Says:

    Näyttää olevan mulla 7-huoneessa pari astetta DC’stä Oinaassa.
    Mulle on vapaus suhteessa erittäin tärkeää. Siis omat ystävät ja omat jutut niin kuin astrologia ja siihen liittyvät tapahtumat.
    Liittyvätköhän nämä jutut mitenkään aiheeseen?

    Itseni puolustaminen on ollut pääasia aikaisemmin, olen jo puolustautunut, ennen kuin on hyökätty. Tässä ehkä sekoittaa se, että myös solmuakseli on Vaaka-Oinas

  5. untuvikko Says:

    Wau!

    Mulla kirke (6.huone)16 ast.kaloja -oppositio- venus (12.huone)15 ast.neitsyt Vaikuttaa ja taatusti tunnistan tämän teeman ❤ Rakkauselämässäni ❤

    <<Jos joku tietää huumaavilla aineilla illuusioiden luoneiden karttoja, voi kurkata olisiko niissä Kirken teema esillä.<<

    Henkilö, joka elää ja illusioi huumaavien aineiden avulla…Kartassaan Kirke 20 ast. vaakaa (8.huone), pallas 20 ast. Kaurista(1.huone), Lilith 20 ast. Rapua (7.huone)

    Suurkolmio ja en ihmettelisi, jos vaikka diilaa eteenpäin.

    • Tarja Says:

      Jahas, sen verran näistä jälkimmäisistä karttatietoista, että 8. huonehan käsittelee juuri omia syvällisiä muodonmuutoksia. Tässä tapauksessa siis kirkemäisiä.. mielenkiintoista. Asteroidin lienevät kuitenkin kaikkein vahvimpia teemoissaan silloin kun ovat yhtymässä persoonaplaneettaan tai akselilla.

  6. Ajatus Says:

    Jouduin sattumoisin itse Kirken rooliin eräillä kesäpäivillä, kun iltajuhlissa piti esittää pienryhmissä otteita Odysseuksen harharetkistä. Oli siis ihan mielenkiintoista tsekata missä ko. asteroidi kartallani sijaitsee – ja mielenkiintoinen oli tuloskin: Kirke löytyi 1. huoneesta, ei kuitenkaan ihan yhtymässä ole askendenttiin. Merkkisijainti on täpärästi Vesimiehen puolella, yhtymässä Marsiin, neliössä Uranukseen ja sekstiilissä Jupiteriin. 😉 Kirken paluukin oli siis ihan hiljattain ajankohtainen.

Jätä kommentti