Horisontissa vihollisia

Missään tilaamassani / hankkimassani astrologisessa tulkinnassa en ole törmännyt vihollisten tulkintaan. Astrologian perinnepäiviltä on kotoisin vihollisten teeman sisällyttäminen kahden eri huoneen alaisuuteen. Jos vihollisten miettiminen oli menneinä päivinä oleellista kaiken henkiinjäämisen ja pärjäämisen kamppailun keskellä, voidaan ehkä aiheesta pohtia onko koko teema jäänyt tarpeettomaksi meidän päivinämme.

Vihollisalueet ovat kartalla horisontin yläpuolisissa huoneissa kummallakin kartan puoliskolla heti akselin yläpuolella, siis seitsemäs ja viimeinen huone. Perinteinen astrologia määrittää näihin vielä tarkennukset; avoimet ja julkiset viholliset ovat seitsemännen huoneen asioita, ja näkymättömät viholliset viimeisen huoneen aluetta. Yleensä annetaan esimerkki, että jos joudut oikeuteen, se on seitsemännen huoneen asia (vaikka yhdeksäs huone liitetään lakiin, asioitten puinti tapahtuu seitsemännessä huoneessa). Seitsemäs huone on ylipäätään toisten kohtaamista, ja se pitää sisällään kaikenlaisen vuorovaikutuksen niin parisuhteen kuin riidatkin.

Viimeisen huoneen näkymättömät viholliset onkin ollut vaikeampi selitettävä ja mitä ilmeisimmin myös tulkittava. Tällä viitataan oman itsen sisäisiin vihollisiin, tyhjäksi tekemiseen, tapoihin joilla jätät toteuttamatta potentiaalejasi ja tilaisuuksiasi. Usein pelko on tällainen jähmettävä asia. Viimeisen huoneen vihollisuus kumpuaa siis omista ajatuksista ja teoista, tai ennemminkin tekemättä jättämisistä. Täällä kaikki on omaa syytä, kun seitsemännen huoneen kohdalla vihollisuus paremminkin iskeytyy kohdalle ulkopuolelta.

Huoneen merkki tai merkit kertovat osan tarinaa, ja huoneessa sijaitsevat planeetat täydentävät sitä. Näiden lisäksi kannattaa tuumia huoneen hallitsijaplaneetan osuutta kuvioon, sillä etenkin perinteinen astrologia painottaa hallitsevan planeetan merkitystä. Jos huoneissa ei ole planeettoja, on hallitseva planeetta kertomassa teemasta. Jos esimerkiksi seitsemännen tai viimeisen huoneen kärki on neitsyessä, silloin Merkurius on huoneen hallitsija. Jos huoneessa on väliinputoava merkki, eli kärki olisi neitsyessä mutta huone pitäisi sisällään myös vaakaa, on vaa’an hallitsija Venus tällöin kanssa-hallitsija. Näistä hallitsijoista tutkitaan, miten hyvin tai ahdistetusti ne sijaitsevat kartalla. Näistä pitäisi saada vinkkejä vihollisten teeman tulkitsemiseen.

Käytin siis ilmaisua pitäisi saada, koska ainakin itse koen yllättävän vaikeaksi vihollisten määrittelyn. Johtunee varmaan Jupiterista, joka määrittää osittain kummankin huoneen teemoja omalla kartallani. Olen niin yltiöpositiivinen, että en näe vihollisia. Ja luonnollisesti niin ylevä, että sisäisiä demoneita ei kertakaikkiaan ole. Ja täällä blogissa olisi käyttöä ihan omalle sarkasmi-alleviivaukselle.

Oliko sinun horisontissasi vihollisia?

Avainsanat: , ,

7 vastausta to “Horisontissa vihollisia”

 1. laurathena Says:

  Varmasti ne päivittäiset sisäiset taistot ovat kaikkien ensimmäinen vihollinen… Epäilys, pelko jne… Ja sitten ne enemmän maalliset, oma pomo 😀 Ja joskus se oma kumppanikin näyttäytyy rakkaana vihollisena.

 2. Päivi Says:

  Kuu ravussa 12. huoneessa, sisäiset viholliset ja oma vika. Vesimies 7. huoneessa, ei planeettoja, Uranus 2. huoneen kärjellä. En ajattele ihmisistä, että joku olisi viholliseni.

 3. Fiine Says:

  Minulle on joskus sanottua, että planeetat tässä seiskahuoneessa ovat osa sinua, jota et hevin tunnusta omaksesi. Pluto leijonassa ja Uranus ravussa on minulla tässä ihmissuhteiden huoneessa, en oikein osaa sitä tulkita, mutta voisiko sitä katsoa Ravun ja Leijonan kautta, joiden kanssa jostain syystä aika oudoilla tavoilla on menneet sukset ristiin. Ihmeellisiä oppiläksyjä. Leijona miehet silloin aikanaan tuottivat minulle paljon vaikeuksia. Työssä olen kokenut epäonnistumisia Kaksosten kanssa. Minulla Kaksonen on Leijonan huoneessa. Myös vaikeuksia on ollut Jousimiesten kanssa työelämässä, mutta nämä vaikeudet ovat olleet enemmän sellaisia …tavallaan pettämisiä jonka jälkeen olen ollut itselleni vihainen, kun on ollut niin optimisti, ettei ole tahtonut uskoa jonkun voivan tieten tahtoen vievän maton jalkojen alta omaan tavoitteeseen pääsemiseksi. Minulla on12 huoneen kärki jousimiehessä ja Chiron on 12 huoneessa.

 4. meimi Says:

  Tuota noin… Kun eri karttaohjelmilla tulee hieman erilaiset huoneet, vaikka ymmärtääkseni molemmissa pitäis olla käytössä Placidus. Astro.fissä 12.huoneen kärki on Kauriin puolella nolla pilkku nolla astetta, astro.comissa puolestaan Jousimiehessä muutaman asteen verran. 7.huoneen kärki on molemmissa Ravun muutamassa asteessa.

  12. huone ei sisällä planeettoja, mutta seiskassa sitäkin enemmän: Uranus, Pluto ja Kuu, huoneen hallitsija! Seitsemännen huoneen muita merkkejä Ravun lisäksi Leijona, Neitsyt ja vielä Vaakaakin.

  Menee liian vaikeaksi mulle. Niin hirveän monta tekijää. EVO (=en vaan osaa)

 5. indiima Says:

  Mulla on 7. huone alkamassa vesimiehestä, ja siellä kaloissa mars ja kuu. Mä olenkin aika ärhäkkä olemaan suorassa konfliktissa ihmisten kanssa, ja nautin väittelyistä. Mutta en ota niitä niin tosissaan. Kalojen hallitsija yhtymässä aurinkoon 5.huoneessa.
  12.huoneessa ei planeettoja, mutta alkaa leijonasta, jossa myös nousumerkki. Olen salanarsisti?

 6. mateve Says:

  Mielenkiintoinen ajatus tuli tästä. Kun olen jo vanhempi ja Kauris, olen suoraviivaisesti käyttänyt tasahuonejärjestelmää tutkiessani oman elämän kautta asioita. Kaloissa 12h on AC ja Alasolmu, menneisyydestä korjattavaa, ensin itseä ja sitten toisia.
  7h Vaaka siellä on asteroideja Ixion ja Poseidon sekä Hera myös Cupido. Viholliset antaneet testejä suoritettavaksi, varsinkin ixion.
  Menneet viholliset 11h Vesimiehessä jossa on Venus, tyttäriä jotka laittaneet koville, mutta hyvän materiaalin elämästä joka on putsattava. Kuvaahan se vanhojen perustusten hajottamista, elävällä vedellä. Mytologiassa kerrotaan Kuninkaasta nimeltä Augeas, joka oli hallitsija joka ei ollut puhdistanut karjansa jätöksiä talleista. Seurauksena tuli rutto joka tuhosi ihmiselämää. Herkules halusi palvella ja puhdistaa saastan, palkkiotta. Herkules meni miettimään ja hän näki Alpheus- ja Peneus- nimiset joet siellä, jolloin hänelle tuli idea miten puhdistaa vanhaa saastaa. Hän käänsi joet menemään kohti talleja ja näin hän sai puhdistettua ne. Kuningas oli luvannut onnistuessaan kymmenenen osan karjastaan ja raivostui kun huomasi Herkuleksen onnistuneen.
  Vesimiehen tarina on siinä että opitaan palvelemaan kanssaihmisiä, siihen auttavat kaikki viholliset ovat ne missä elämäntilanteessa tahansa. Kaikki kuuluu kaikkeen, ei voi oikeastaan yksittäistä asiaa nostaa ylös tai ehkä silloin kun opetellaan ymmärtämään sitä suurta suunnitelmaa jonka pieniä osasia ollaan. Vihollinen = opettaja.
  Lyhykäisesti elämänpituista kokemusta.

 7. Lila Patrikainen Says:

  Minä olen kokenut 12. huoneen sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden huoneeksi, ts. jos tässä huoneessa on paljon planeettoja, voi joutua syrjityksi ja hyljeksityksi rodun, sukupuolen, sukupuolisen suuntautumisen, uskonnon, yhteiskunnallisen aseman yms. asioiden takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: