Pysyvien arvojen Venus

Venus siirtyy tänään 26. marraskuuta kauriiseen iltapäivällä noin puoli kolmelta. Nyt jo, sillä eihän siitä ole kuin hetki, kun tuo rakkauden, ystävyyden, mielihyvän ja arvojen planeetta tuli jousimieheen. Tuosta jousimiehen teemasta emme nyt taida Venuksenkaan osalta ihan vielä päästä eroon, kun merkinvaihto tapahtuu vielä jousimiehen yhdeksännessä huoneessa.

Siirtymäkartta on aika upea Uuden Kuun kartta, jota Venus itse hallitsee kun härkä nousee. Venus saa hyvän tuen toiselta bueno-planeetalta Jupiterilta kulmasta toiseen maamerkkiin. Saturnus on nyt Venuksen hallitsija sen kulkiessa kauriissa, mutta ei se mitään, koska näin saadaan vastavierailu voimakkaan Saturnuksen kanssa ylennysmerkkiin vaakaan. Venus siis hallitsee Saturnusta ja Saturnus Venusta, joten sama vahva henki kuultaa kummastakin. Sitoutuminen ihmissuhteisiin, vastuu suhteissa, toisen ihmisen arvostus, vaatimattomat huomionosoitukset jotka merkitsevät paljon, pitkäaikaisten ystävien tärkeys, rahan säästäminen, rahan arvon nousu, laadukkuuden arvostus.

Tuon ylistyslaulun jälkeen heitetään koko hoito lottomyllyyn ja ravistellaan. Venus tulee neliökulmaan Uranukseen nähden, joten kyllä tässä ajassa vedetään esille tunteisiin, ihmissuhteisiin ja rahaan (nyt vaan esimerkkeinä) liittyviä asioita. Ja äkkiä vedetäänkin! Uranus ravisuttaa niin, että jalat pettävät. Ehkä meistä monilla on tuollaisia vakaita ihmissuhteita, joita joudumme arvioimaan uuden tiedon kautta uudelleen. Ei kannata unohtaa, että Merkurius perääntyy nyt jousimiehessä, ja sen teemoihin sopii nostaa esille ”virheitä”. Vaikka piiloteltuja kuitteja, poistamatta jääneitä rakkausviestejä, sen sellaisia pikkujuttuja, jotka ihmissuhteissa herättävät keskustelua.

Todennäköisesti johdatan teitä kuitenkin harhaan näillä äärimmäisyyksien maalailuillani. Kokonaisuus on miellyttävä, vakaa ja turvallinen. Kohta Suurkolmio aktivoituu uudelleen Venuksen, Jupiterin ja Marsin välillä maamerkeissä, ja samaan porukkaan liittyy tottakai Pluto kauriissa, jota kohden Venus kulkee.

Venuksen ja Pluton yhtymä on tarkka aivan joulukuun alussa, ja tunnelma tiivistyy joulukalenterin ekan luukun avaamista odotellessa etenkin ensi viikon alussa. Venuksen ja Pluton kohtaaminen tuo aikaan skorpionityyppistä käytöstä ihmissuhteisiin. Ehdottomuutta, mustavalkoisuutta, ainutkertaisuutta, ja toisille mahdollisesti mustasukkaisuutta ja omistavuutta. Ehkä kauriissa asioissa pysyy järki mukana; ainakin toivon ettei draamoista tarvitse keltaisen lehdistön revitellä. Raha-asioita ajatellen tuo voisi olla kultakaivoksen löytymisen aikaa, noinniinkuin symbolisesti.

Ihmissuhteidensa kanssa painiskelevat voivat tuumia päivää 18. joulukuuta (sunnuntai) ja kauriin sekä vaa’an asteita 27, sillä tuolloin on kyseessä Venuksen ja Saturnuksen neliö. Tässä on aktiivista vääntöä ja kenties ongelmia, joille on pakko tehdä jotakin. Planeetat kuitenkin pelaavat hyvin yhteen näissä merkeissä, vaikka Saturnus toki vahvempi luu onkin, ja kyseessä ovat rakentavat, pysyvät ja arvokkaat asiat.

Kaikkeen Venuksen toteutumiseen muutoin kurinalaisessa kauriissa on esitettävä varaus 13. joulukuuta ja 21 astetta kaurista saakka, sillä sinne asti Venus pysyy arvaamattomana ja erityisenä OOB planeettana. Venuksen paluutkin ennen tuota astetta ovat luonteeltaan erikoisia, mutta mahdollisesti hyvin lahjakkaita.

Esittelisin mielelläni Saabisen symbolin Venuksen kauriiseen siirtymän kartalle, mutta tähän on syytä suhtautua varauksella. Kartan symboli on Samarialainen nainen tohtori M.E. Jonesin vaikeaselkoisen symboliraamatun mukaan. Tämä on suoraan sanottuna vähän hankala symboli tulkittavaksi, koska Raamatun tuntemukseni ei ole kattava. Samarialainen nainen lienee ollut vähäosainen, ja auttamisestakin tässä voisi olla kyse. Onko Venus kauriissa antelias? Tätä voisimme miettiä. Lisäksi käännöksessä puhutaan omanarvontunnosta, mikä erityisesti kolahtaa kun kyseessä on Venus kauriissa. Meidän on rehellisesti ja valikoimatta kohdattava juuremme ja se mitä sisimmässämme on, ja tätä kautta herättävä uudistumaan. Konkreettisella tasolla kyse voi olla sukujuurien etsimisestä ja tutkimisesta, tai jopa menneiden elämien avautumisesta. Ja jos taloudellisessa mielessä heitin ilmoille kultakaivoksen idean, niin hiukan samasta syvältä ammentamisesta puhutaan symbolissakin. Arvostetaan sisäistä rikkauttamme?

Kauriissa on aina vahvuutta, jota kannattaa Venukseen liittyvissä asioissa hyödyntää. Tämä vajaan kuukauden jakso ennen Joulua voi olla todella kaunista aikaa. Miten sinä toteuttaisit ajan hengen pysyvyyttä, vastuullisuutta ja työnteon teemaa ihmissuhteissasi?

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Pysyvien arvojen Venus”

  1. piia Says:

    Ja nyt mua vasta itkettääkin, ei jaksaisi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: