Hyväksyviä merkkejä eläinradalla

Hyväksyntä ja kritiikki kulkevat astrologiassa polaarimerkeissä kalat-neitsyt. Kalat on se ääripää, missä hyväksytään asiat ja ihmiset sellaisenaan kuin ovat. Toisinaan hyväuskoisesti, toisinaan luottaen korkeimman parempaan tietämykseen, varmaan pohjimmiltaan uskoen että kaikilla on merkityksensä. Neitsyen ääripää lähtee olettamuksesta, ettei mikään oikeastaan ole valmista, vaan kaikki voidaan rutistaa vielä vähän parempaan muottiin. Neitsyt-tyyppi joutuu perustelemaan itselleen järkisyillä, jos jokin juttu voidaan hyväksyä, koska tällainen on poikkeus.

Muillakin merkeillä täytyy olla periaatteensa ja luontevimmat näkemyksensä hyväksyntään. Enkä puhu nyt niinkään Aurinkomerkeistä vaan astrologisista merkeistä yleensä ja niihin liitettävistä ominaisuuksista. Löytyykö toisille merkkipolariteeteille yhtä voimakkaat hyväksynnän ja kritisoinnin perusteet?

Ensimmäisenä minulle tuli mieleen kauris, ja sen vastaparina rapu. Eikös nämä toimi lopultakin aivan samoin kuin neitsyt-kalat? Kauris arvottaa, lajittelee ja arvioi, eikä anna hyväksyntäänsä helposti vaan vasta kovan työn ja yrittämisen jälkeen. Rapu on vaalijamerkki, ja olisi helppo nähdä sen hoivaavan mitä tahansa tarvitsevaa. Saatan olla ihan hakoteillä, mutta ravusta mielikuvani on pyyteettömämpi kuin kauriista, joka mittaa asioita näiden hyödyllisyyden mukaan. Tosin tätä kutsutaan yleensä nätimmin laatutietoisuudeksi.

Kaksosen ja jousimiehen linjalla on jo enemmän hajontaa. Jos ajatellaan tietoa, mihin molemmat merkit liittyvät, niin kaksoset hyväksyvät minkä tahansa tiedon jaettavaksi, oli se sitten resepti tai väitöskirja tai mehevä juoru. Jousimies ei hyväksy, ellei juttu vastaa sen omaa arvomaailmaa, ja antaa kritiikkiä kysymättäkin saarnoissaan. Mutta päteekö sama enää ihmisten kohdalla? Kaksonen on sosiaalinen ja utelias, joten voisi kallistua hyväksyntään. Jousimiestä kehutaan varsin joviaaliksi ja seuralliseksi, mutta valikoiko hän väkensä?

Härän ja skorpionin merkeistä esitän ajattelumalliksi, jonka voitte toiseksi todistaa, että härässä on hiljaista ja lempeää hyväksyntää. Skorpioni on merkeistä se jonka on kaikkein helpointa sanoa ei. Vaatii melkoisen muurin läpäisemistä, että kelpaa skorpionille.

Leijonan ja vesimiehen polariteeteissa alan olla ymmälläni. Rajoitus voi olla ihan omani, sillä näissä merkeissä on paljon sellaista mikä vaatii osaltani opiskelua. Leijona on itse rakkaus ja sydämellisyys, mutta nähdäkseni hänelle on tärkeämpää että hyväksyntä virtaa hänelle päin. Kuinka valmis leijona on hyväksymään toiset, tai asiat ja tapahtumat? Nähdäkseni leijona on hyvin omakohtainen merkki (tulen merkit taitavat olla kaikki) ja hyväksyntä taitaa tulla siitä mitä leijona päättää, vaikka toinen sitten päällään seisoisi (minun niin tekee mieli kirjoittaa, että pieni lahjus saattaisi auttaa, mutta tämä oli tosi ilkeästi sanottu). Entäpä vastaparinsa vesimies, ihmisystävällisyydestään kuuluisa? Mielestäni vesimiehen etäisyys on kuitenkin ihmissuhteissa vahvasti esillä, ja jos hän hyväksyy, se tapahtuu etäältä ja kliinisesti, joten onko sillä lopulta mitään merkitystä. Vesimies on edelleen kiinteä ilman merkki, ja sidoksissa ajatteluunsa, jolloin tämä on ennalta määrätty asenteessa eikä oikeastaan riipu hyväksyttävästä lainkaan. Ja se lahjus tässä kohtaa aivan varmasti pahentaa asiaa. Olen tässä itsekin jääräpää ja katson vesimiestä perinteisen astrologian näkökulmasta, enkä sieltä löydä perusteluja suvaitsevaisuudelle.

Hätäisille oinaille tehtiin nyt karhunpalvelus kun oinas-vaaka pari jäi viimeiseksi. Vastakohtana tuolle edelliselle pohdinnalle, väittäisin että tässä taas kumpikin polariteettipari hyväksyy. Oinas hyväksyy jos se motivoi häntä, eli jos hän innostuu, eli omaehtoisesti. Vaaka hyväksyy, jos se kuuluu hyviin tapoihin tai on maan tapa, tai jos enemmistö sitä vaatii, tai jos hyväksyntä edistää hänen omaa asemaansa.

Teillä täytyy olla paljon vastaanväitettävää, mutta niiden lisäksi heittäisin pohdittavaksi lisäksi sen, miten kukin polaarimerkkipari hakee itselleen hyväksyntää ja kuinka tärkeätä sellainen tälle merkille on? Visainen kysymys!

Avainsanat:

18 vastausta to “Hyväksyviä merkkejä eläinradalla”

 1. Sanna Says:

  Osui ja upposi. Kun kartallani on kauris-neitsyt-skorpioni-vesimies yhdistelmä eikä vastamerkeissä juurikaan mitään. Minun elämäni oppikoulu on oikeasti tulla toimeen vastamerkin edustaman toimintatavan kanssa ja ottaa mukaan niitä piirteitä omaan toimintaan. Onneksi edistyskartta hieman pehmentää tilannetta, mutta tunnustan, että olen joku päivä vielä erakko, ellen ota vastamerkkien tuomaa viestiä vakavasti. Se on sitten eri asia, miten tuolla merkkiyhdistelmälläni sen teen, mutta ainahan sitä voipi yrittää ja toivoa (kuunsolmu leijonassa).

  Tuolla merkkiyhdistelmällä haen hyväksyntää / oikeutusta tekemisilleni puurtamisella, puntaroimisella, varovaisuudella, vastuunkantamisella, pysymällä asioiden takana vaikka tappouhkauksen alaisena ja asioihin etäisyyttä ottamalla. Mutta eihän se maailma niin mene… 🙂 Tunnetta peliin, sanoi jääkiekkovalmentaja finaalissa.

  • Tarja Says:

   Muistin sitten myöhemmin, mitä piti lisätä tuohon juttuun. Nimittäin se, että vastamerkkiä ja sen tapaa reagoida kannattaa joskus tuumia siltä kantilta, voisiko siitä oppia jotakin, ja tätä kautta päästä itsekin paremmin tasapainoon. On se varmaan kovin vaikeata kelkkaansa kääntää, jos painotus on vahvasti jollakin puolella. Ehkei ole syytäkään, jos tiedostaa mitä tekee, ja pärjää sen kanssa?

 2. Emelia Says:

  Olipas taas hauska että otit tämän aiheeksi! Itse olen juuri miettinyt tätä kriittisyyttä ja tullut tulokseen että Jousimies on kuitenkin kriittinen, sillä jos olisi tyytyväinen tiedonjano sammuisi… 🙂

  Itsessäni huomaan kyllä tuon korostuneen kriittisyyden juuri nyt.. AurinkoNeitsyt, NousuJousimies ja AP:n NousuJousimies… 😉

  On yllättävän vaikeaa saada kiinni ja hyväksyä vastamerkkien teemoja… Saattaa tietenkin myös riippua Merkistä, mutta ainakin Akseleissa ne vahvimmat tuntuvat olevan eli Nousu ja Keskitaivas ovat kyllä vahvemmat kuin vastamerkkinsä. ..

 3. Pirjo Says:

  En tiedä onko aina tarkoituksenmukaistakaan hyväksyä kaikkea, pääasia on etä tulee toimeen kaikkien kanssa. Itse vesimiehenä sanon aina että suvaitsen kaikki, vaikka pienien kivien heittelemisen, jos se ei kohdistu toisten vahingoittamiseen. Vesimies, joka on aina edellä aikaansa, on yleensä ongelmissa siinä että toiset hyväksyisivät hänen erikoiset päähänpistonsa. Joka päivä olen tekemisissä vastamerkkini Leijonan kanssa, hyvin on juttuun tultu. Joskus joudun hyväksymään hänen ”ylenkatseensa” ja joskus taas hän minun erikoisuuteni.
  Mutta hyvin olit taas kerran kirjoittanut. On hyvä kun tulee mietittäväksi näitä asioita.
  Vielä omakohtainen toteamus Neitsyen hyväksynnästä, josta sinulla on vastamerkkinä parempaa tietoa, meillä ainakin hän hyväksyy Vesimiehen erikoisuuden, mielestäni todella hyvin. Olisko sitten tuolla muuttuvallamerkillä osuutensa asiaan. Minä ainakin olen sitä mieltä että Vesimiehelle ei toisten hyväksyntä ole mikään kynnyskysymys. Olemme jo uuden asian kimpussa siinä vaiheessa kun joku miettii hyväksyikö meidän ajatukset ja teot. Jokaisella saa olla omat mielipiteet ja kunnioitan niitä, mtta pidän myös oikeutenani pitää omistani kiinni.;))

  • Tarja Says:

   Ihan varmasti Aurinkomerkkitasolla löytyy esimerkkejä puolesta ja vastaan. Tämä merkin olemuksen pohdinta menee vähän yli henkilöistä, on yleistyksiä, joita on taas vaikea esittää ilman esimerkkejä 😉

   Eikö sinusta tuo veskarimainen ja juicemainen ”muualla oon ennenkuin huomaatkaan” tyyli ole sitä etäisyyden ottamista? Jos toinen ruinaa itselleen hyväksyntää niin vesimies tuumaa (lue = päättää) ettei se ole kynnyskysymys, jolloin se ei saisi olla kynnyskysymys myöskään ruinaajalle?

 4. Fiine Says:

  Eräs minun ystävättäreni, joka oli kiinnostunut astrologiasta, kauan kauan aika sitten tulkitsi minua. Huomaa hyvin, että sinulle on Pluto Leijonassa, harkitset tarkkaan kenet päästät lähelle tai edes kenen kanssa juttelet. Leijona valitsee kuulemma tarkkaan ketkä hän ottaa laumaansa. Kerroin hänelle asian olevan, niin että kun minä luulen tietäväni jo heti ensimmäisistä sanoista tai ropan kielestä kuka haluaa jatkaa jutustelua kanssani. Ajattelin, että haluanko minä sitten aina jotain pysyvämpää, kun alku sanat jo minusta heti kertovat tuleeko näin käymään. Vai oisko niin, ettei tämä syvissä mudissa elävä skorpioni jaksa vain jokaisen vastaantulevan kanssa huiskutella niitä näitä aurinkoisia säitä. Eikä Pluto Leijonalla olisi mitään tekemistä tämän asian kanssa.

 5. Fiine Says:

  Lisää tähän vievä, kun olin kerran myymässä eräässä vaatetusliikkeessä, niin omistaja moitti kun olen niin arka. Kun asiakas tulee liikkeeseen, sinun on heti kysyttävä, voitko olla avuksi. Minä en voinut näin tehdä, kun luulin aina tietäväni kuka haluaa vain omissa oloissaan katsella ensin katsella ja kääntyy puoleeni jos on tarvis. Tämä oli hyvä paikka testata omia luulojani, kun oli tehtävä niin kuin omistaja käski. Ja huomasin olevani aina oikeassa asiakkaiden suhteen.

 6. Ilkka V Says:

  Kiitos Tarja! Jälleen kerran tosi hyvä kirjoitus 😀

  Kommentoin omista kokemuksistani tuota Leijona-Vesimies paria, jonka kerroit olevan itsellesi hieman hukassa. Olen aurinko-Leijona, nouseva Rapu, ja omaan vahvan Neitsyt-painotuksen (Kuu, Venus, Uranus, Pluto kaikki Neitsyessä, lisäksi Merkurius Leijonan viime asteella) ja Mars-Vaaka.

  Koen hyväksynnän ehdottomasti kuuluvan Leijonan merkkiin, mutta niin, että kaiken pitää tapahtua molemminpuolisesti. Jos siis Leijona osoittaa vastapuolelle arvostusta ja hyväksyntää (mikä lähtökohtaisesti pitää paikkaansa), hän odottaa saavansa saman itselleen takaisin. Kyse ei siis ole lahjuksesta, vaan tasapuolisuudesta ja molemminpuolisesta arvostuksesta. Se, palautuuko hyvä takaisin annetulla tasolla vai vielä suurempana hyvänä ;D on sinänsä sivuseikka – pääasia on, että arvostus on olemassa molemmissa osapuolissa ja että sitä myös osoitetaan.

  Omalla kohdallani, ehkä Neitsyt-painotuksen seurauksena ja nousevana Rapuna, reagoin terävästi etenkin niihin ihmisiin, joiden suhtautuminen allekirjoittaneeseen jostain syystä muuttuu (”huono päivä”; ”ketutus päällä”, ”whatever”). Hieman aikaa jaksan asiaa seurata, mutta jos whateveriä seuraa toinen ja kolmas, niin sitten herää kysymys mistä on kysymys.

  Rapu-puoleni on äärimmäisen herkkä aistimaan vastapuolen tunnemuutokset eli siinä vaiheessa, kun tanssin vastapuoli ”vaihtaa kesken kappaleen varoittamatta askeleen tangosta humppaan” ja talloo piikkareilaan Leijona-Ravun varpaille, niin tilanne on pilattu. Neitsyt-painotus alkaa tavallista tarkemmin hakea vastapuolen kommunikaatiosta ja käyttäytymisestä kyseenalaisia puolia ja – trust me – niitä löytyy! ;D Jostain syystä aurinkomerkeistä etenkin Kaksoset ja Kalat ovat viime vuosina onnistuneet minussa näitä reaktioita herättelemään.

  Mars-Vaakana pamautan näissä tilanteissa hyvin harvoin vastapuoltani sanan säilällä (enkä koskaan fyysisesti), mutta ikiroudan jäädyttäessä ihmissuhteen, on useimmiten kaikki hukassa. Sitä routaa ei pelkällä ”tekohengityksellä” sulateta, vaan mikäli niin halutaan, on vastapuolen yksiselitteisesti osoitettava halunsa rauhantilan ja kunnioituksen palauttamiseen. Ja SE on todella haastava tehtävä.

  Leijonan ylpeys, you know… ;D

  • Tarja Says:

   Paljon kiitoksia! Tuo oli todella avaavaa. Tottakai leijonan kohdalla on kyse arvostuksesta. Erittäin hyvin kuvattu myös tuo rapu-leijona yhdistelmän ”nättinokkaisuus”. Ovat molemmat merkkeinä erittäin herkkiksiä.

   Kaloilla ja leijonilla on kvinkunssikulman kautta sokeita pisteitä toisissaan, joissakin olosuhteissa voi olla hyvin toisiaan ymmärtämätön pari. Joskus kvinkunssi voi tarjota läpimurron. Tämä on yleistystä; henkilöiden kohdalla jokainen valitsee itse kannattaako yrittää.

   • Ilkka V Says:

    😀 Tosi hienoa että onnistuin osaltani avaamaan sinulle Leijonan sielunmaisemaa!

    Mitä Kalat-Leijona kvinkunssiin tulee, niin aivan oikeassa olet: ”vikoja” ja ymmärtämättömyyttä on varmasti niin sysissä kuin sepissäkin, ja oikein- ja väärinymmärrysten yhteistuloksena määräytyy loppujenlopuksi se, haluaako ymmärryksen yrittämistä jatkaa.

 7. Metsätonttu Says:

  Itselläni ei ole Kaurista, Au-Rapu kylläkin. Ja tuon Kauris-Rapu-asetelman olen nähnyt niin monin tavoin pelaavan mainiosti minun ja edesmenneen Kauris- mieheni välillä (hyvä avioliitto). Keskustelumme kävi usein tähän suuntaan.
  Kauris: – On siinä heikko nainen, kun sortuu toisen syliin tuosta vain.
  Rapu:- Voitko sinä noin sanoa, jos mies on valtavan vetovoimainen, esim. kuin sinä.
  Kauris: – Pitäis naisen ajatella kuitenkin lapsiaankin.
  Rapu: – Mutta kun rakkaus on niin sokeaa ja voimakasta. Tiedät itse, kuinka siinä tuntee elävänsä.
  Kauris: – No enhän minä asianlaitaa ihan tiedä.
  Rapu: – Siltikin, nainen voi olla hyvin rohkea, uskaltaa elää.

  Mieheni joskus sanoi, että häntä ärsyttää, kun aina olen puolustelemassa, mutta usein minä ’voitin’.

  (Tähän se silmäniskunaama!)

 8. Sirkku Says:

  Tuli vaan mieleen,että toimivatkohan nuo akseleiden vastamerkit nimensä mukaisesti vastamerkkeinä, eli himmentävät vastakkaisten merkkien tehoa? En ole niin säntillinen kuin Neitsyt askendentillani, koska Kalat siellä vastapäätä on jotain avan muuta? Enkä ole niin maanläheinen ja lempeä kuin Härkä MC:llä antaa ymmärtää, koska Skorpioni siellä vastapäätä vaatii minua olemaan ihan muuta?

  • Tarja Says:

   Sanoisin että kyse ei ole himmentämisestä. Eläinradan merkkejä on hyvä oppia ajattelemaan polaarimerkkeinä, jotka ovat kuin näkymättömällä langalla kiinni toisissaan. Ei ole toista ilman toista. Vaikka ääripäissä mennään todellakin vastakkaisuuksiin, niin merkkien väliltä löytyy aina jokin yhteinen nimittäjä. Ne kuuluvat aina samaan laatuun (johtava, kiinteä tai muuttuva). Esimerkiksi niin, että nousuneitsyt viestii itsestään osaavaa, järkevää ja asiallista kuvaa. Se houkuttaa luokseen (desc:lle) ilmapäitä, tuulitukkia, taivaanrannanmaalareita sun muita huollettavia, jotka samalla osoittavat käytöksellään nousuneitsyelle, että elämästä ei huku vaikka ei niin pingotakaan.

   • Sirkku Says:

    ”Ilmapäitä ja tuulitukkia”…hih!

    Olet varmastikin oikeassa. Vastakohdat kouluttavat toisiaan.

 9. Siru Says:

  Ilkka V:n tapaan täällä myös ylpeä, muita arvostava, sydämellinen ja hitusen myös vastakaikua odottava aurinko-merkurius jellona. Nousevana Vesimiehenä en periaatteessa piittaa paljoakaan muiden mielipiteistä, mutta epäoikeudenmukaisuutta ja muiden poljentaa (humaani ja ihmisystävällinen todellakin) en voi sietää missään muodoissa. Kuu nousulla (vaikka kylmässä ja kalseassa vesimiehessä sitten onkin) tuo tarvittavaa tunnetta peliin, ehkä liikaakin aistii muiden mielenliikkeitä. Neitsyttä on kyllä täälläkin paljon ja myös minun Mars Vaa’assa. Sanansäilä ei aina lennä, mutta kirjoitettuna ja painettuna tekstinä usein uppoaa. Kilttihän se on eikä halua muita vahingoittaa, mutta puolustaessa oikeuksiaan tai heikompiaan … leijona on irti. Osuva kuvaus Ilkalta siitä ikiroudastakin ;D

  Kyl tää Tarjan blogi on silti ihan pop – paras 😉
  tv. ylpeä leijona

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: