Edistyskartan perääntyvä Venus

Kalastelu kannattaa. Kyselin Facebookin Taikasivulla mistä te olette kiinnostuneet, ja sain muutamia hyviä vastauksia. Korvan taakse tarttui eniten tämä perääntyvien planeettojen probleema edistyskartalla, ja katson sitä nyt aluksi Venuksen näkökulmasta, koska juuri tätä planeettaa aihe koski.

Edistyskartan Venuksen kulku on riippuvainen oman syntymäkartan Venuksen kulun vaiheesta. Esimerkiksi omalla kartallani Venus oli kääntynyt etenemään juuri pikkuista ennen syntymääni (Lucky me?) ja siksi se jatkaa etenemistään koko vaelluksensa edistettynäkin. Pikkutytölläni Venus on syntymäkartalla perääntyvänä, mutta se tulee edistettynä oikenemaan vähän yli parikymppisenä. Riippuu siis siitä, kuinka lähellä tai kaukana Venuksen perääntymisvaihe on ollut syntymän hetkellä, tuleeko omalle kohdalle ollenkaan edistettynä perääntyvää Venusta, tai milloin se tulee. Jos Venus kääntyy edistyskartalla, on se minun käsitykseni mukaan perääntyvänä reilut 40 vuotta. Venuksen perääntymisen jakso ei paljoa vaihtele, vaan se pysyy planeetan säännöllisen kierron vuoksi hyvin samantapaisena. Tästä johtuen jos Venus kääntyy edistyskartalla myöhäisessä keski-iässä, hyvin epätodennäköisesti enää on elossa todistamassa sen kulkusuunnan oikenemista.

Se miten suunnan kääntyminen vaikuttaa, on jossain määrin riippuvainen oman kartan Venuksesta, sen merkkisijainnista ja kulmista ja asemasta kartalla. Kärjistettynä esimerkkinä, että jos Venus kääntyy kaksosen tai vaa’an merkissä, jotka ovat ulospäin suuntaavia ja iloisia merkkejä Venukselle, voi suunnan vaihtuminen olla varsin dramaattinen ja elämää syvältä muuttava tapahtuma. Jos käännös taas tapahtuu esimerkiksi skorpionissa tai kauriissa, joissa on jo valmiiksi varauksellisuutta ja sisäänpäin kääntyneisyyttä, ei muutos käytöksen tasolla ole välttämättä niin kovin huomattava. Mutta nämä ovat karkeita yleistyksiä, joita koko kartan kokonaisuus aina muokkaa.

Venuksen suunnan kääntyminen tuo muutoksen omassa sisäisessä asenteessa sosiaalisuuteen, ystävyyden teemaan, asenteisiin ja katsantokantoihin. Käännöksestä seuraa huomion kohdistuksen muutos, esimerkiksi siten että jos aikaisemmin parisuhde on tuntunut itsestäänselvältä ja sujunut ongelmitta, käännöksen jälkeen alkaa kyseenalaistaa uudenlaisia asioita eikä pidä suhdettaan itsestäänselvyytenä. Oma asenne muuttuu hienovaraisesti ja vähitellen, eikä mitään ratkaisevaa tapahdu yhdessä yössä.

Se miten me ajattelemme transiittina perääntyvästä Venuksesta, ei päde yksi yhteen edistyskartan perääntyvään Venukseen. Tämä jälkimmäinen koskettaa enemmän sisäisiä tuntojamme eikä niinkään ulkoisia tapahtumia. On silti mahdollista, että tapahtuu myös sellaisia asioita, joissa on yhtenevyyttä ajassa perääntyvän Venuksen teemoihin, kuten esimerkiksi että elämään tulee joku menneisyyden tärkeä henkilö, jonka kautta joutuu miettimään tätä ihmissuhdetta uudelleen.

Edistyskartalla Venuksen kulussa todella ratkaisevaa on se jakso, jolloin Venus on pysähtyneenä ja tekee käännöstään. Katselin erään ystävän progekartoilta, että hänellä tuo pysähdyksen aika oli kestänyt miltei 17 kuukautta. Tämä tarkoittaa siis ajanjaksoa, jolloin Venus on samassa asteessa ja kaariminuutissa ennen kuin lähtee perääntymään. Tämä on se voimakkain muutosjakso, jolloin sisin käy myllerrystä siirtymässä toisenlaiseen moodiin, ja elämässä on kaikkein suurin mahdollisuus tulla eteen tuohon kääntyvään planeettaan liittyviä tapahtumia. Tämä noin puolentoistavuoden jakso nostaa Venuksen teemat esille korostuneesti, ja tällöin alkaa se oman arvomaailman tarkistus, ihmissuhteiden tarkoituksen ja laadun kysely, oman sosiaalisuuden luonteen muuttuminen ja esimerkiksi muutokset mielihyvän tarpeessa. Joku voi alkaa kieltää itseltään nautinnon, toinen voi sortua lohtusyömiseen.

Koska Venuksen kääntymisen jakso on pitkä, ei tämä tarkoita että kaikki nuo kuukaudet olisivat yhtä kurjuutta tai dramatiikkaa. Prosessi on pitkä ja liukuva, ja todennäköisesti riippuu paljon oman kartan Venuksesta ja ikävaiheesta milloin muutos kohdataan, miten kukin näitä asioita käy läpi. En ole tätä päässyt omakohtaisesti tutkimaan, mutta olettaisin, että esimerkiksi transiitit tällaisena aikana saattavat laukaista sisäisen työn käynnistymisen. Esimerkiksi siten, että jos transiittina Venus kääntyy perääntymään, voi tämä resonoida yllättävän voimakkaasti omaan tilanteeseen, vaikken tr. Venus edes perääntyisi erityisen hankalasti omaan karttaan nähden. Eikä ihmisellä olekaan sellaista aikaa, ettei jokin transiitti omaan karttaan olisi aktiivinen, aina on jotakin meneillään, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hyvin ympäripyöreästihän tämä on selitetty, mutta en voi muutakaan, koska kokonaisuus on ratkaiseva. Jokin toinen transiitti voi yhtä hyvin viedä huomiota Venuksen kääntymisestä. Esimerkiksi jos Uranus seikkailee Keskitaivaallasi samaan aikaan, voi elämässä tapahtua niin paljon, ettei ehdi kuunnella sisäisiä liikahduksiaan kovin paljoa.

Perääntymään kääntyneen Venuksen teemoista on listattu esimerkiksi eristäytymisen kokemuksia, että haluaa itse karttaa sosiaalisia tilanteita ja kanssakäymistä, eli muuttuu varauksellisemmaksi. Joku on kokenut hylkäämisen tuntoja tai itsensä laiminlyödyksi. Sosiaalinen kanssakäyminen ei vaan suju niin vaivattomasti kuin ennen. Parisuhteeseen liittyviä asioita voi pyöriä mielessä tavallista enemmän, esimerkiksi ilmiö että näkee kaikki muut tekemässä asioita pariskuntina, mutta itse kokee jäävänsä tällaisesta paitsi. Ystävänpäivän vietto voi tuntua tosi teennäiseltä ja kaupalliselta hömpötykseltä. Joku punnitsee ihmissuhteitaan ja käy hiukan samantapaisia vaiheita läpi kuin Pluton transiiteissa Venukselle.

Koska perääntymisen jakso on tosiaan hirmuisen pitkä Venuksen kohdalla, heikentyvät nuo puolentoista vuoden kiivaimmat tuntemukset vähitellen. Perääntymiseen sopeudutaan, ja sisäisempää, arvioivampaa ja kyseenalaistavampaa Venustaan oppii käyttämään luontevammin. Elämä ei enää ole yhtä pelkoa ihmissuhteen päättymisestä, tai toisen kiintymyksen pakonomaista varmistelua. Haikuja käydyistä prosesseista varmasti jää selkärankaan, ja ne voivat alitajuisesti muistuttaa olemassaolostaan pienellä epävarmuudella ihmissuhteissa.

Tässä oli vain puolikas tarina Venuksesta, ja joskus jatko-osassa täytyy käydä läpi, mitä silloin tapahtuu kun edistyskartan perääntyvä Venus kääntyy etenemään. Keskitytään nyt pohtimaan perääntyvää Venusta; toivon että lisäätte kommentteihin omakohtaisia kokemuksia ja näkemyksiänne tähän harvoin esille nostettuun aiheeseen.

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Edistyskartan perääntyvä Venus”

 1. Mateve Says:

  Johan laitoit miettimään…
  5 pv syntymäni jälkeen Venus R
  7pv syntymäni jälkeen isä kuoli
  siis lapseni jotka ovat syntyneet Venuksen R aikana kaikki, opettajia
  kun Venus R päättyi olin 46 vuotias ja samana vuonna ihmettelin miksi olin mennyt naimisiin mieheni kanssa.
  Siis progressiivinenhan on 1pv on 1vuosi??
  Venuksen R siis kesti 42 vuotta, olenkohan nyt ymmärtänyt oikein.
  Tämä on asia johon en ole niin paljon syventynyt, mutta tälläkin on oma tarkoituksensa oli se nyt miten ymmärretty mutta kyllä valaiseva.
  Kiitos Mateve

  • Tarja Says:

   Jos en nyt ihan pielessä ole, Venuksen progressiot ei mene ihan yksi yhteen aste ja vuosi; näin on Solar Arc:ssa eli Aurinkokaaressa. Suuntaa antavasti kuitenkin. Kyllä näistä kartoista voi löytyä isojakin oivalluksia; kaikki ei sittenkään taida olla selitettävissä vain transiiteilla?

 2. meppe Says:

  Proge Venus pysähtyi härässä 1999, jolloin myös proge Mars oli ollut yhtymässä proge Venukseen pari kk aiemmin, molemmat semisekstiilissä proge Aurinkoon oinaassa, joka oli yhtymässä nat Venukseeni. Pysähtyneisyyden aikaa en huomannut. Peruutuksen aika 2000-2008 koin itseni yksinäiseksi, kuin olisi kivirekeä vetänyt. Kun proge R Venus siirtyi härästä oinaaseen 2008 erosin, Kun proge R Venus 2009 oli sekstiilissä nat DC kolmio nat AC, ymmärsin, että minulta oli huijattu omaisuuteni ja että minun tulee päästää siitä irti. 2014 proge R Venus tulee oppositioon nat Saturnuksen kanssa ja 2020 oppositioon nat Neptunuksen kanssa – sitä odotellessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: