Taikablogi palaa

kirjaltaaTaikablogissa vaihtuu ajanjakso kun tänään sunnuntaina 24. helmikuuta blogi saa ihkaoman Auringon paluunsa noin yhdeltätoista aamupäivällä. Paluukarttojen katsominen on minulle joka kerta uuden oppimista, sillä näissä kartoissa ei olla minun mukavuusalueellani sitten ollenkaan. Tulkitsen Auringonpaluut omaan tyyliini enkä näköjään siten, miten oikeasti pitäisi. Kun näin tehdään, minä annan teille vaihtoehdon pohdittavaksi, ja te voitte sitten korjata miten se oikeasti pitäisi ymmärtää.

Blogin paluukartalla on paljon tavaraa. Mihin huomio ensimmäisenä kiinnittyy? Yhdennentoista huoneen painotukseen? Näin ainakin minä katsoin. Yhteisöjen ja porukoiden alue on ihan parasta aluetta tehdä yhteistyötä. Astrologiassa se katsotaan muutoinkin kartan suopeimmaksi huoneeksi. Toiveet voivat käydä toteen ja haaveitaan pääsee toteuttamaan?

APtaikablogi13

Kuu pääsee herkullisesti omaan huoneeseensa ja Kuu on myös kartan nousun (ravussa) hallitsija, joten se on olennainen tekijä. Astrologisten tilastojen ja listausten valossa Kuun asema on surkuhupaisa. Se ei saa leijonan merkissä mistään tukea, on siis peregriinissä tilassa, ja kulmatkin ovat aika kimurantit. Mutta kun perinteisessä astrologiassa lasketaan vahvuuksia, Kuusta tulee kartan Almuten. Vahva planeetta kiperässä paikassa. Miten tällainen voisi näkyä käytännössä? Jos ajatellaan blogin minuuden esilläoloa, silloin kai jäljet johtaisivat kirjoittajan sylttytehtaalle.

Kuu on hullun Kuun neitsytvaiheessa. Sellainen on minulla henk koht usein näyttäytynyt tärkeissä tosipaikan ratkaisuissa. Joko ponnistelu ja hereilläolo näkyy paineina kasvaa paremmaksi blogiksi, tai sitten kirjoittaja täällä kiskoo loputkin hiukset päästään. Kuu on myös neliössä Kuunsolmuihin, mikä viittaisi suunnan tarkistuksen paikkaan. Onko blogilla edes olemassa mitään suuntaa enää, kun kirjoituksia on ilmaantunut jo pitkään suht tasaiseen tahtiin? Onko kaikki jo saavutettu?

Kartta on malliltaan Roiskekartta ja auts miten se sattuukin osuvan kohdilleen Taikablogiin. Sattumanvaraisuus, ilman juonta oleminen, hajanaisuus, ristiriitaisuus ja epäsäännöllisyys. Minä olen väittänyt roiskekarttaa enemmän epäsosiaaliseksi kuin sosiaaliseksi, mutta mahtaisiko 11. huoneen paino tässä auttaa?

Mercury_retrogradeJa tottakai paluukartalla ovat perääntyvät Merkurius ja Saturnus. Kirjoittamista ja itsekuria ajatellen näissä voisi olla positiivistakin antia. Tiedän kokemuksesta, että tuollainen asetelma Merkurius kaloissa ja Jupiter kaksosissa (vastavierailu) on kirjoittamista ajatellen runsaanpuoleinen, mutta tulos ei taida olla mitään parasta A-ryhmää vaan kokeilevaa, muuntuvaa, polveilevaa ja asian sivusta.

Kartalla on melkoisen osoitteleva Suurkolmio, jossa huippuna ovat Aurinko ja Chiron, alaoikealla Saturnus Vertexillä ja kolmantena sakarana nousu ravussa. Tunteissa sujuvasti ilmenevään energiaan kytkeytyvät yhteen minuus (kaloissa vaihtoehtoisuus, empaattisuus jne), auttaminen ja ennustaminen, rakenteen tiukkuus ja työ toisten ihmisten parissa, sekä pulppuileva asenne missä mennään tuulien mukaan. Onhan teillä tästä kuviosta paljon sanottavaa? Kaipaan toisia näkökulmia etten jymähdä omaani liiaksi kiinni.

puolitoistaneliöKuun haastavat kulmat tuntuvat enteilevän tiukkoja paikkoja. Puolitoistaneliö Uranukselle, mikä Kuun tavoin on herroiksi omassa huoneessaan (sivuhuomautus että myös minulle henk koht Auringon paluussani tuli nyt hyvin keskeinen Uranus). Kulmien häiriköksi ristitty, räjähtävä puolitoistaneliö huomionkipeän Kuun ja yhteisöä edustavan Uranuksen välillä? Lisäherkkuina kvinkunssit retrolle Merkuriukselle ja Marsille, ja tottakai vähän tarkempana Marsille, että kauhun tasapaino säilyisi. Saattaa olla, että kirjoittajan ja kommentoijien näkemys ei aina ihan kohtaa. Olisiko sekään silti maailmanloppu? Näkökulmia riittää, ja varsinkin astrologiassa.

Kartan tarkin kulma tulee Merkuriuksen kolmiosta Kuunsolmulle, ja Uranuksen neliöstä nousulle. Venus ja Saturnus ovat samassa avaruudellisessa tasossa eli paralleelissa, ja Venushan on myös Saturnuksen hallitsema ja sijaitsee sen huoneessa.

Se miksi minä huokailin ja päivittelin ja taivastelin tämän paluun nähtyäni, on kartan rakenteessa. Nousu ja MC ovat likimain samoissa kohdin kuin yritys-Taian kartalla. Blogi siis nivoutuisi jotenkin tähän suuntaan? Toisaalta ihme olisi, jos useimmat asiakkaani eivät löytäisi minua blogin kautta, koska en ole enää vuosiin mainostanut Taikaa lehdissä enkä ole käynyt missään messuillakaan. Olen koettanut pitää yrityksen ja blogin erillään, mutta mahtaako enää onnistua yhtä hyvin tämän paluun aikana.

Suhteessa blogin omaan alkukarttaan paluun nousu ravussa tulee kymppihuoneeseen, lähelle blogin omaa rapu-Kuuta (11. huoneessa), ja paluun MC viidenteen huoneeseen blogin Vertexin tuntumaan vesimiehessä. Venus veskarin lopussa tulee planeettakontakteissa lähimmäksi ”juurikartan” Neptunuksen ja Chironin yhtymää. Minä en oikeastaan lainkaan katso paluukartan planeettojen kulmia syntymäkarttaan, teen tässä todennäköisesti väärin, mutta tyylinäni on keskittyä enemmän pelkkään paluukarttaan.

Minkähänlaisia juttuja tämän paluukartan alla tullaan kirjoittamaan? Miten te tulkitsisitte Pluton ja Jupiterin tällä kartalla? Mihin suuntaan blogi on menossa ja kasvamassa? Onnistuisiko Taikablogi jotenkin lisäämään astroharrastajien yhteisöllisyyttä – Uranus on ainakin mukavasti esillä?

lahjuksiaAjattelin että blogin synttäreiden viettoa voitaisiin jatkaa vähän myöhemällä tulevalla viikolla kun parit ajankohtaiset taivaan tapahtumat on saatu katsottua alta pois. Vaan millaisissa merkeissä? Haluaisitteko että palataan johonkin tiettyyn aiemmin esillä olleeseen aiheeseen? Haluaisitteko itsellenne karttoja jostakin, esimerkiksi planeettojen paluista, Draconic karttoja tai Draconic Auringon paluun kartan, edistyskartan, oman vaihtoehtoisen Auringonpaluun (nousulle) tai prekessoidun Auringonpaluun? Tulkintoja en ikävä kyllä pysty lupaamaan ilmaiseksi, sillä tähän aikani ei mitenkään riitä. Juhliminen sen sijaan sopisi kun omassakin paluussani nousu tuli leijonaan, kuten tämä blogin Kuu.

Avainsanat: , , , ,

3 vastausta to “Taikablogi palaa”

  1. Sini Says:

    Onnea Taikablogille!
    Itse en Auringonpaluita osaa yhtään tulkita, joten kiitos tästä, jospa jotakin tästä oppisin.
    Ja kaikki aiheet kiinnostavat! Itselle on tulossa Auringonpaluussa Oinas nousulle ( ei ole ollut aiemmin), joka osuu radix kartan 5. huoneeseen ja neliöi Aurinkoa, mitä saattaisi merkitä?

    • Tarja Says:

      Oinasvuosi on meillä tosi harvinainen, itselläni ei ole tainnut ikinä olla. Siihen voisi liittyä teemoja kuten minä itse, uudet alut, rohkeus, yrittäjyys, kilpailu. Kannattaa tutkia miten Mars, nousun hallitsija, on kartalle sijoittunut. Vuosi saattaisi olla esim minuuden esilletuomista.

  2. Tarja Says:

    Olinpa pönttö ja tumppu kun en ole katsonut ollenkaan Ajan herraa blogille! Nyt on määräämässä Jupiter. Tulkinta menee aina vaan monimutkaisemmaksi tästä tiedosta. Enkeli olkapäällä -ilmiö?

Jätä kommentti