Joulu, erilainen Joulu on meillä

vkl-joulu16Joulunajan planeettaenergioiden keskiössä yllättää Uranus – millä tavalla kunkin pyhissä, sitä on mahdoton ennustella. Uranus on vaikuttavin ja voimakkain tekijä ajanlaadussa, koska sen pysähtymisen ja käännöksen aika on pian. Katsojan silmästä riippuu miten pitkäksi haluaa pysähdyksen ajan tulkita, eikä tästä ole astrologian piirissä yhtä ja ainoata käytäntöä, vaan monenlaisten näkemysten kirjo (ja siksi ei ole ainakaan astropiirejä yhdistävää ja tukevaa tuomita jonkun toisen tulkinnan tapaa). Minulla on ollut jo kauan tapana katsoa planeetan pysähdys siksi ajaksi, minkä se viettää samalla asteella ja kaariminuutilla kuin missä varsinainen eksakti käännöksen kohta on. Hitaan ulkoplaneetan ollessa kyseessä tämä varsinkin tuntuu luontevalta, koska meidän olisi hyvin vaikea huomata liikettä enää tässä vaiheessa Maasta katsottuna. Uranus tulee pysähdyksensä kohtaan aattoiltana varttia yli kahdeksalta. Toivottavasti pukit ovat ennättäneet yllättää jo sitä ennen. Vitsi vaan, tokihan Uranuksen sähköistävä, erilaisuutta esiin pyöräyttävä energia on ollut olemassa jo ennen tuota kellonlyömää.

Jupiterin ja Uranuksen vastakkaisuus huipentuu Tapaninpäivän iltana ja on vahvimmillaan iltakuudesta kymmeneen. Mutta tämäkin planeettasyklin tärkeä kohta on ollut ajassa esillä jo kauan, ja jatkuu vielä useita päiviä ensi vuoden puolelle. Voi olla hyvä tarkkailla kuinka suuressa määrin vastaplaneettojen uudistava voima purkautuu ulos Pluton kautta, koska Pluto on suurinpiirtein neliökulmassa. Jupiter ja Uranus ovat tietämiseen liittyviä taivaan tekijöitä, ja esimerkiksi syklin alussa (yhtymässä) kaipailin kovasti mullistavia teknisiä keksintöjä (tapahtui kaloissa 2010-11). Ei tämä välttämättä ole sen kummempaa kuin uudenlainen näkökulma olemassaoleviin asioihin, mutta kärjistettynä voi olla kapinallinen tekijä. Pluto voi esitellä tietämistä varsin rajulla tavalla.

Ajassa on kenties hämmentäviksi tulkittavia tekijöitä tietämisen vastapainoksi. Mars kaloissa alasolmulla on arveluttava sijainti, ja tekojen suhteen olisi hyvä kysyä itseltään miksi, ja perustella itselleen valintansa. Sinänsä Marsia kaloissa en mielelläni tulkitsisi kielteisesti (vaikka joku tästä älähtää että on oma lehmä ojassa): voi valita toiminnan kohteeksi ja tyyliksi hyväntekemisen, myötätunnon tai taiteen. Toinen huomiokykyä altistava seikka on se Merkuriuksen retro, vaikka joulunajan edetessä pääseekin hieman etäämmälle Pluton aktiivisimmasta painostuksesta. Jos mietteet ovat syvällä limbisissä kerroksissa, saattaa joku arkinen muistaminen jäädä vähemmälle. Syytetään pilke silmäkulmassa Merkuriusta kun poltamme piparit.

Ajassa on arkisella tasolla mahdollisesti kahdenlaista trendiä, jotka saattavat eri muodoissaan ilmetä ihan kaikkien ”normijuhlassa”. Meillä on tarve pitää asiat tiukasti hanskassa, että kaikki sujuisi siten kuin näkemykseemme sopii, eikä tämä ole välttämättä ollenkaan itsekkyyttä. Kuu siirtyy skorpioniin perjantaina puoli viiden maissa iltapäivällä, ja tunnelman mahdollisuudet ovat monenlaiset kuten ihan kaikkien merkkien alla: draamanhakuisesta ehdottomuudesta kontrollifriikkiyteen, mutta ehkä suuntaamme sinne oman sisimmän ydintä kohti näin vähenevän kuunkierron kohdassa luontevimmin. Toinen trendi saattaa olla iloinen ja seurallinen: Venus on mainioissa kulmissa Jupiterille ja Uranukselle. Jos olisimme avoimia ja antaisimme ihmisten yllättää positiivisesti.

vkl-joulu-16Kuulla on jokaisen merkin ylityksessä yleensä loppua kohti tultaessa lepohetki, jolloin Kuu ei enää käy pääaspektissa muihin planeettoihin tai Aurinkoon. Tätä ilmiötä kutsutaan tyhjän päällä kulkevaksi Kuuksi tai kurssittomaksi Kuuksi. Näiden odottelun tuntien aikana on parasta rentoutua, levätä tai saattaa loppuun jo aloitettuja asioita, mutta ei aloittaa mitään sellaista uutta mille toivoo kasvua ja jatkuvuutta. Skorpionissa kulkiessaan Kuun viimeinen kulma on mukavan aktiivinen kosketus Venukselle sunnuntaina aamupäivällä noin puoli kymmeneltä. Koska planeetat matkaavat merkeissään taas siten, ettei sopivan kulman päässä ole ketään merkin loppuasteilla, jää Kuu ilman tukea. Kurssittomuuden aika päättyy Kuun mennessä jousimieheen tapaninpäivän, maanantain, aamuyöllä viiden jälkeen. Kuun tyhjä kulku antaa hyvää tasapainoa, ettei pysähtyvä Uranus hermostuta liikaa.

Joulunvieton juhlavimmat tunnelmat saattaisivat löytyä sopivasti ilta-ajoista. Riippuen luonnollisesti asuinseudusta, leijonan upea merkki on pitkään nousussa juuri juhlintojen primetime hetkillä, esimerkiksi aattoiltana noin puoli kuudesta lähemmäksi ysiä illalla. Ja kun Venus kulkee vastapäisessä merkissä, se asettuu loistamaan omalle alueelleen (seiskahuoneeseen jossakin vaiheessa iltaa). Mukavia jouluisia päiviä kaikille!

Avainsanat:

4 vastausta to “Joulu, erilainen Joulu on meillä”

 1. Sanna Says:

  Hyvää Joulua!

 2. Tommi Says:

  Minultakin rauhallista joulua. Varsin mainiot aspektit mielestäni tälle viikonlopulle kuitenkin saatiin. Skorpioni-kuun syvällisen monimutkaisesta pohjavireestä huolimatta.

  • Tarja Says:

   Nyt kun joulunaika on enimmäkseen vietetty, on täälläkin ollut yllättävän rauhaisat tunnelmat, pahempaa vääntöä pelkäsin. Saattaa olla että jotakin pohjavirettä jäi minulta huomaamatta 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: