Lissun karmiset liitot

Kuunsolmut toimivat merkittävänä tekijänä ihmissuhteissa. Jos solmut ovat samansuuntaiset, vaikka vain merkkitasolla, ne osoittavat yhteistä polkua elämässä. Solmut voivat olla keskenään vastapäinkin, siis aivan solmussa, ja tällaisessa umpisolmussa voi olla jo karmallista painolastia. Merkittäväksi suhde muuttuu, jos solmuille tulee toisen planeettoja tai akseleita.

Elizabeth Taylorin monista avioliitoista saamme yllin kyllin materiaalia solmujen, karmisten ja merkittävien suhteiden tarkasteluun. Paljastuisiko solmujen kytkentöjen kautta, kuka oli todella Lissun elämän mies?

Ensimmäinen avioliitto miljoonaperijä Nicky Hiltonin kanssa osoittautui katastrofiksi, vaikka häiden aikaan Taylorilla oli Jupiterin transiitti Auringolla. Hiltonin kartalla on voimakas Auringon, Pluton ja Kuunsolmun yhteenliittymä, johon osuu Taylorin Juno asteroidi, juuri se tärkeä avioliiton symboli. Hiltonin Juno osuu myös tärkeään kohtaan Taylorin karttaa – syntymää edeltäneen pimennyksen herkistämän asteen läheisyyteen. Liitto näyttää kohtalolta. Hiltonin Uranus, erottava tekijä, tulee kuitenkin Taylorin Kuunsolmulle (yläsolmu). Yhteiskartalla yläsolmulle tulee ihana Jupiter härkään, mikä on muutenkin merkkinä hallitseva teema yhteiskartalla. Alasolmun skorpionin tuhoisuus toteutui suhteessa liian helposti.

Seuraavassa liitossa Taylor tuntui näyttelijä Michael Wildingin kanssa menevän toiseen ääripäähän. Wilding oli parikymmentä vuotta vanhempi. Wildingin Kuunsolmulle tulee Taylorin Uranus-Venus yhtymä, ja sille osui hääpäivänä Jupiter. Samalla kuviolla Wildingin alasolmu herkistelee sitä kohtaa Taylorin kartalla, joka pimeni ennen hänen syntymäänsä. Taylorin Kuunsolmu jää ilman suoraa kontaktia, mutta saa kulmat Kuulta ja Vertexiltä. Wildingin Juno ja Jupiter tulevat nätisti Taylorin nousuakselille. Yhteiskartalla yläsolmulle tulee Saturnus, ja se voi olla positiivisena pitkän suhteen merkki, ja negatiivisena luo ahdistavan ja rajoittavan tunnelman. Alasolmulla on Jupiter ja vielä vaa’assa, ja tuntuu ihan kuin onni olisi tullut aika helposti. Yhteiskartan Aurinko on laskuakselilla, Kuu nousulla, joten tämä vaikuttaa merkittävältä suhteelta. Hääkartan Venus tuntuu silti osuneen vähän väärään paikkaan: Taylorin Saturnukselle ja Wildingin Uranukselle, vastapäätä miehen Aurinkoa. Hääkartan Uranus on Taylorin Junolla. Avioliittoa kesti kahden pojan ja viiden vuoden verran.

Mike Toddiin Taylor tuntuu olleen todella rakastunut, vaikkei tämäkään liitto ollut helppo. Toddin Kuu on Taylorin ”omassa” merkissä kaloissa ja tulee tarpeeksi lähelle Kuunsolmua. Toddin Auringon ja Pluton yhtymä tekee solmuun aika tarkan neliön. Taylorin Kuu tulee saman etäisyyden päähän Toddin alasolmua, mikä ei olekaan niin myönteinen juttu. Aivan sama kuvio toistuu kuin edellisenkin miehen kanssa – Taylorin Saturnuksella Toddin Uranus, ja tällä kohtaa hääpäivänä Venus. Yhteiskartan Kuunsolmu osuu näennäisen kivasti Taylorin Uranukselle ja Venukselle, mutta samalla alasolmu herkistää pisteen, joka pimeni ennen Taylorin syntymää. Yläsolmun lähelle iskeytyy myös kivulias Chiron, joka osoittaa selvästi, että suhde on haavoittava. Yhteiskartan erottava Uranus on täsmälleen Taylorin Auringolla. Tämän suhteen ei ollut kohtalon mielestä tarkoituskaan kestää, ja sehän päättyi Toddin traagiseen kuolemaan lento-onnettomuudessa vain noin vuoden kuluttua häistä.

Taylor-Toddin häiden bestman Eddie Fisher lohdutti leskeä niin tehokkaasti, että uudet häät vietettiin pikkuisen reilun vuoden kuluttua. Fisher oli viihde-esiintyjä, joka joutui käymään läpi sotkuisen avioeron Debbie Reynoldsiin. Fisher tarjosi pysyvyyttä ja vakautta, sillä hänen Saturnuksensa tulee Taylorin nousulle. Tämä liitto näyttää Kuunsolmujen kautta merkittävältä. Fisherin solmu on Kuun kanssa Taylorin deskendentillä, ja Taylorin Aurinko tulee vastaavasti Fisherin deskendentille, mutta miehen Juno tulee alasolmulle. Oliko tämä liitto haiku jostakin edellisestä elämästä? Heidän Vertex-linjansakin osuvat melko lailla yksiin ja tarkasti Taylorin Saturnukselle. Parin yhteiskartta on sinänsä nätti; Kuunsolmu Vertexillä, nousu vaa’assa, Venuksen ja Jupiterin yhtymä sekä Kuun ja Neptunuksen yhtymä. Yhteiskartan Juno tulee Fisherin Auringolle. Ja se oli Taylor, joka liitosta lähti rakastuttuaan Cleopatran kuvauksissa Richard Burtoniin.

Taylor meni kahdesti naimisiin Burtonin kanssa ja liitto oli kohutun dramaattinen. Merkittävyys näkyy heti solmun kautta – Burtonin Kuunsolmu on lähellä Taylorin Vertex-akselia. He olivatkin yhdessä reilut kymmenen vuotta, aina välillä eroten. Taylorin solmulinjalle osuu yläsolmulle Burtonin Uranus ja alasolmulle Vertex. Heitä piti yhdessä Taylorin Kuu Burtonin Aurinko-Saturnus yhtymällä, ja tähän kohtaan tuli hääpäivänä Neptunus. Planeetan teemat näyttäytyivät suhteessa monella tasolla. Yhteiskartta on tavallaan kammottavan kertova: Pluto vastapäätä Aurinkoa ja Kuuhun neliössä (T-risti), Uranus vastapäätä Junoa ja Venus Anti-Vertexillä. Yhteiskartan Keskitaivas on skorpionissa Aurinko-Saturnus-Kuu ja tr. Neptunus-kohdassa, ja kartan alasolmu tulee myös skorpionin tuhoisiin teemoihin.

Kahden liiton jälkeen Burtonin kanssa Taylor oli viisi vuotta naimisissa poliitikko John Warnerin kanssa. Myös tässä liitossa Taylor tuntuu etsineen järkevyyttä elämäänsä, sillä Warnerin Saturnus tulee hänen nousulleen. Miehen Keskitaivas ja Uranus ovat hänen Kuunsolmullaan, mutta alasolmulle tulee Kuu. Taylorin kartan tekijät eivät suoraan tule miehen kuunsolmujen akselille. Taylorin Juno on Warnerin nousulla, mutta Vertex-akselit jäävät puolin ja toisin hiukan sivuun. Taylor ei ollut onnellinen tässä liitossa, ja hänen päihteiden käyttönsä riistäytyi käsistä. Hän lihoi ja kärsi terveysongelmista. Yhteiskartalla Aurinko jää viimeiseen huoneeseen ja on vastapäätä Neptunusta. Saturnus on Keskitaivaalla, ja Kuu on kivasti parisuhteen alueella vaa’assa. Noususolmun kanssa on väljästi Jupiter ja Juno, mutta toisella puolella solmua väijyy Chiron. Alasolmu jää jälleen tuhoisaan skorpioniin.

Betty Fordin vieroitusklinikalta Taylorin mukaan jäi häntä parikymmentä vuotta nuorempi Larry Fortensky. Miehen Kuunsolmu tulee Taylorin Marsille ja hänen Kuunsa Taylorin alasolmulle. Fortenskyn Vertex on vastapäätä Taylorin Venusta ja Uranusta, ja siis sillä herkällä pisteellä, minkä ennen syntymää ollut pimennys on aktivoinut. Miehen Aurinko on Taylorin Saturnuksella ja miltei täsmälleen Taylorin Anti-Vertexillä. Heidän hääpäivänään Taylorilla on ollut Saturnuksen toinen paluu. Yhteiskartalla on jälleen Saturnus Keskitaivaalla ja Kuu vaa’assa. Vaikka kartalla on Auringon ja Venuksen yhtymä, paljastuu suhteen kipupiste Yläsolmulla – siinä on asteen tarkasti Chiron. Tämä hankala pari osuu lisäksi lähelle Taylorin kartan toista herkkää pistettä, jonka on tehnyt viikkoa hänen syntymänsä jälkeen tapahtunut pimennys.

Huhutaan että Taylor olisi huhtikuussa kihlautunut viihdemanageri Jason Wintersin kanssa, mutta harmikseni hänen syntymätietonsa on ilmoitettu ainoastaan vuoden tarkkuudella. Mies on Tayloria noin 30 vuotta nuorempi. Wintersin solmut kulkevat ”nurinpäin” yläsolmu neitsyessä ja alasolmu kaloissa, eli tästä tulisi se umpisolmuliitto.

Taylorin syntymäkartalla on Venuksen ja Uranuksen yhtymä hätäisessä oinaassa. Ehkäpä Lissu toteutti tätä…

Kuka Taylorin aviomiehistä sinun mielestäsi tuntuu kohtalokkaimmalta ja elämän mieheltä?

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: