Tunnelmanmuutoksen ennakointia

Suuntaan katseeni kauas tulevaisuuteen, koska yleisön pyynnöstä tässä hetkessä tarvitaan taukoa. Täällä blogissa on haikailtu kartantulkinnan synteesin perään, ja kartan osasten katsomisessa ja miettimisessä on huomattu olevan työtä. Kuinkahan monta kertaa olen ollut samassa tilanteessa karttojen kanssa, että pyydän lisäaikaa…

Nyt ei tosiaankaan kysellä synteesien perään. Minun katseeni on suunnattu niinkin pitkän ajan päähän kuin ensi viikkoon. Taidan kuulla jostain naureskelua. Kansankielessä on sanonta odottaa kuin Kuuta nousevaa, ja yhtä astrologista merkkipaalua olen tosiaan odottanut. En Kuuta, enkä nousua, koska sekin on periaatteessa jo tapahtunut. Venus pääsee pois varjo-alueeltaan kunhan heinäkuu loppuu.

Joku aika sitten höpisin Time Lordeista eli ajan herroista, ja Venus on tänä vuonna minulle ajan herra. Kitsaaksi saiturirouvaksi voisin sitä ennemminkin kutsua. Kun oman ajan herran transiitit (ja muiden planeettojen transiitit tuolle samalle planeetalle omalla kartalla) ovat vuoden huomattavimmat, olen saanut tälle vuodelle sellaiset riemastuttavat merkkipaalut kuin Venuksen perääntymisen laskuakseliltani ja Saturnuksen neliön oman karttani Venukselle (syksylla tulee la Grande Finale). Huomattu ja tunnistettu tosiaankin on, silleen symbolisesti polvet ruvella.

Venuksen kesä, eli sen perääntyminen ja kulku varjo-alueellaan alkavat olla kohta ohi. Venus pääsee pois varjosta (ylittää sen kartankohdan mistä perääntyminen alkoi) tiistaina 31. heinäkuuta iltapäivällä minuuttia vaille neljältä, kaksosissa 23°59’31’ tarkalleen. Venus kulkee meillä tuolloin kahdeksannessa huoneessa, mikä voi teemoina viitata niin ihmissuhteisiin kuin talousasioihinkin. Kun Venus kulkee kaksosissa, sitä hallitsee perääntyvä Merkurius, mikä ei ajatuksena tunnu ylentävältä. Venuksen tarkin kulma on Saturnukseen, ankaraan herraan, vain kymmenen kaariminuutin erolla täsmävaikutuksesta. Vaikka Venus siis pääsee tuon hetken jälkeen hengittämään vapaammin, ei alku tunnu ilojuhlalta. Monta asiaa taidetaan joutua tarkistamaan, kantamaan vastuuta, ennen kuin kukaan pääsee helpommalla.

Minä en usein syynää taivaan liikkeitä siinä mielessä, että kumpa jokin energiavaikutus menisi pian ohi. Kyllä minä ennemmin koetan itse tehdä jotakin asioille kuin vain odottaisin tunnelman muutosta tai parempia aikoja. Mutta nyt Venuksen suhteen minun on tunnustettava, että takki alkaa olla aivan tyhjä.

Taidanpa tehdä niin radikaalin tempun, että värkkään transiittikartan, josta olen poistanut koko Venuksen! Kyllä sellainen itsepetos onnistuu, sillä onhan edelleen Neptunuksen sumuvaikutus päällä. Ajattelinkin sarkastisesti jutun alkulauseesta, että on aivan sama minne yritän katsettani suunnata, Neptunuksen ollessa Auringon ylityksessä, sillä en minä mitään todellista näe.

Sillä välin kun testaan, voiko ilman Venusta elää, kertokaa te millainen teidän osaltanne Venuksen kesä on ollut? Olenko ainut jolla on ollut harmia niin rakkaudessa, ystävyyssuhteissa kuin raha-asioissakin? Olisiko meillä jo lupa odottaa hiukan parempia aikoja noissa asioissa? Mitä perääntyvä Venus sinulle osoitti?

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Tunnelmanmuutoksen ennakointia”

 1. Emelia Says:

  Juu.. hankaluuksia hankaluuksien perään… juuri nyt Venus on 6. Huoneen puolella, mutta siirtyy minullakin varjoalueelta aivan Deskendentin tuntumassa eli Ihmissuhteet, ihmissuhteet, ihmissuhteet.. tai niiden puute..

 2. Lila Says:

  Poikkeuksellisesti Aurinkomerkissäni vaellellut ja peräytynyt Venus ei ole aiheuttanut sen ihmeempiä harmeja. Ihmisiä on ravannut kylässä harva se päivä ja koko kesän olen ollut töissä, mikä tietysti tuo rahaakin tilille. Eräs ex-poikaystävä on ollut yhteyksissä ja yrittää kaiketi lämmittää jo aikoja sitten loppunutta suhdetta uudestaan. Mitä sitkeämmin olen kieltäytynyt, sitä sitkeämmin tuo yrittää jallittaa.

 3. Susan Says:

  Tarja ymmärrän hyvin sun Neptunus sumuisuuden….silloin kun Neptunus ylitti Au/Me:stani oli aika todella puuduttavaa, epäselvää, utuista. Tosin onhan se vielä mun Marsin kanssa yhtymässä, joka aiheuttaa ankaraa laiskostuttamista. En jaksa vaan kuntoilla nyt! En jaksa tarttua uusiin haasteisiin, haaveilen niistä vaan.
  Mutta taas Venus ei ole aiheuttanut mulla muuta kun erittäin vilkkaan seuraelämän, eli pikemminkin on ollut hauskaa! Ja käsityöt on alkanut saada elämää suuremmankin merkityksen ja projektini on kunnioitettavan haastavia! Mutta se ei taida liittyä Venukseen, on enemminkin neitsyt energiaa ja siellä nyt ei luuraa mikään planeetta.

 4. Sanna Says:

  Kohtalotoveri ilmoittautuu ja kiljahdan riemusta ensi viikolla!!! Venus majaili ja peruutteli DC:n ja IC:n tuntumassa, mutta tiukoin ote oli Neptunukseen. Hiilloksen raunioista nousee kaunis ja kiiltävä fenix-lintu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: