Karman herra tuli käymään

capri_girlEn keksinyt miten olisin onnistunut kiertämään ja yleistämään aiheen, ja vain äkillisessä mielikuvituksettomuuden tilassa täytyy jatkaa omakohtaista astroseikkailua oman kartan ja esimerkin riepottelun kautta. Progressiivinen Kuu merkkinsä viimeisellä asteella!

Viimeisen asteen ylitys on aina jonkinasteinen koitos, myös transiiteissa jos omalla kartalla sattuu olla jokin tekijä tässä kriittisessä paikassa. Edistyskartalla Kuun kanssa se on väistämättä edessä aina Kuun vaihtaessa merkkiään, hiukan vajaan kuukauden verran ennen merkinvaihdosta. Se ei ole kenties ihan sataprossan kohtalokasta ja karmallista Kuun yhteydessä, sillä toistuvuus vie vähän terää kivulta. Samalla lailla voidaan verrata johonkin hitaaseen planeettaan progekartan viimeisellä asteella, sillä sehän kestää vuosikausia – ei kenenkään karma ole tikun nenässä kärvistelyä tuollaista aikaa.

On aika hauska ajatella, että minulla alkaa olla eräänlainen julkinen progehistoria täällä blogissa, koska olen jo aikaisemmin raportoinut skorpionin syövereistä ja jousimiehen näkemyksen tavoittelusta. Historiassa alkaa kääntyä uusi luku.

Olen mieltänyt edistetyn Kuun dilemmaksi aina merkin viimeisellä asteella tietoisuuden energian vaihdoksesta. Vanha juttu pitäisi saada päätökseen, ja kunkin merkin teemojen mukaisesti tämä voi olla rankkaa itsetutkiskelua, tai keskeneräisten töiden päättelyä; joskus tekee mieli lopettaa, mutta jossakin vaiheessa (eli merkissä) iskee haikeus, etten haluaisikaan luopua tästä. Haikeus on ihan liian nätti sana tässä, se voi olla itkupotkuraivari, että en suostu lähtemään tarhaan (= uuden merkin haasteisiin) vaan taannun tuttuun, turvalliseen ja jo opittuun. Tunnelmat voivat olla hyvin ristiriitaiset, kun osaltaan tunnistaa valmiiksi saamisen pakon paineen, ja samalla haluaisi jo innokkaasti hypätä tuohon uuteen.

fan_of_signsItseasiassa se, mistä halusin kertoa, on oma kokemukseni progekuusta jousimiehen viimeisellä asteella. Melko lailla tuon viimeisen asteen kuukauden aikana jousimiesajan tarkoitus kirkastui, olipa siis hyvä että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vasta ihan progejakson viime metreillä pistin alkuun projekteja, joita olin kuvitellut tekeväni koko tuon ajan. Ehkä jousimies ei ole tekijä vaan ainoastaan suunnittelija ja visioija, näin ainakin minun tapauksessani; toteutus jää seuraavan merkin vastuulle.

Jos joskus aikaisemmin manasin kuin synnytyskivuissa Kuusta viimeisellä asteella kuinka kauheata aikaa se oli, niin eipä ollutkaan tällä kerralla. Ihan hyvin meni. Onko juonena sittenkin se, miten itse taitaa merkin? Jousimiehessä ollaan onnekkaiden tuulien alla, JOS oman kartan jousimies on taiten toteutettu ja jos oman kartan Jupiter toimii hyvin. Eihän se Jupiter minulla helppo planeetta ole, mutta ehtiväinen ja toimivainen ainakin. Progekartan tasolla Kuun hallitsijana oli ihan samanlainen Jupiter, eikä Jupiter kovin monilla edistyskartoilla yleensäkään ehdi vaihtaa merkkiään.

cherry_topOlen kovasti saarnannut kuunvaiheen ottamista mukaan progekartan Kuun tulkintaan. Viimeisen asteen kohdalla vaihe vastasi hyvin kriittisen asteen tehtäviäni. Siemenkuussa jaetaan, tiedotetaan, kerrotaan, ja merkeittäin katsottuna olin tuplasti jousimiestä. Kaikki tapahtui luonnollisesti yhdeksännessä huoneessa. Ja OOB tilakin kirsikkana pirtelön päällä.

Toivottavasti onnistun hälventämään pelokkaita odotuksia viimeisen asteen karman täyttämisestä. Se voi olla hyvääkin karmaa, ainakin jousimiehessä. Jos tuntee puristuksen, olettaisin että paras tapa on tehdä kiltisti töitä itsensä ja merkin teemojen kanssa. Silloin on aina helpompi siirtyä uuden merkin ihmeelliseen maailmaan.

Kirjoituksen alussa viittasin mielikuvituksettomuuteen. Kyllä, näin pääsi käymään varkain, proge Kuu otti ja siirtyi minulta lupaa kysymättä jo nyt kauriiseen. Nyt jo naurattaa panikointini. Syntipukki on kai helppo löytää, kun Neptunus aina vaan jaksaa sekoittaa. Luulin että vaihdos tapahtuisi lähempänä joulua, ja minulla olisi ollut tässä aikaa varistella tuhkaa päälleni, kauhistella p-jäykkänä tulevaa kurjuutta kauriin aikaa.

capricorn_oldMutta se ei tunnukaan yhtään kurjalta ajatukselta. No nyt pääsen hyvillä mielin tekemään. Täällä kääritään hihoja, ja heilautetaan pikkuisen sitä kauriin symbolin kalanpyrstöä.

Onko teillä hyviä kokemuksia edistetyn Kuun viimeisen asteen ylityksestä? Mikä on tuntunut pahimmalta?

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Karman herra tuli käymään”

 1. Sanna Says:

  Ei olla vielä viimeisellä asteella ei…. Skorpionissa mennään. Nyt on proge-Kuun neliö proge-Auringolle ihan tarkka…. Saturnus siinä kulkee kimpassa koko ajan. Eli minä yritän handlata tämän vaiheen elämässä ensin. Sitten Kuu kohtaa Uranuksen, hi hii. Toivottavasti pääsen nauttimaan hyvillä mielin joskus Jousimiehen energiasta. Katseet ovat toiveikkaasti kohdistettu tulevaisuuteen, ihan mielenterveydenkin vuoksi.
  No, lopuksi saturninen yhteenveto edistyskartan tilanteesta: Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi, ku päätä leikattiin. 🙂
  Mukavaa Kauriin aikaa sinulle!!

 2. Hanna Says:

  Proge kuuni on ravussa hieman vajaa 29 astetta eli viimeinen aste siis juuri alkamassa. Hankalin kuukausi siis? Samaten proge IC siirtyy leijonaan näinä päivinä, oltuaan 30v ravussa ja on juuri tänään nollassa asteessa leijonaa.

  Itse olen ehkä vähän aiheen vierestä miettinyt (osaako joku viisaampi valistaa), että liittyykö rapuun merkkinä jotenkin uhriutuminen? Viime vuodet on asumiseen ja kotiin liittyvissä asioissa ollut ihan järjettömän raskaita ongelmia, joissa olen ollut aika puolustyskyvytön. Toki on ollut hankalia transiittejakin.
  Kaiken kaikkiaan ollut jotenkin rapumainen olo pitkään :), vaikka sitä ei muuten kartalla olekaan.

  Tänä syksynä olen myös alkanut työstää itseäni ja tunteitani ja sen liittäisin tuohon rapuun.

  Mutta joka tapauksessa mielenkiintoisia näkökulmia blogissa, kuten aina. Aina opin niistä jotain.

 3. PirjA Says:

  Muistan varsin hyvin vuoden 2005 kevään ja silloin saamani lopputilin silloiselta työnantajalta. Tunsin vihdoin vapautta ja pystyin taas olemaan oma itseni. Loppujen lopuksi tuon ajan viimeiset kaksi vuotta olivat olleet todella raskaita työssä.
  Sitten katsahdin progressioitani. Haa, melkein päivälleen tuon tapauksen kanssan progressiivinen Kuuni siirtyi Oinaaseen! ja olin todella itseni herran seuraavat puoli vuotta. Nykyisen työni aloitin vasta syksyllä, sain kerätä voimia koko kesän ja tehdä kaikki oman pääni mukaan 🙂
  Proge Kuu alkaa olla Ravun puolivälissä ja proge Kuunpaluukin on tässä koettu jokin aika sitten.
  Pluto-teemoja olen saanut kokea lisää, kun transiittina Pluto pörrää IC’llä, on Proge-MC mennyt Radix-Pluton yli ihan vastikään. Tämä vuosi on töissä ollut erityisen hankala.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: