Sävyisää astrologiaa

Olen kertakaikkiaan höpsähtänyt dwadeista! Yksinkertainen vanha tekniikka avaa karttoja syvyyssuunnassa niin upeasti, ettei voi kuin ällistellä astrologian ulottuvuuksia. Olen esitellyt dwadien perusteita aikaisemmin täällä. Tehtyjen tulkintojen myötä olen pohtinut erityisesti sitä, kuinka alitajuinen ja tiedostamaton planeetta dwadissa on, kuinka voimakkaasti se sysää syntymäkartan planeetan luonnetta haluamaansa suuntaan, ja kuinka hyvin se näkyy olemuksessa ulkoisessa toiminnassa. Planeetan dwad ohjaa sisäisen motivaation kautta toteutumisen suuntaa ja muotoja, se vaikuttaa hiljaisesti valintoihin. Yhä enemmän alan kallistua sille kannalle, että syntymäkartan planeetta merkissään ei kerro koko totuutta itsestään, vaan vasta yhdistelmä dwadin merkin kanssa näyttää, mistä todella on kyse.

Katsotaan yksinkertaista keissiä, lähinnä yhden planeetan kautta. Kirjailijalle oletettavasti Merkurius on erittäin tärkeä planeetta, vaikka kirjallisuutta kuinka pidettäisi vain yhtenä taiteen ja luovuuden ilmentymänä (Venus ja Neptunus).  Useimmilla teillä lukijoilla lienee käsitys teoksesta American Psycho, sen verran kohua on herättänyt sen karmivan väkivaltaiset murhakuvaukset. Aihe on herkkämieliselle lukijalle liikaa, teos on ellottava ja vastenmielinen, ja pakko myöntää, samalla kirjallisesti taidokas. Kirjaa on maailmalla asetettu myyntikieltoihin, myyty vain täysi-ikäisille ostajille, ja jossakin kolkassa vain paperiin käärittynä. Teos voi olla tuttu elokuvanakin.

Kirjailijan Bret Easton Ellisin syntymäkartta ällistyttää väkivallan kontekstissa: Aurinko kaloissa ja samassa herkässä veden merkissä myös Merkurius ja Mars yhtymässä. Kalojen Merkurius toki asettuu aivan vastapäätä kirjailijan sukupolvessa neitsyessä sijaitsevaa Plutoa; ehkä vastakkaisuusaspekti riittää teeman rakentumiseen. Kirjailijan Kuu on kauriissa, mutta emme varmaankaan voi sälyttää väkivallan teeman ilmentymistä edes taiteen kautta tällä yhdellä haastavasti sijoittuneella kartantekijällä. Venus on mukavasti härässä ja kartalla nousee leijona, kuten luovalla henkilöllä kuuluukin. Kalojen Merkurius on mielikuvitusrikas, mutta tuskin kukaan tulkitsija lähtisi ensimmäisenä ehdottamaan ajatuskuluiksi silpomista ja ruumiiden syöntiä.

Dwadeissa kirjailijan Merkurius on leijonassa, samoin kuin lähellä oleva Mars. Tämä korostaa nimenomaan luovuuden teemaa ilmaisussa, mielestäni kalojen ja leijonan merkkien yhdistelmä on yksi luovimmista. Dwad-kartalla nousee skorpioni, mistä voisi hyvinkin saada irti tummia sävyjä. Kuu on analyyttisessä vesimiehessä, mikä voisi auttaa etäännyttämään itseä tunnetasolla, pitämään taiteen taiteena. Aina kun planeetta on syntymäkartalla aivan merkkinsä alussa (ensimmäiset 2,5 astetta), se pysyy dwadeissakin samassa merkissä: Ellisin taiteellinen Venus hohkaa kokonaisen ehyesti härän runsautta. (Klikkaa karttaa isommaksi tarvittaessa)

Dwad-kartoilta saattaa paljastua planeettojen muodostama kuvio, T-risti tai Stellium tai Suurkolmio, ja Ellisin kartalla Merkurius on mukana kiinteiden merkkien T-ristissä, oppositiossa Plutoon ja nämä ovat neliökulmassa juuri Venukseen. Tällainen planeettojen kuvio kertoo sisäisestä energiavirtauksesta pinnan alla, ja dynaamisella kuviolla on tarve purkautua esille. T-ristiä voi selittää ihan vain siten, että luova kirjallinen ilmaisu (Merkurius leijonassa) on pakottavaa ja keskittymiskykyistä (Pluto vesimiehessä), ja tämä voimakas alitajuinen tarve purkautuu Venukseen härässä. Toisinaan Pluton toteuttaminen voi keikahtaa rankan ja roisin puolelle, etenkin kun Ellisin Merkuriuksen kyljessä on Mars, mikä kertaa mahdollisia väkivallan teemoja. Painokkaan kuvion muodostumisen mahdollistaa se, että Pluto sijoittuu dwadeissakin vastakkain Merkuriuksen kanssa, ja ilmenee siis myös alitajuisen motiivin rakentajana. Aina tarkkakaan vastakkaisuus ei dwadilla toistu, sillä jo kaariminuutin heitto siirtää planeetan kokonaan toiseen dwadiin ja aspekti katoaa. Tällä Ellisin dwad-kartalla on paljon muutakin tulkittavaa kuvioiden suhteen, mutta tässä mietin lähinnä Merkuriusta mistä se nappaa murhanhimoiset sävynsä.

Laitan loppukevennykseksi mainospalan. Jos haluatte lähteä pohtimaan olemustanne pohjasävyn huomioon ottaen, tulkintani dwad-kartan ja syntymäkartan keskinäisestä keskustelusta voi antaa suuntaviivoja omalle ajattelulle. Juuri nyt saan mahdutettua muutaman tilauksen työkalenteriini siten, että toimitus olisi melko nopeastikin, sitä pikemmin luonnollisesti mitä tilaus tehdään.

Advertisement

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Sävyisää astrologiaa”

 1. Sanna Says:

  Mielenkiintoinen maailma tästä kyllä avautuu…
  Tekstin innoittamana tein dwad-kartan uudelleen ja vain silmäilin ja tein sitten lapsillekin ja kolahti. Molempien lasten natal-Kuut ovat ihan jees merkissä (eikä haastavia aspekteja), mutta dwadissa molemmilla on tiukka Kuu yhtymä Pluto, toisella vieläpä Skorpionissa.
  Ja ehkä yksi mysteeri ratkesi, nimittäin olen aina päänsärkyyn asti pohtinut, miksi jälkikasvuni on niin kiinni minussa, edelleenkin. Heidän tunteensa minua kohtaan ovat niin ehdottomat, suuret ja syvät, että itse välillä ihan väsyn. Olen miettinyt pääni puhki, että miten minä olen nuo kasvattanut tähän suuntaan. Mutta jos dwad-kartan tuoma pieni yksittäinen asia valaiseekin sitä alitajuista, mitä ei voi ihan järjellä selittää.
  Lapseni nimittäin pelkäävät paljon, että menettävät minut, Minä, joka olen läsnä, lähellä ja yleensä se, joka ei horju eikä huoju, vaan seisoo vieressä, kun muut sairastaa ja kipuilee elämänsä kanssa… Jos olen vähänkin poissa, pelko iskee ja isompi osaa jo itsekin ihmetellä, mistä se kumpuaa.
  Ja minulla dwadissa Kuu on Neitsyt, kuten syntymäkartalla, ja yritän ja yritän ratkaista tätä mysteeriä. Ehkä se pitää vaan elää ja katsoa, mihin päädytään. Arki on kuitenkin niin kaunis asia peitettäväksi murheilla (dwadissa Kuu yhtymä Venus… ja Merkurius yhtymä IC Kaloissa.)

  • Tarja Says:

   Olipa mielenkiintoisesti kuvattu, miten planeettojen mahdollisesti dwadin kautta muuntunut energia voi näkyä. Kyllä näistä lisää tasoja (ja liikkuvia osia..) tulee, ja etenkin lasten karttojen kohdalla tulee olla aina varovainen, mutta kenties oivaltavaa ymmärrystäkin. Mukava kuulla, että innostuit katselemaan 🙂

 2. Artemis Says:

  Silmäilin nopeasti mihin merkkeihin planeettani sijoittuvat dwadien mukaan. Huh, yhtä lukuunottamatta planeetat ja akselit sijoittuivat vahvatahtoisiin ja voimakkaisiin merkkeihin oinas, härkä, leijona, kauris ja skorpioni! Minä koen kuitenkin olevani liian pehmo ja joustava..

  • Tarja Says:

   Ihan hirmuisen mielenkiintoista, että dwadin taso tuntuu oudolta ja vieraalta! Tekisipä mieli kurkata karttaasi, pohdiskella miksi näin voisi olla. Jos haluat antaa food-for-thoughts, olisi mukava jos ottaisit yhteyttä meilillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: