Auringon polttama Merkurius – äly karrella?

Astrologian Taika blogissa käsiteltiin eilen traditionaalisessa astrologiassa käytettävää termiä ”kombusti planeetta” jossa planeetta on yhtymässä (8.5 asteen tarkkuudella) Aurinkoon. Tämän katsotaan vahingoittavan planeetan kykyä ja voimaa toimia sille tarkoituksenmukaisella tavalla. Planeetta joutuu tavallaan Auringon pimentoon, varjoon tai kuten ennen todettiin sen polttamaksi tai häikäisemäksi. Kaikkien energioiden tulisi kuitenkin päästä purkautumaan jotenkin. Miten siis Merkuriuksen joutuminen Auringon polttamaksi voisi näkyä traditionaalisen astrologisen näkökulmasta tulkittuna? Myönnän etten ole traditionaaliseen astrologiaan kovinkaan perehtynyt, mutta käsittelen tässä omaa karttaani case-tapauksena ja toivon että erikoisesti tradiotinaalisesti suuntautuneet kollegat ja harrastajat korjaavat päätelmiäni, jos on tarpeen. 

Auringon läheisyyden katsotaan heikentävän siis planeettan toimintavalmiuksia. Merkurius symboloi mm. älyä, kommunikaatiota, kommunikaatiovälineitä, kulkuneuvoja, koulutusta, lapsia, nuoria ihmisiä. Oma Merkuriukseni sijaitsee Ravun merkissä ja on asteen tarkassa yhtymässä Aurinkooni Ravussa. Se on OOB-planeetta (out-of-bounds) joka on kiertoradallaan Auringon ja Maan kiertoradan ulkopuolella, jonkinlainen ”villi kortti”. 

Kombustissa oleva Merkurius hallitsee Kaksosia ja kartallani se tarkoittaa 7. huonetta joka vaikutuspiiriin kuuluu kahden kahdenkeskiset sopimukset, kumppanuudet, avioliitto, johon vanha nimitys ”House of Marriage” viittaa. 

Placidus-kartta

Auringon hallitsija on Leijona. Kartallani Leijona on ”intercepted” (väliinputoava, sijaitsee piilossa) merkki ja sijaitsee 8. huoneessani jonka kärjellä on Rapu. ”Intercepted” sana kuvaa tilaa jossa jokin merkki sijaitsee huoneessa, jota hallitsee sitä edeltävä merkki eikä se itse; merkki on tavallaan kuin komerossa piilossa siinä huoneessa jossa se sijaitsee.  Sen esille saamiseen tarvitaan huoneen hallitsijaa eli tässä tapauksessa Aurinkoa (Ravussa) joka juuri tämän kombusti-hässäkän sai aikaiseksi.

Huone (elämän ala) jota kombusti planeetta Merkurius hallitsee tulee korostumaan, mutta nimenomaan ongelmallisella tavalla. 8. huone (”House of Death”) on yleensä sangen vaikeaksi mielletty huone, aivan samoin kuten muut kriisihuoneet eli huoneet 6. huone (”House of Slavery”) ja 12. huone (”House of Self-undoing”). Kriisi-käsitettä on rakentavaa lähestyä ”kiinalaisittain” eli kiinalaisella merkkikirjoituksella –  ”kriisiä” tarkoittava merkki koostuu kahdesta merkistä, ”vaara” ja ”mahdollisuus”. Mikään huone ei ole tästä näkökulmasta katsottuna mahdoton, ainoastaan haasteellisempi. 

8. huoneen teemaan liittyy yhteiset resurssit; toisten arvot, itsetunto, rahat; rahat joita ei ansaita ansiotyöllä; kollektiivinen alitajunta; kuolema, seksi, tabut; transformaatio. Minusta on aina ollut mielenkiintoista että ns. kuoleman huone on ei ole viimeinen huone eli 12. huone astrologiassa, vaan jokseenkin keskellä karttaa. 8. huoneen teemoihin kuuluu jaetut resurssit, olkoon ne sitten perintöjä, apurahoja, henkistä tukea taikka seksiä, vrt. yhdyntä, ”tuleminen yhdeksi lihaksi”. Kun katsoo mitä huonetta minun henk.koht. Aurinko Ravussa hallitsee, niin vastaus on myös 8. huone kummallakin huonejärjestelmällä. 

Regiomontanus-kartta, huomaa väliinputoava Leijona

Katsottaessa missä huoneessa tuo kombusti eli Auringon ja Merkuriuksen yhtymä tapahtuu, päädytään traditionalistien usein käyttämällä huonejärjestelmällä eli Regiomontanuksella 8. (transformaatio, muutos, jakaminen) ja Placidiuksella 7.huoneeseen (kumppanuudet). 

Kartallani Venus (24 astetta Kaksosia) on myös ns. Auringon säteiden alla (alle 17 asteen päästä Auringosta). Venuksen kuvastessa arkkityyppisti naisia, ihmissuhteita, mutta myös elämän rikkauksia ja arvojamme, ja Merkuriuksen symboloidessa lapsia voi tulkita että lapsiin liittyvät asiat ovat mahdollisesti heikentyneitä. Näihin liittyvät sopimukset (Merkurius), erikoisesti rahaan (Venus, 8. huoneen painotus) liittyvät sopimukset (Merkurius) ovat epäedullisia ja vaikuttavat Merkuriusmaiseen elämänkulkuun (esim. opiskelumahdollisuuksiin, matkusteluun, ostovoimaan – Merkuriushan hallitsee kaupankäyntiä) rajoittavasti. 

Tai sitten että henkilökohtaisissa suhteissa, esim. avioliitossa (7. huone ja avioliittohan on sopimus = Merkurius) olen heikoilla; jaettaessa yhteisiä resursseja, fyysisiä tai emotionaalisia, syystä tai toisesta tai en osaa jakaa niitä. Mahdollisesti teen tunneperäisiä ratkaisuja (Rapu) ja sopimuksia (Merk) omaksi ja lasteni vahingoksi tai itseäni tai heitä rajoittaen. 

Olen hyväksynyt aikonani tunneperäisin syin (Aurinko/Merkurius Ravussa) aivan liian alhaisen elatusmaksusopimuksen (alle sen mitä varattomien vanhempien lapsille maksetaan), enkä saanut mitään kompensaatiota kunnalta, koska ex-miehelläni oli ns. varaa maksaa enemmän, mutta koska en hakenut muutosta raastuvan kautta, voidaan katsoa ettei kuntakaan ole velvollinen maksamaan erotusta. Jäin kotihoidonvapaalle kaikista kolmesta lapsesta vaikka se taloudellisesti oli järjetöntä, mutta minusta ainoa oikea ratkaisu itselleni ja lapsilleni oman elämäni näkökulmasta. 

Voisi tulkita että joku lapsista tai lapset (Merk) ovat sairaita (Aurinko polttaa Venusta); todennäköisesti tytär (Venus naisen symboli) ja se vaikuttaa raha-asioihin, arvoihin (Venus) hyvin voimakkaasti muuttaen (8. huoneen teema) ihmisen arvomaailmaa (Venus). 

En olisi alkanut opiskelemaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja (joista olin aina kiinnostunut) ellei kolmas lapseni toisesta avioliitostani (niin, avioliiton huonettani hallitsee Kaksonen) olisi ollut vauvasta saakka vaikeasti allerginen. Tämän lapsen Kuu (hoiva) on muuten Vaa’assa asteen tarkassa yhtymässä minun uran ja elämän päämäärän eli MC-akseliin. Hän kerran pienenä sanoi tulleensa opettamaan minua. 

Tai että puolisoni olisi sairas (tämä pätisi enemmän miehen kartalla, Venushan on naisen arkkityyppinen symboli) tai joutuisi kärsimään emotionaalisesti latautuneesta (Aurinko/Merkurius Ravussa) ja omalaatuisesta kommunikointitavastani tai kiinnostuksen kohteistani (OOB-Merkuriukseni).  

”Meillä on aina täysikuu”, sanoi mieheni jokin aika sitten Facebookissa. 

Kombusti-Merkuriukseni merkissä Kaksosissa ja kartan voimakkaassa kulmahuoneessa (7. huoneessa; kumppanuudet) on myös Mars (energia), Venus (ihmissuhteet) sekä Onnenpiste yhtymässä Venukseen.   Uran, julkisen näkyvyyden ja sosiaalisen aseman akseli eli MC on myös Venuksen (joka on ”Auringon säteiden alla”) hallitsemassa merkissä Vaa’assa (joka on taas 7. huoneen ns. luonnollinen hallitsija), niin päädytään jonkinlaiseen kehäpäätelmään. Kohtaamani ihmiset ja kumpanuudet vaikuttavat uraani ja urani on sidoksissa heihin. Valitse kumppanisi huolella… Kaikki tapahtuu kipeiden asioiden kohtaamisten ja käsittelyn kautta (8. huone) itsessäsi ja muissa, uutta syntyy vain luopumalla vanhasta, ellei muuten niin pakon edessä. OOB-Merkuriukseni tekee mentaalisia kykyjä lisäävää sekstiiliä Uranukseen Neitsyessä (tarve tehdä asioita paremmin) 9. huoneessani (elämänkatsomus), joten kriisit ovat auttaneet aspektin lupaamaa luovaa potentiaalia toteutumaan, mutta kenties epäsovinnaisilla tavoilla. 

Olen vaihtanut siis ammattia hyvin Jupiter&Merkurius-vaikutteisesta urasta (liike-elämä, markkinointi) lapsen sairauden innoittamana luontaishoitoihin ja astrologiaan. Opiskellut oman työni ohessa ja/tai itsenäisesti. Oman yrityksen perustaminen tapahtui tietenkin (tätä en silloin huomannut) progressiivisen Uudenkuun aikaan. 

Nykyisen työni kohtaamiset ovat nimenomaan kahdenkeskisiä (Vaaka, 7. huoneen painotus) ja toivon mukaan hoivaavia ja eheyttäviä (Rapu, 8. huoneen teema.) Enkä kirjoittaisi tätä nyt jos takanani ei olisi nämä valinnat ja kokemukset, kaikki nämä ihmiset ja ihmissuhteet. OOB-Merkuriukseni puhui ja minä kuuntelin? 

Kirjoittaja Soile Naskali keskittyy astrologina mieluiten syntymäkartan tulkintaan. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n jäsen ja mukana Astro-TV:ssä. Soilen yritys Ki-Shiatsu tarjoaa astrologian ohella mm. shiatsua ja reikiä. 

Miten sinä koet Auringon polttaman planeetan?

Avainsanat: , , , ,

5 vastausta to “Auringon polttama Merkurius – äly karrella?”

 1. Tarja Says:

  Auringon polttama Merkurius ei kuitenkaan ole aina ja automaattisesti haasteellinen, tästä esimerkkinä kaksi suosittua kirjailijaa Sofi Oksanen ja Arto Paasilinna (muitakin varmasti on mutta nämä kaksi tulivat heti mieleen). Oksasen Auringon ja Merkuriuksen välillä on eroa 12 minuuttia, Paasilinnalla vain 6 minuuttia, eli Merkuriukset ovat cazimeja. Tästä huolimatta kumpikin kirjoittaa (mikä on Merkuriuksen ominta touhua) loistavasti. Tämä näkökohta siis vain muistukseksi heille, jotka kenties huolestuvat että heidänkin omilla kartoillaan Merkurius toisi ylimääräistä huolta.

  • Pia Says:

   😉

   • Pia Says:

    Oli todella hyvä blogi… ja kiva peilata, koska itselläni aurinko ja merkurius ovat Combust…ja vielä 8. huoneessa, mutta leijonassa ja sain uutta tietoa 8.huoneestakin… mutta miten pluton ja skorpparin energiat vaikuttavat tässä huoneessa ?

   • Soile Naskali Says:

    En ymmärrä kysymystä eli miten Pluton ja Skorpparin energiat vaikuttavat tässä huoneessa? Periaattessa 8, huone on ns. Pluton (ennen Marsin hallitsema huone, toinen oli Oinas) ja Skorpionin hallitsema huone. Siitähän ne huoneen teemat tulevat eli 8. huoneen teemat liittyvät Skorpionionin symboloimiin asiohin,

    Mutta: 8. huoneen kärki on sitten eri ihmisillä eri merkissä. Merkki suodattuu sen huoneen kautta.- ja eri huonejärjestelmillä huoneen kärki _voi_ olla merkissä.

    8. huoneen kärki Leijonassa. Leijonaan liityy itsetunto, itsensä ilmaiseminen, yksilöllisyys, Minusta nimenomaan omakuva. Itsensä arvostus,huomion tarve, hyväksynnän tarvekin. Ja lapset, ne ovat tavallaan meidän jatkeemme, nekin liittyvät Leijonaan.

    Rupea siitä vääntämään itsellesi tulkintaa. 🙂

    -Soile, joka kiittää ja kumartaa palautteesta. Kyllä mua jännitti ja jännittää mitä palautetta tulee. En ole ennen blogannut, vaan kirjoittanut enemmänkin suljetuilla foorumeilla.

 2. Soile Naskali Says:

  Sofi Oksanen Aurinko/Merkuriushan oli Kauriissa. Ja ollut otsikoissa koska on riidoissa kustantajansa kanssa (kuten moni muukin), hyökkää establismenttiä vastaan , kansanedustaja (Kaurista) kähmi, arvosteli suomalaisia miehiä tanskalaisen lehden (muistelen) haastattelussa jne. Vaikuttaa siltä että on jotenkin napit vastakkain auktoriteettien kanssa. Eihän siinä sinänsä mitään tuomittavaa, mutta kenties kazimi-Merkkari tai kombusti-Merkkari suodattaa kaiken tiedon (Merkurius) oman merkkinsä kautta ja ylikorostaa sitä.

  Perinteinen tulkinta kombusti-Merkkkarille on se että ihminen on hyvin subjektiivinen, katsoo asioita omasta näkökulmastaan. Jos ajattelee että Aurinko saa ylivallan tiedonkäsittelyn planeetasta, niin kannattaa miettiä missä merkissä Aurinko on; mitä seikkoja näen ISOLLA, katson ehkä liikaa asioita TIETYSTÄ näkökulmasta. (laitoin nyt isolla, huutaen, korostaakseni asiaa.)

  En siis ole aivan varma 🙂 miten kombusti-planeetta toimii mutta tälläistä mietin asian tiimoilta.

  – Soile, au-Rapu, nousu-Jousimies ja Kuu Kauriissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: