Merkuriuksen tehokuuri

Myös Merkurius vaihtoi eilen merkkiä, mutta keskityin silloin blogissa vain Venukseen, koska oletan että Merkuriuksen kulku on teille jo aika kattavasti esitelty. Merkurius siis ennemminkin mateli neitsyeen kuin olisi ollut normaalissa reippaassa etenemistahdissaan, 28. heinäkuuta illalla minuuttia vaille yhdeksältä. Merkuriuksen hidas vauhti liittyy sen pysähtymiseen, mikä on pian edessä 3. elokuuta. Vielä ehtisi ennen perääntymistä tallentaa tiedostot, hoitaa paperiasiat kuntoon ja hankkia tekniikkaa, mikä sopii mainiosti neitsyen maailmaan. Tosin on muistettava, että takuuta ei ole olemassakaan, eli Merkurius on nyt jo varjo-alueellaan.

Merkurius ei pitkään viihdy nyt neitsyessä, koska jo 8. elokuuta päivällä planeetta peruuttaa takaisin leijonaan. Se käy siis lähinnä hakemassa perääntymisen teemat omalta merkiltään. Merkurius on hyvin korostunut ajassa seuraavan vajaan parin viikon aikana. Neitsythän on sen super-voimamerkki, koska siinä Merkurius on omassa merkissään sekä ylennyksessään. Merkinvaihdon kartalla eilen Merkurius oli kaikkein vahvin planeetta, eikä edes viime aikojen kesto-päsmäri Saturnus ylennyksestään vaa’asta voittanut sitä. Merkuriuksen vahvuus ennen sen perääntymistä voi näkyä arjessa monella tavalla, ja neitsyessä ollaan ehkä enemmän kallistuneita oppimiseen ja tietoon kuin Merkuriuksen ollessa kaksosissa.

Neitsyeen siirtymisessään Merkurius on aivan samalla tavalla väliinputoavana kuin oli eilen Venuskin. Merkuriusta ei oikeastaan tässä auta mikään, sillä se on itse oma hallitsijansa. Vähän harmillinen takapakki tämä on, ja jos se kertaantuu varjo-alueella olon kanssa, voi tästä koitua harmeja. Seitsemännen huoneen sijainti viittaa taas kahdenväliseen kommunikaatioon ja yhteistyökuvioihin esimerkiksi kaupankäynnissä. Miksei myös lääkäri-potilas-suhteisiin, koska neitsyessä ollaan.

Merkuriuksen merkinvaihtoon liittyy muusta taivaan rakenteesta eri merkkien nolla-asteet ja näissä olevien tekijöiden kulmat. ”Pahin” vastustaja on vastakkaisuusasetelma Neptunukseen, mikä on voimassa aika kauan, koska Merkurius on hitaassa liikkeessään pitkään vastapäätä hitaasti vesimiestä kohti perääntyvää sumujen planeettaa. Tarkimmillaan tuo kulma oli jo, aamulla noin puoli seitsemältä, ja uudestaan tässä aktivoidutaan silloin Merkuriuksen palatessa leijonaan 8. elokuuta maanantaina iltapäivällä noin viideltä. Tällöin siis kolahtaa yhteen linjalla leijona – vesimies. Kaikelle Merkuriuksen tekemiselle voi käydä hassusti kun Neptunus harhauttaa, mutta ei aina ole syytä maalailla piruja seinille. Olen joskus kutsunut tätä Merkuriuksen ja Neptunuksen kulmaa hullun tiedemiehen aspektiksi, koska sillä on taipumus muuttaa ajattelu oivaltavan inspiroituneeksi, mutta kertakaikkiaan pöhköksi. Sanotaan nyt vaikka näin, että Saturniaaninen maailma ei kaksisesti arvosta tällaisen Merkuriuksen älynväläyksiä. Epätavallinen ajattelu voisi kuitenkin tuoda näkökulman vaihdoksen, ja se saattaa joskus johtaa tuloksiin.

Nyt merkinvaihdoksessa Merkurius oli myös semisekstiilikulmassa Venukseen sekä vaakaan siirtyneeseen Junoon. Semisekstiili on kulma vierekkäiseen merkkiin 30°. Nämä ovat kuin vierekkäiset naapurukset saman kadun varrella. Juno vaa’assa on samaan tapaan vahvan oloinen tässä merkissä kuin Merkuriuskin omalla alueellaan, joten onko se tässä tapauksessa Venus draamakuningattarena joka järjestää kohtauksen? Semisekstiilissä on yhteentörmäyksen vaara, sillä pohjimmiltaan asenne on erilainen. Toisen erilaisuus voi kuitenkin olla avartavaa, eli olisikohan tässä paljon omasta asenteesta ja suvaitsevaisuudesta kiinni. Jutun luonne muuttuu Neptunuksen myötä, sillä yhdessä nämä planeetat ja Juno muodostavat fokusoituneen Yodin. Yodin ytimeksi tulee yllä esitelty Merkuriuksen ja Neptunuksen vastakkaisuus, mikä voisi olla vaikka visioiden aistimista.

Lisäksi Merkurius on kvinkunssissa oinaan alkuun jumittuneeseen Cerekseen, mikä saattaisi tässä tapauksessa avata silmiä ravinnon ja terveyden suhteen parhaimmillaan. Koska Merkurius lähtee perääntymään, se ei tavoita tarkaksi kulmia Plutoon ja Uranukseen, eli nämä ovat vuorossa vasta perääntymisen jälkeen syyskuussa.

Tämän merkinvaihdoksen kartan Saabinen symboli lienee voimassa ainakin siihen saakka, kunnes Merkurius palaa takaisin leijonaan. Se on Tulenpalvoja, missä avainsana on magia. Ihan tavalliset asiat ei olekaan mielessä, vaan on kyse lähinnä ihmeistä. Tässä voidaan luulotella liikoja omista kyvyistä, tai saavuttaa jotakin aivan uskomatonta.

Mahtaako kenelläkään olla Merkurius kartallaan aivan neitsyen alussa 0 – 1 asteissa? Ehtiikö joku saada useita Merkuriuksen paluita? Ne toistuvat tietysti myös leijonan loppupuolella Merkuriuksensa omaaville. Turvallista korostuneen Merkuriuksen aikaa kaikille!

Avainsanat: , , , , ,

Yksi vastaus to “Merkuriuksen tehokuuri”

  1. Ulla Väre Says:

    hei, minulla merk 0,19 astetta neitsyttä,, olen jo tehnyt ihan ihmeellisiä virheitä vaikka kuinka yritän skarpata,, astma lisäksi pahemmassa vaiheessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: