Mihin akseli päättyy?

AscendantKun astrologista karttaa katsotaan, olemme tottuneet painottamaan nousuakselia sekä Keskitaivaan akselia jopa siinä määrin, että näidet toiset päät tahtovat vallan pudota pois tulkinnoista. Vaikka nousu ja MC oikeasti olisivat kartan voimakohdat, silti joissakin yhteyksissä ja tilanteissa akselien laskuakselin ja IC:n suunta voivat olla konkreettisemmat tapahtumien näyttämöt.

Näitä akseleita aloin ajatella edistyskartan kautta. Me katsomme merkittävinä syklinvaihdoksen kohtina ajanjaksoja, jolloin Aurinko tai nousuakseli muuttaa merkkiä edistyskartalla. Tätä en aio ollenkaan kiistää. Tulkinnallisesti on silti hyvä huomioida, että kun akselilla tapahtuu, sama energia on yhtä aikaa aktiivinen myös toisessa päässä, ei vain siellä minne silmä ensiksi pysähtyy.

moon nodeMinun kartallani rytisi kovasti vajaa vuosi sitten. Kuunsolmu tuli puolitukseensa ja aikalailla samoihin aikoihin progekartan nousumerkki vaihtui. Kyllä minä tunnustan tuijottaneeni yksisilmäisesti nousun suuntaan, tajuamatta ollenkaan että laskuakselin puoli oli se, missä todella tapahtui. Progen Deskendentti siirtyi samaan merkkiin, missä Kuun alasolmuni on, eli kartan alueelle missä yläsolmu nyt parhaillaan kulkee. Transiittina Kuunsolmu on saavuttamassa edistyskartan laskuakselia, tottakai samaan aikaan alasolmu pyyhkäisee nousulta, eli syklinvaihdos on edelleen käynnissä. Vasta nyt huomaan kummassa päässä horisonttia se sittenkin on enemmän esillä.

vesta_goddessIhan samalla tavoin olin tulkinnallisesti laiminlyönyt progekartan IC:n, ja se on täysin ymmärrettävää, koska progen MC kulkee minulla kauriissa – kyllä juuri siellä missä Pluton transiitti aikaansaa syviä muutoksia. Ihme kyllä työhön, uraan ja julkisuuteen liittyvät kuviot eivät ole kovin isosti menneet uusiksi, vaan ennemminkin näiden suhteen on meneillään kausi, mitä hymynkare suupielessä voin todellakin kutsua voimaannuttavaksi (vaikka tämä ilmaisu Pluton suhteen alkaa ollakin astropiireissä ennemmin sarkastinen vitsi). Mutta tapahtuuko IC:llä yhtään mitään? Kun sinne malttaa lopulta katsoa niin kyllä vaan. IC kulkee ravussa muutaman vuoden ajan ihan tasatahtiin minulle tärkeän ja rakkaan asteroidin kanssa – Vestan, minkä olemuksesta ja merkityksestä kartalla avautui kesällä uusia ulottuvuuksia, kiitos Kreivilän opettavaisen intensiivileirin. Vestani on taas akselilla, ja kutsumus on päivänpolttava sana.

Me ihmiset olemme karttoinemme todella yksilöllisiä. Vaikka akselien osoittelevampia päitä Askendenttia ja MC:tä painottaisikin tulkinnoissa, voi olla olemassa poikkeustapauksia ja poikkeusihmisiä, jotka elävät enemmän elämäänsä akselien toisten päiden kautta. Akseleiden tulkintaa voi lähestyä esimerkiksi kurkkaamalla mitä kuuluu näitä hallitseville planeetoille niin syntymäkartalla kuin progellakin, tutkimalla akseleille osuvia transiitteja ja ylipäätään aivan yksinään edistyskarttaa, olisiko kartta muovautunut niin, että Deskendentti tai IC kohtaavat jonkun tekijän tai transiitin. Transiitteja hahmottaessa kannattaa huomioida, että nousulla ja MC:llä transiittina seikkaileva planeetta on aina oppositiossa toisiin päihin akselia, tai että planeetan antaessa neliökulmaa näille, tulee samanlainen kulma toiseenkin päähän.

Tämmöinen saarna tänään. Jään kuulolle löytyykö teidän akseleistanne kerrottavaa. Jep, ja varovaista perjantaita ja kolmattatoista päivää kaikille!

Advertisement

Avainsanat: , , , ,

6 vastausta to “Mihin akseli päättyy?”

 1. Susan Says:

  No voi vitsi! Mullahan on Proge Kuuoppositio Proge Mc!!! Eli silloin Ic akselille tulee Kuu. Nää on vielä merkkiä skorppari Mc Kuu härkä! Oon niinku nähny tän kuvion, mut en ole sisäistänyt
  Siis tottakai mä muutin tänä kesänä ja tottakai mä vaihdoin työpaikkaa!!! Heh , he näähän on tässä ihan präntättynä, ku suoraan oppikirjasta. Ja vielä Akselit tulee Mc 12 huone Kuu 6 huone. Jep, jep… ja se härkä edustaa vielä ruokaa, niin sinne alalle vähn kun menin, vaikka nyt en oo tyytyväinen ja lähden varmaan takasin pois vanhaan aluksi ja sit uuteen jos löytyy. Ja 12 huone laitoksia, niin oikein suureen laitokseen meninkin töihin.

  Jos olen täällä näitä aikaisemmin jo todennut, niin nyt vasta se iski tajuntaan täysillä.

 2. Sanna Says:

  Minäkin olen aamun miettinyt akseleita, mutta syntymäkartalla. Olen aina tuijottanut pysähtyneen Saturnuksen energiaa neliössä nousuun ja keskitaivaalle, mutta niin saman neliönhän minä saan myös akseleiden toiseen päähän. Ei ihme, että tuoreimman Astro Logoksen lause artikkelissa ”Onnellisuus keskiajan astrologiassa”: ”Onnettomat ihmiset ovat elämässään jollakin lailla estyneitä toteuttamasta oikeita roolejaan” … tai tuo rooli on vain kovan työn ja tuskan takana ja se saavutetaan ehkä 80-vuotiaana…. Mutta tuon artikkelin ansioista jotenkin havahduin pohtimaan myös enemmän DSC:n ja IC: roolia ja taas sain uusia eväitä omaan karttaan. Saturnus myös yhtymässä Vertexiin ja näin myös antaa paukauttavaa energiaa Antivertexiin.

 3. Riikka Says:

  Itselläni on kuu IC:llä Kauriissa 4 huoneessa. Ja se on selviö että tämä piste kartallani sisältää huomattavasti enemmän energiaa kuin MC ravussa ilman minkään planeetan läheistä vaikutusta. Ja kun tosiaankin MC ravun hallitsija kuu on siellä IC.llä ni vaikuttaahan se 🙂

 4. Milkyway Moses Says:

  Mulla on radix MC -IC 10 skorpparia-härkää.Molemmin puolin akselia löytyy aur5 ja merkuri 13 ja neptunus 17. On siis ollut noin vuoden verran tuntuvia kokemuksia niin pimennyssyklien myötä kuin myös saturnuksen transiittivaikutusten.Siellähän ne raskaimmat kokemukset sitten ilmenivätkin,eli .vastapäätä ,kodin huoneessa ja sen kärjellä IC:llä. Mulla on vielä neptunus 23 härkää 4. huoneessa. Kun viime vuonna katsoin SR-karttaani,huomasin Pluton olevan siinä 4.SR- huoneessa ja Uranuksen osuvan 4.radix-huoneelleni. Kelasin,et mitä ihmettä mä teen jos multa menee kämppä.Se on mun herkkä kohta.Olen melkeen koko elämäni viettänyt katuelämää ja nyt mulla on ekaa kertaa oma hima, josta olen ollut niin onnellinen,ettei sanat riitä. Ei ollut näköpiirissä mitään asunnon menettämiseen liittyvää muuten ku astrologisesti havannoituna.Sitten alkoi pimennyssyklit ja tietty radix-karttani 4. ja10. huoneissa. Viimenen -total sun eclipse- radix Aurinkoni asteella,jossa myös Saturnus transiittina samassa asteessa. Menipä sitten vähän yli puoli vuotta,niin jouduin lähtee sieltä,kun omistajavuokraajat ilmoittivat pistävänsä sen myyntiin.Olin asunut siinä miltei kuus vuotta.Onneks ei mennyt kauaa asunnottomana-puoli kesää- kun sain uuden,isomman ja paremman ja sellaisen joka palvelee mun tarpeita paremmin.Uranus

 5. Milkyway Moses Says:

  Niin,muistan vielä sellaisenkin kun Pluto transitoi mun AC:tä ja

 6. Milkyway Moses Says:

  (jatkoa…) niin se vaan tuntu DC:n oppositiona ennemmin kuin konj.AC:llä.Erosin silloin pitkäaikaisesta suhteesta(11v.lasteni äidin kans).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: