Isoja vai pieniä kulmia?

Ei ollakaan vähään aikaan käsitelty synastriaa eli parisuhteiden ja ihmissuhteiden astrologiaa. Mieleeni tuli sellainen kysymyksenasettelu, että määrittääkö karttojen välillä oleva tarkin planeettojen välinen kulma suhdetta, vaikka kulma olisi pikkukulma? Täytyykö tarkimmaksi katsotun kulman olla ptolemaiolainen pääaspekti, jotta sen olemuksen tuntisi suhteessa?

Ulkoapäin ei toisten parisuhteesta pysty sanomaan paljon mitään, ja siksi täytyy käyttää omia kokemuksiaan esimerkkeinä. Tosin, kokemuksen opettamana, osaan jo kyseenalaistaa näenkö omistakaan suhteistani mistä näissä on kyse.

Näissä omissa vertailuissani raakkasin ulos ulkoplaneettojen keskenään muodostamat kulmat, koska ”aineistossani” sattuu olemaan sen verran samanikäisiä kavereita kuin itsekin olen, ettei oikein ole mieltä pitää Plutojen yhtymää äärettömän tärkeänä.

Suolaa ja sokeria on riittänyt suhteessa, jossa taisteluparilla on Auringot puolen asteen tarkkuudella toisiaan vastapäätä. Parempi asetelma varmaan olisi se naisen Kuu, miehen Aurinko, ja tässä kolisee kaksi päätä yhteen aika helposti. Tosin täydennetäänkin toisiamme. Tämä oli siis se pääaspekti, ja sen olemassaolo näkyy, kuuluu ja tuntuu. Vielä paljon tarkempi pikkukulma tulee minun Aurinkoni noviilista mieheni Kuulle. Asetelma on perinteisten sukupuoliroolien kautta ajateltuna taas väärin (mutta ei se mitään, naureskelee minun suurpiirteinen nousujouskaripuoleni). Voisiko parisuhteeseen toivoa sen parempaa kulmaa kuin noviilia? Se kertoo ymmärryksestä, myötämielisyydestä, myötätunnosta, suvaitsevaisuudesta ja epäitsekkyydestä. Muutaman vuoden yhteiselon kokemuksella voisin väittää, ettei kukaan kestä vastaavaa oppositio-suhdetta ilman jotakin tällaista pehmentävää pohjavirtaa. Noviili on siis ainakin toistaiseksi osoittautunut olevansa tarkempana kulmana etualalla.

Minun ei edes kannattaisi ottaa esimerkikseni aikaisempaa avioliittoani. Sen synastrian kulmasaldossa ei ole kehuttavaa. Planeettojen dynamiikassa jutun juoni näyttää olleen molemminpäin Venusten ja Marsien sekstiilit. Vahvempaa kulmaa ilmeisesti olisi tarvittu. Pienistä kulmista tarkin on ”mitätön” Merkuriusten välinen semisekstiili – mistä se muka parisuhteessa kertoo? Että puhutaan toistemme ohi 16 vuotta ennen kuin tajutaan lopettaa?

Ensirakkaus on kuitenkin aina ensirakkaus, vai mitä – Venuksen ja Jupiterin välinen kolmio! Kahden kaariminuutin erolla! Sen muistan edelleenkin lämmöllä. Pikkukulmista Kuun ja Venuksen välille tulee semisekstiili, ja tämä havainto pistää miettimään aina vaan tarkemmin tuon vähäiselle huomiolle jäävän kulman symboliikkaa. Siinä on kiinnostusta, mutta lopputulos jää vieraaksi ja oudoksi. Tämän suhteen tragedia lienee lopulta ollut miehen Venus minun Antivertexilläni.

Sitten on vielä suhde, jota ei ollenkaan pitäisi analysoida julkisuudessa. Sitä leimasi Kuiden välillä kvinkunssit. Juttu tarjosi paljon materiaalia omien sokeitten pisteitteni ymmärtämiseen, jos koettaisin tämän nyt diplomaattisesti muotoilla. Pikkukulmista tarkin on Marsin desiili Venukselle, ja tässä kohdassa alan olla vakuuttunut pikku-kulmien kyvystä kertoa olennaisin. Viidennen harmonian kulma on mystinen, innostava, muutosvoimainen, ja aivan kauhea väärin käytettynä. Paljon luetussa aspektikirjassani viitataan sellaisiin avainsanoihin kuin kesyttämätön, lainsuojaton, ristiriitainen, yhteensopimaton, vapaa, kokeileva, seksuaalisesti magneettinen ja eroottisesti aktiivinen. Astrologian avulla todellakin ymmärtää paremmin kaikenlaisia hullutuksiaan?

Ainakin omalla kohdallani persoonaplaneettojen pienetkin kulmat toisiinsa näyttävät toimivuutensa, jos kulma on todella tiukka. Kannattaa pohtia, ilmoittavatko nämä pikkukulmat ennemmin hienovireisiä pohjavirtoja kuin todellisia suhteen suuntaviivoja. Voi olla, että jossakin parisuhteessa tuo suuntaviiva on sen verran vahva, ettei se jätä tilaa vähäisemmille nyansseille.

Mitäpä jos näkisit vaivan, ja laskisit pienet kulmat esiin parisuhteestasi? Näistä saattaa tarjoutua oivalluksia, jos uskaltautuu tulkitsemaan miten kunkin kulman on omassa parisuhteessaan ymmärtänyt. Onko kukaan yhtä hullunrohkea ja avoin, ja uskaltaa tilittää omia esimerkkejään kommenteissa?

Avainsanat: , , ,

3 vastausta to “Isoja vai pieniä kulmia?”

 1. Elina Says:

  Mua jäi kiinnostamaan, mikä tuo ”paljon luettu aspektikirja” mahtaa olla?

  • Tarja Says:

   Bil Tierneyn Dynamics of aspect analysis. Vanha kirja jo, mutta tarjonnut monta hauskaa ahaa-elämystä.

 2. meimi Says:

  Näitä pikkuisia ja isompiakin kulmia voin kyllä tänne kirjoitella, mutta parisuhteen tuoreus ja astrologian vähäinen ymmärrys ei anna paljoa eväitä analyysiin. Ihana muistutus jälleen kerran tutkiskella karttoja eri silmin!

  Yllättävän paljon tosi tarkkoja kulmia löytyy meidän kahden karttojen välillä. Kaikkein tarkimpia näyttäisi olevan Chironin tekemät kulmat molemmin päin. Minun Chiron vastapäätä hänen Aurinkoa, 0,02 asteen erolla, hänen Chiron puolitoistaneliössä minun kuunsolmuuni, orbi myös samat 0,02 astetta, ja bikvintiilissä minun Neptunukseeni. Toinen tekijä, mikä tekee tarkkoja kulmia molemmin puolin on Merkurius. Minun Merkurius on neliössä hänen Aurinkoon, orbi 0,10 astetta, hänen Merkurius kvintiilissä minun Auringolleni. Ainakaan vielä ei ole tullut ongelmia kommunikoinnissa, mutta mitäs tuo kvintiili sitten? Venukset keskenään kolmiossa, noin puolen asteen erolla. Hänen Mars kvintiilissä minun Kuulle, 0,21 asteen erolla. Lempikuviot tässä suhteessa on molempien Kuun asettuminen toisen Jupiterille, nämä keskenään kolmiossa. Orbia parin asteen verran, mutta kun se kuulostaa niiin hyvältä! Aika paljon muitakin tarkkoja, alle asteen orbilla olevia kulmia löytyy, mutta nämä tuntuvat tärkeimmiltä.

  Edellistä parisuhdetta jos katsoo karttojen kautta,löytyy paljon vähemmän tarkkoja kulmia. Minun Kuu semisekstiilissä hänen Venukseen, Plutoon ja Neptunukseen. Sitten se klassinen Venus-Mars-oppositio, seksiäseksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: